СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 4

• 122 796
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Страхотно! Много се радвам и дано всичко да е наред! Ще пусна след 48 часа пак кръвен тест и ще видя резултата....

# 196
Момичета, здравейте отново! Днес след 48 часа от първият кръвен тест си пуснах втори. Резултатът ми е 1310.000 mU/ml. Моля, за Вашите мнения.... Благодаря Simple Smile

# 197
vbojidarova, 510.300 mU/ml на  4 ден закъснение и след 48 часа - 1310.000 mU/ml е идеално.  Лека бременност ти желая!  bouquet

# 198
Благодаря отговора и за пожеланията  smile3525  Успех и на теб sandito!

# 199
Резултата ти е перфектен  newsm10 Честито и всичко да е наред до края!

# 200
Благодаря Sea lights!   bouquet Дано и занапред всичко да върви така добре....

# 201
  • София
Здравейте,

За първи път пиша, за да споделя това, което изживях преди един месец, защото мисля, че е много показателно за темата и всички изказвания в нея (в това число относно лекарската компетентност и това какво значение има чхг), а всеки да си направи изводите. И предварително се извинявам за дължината.  Blush

Но преди това, Танита, искрено ти съчувствам и съжалявам за това, което ти се е случило!

В момента съм в 11 г.с. според датата на последната менструация (08.06.13) или 10 г.с. според размера не бебенцето. Официално бременна, видя се сакче, ембрионче, сърчицето се чу. Нямам болки, зацапвания, нито сега, нито преди.

На 12.07.13 (33 дни след датата на последния цикъл), нетърпелива да се уверя, че съм бременна, отидох на ехограф. Докторът не видя нищо, каза да отида пак на 15.07.13, рано било. Да, ама зор. Отидох при друг много прехвален доктор (ще спестя имена, за София става въпрос), който също не видя нищо и ме прати да си направя чхг с думите: ако е до към 700, значи е рано. Ако обаче е 1000, значи извънматочна, не може да не се вижда при такъв резултат.

Отидох веднага в Токуда, след един час излезе резултатът. Не 700, не 1000, а 2975! Щях да припадна! Веднага се обадихме на доктора, той каза - 99% извънматочна, утре сутрин в 8.00 часа влизаш в болница. Светът ми се обърна!

На 13.07.13 (34 дни след датата на последния цикъл, около 15 дни след евентуалното забременяване, тъй като явно съм забременяла по-късно), преди болницата, за всеки случай направих втори тест при Кандиларов, а дано са сбъркали в Токуда. Нищо подобно - резултатът беше над 3000.

Болница, пак ехограф - пак нищо не виждат. Приемащият лекар обаче се изуми, че не припадам от болка, при такъв резултат и извънматочна би трябвало да съм в безсъзнание, а аз - нищо. Прегледи, изследвания, прием. Започвам да чакам за анестезия, вече хоспитализирана, с огромната нощница. И към обям идва поредният доктор, хайде пак ехограф. И го вижда - плодното сакче, там, където му е мястото - в матката! Честито! Следобяда доктора с 99%-тте си процента прогноза благоволи да се появи, за да се увери, че може да ме изпише. Пак преглед - пак го видя. Довиждане, не се извиняваме за притеснението. За 48 часа бях бременна, послед с извънматочна и сринато щастие, после пак бременна! И всичко това заради начина, по който един лекар чете чхг-то! А можех просто да послушам първия (и настоящ) доктор, да отида на 15.07.13 и да си го спестя.

Какви са изводите:

1. чхг-то може наистина да подведе, доколкото виждам в темата, при другите момичета именно ниските стойности са породили съмнения, а при мен - точно обратното!

2. стойностите наистина са в много широки граници. Моите бяха цели 3000 на 34 ден от последния цикъл и около 15 ден от забременяването. В същото време бебчето още се криеше. Иди разбери.

3. доктори всякакви, дори и най-прехвалените могат да се издънят зловещо.

Сега нямам никакви проблеми, чакам си прегледа другата седмица, дано всичко е наред.

Надявам се тази информация да помогне на някой.  Wink

# 202
  • София
Famille, много полезен пост си дала, дано се вслушат повече хора.  Peace Само ще вметна, че понякога не е важно лекарят да е само много добър, но да има и много добра апаратура. Мнението ми е, че по-старото поколение лекари с много опит лежат на стари лаври и име и за съжаление правят такива прибързани заключения. За разлика от тях, има по-млади, с не толкова много опит, но амбициозни и постоянно обучаващи и развиващи се, с възможност за добра (което означава скъпа) апаратура, при които вероятността да пропуснат сакче с ембрион при стойност над 3000 е минимална (това от опит го казвам, била съм и в двата случая, последно чухме сърце и видяхме всичко при стойност под 3000 при млад и добър лекар с хубава апаратура, след като в тина киркова "специалистите" ме изпратиха вкъщи с кървене, две сакчета и уж синдром на изчезващ близнак и конска доза утрогестан 3по2, която се давала за инвитро...). Както и да е, исках да кажа, че винаги е важен балансът опит/добра апаратура, а стойностите са в огромни граници и индивидуални и не могат да се правят сравнения  Peace Да не забравяме, че е важно как нарастват, а не колко са  Peace Там изключенията са по-малко....

# 203
  • София
Напълно съм съгласна за баланса опит/апаратура, jane_anderson.   Simple Smile Само че при мен явно наистина си беше рано, както ми каза първия доктор, защото и в момента вървя с 5 дни назад, съдейки по размера на плода, а и защото в рамките на два дни ме гледаха:

1. млад доктор на нова апаратура (тоя с 99%);
2. млад доктор на стара апаратура (и тя не видя нищо, но се усъмни, че нямам болки);
3. стар доктор на нова апаратура (той видя истината, вече към обяд);
2. млад доктор (мистър 99%) на нова апаратура (вече и той го видя следобяд).  newsm78

Wink

# 204
  • София
Много се радвам, че сега всичко е наред  Hug Сега ти и бебето сте най-важни и винаги имай едно на ум да поставяш всяко мнение под въпрос, както и да търсиш второ и трето мнение при неприятни новини  Peace Също така, най-важното през бременността (поне за мен лично) е да имаш доверие на лекаря, който те следи, дори и да не те изражда той   bouquet Поздрави!

# 205
Момичета, моля за коментар на стойностите. ПМ 25.07, средна дължина на цикъла 31-32 дни. На 29.08 чхг- 55, на 31.08-155. Удвоило се е, но е с много ниски стойности. Имам от време на време леки болки, като предменструални и леко кафеникаво зацапване. На лекар съм чак в четвъртък, много ми е притеснено, тъй като съм с тромбофилия.

# 206
Момичета, моля за коментар на стойностите. ПМ 25.07, средна дължина на цикъла 31-32 дни. На 29.08 чхг- 55, на 31.08-155. Удвоило се е, но е с много ниски стойности. Имам от време на време леки болки, като предменструални и леко кафеникаво зацапване. На лекар съм чак в четвъртък, много ми е притеснено, тъй като съм с тромбофилия.

Според мен стойностите са си добре, може би си имала късна О. На мен ми казаха, че един номер нищо не означава, но ако се най-малко удвоява на всеки 48 часа, значи е добре. Успех!

# 207
Благодаря за отговора, дано Praynig. Утре ще си пусна още едно, да видим.

# 208
  • София
mimoni_, не знам нищо за тромбофилията ти и как се отразява на другото, но и според мен резултатите ти са напълно нормални, най-вече това, че са се удвоили. Не виждам друга причина, освен да си бременна. А според мен е много рано, виж ми историята по-горе, горе-долу по същото време имах супер високо ЧХГ, а нищо не се виждаше. Но този висок резултат беше по-скоро странен за докторите. То самите параметри са супер широки. Ако приемем, че си в пета гестационна седмица, за нея стойностите се от 18 до 7340! Значи си си в норма. Успех и не се шашкай!:)

# 209
 След като имаш тромбофилия трябва веднага да започнеш терапията си , а ако имаш назначени и вливания, обикновено ги правят след визуализиране на плодния сак. Обади се на лекаря и обсъдете схемата на лекарствата.
 Хубаво ще е да повториш ЧХГ-то, за да си спокойна, че нараства правилно.
 Успех ти желая! Hug

Общи условия

Активация на акаунт