Италия, 139

• 46 529
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Аз нещо май съм пропуснала и не разбрах защо сега е актуално да се четат стари теми и да се анализират разликите? Може ли да ме въведте.

Лени, какво мислиш за новия Фликър? Аз никога не съм имала проблеми със смяна на интерфейси - форум, имейл, нова версия на Уиндоус - не ми мигва окото, цъкам и веднага свиквам. Обаче товаааааа... Много ми е неудобен и непригледен Sad Те първо си смениха интерфейса на апп-а и той беше добре, но явно пожелаха да направят и сайта да прилича на апп-а и според мен хич не им се получи.

# 76
  • Италия
Барб, аз май разбуних духовете за старите теми, споделяйки, че съм започнала да ги чета от начало.  Embarassed Нали се присъединих доста късно към групичката ни, та исках да съм в час, какво се е случвало преди, а и ми е много интересно  Simple Smile После, като стигнах до включването на фейам, признавам си, че се впечатлих, въпреки, че тя е влязла малко по-хард  Twisted Evil Съответно го споделих тук, както и осезателната разлика в израстването на момичетата от 2006-то досега, която на мен ми прави впечатление,  и дискорсото тръгна  Grinning

# 77
  • Milano
Барба, добре дошла!

Детето ти без проблем ли пътува с ваште от Холандия? Имам впредвид с документите, какви бяха нужни?

Интересно ми е Genny, ако чете да каже дали е някоя стара съфорумка, пишеща тук и впоследствие отказала се или само четяща отначалото?
Струва ми се много запозната с нещата (това за ЛС) имам впредвид.

Аз напр. се учудих, едно защото съм нова и второ, защото на мен лично никой не ми пише ЛС, за да плюе останалите.

Що се отнася за полезността на писаното - тогава трябваше да пишем много рядко, ако трябваше да споделяме само полезното.
Едно време е имало повече въпроси, особено що се отнася до документи и институции.
Към настоящия момент пишещите живеят от доста време в страната и са наясно.
Освен това се познават и няма кой знае какво да преоткриват, нормална еволюция на нещата според мен.

Не се изказвам по начин, който да се хареса на останалите, заради форума.

# 78
Барб, аз май разбуних духовете за старите теми, споделяйки, че съм започнала да ги чета от начало.  Embarassed Нали се присъединих доста късно към групичката ни, та исках да съм в час, какво се е случвало преди, а и ми е много интересно  Simple Smile После, като стигнах до включването на фейам, признавам си, че се впечатлих, въпреки, че тя е влязла малко по-хард  Twisted Evil Съответно го споделих тук, както и осезателната разлика в израстването на момичетата от 2006-то досега, която на мен ми прави впечатление,  и дискорсото тръгна  Grinning
Да, това го прочетох, но помислих, че е имало и нещо друго. Simple Smile

Детето ти без проблем ли пътува с ваште от Холандия? Имам впредвид с документите, какви бяха нужни?
Така, както аз разбрах нещата, когато детето напуска страна, на която не е гражданин, местните власти не са длъжни да изискват удостоверяващи придружителите документи. Явно се счита, че тази работа вече е свършена в страната, чийто гражданин е детето, макар че в ЕУ това предположение е доста абсурдно...
Както и да е. За сигурност говорих с холандското посолство, преди да заминем. И по техен съвет извадих следните документи за всеки случай, а не защото са задължителни:
  • Certificato di nascita plurilingue (internazionale) - това се вади от Общината и е с марка и печат;
  • С мъжа ми си направихме фотокопия на документите, които надписахме с "True Copy" и подписахме, без други допълнителни заверки;
  • Изфабрикувах на английски един документ PARENTAL CONSENT FOR MINOR CHILD TRAVELING ABROAD WITHOUT BOTH BIRTH PARENTS, в който описах роднинската връзка на детето с придружителите и дадох някакви граници в какъв период и в кои държави им позволяваме да пътуват заедно. За вдъхновение и образец използвах подобни американски бланки от интернет. Това отново подписано от нас с мъжа ми, без допълнителни заверки.
Малко са съчинени "документите", но при положение, че са само пожелателни, гледах просто на граничния контрол бързичко да им стане ясно, че това е дете с баба си и дядо си и че родителите му знаят, че пътуват заедно. Това е. Също така чакахме на летището, докато не преминаха контрола, за да сме там и да реагираме, ако нещо стане проблем. Но реалността е, че изобщо не са погледнали ни един лист, не са задавали въпроси и са ги пуснали да минат моментално. Whistling

# 79
  • Milano
Благодаря ти.
Полезно е да се знае в случай на нужда, но ми се струва много странно (в лош смисъл), че всеки може да изведе детето ти от трета страна без да се интересуват дали ''извеждащите'' са оторизирани, а освен това и без официален документ от полицията, а от ръчно написан лист от родителите?

Това от гледна точка на сигурността за непълнолетния.

# 80
Ани  за нвия фликр мисля, че е голяма каша всичко. Аз не мога да свикна, т.е да разбера много неща
и не съм имала време да седна да изуча всичко, но ми се струва много не юзър френдли

# 81
Реджи, какво да ти кажа, и аз мисля като теб. И за мен е достта странно и все се чудя да не би да не съм разбрала нещо, но пък говорих и с Куестурата, и с холандците... по всичко изглежда, че процедурата с децата просто е такава. Confused

Лени, да се надяваме на достатъчен брой негативни фийдбек и скоро да го върнат към старата версия или да пооправят новата.
Даже сега веднага ще ида да поогледам къде са си завряли линкчето за похвали и оплаквания. Laughing

# 82
  • в едно миланско село
feiam, опитах се да се намърдам суббито в таз група във фейса, обаче соц.мрежа ми рече, че тя нон езисте  Crossing Arms Що ли?!  Thinking

Joy Joy Joy

приятна вечер, аз отивам на вечеря с хора от италианския ми форум, с които поддържаме непостоянна  и затова, стабилна, връзка. там влязох на пръсти на времето, но няма човек, с който да не са хвърчали парцали (признавам си, че го преведох от италиански, ама не мога се сетя за такъв лаф на български  Thinking). въпреки това си се харесваме  Laughing

# 83
Калатея, ако не си го пробвала този ситния (марокански) кус-кус, опитай веднъж дали ще ти хареса.
Тралала, не съм го пробвала точно по причина, че ми се видя много ситен. Ама ми харесва да експериментирам, та ще взема да го опитам, като се надявам поне малко да набъбне при варенето.

Феиам, мерси, аз при оризите и подобни го търсих булгура и нямаше, ама виж, на рафта с етно-продуктите не се сетих да погледна.

Дами, аз днес съм като цапната с парцал, нищо не ми се получава както трябва, нещо не ми е ден. Прочетох последния пост на Барбича и ми се видя "веднага ще ида да поогледам къде са си завряли хапчето за похвали и оплаквания"
И пет минути седях и гледах умно, без да успея да схвана смисъла.... после като по чудо препрочетох правилно написаното и ми се изЯсни.  ooooh!

П.П. Феиам, приятно забавление!  Simple Smile

# 84
Да, това го прочетох, но помислих, че е имало и нещо друго. Simple Smile

Освен чистосърдечното извратено удоволствие да ви обсъдим във ваше присъствие "критично и обективно"?  Laughing Embarassed

Барба и Реджи, на мен лично това с документите ми е ок. Предпочитам това, отколкото нещо преведено, заверено с апостил, който после да е преведен и легализиран... И това се прави в някое посолство на 300 км от там, където живееш... Хм. И налепено с държавни марки. Все си мисля, че който организира трафик на малолетни, ще си спретне без особени трудности и едно нотариално заверено съгласие.

# 85
малко да се възползвам от свободното ви време Simple Smile
дайте сайтове, идеи, снимки за обзавеждане на малка зали4ка формационе (за вътрешни фирмени курсове) нещо леко, модерно, дезайн нордико
както и идеи всякакви в тази връзка
мерси   bouquet

# 86
Аз май най-нямам какво да правя днес  Grinning
Ето, Джоя, няколко снимки на такива зали, ти не уточняваш размери, но като казваш "малка заличка", може би нещо такова имаш предвид. Взех ги на случаен принцип от Google immagini  Wink

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
За по-оригинални идеи предполагам капацитетите в дизайна ще се намесят, при наличие на време  Simple Smile

# 87
В първата година или изобщо?
Безплатен е мейла завинаги.  Peace

Интересно ми е Genny, ако чете да каже дали е някоя стара съфорумка, пишеща тук и впоследствие отказала се или само четяща отначалото?
Струва ми се много запозната с нещата (това за ЛС) имам впредвид.

Аз напр. се учудих, едно защото съм нова и второ, защото на мен лично никой не ми пише ЛС, за да плюе останалите.

Пиша от 2007, повече в различни теми от Италианската, но съм писала и тук. Peace
Имай предвид, че една част от архива на бг мама се загуби, така че ако четеш
назад някой неща ги няма вече. Rolling Eyes

Кой е казал, че на лични трябва да се плюят хората, емоциите само негативни ли трябва да бъдат?  Thinking

Wink Смешно ми стана, коментара ми беше общ, а то стана гузен негонен бяга.  Mr. Green

# 88
мерси Калатеа, идеята е за нещо като тази зали4ка на първата снимка
ако знаете и някакви пинизи, идейки, неща, които сте видяли... за подове, оборудване, столове и т.н.

# 89
Столове като тези от първата снимка имахме в работната зала в бившата ми фирма и мога да кажа от опит, че са удобни. Що се отнася до подовете, ако трябва любителски да се организират нещата, аз бих събрала нагледно информация точно от такива изображения, т.е. бих си харесвала елемент от оборудването и бих се постарала да изпълня останалото в съответствие с онова, което виждам на снимката.
Мисля обаче, че ако трябва по-сериозно да се задълбае в оборудването на такава зала, е нужно мнението на интериорен дизайнер или поне на човек, който е запознат поне с основните положения.  Peace

П.П. По повод вметката на Genny относно духа на темата и воденето на лична кореспонденция: това е форум и всеки е добре дошъл, стига да спазва правилата, наложени от администраторите. Пишещите в дадена тема не поддържат определено ниво или дух, за да осигурят комфорта на някой потребител или за да го принудят да се оттегли. Нямам впечатления, че в италианската тема не се откликва на споделени проблеми или зададени въпроси. Напротив, аз лично досега не съм оставала без отговор на нито един мой въпрос, колкото и той да е банален, елементарен или  незначителен. А че с времето хората се променят, както и интересите и тематиките, които ги вълнуват, е факт, нормален при това.  Simple Smile
Колкото до размяната на ЛС, щом съществува тази възможност и ако някой предпочита този начин на общуване с определени потребители, за мен това не е проблем.  Peace

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 19:26 от calatea

Общи условия

Активация на акаунт