СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 4

• 122 772
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Чакам си резултата, сутринта пуснах ново чхг. Пия аспирин протект от 4 дни по едно вечер.Това ми казаха засега.

# 211
лоши новини, чхг падна на 80 Cry

# 212
  Много съжалявам за този резултат! С какви изследвания е установена тромбофилията? Обсъдете с лекаря ти да започнеш терапия още след овулацията.
 Пожелавам ти успех!  bouquet

# 213
Доколкото зная, терапия се назначава след положителен тест за бременност. Правих си гнетични изследвания в Майчин дом за тромбофилията.

# 214
 Аз започнах с аспирин протект още след овулацията. Обикновено след положителния тест се продължава с Фраксипарин/Клексан и евентуално вливания на Имуновенин ( според резултатите от изследванията ти) Аз съм имала бледи черти и цикъл след това, когато съм била на аспирин след овулацията. Факт е , че при сегашната ми бременност започнах след овулацията с аспирин всеки ден и Фраксипарин през ден и се получи.
 Имунологични изследвания не си ли правила?

# 215
  • София
Терапия аз започвам след овулация. Не съм с тромбофилия,но процедират с мен като жена с такава.
Всъщност съм 4G/5G,  неусвояване на фолиева киселина и спонтанни аборти. Както е описала сентидо действах и преди и сега, вливах Киовиг и Октагам после след сърдечна дейност.
Няма да е зле да пуснеш една пълна Имунология.

# 216
Много благодаря за съветите. Hug

# 217
Здравейте момичета! Вече съвсем се побърках, но все пак да си споделя с вас.
Последна менструация 08.08 (хубаво число). На 20 ден (27.08)от менструацията поради болки в яйчниците отидох на УЗД и док каза, че вижда в десния яйчник фоликул с големина 15 мм на повърхността и съмнение, че като чели току що се е спукал. Матката също показваше че има овулация. От 06.09 гърдите ще ми се пръснат, все едно имам чувството че ще "потече кърма". И така поради нетърпение на 07.09 направих тест Престо, показа се супер бледа черта на около 8-9 минута и откачих от радост. За по голяма сигурност вчера направих Шуър чек, но той си е отрицателен и се сринах. Обадих се на докторката, която ми е приятелка и тя ме прегледа пак с УЗД и каза, че вижда в десния яйчник корпус лутеум 35 мм, най-вероятно на бременността (така наречено жълто тяло) и "нещо в матката". Каза другата седмица пак при нея, ако не ми дойде.
 А то никакви признаци за менструация, гърдите са супер напрегнати, зърната са твърди и ме болят при допир. Днес пак направих тест за бременност Престо и пак на 7-8 минута се появи пак бледа втора черта.
Мисля да си направя кръвен тест, но дали да не изчакам още, а и днес дефакто е 33 ден от началото на менструацията, а 13 от евентуалната овулация. Всички ми казват, че е рано, но пусто сърчице не трае. При вас поне да си намеря някой съпричастен  Hug  Hug  Hug

# 218
  • София
Follow, напълно съм ти съпричастна! Виж ми историята на стр. 14 (дори като дни съвпада с твоята) и мисля, че ще си дадеш някои отговори. Само да допълня - аз също си направих тест с Presto и беше положителен. За Sure Check съм останала с впечатление, че затова е SURE - защото явно има по-нечувствителни маркери и отбелязва бременност чак тогава, когато общо взето и доктор може да ти каже, че си бременна (това е мое лично мнение).

Но тъй като и аз като теб, сърце не трае, та виж в какъв филм се вкарах. Имай предвид, че според това, което си написала, твоята овулация явно е настъпила доста по-късно, отколкото при мен и отколкото е стандартно (на около 14 ден от менструацията). Това означава, че на 33-ти ден, когато при мен докторите не видяха нищо, при теб е съвсем рано.

Зареди се с търпение, съсредоточи се върху факта, че Presto-то няма от какво да покаже положителен тест (това, което докторката е видяла, също е показателно) и изчакай няколко дни, преди следващ преглед, кръвен тест и пр., за да избегнеш драма като моята. И все пак не забравяй, че на този ранен етап дори осъществило се оплождане е несигурно. Просто бъди позитивна, колкото и да е клише да го казвам.

Успех!  Wink

# 219
Follow, един кръвен тест ще ти даде категоричен отговор какво се случва! Успех ти желая! Hug

# 220
  • София
Не искам да те разочаровам, но Престо ми дадоха няколко пъти фалшиви положителни резултати.... Sure Check не е грешал до сега. И 7-8 мин. не е ли след отчетното време....? Тогава е често явление появата на втора бледа черта... Дано да бъркам, пусни си кръвен, за да не се притесняваш  Peace

# 221
Отново моля за коментар на чхг стойностите ми
29.08- 55
31.08-133
02.09- 80.61
10.09-днес- 87.62
Утре сутринта влизам в болница за наблюдение, но ми е много притеснено. След като веднъж падна стойността, как сега изведнъж се покачи леко и то след 8 дни.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2013, 21:58 от mimoni_

# 222
Вчера направих кръвно изследване на ЧХГ и то се оказа отрицателно 0,2. Малко си поревах, ама какво да се прави.
Та днес пак на преглед и ново 10. Докторката продължава да вижда малко сакче в матката, че даже и пораснало. Гърдите още са много напрегнати.
Вече се моля май да ми дойде, че да се свърши драмата.
Каза да пия 5 дни Дуфастон 2х1 за 5 дни и в понеделник да се видим. И ми забрани повече тестове и кръвни и уринни. Слушам я и това е.

# 223
  • София
Follow не знам какво вижда лекарката ти,но при такива ниски, отрицателни стойности на бета ЧХГ няма как да се види сак. Едва ли е сакче. Аз бих се прегледала и при друг лекар или повторила ЧХГ-то. Просто е абсурд, сак се вижда при стойности близки до 1000.

# 224
Да знам, че е така. От толкова четене главата ме заболя. Но наистина има нещо в матката защото тя ми показа, че даже и снимки имам. Позната акушерка каза, че това е точно като сак за бременност, или да е някаква киста в матката??

Общи условия

Активация на акаунт