СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 4

• 122 765
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Дай да видим снимките. Или тя греши и в лабораторията са сгрешили теста.

# 226
http://follow.snimka.bg/family/az.774743

Тези са от събота, от днес останаха при нея. Явно и тя нещо се съмнява. Каза, че между големите черти е матката, а вътре е "нещото".

# 227
  • София
Не мен не ми прилича на сак...ако се загледаш има още 4 подобни..

# 228
Не знам вече и аз какво да мисля, ще чакам понеделник то се е видяло. А и съжалявам, че спам-нах малко темата  Hug

# 229
  • София
Само да кажа, че при мен не се виждаше сак при стойност на ЧХГ 3900!!! От където заключиха за извънматочна.

# 230
  • София
Само да кажа, че при мен не се виждаше сак при стойност на ЧХГ 3900!!! От където заключиха за извънматочна.
Ок, но при нея кръвния тест е отрицателен,нищо общо с твоя случай.

# 231
Здравейте,при стойност 7,64 ,което е в граница неопределен резултат,какво означава,май по-скоро небременна,защото на теста имаше 2 лека бледа черта,прокървих и сега правихме кръвен.Следобед ще говоря с д-ра.

# 232
  • София
Точно това искам да кажа и аз.

# 233
Здравейте,

За първи път пиша, за да споделя това, което изживях преди един месец, защото мисля, че е много показателно за темата и всички изказвания в нея (в това число относно лекарската компетентност и това какво значение има чхг), а всеки да си направи изводите. И предварително се извинявам за дължината.  Blush

Но преди това, Танита, искрено ти съчувствам и съжалявам за това, което ти се е случило!

В момента съм в 11 г.с. според датата на последната менструация (08.06.13) или 10 г.с. според размера не бебенцето. Официално бременна, видя се сакче, ембрионче, сърчицето се чу. Нямам болки, зацапвания, нито сега, нито преди.

На 12.07.13 (33 дни след датата на последния цикъл), нетърпелива да се уверя, че съм бременна, отидох на ехограф. Докторът не видя нищо, каза да отида пак на 15.07.13, рано било. Да, ама зор. Отидох при друг много прехвален доктор (ще спестя имена, за София става въпрос), който също не видя нищо и ме прати да си направя чхг с думите: ако е до към 700, значи е рано. Ако обаче е 1000, значи извънматочна, не може да не се вижда при такъв резултат.

Отидох веднага в Токуда, след един час излезе резултатът. Не 700, не 1000, а 2975! Щях да припадна! Веднага се обадихме на доктора, той каза - 99% извънматочна, утре сутрин в 8.00 часа влизаш в болница. Светът ми се обърна!

На 13.07.13 (34 дни след датата на последния цикъл, около 15 дни след евентуалното забременяване, тъй като явно съм забременяла по-късно), преди болницата, за всеки случай направих втори тест при Кандиларов, а дано са сбъркали в Токуда. Нищо подобно - резултатът беше над 3000.

Болница, пак ехограф - пак нищо не виждат. Приемащият лекар обаче се изуми, че не припадам от болка, при такъв резултат и извънматочна би трябвало да съм в безсъзнание, а аз - нищо. Прегледи, изследвания, прием. Започвам да чакам за анестезия, вече хоспитализирана, с огромната нощница. И към обям идва поредният доктор, хайде пак ехограф. И го вижда - плодното сакче, там, където му е мястото - в матката! Честито! Следобяда доктора с 99%-тте си процента прогноза благоволи да се появи, за да се увери, че може да ме изпише. Пак преглед - пак го видя. Довиждане, не се извиняваме за притеснението. За 48 часа бях бременна, послед с извънматочна и сринато щастие, после пак бременна! И всичко това заради начина, по който един лекар чете чхг-то! А можех просто да послушам първия (и настоящ) доктор, да отида на 15.07.13 и да си го спестя.

Какви са изводите:

1. чхг-то може наистина да подведе, доколкото виждам в темата, при другите момичета именно ниските стойности са породили съмнения, а при мен - точно обратното!

2. стойностите наистина са в много широки граници. Моите бяха цели 3000 на 34 ден от последния цикъл и около 15 ден от забременяването. В същото време бебчето още се криеше. Иди разбери.

3. доктори всякакви, дори и най-прехвалените могат да се издънят зловещо.

Сега нямам никакви проблеми, чакам си прегледа другата седмица, дано всичко е наред.

Надявам се тази информация да помогне на някой.  Wink

Честито, миличка! Никога не се надявайте на Бета ЧХГ - горе долу аз съм пример за това. При мен бяха разнояйчни близнаци и не само не видяха нищо при стойности над 2500, но и при мен се удвояваха на 48часа идеално точно. Беше кошмар да обяснявам - 2 са 2 са всеки ден...Накрая след спонтанен аборт и бета чхг падна и след 24н започна нормално да се покачва се сетиха, че май съм права. Дори им казах - болката е в дясно , а не ляво и пак са ме отворили от ляво...Сега съм с една тръба - а можеха да я спасят. Имала съм много леки сраствания от предходен аборт по желание, но за него си имам сериозна причина да направя през 2009 год. Не, че сега не съжалявам, но свършено вече...Достатъчно се виних за всичко до сега!
А за бета чхг нямат гаранция стойностие - има прекрасни бебета с малки стойности на бета чхг и при големи такива - като при мен и извън маточни. Както има и много такива с по едно ембрионче и бета чхг за 2 или 3...
На всички пожелавам на първо място да сте много спокойни и да не се тревожите преди да сте 100% сигурни в резултата. Понякога и лекарите грешат, а ние жените, които сами се наблюдаваме...можем да бъдем много по-сензитивни за случващото се в нашето тяло. Аз знаех, че нещо не е наред и боквално пощурях, а никой лекар в бургас не се сети до последно, че е извънматочна...
Много се радвам , че чакаш бебе и се надявам да пишеш как си...
 Hug това е за всички.
 Hug

# 234
Здравейте момичета! Вече съвсем се побърках, но все пак да си споделя с вас.
Последна менструация 08.08 (хубаво число). На 20 ден (27.08)от менструацията поради болки в яйчниците отидох на УЗД и док каза, че вижда в десния яйчник фоликул с големина 15 мм на повърхността и съмнение, че като чели току що се е спукал. Матката също показваше че има овулация. От 06.09 гърдите ще ми се пръснат, все едно имам чувството че ще "потече кърма". И така поради нетърпение на 07.09 направих тест Престо, показа се супер бледа черта на около 8-9 минута и откачих от радост. За по голяма сигурност вчера направих Шуър чек, но той си е отрицателен и се сринах. Обадих се на докторката, която ми е приятелка и тя ме прегледа пак с УЗД и каза, че вижда в десния яйчник корпус лутеум 35 мм, най-вероятно на бременността (така наречено жълто тяло) и "нещо в матката". Каза другата седмица пак при нея, ако не ми дойде.
 А то никакви признаци за менструация, гърдите са супер напрегнати, зърната са твърди и ме болят при допир. Днес пак направих тест за бременност Престо и пак на 7-8 минута се появи пак бледа втора черта.
Мисля да си направя кръвен тест, но дали да не изчакам още, а и днес дефакто е 33 ден от началото на менструацията, а 13 от евентуалната овулация. Всички ми казват, че е рано, но пусто сърчице не трае. При вас поне да си намеря някой съпричастен  Hug  Hug  Hug
 според мен е рано да покаже. Пусни си кръвен тест и ако е над 25 - супер и повтори след 48н в същият час като предходния...
Не се притеснявай - ако си бременна ти е нужно да си спокойна.
Стискам палци и всичко да е +

# 235
Отново моля за коментар на чхг стойностите ми
29.08- 55
31.08-133
02.09- 80.61
10.09-днес- 87.62
Утре сутринта влизам в болница за наблюдение, но ми е много притеснено. След като веднъж падна стойността, как сега изведнъж се покачи леко и то след 8 дни.
 Дано открият какво е. Ох да дам ли мнение или не... иска ми се , но не е много обнадеждаващо. С теб съм дано и на лекар попаднеш

# 236
Вчера направих кръвно изследване на ЧХГ и то се оказа отрицателно 0,2. Малко си поревах, ама какво да се прави.
Та днес пак на преглед и ново 10. Докторката продължава да вижда малко сакче в матката, че даже и пораснало. Гърдите още са много напрегнати.
Вече се моля май да ми дойде, че да се свърши драмата.
Каза да пия 5 дни Дуфастон 2х1 за 5 дни и в понеделник да се видим. И ми забрани повече тестове и кръвни и уринни. Слушам я и това е.
каква е тази лекарка незнам ... съветвам те не пии тези хормони така хаотично - ще разбъркаш цикъла!
Според мен, както виждам не само според мен е да потърсиш друго мнение от друг гинеколог и можеш да му занесеш, което е снимала тази лекарка - при стойности от 1000 нагоре се вижда в матката ако има сак - под тези стойности е само неясно и недостоверно предположение. Не се тревожи сега излишно и намери кадърен лекар, за да си сигурна и не пии простотии сега да се объркаш. Особено хормони с тях внимателно!

# 237
http://follow.snimka.bg/family/az.774743

Тези са от събота, от днес останаха при нея. Явно и тя нещо се съмнява. Каза, че между големите черти е матката, а вътре е "нещото".
Нищо не се вижда ... има много такива около това. Теста е - ...ако дори е 2.8 - аз започнах с такъв тест преди закъснението ... смени тази лекарка, че се ядосах. При мен сакчето в матката, което загубих се ведя идеално чак вече като лежах за задържане в 6-7 седмица. Преди това на стойност 1500 само неясна сянка и нищо повече.

# 238
  • София
tanita1982  не разбирам смисъла на това да цитираш някакви постове,като за целта пускаш ново и ново мнение. Моля те бъди така добра и изтрий ненужните. Peace

Колкото до съвета ти да не пие Дуфастон се радвам,че няма да го прочете или ще е във време, когато вече се знае какво се случва. Дуфастона не може да й навреди!

# 239
Е пих си го Дуфастона, но от него леко кафеникаво кървене получих. Вчера като отидох при нея на преглед въобще не каза нищо за матката, все едно никога не ме е гледала преди #Cussing out няма да ви казвам как се прибрах като изцедена. Каза само ами това в яйчника се е пукнало , което е добре и да чакам днес да ми дойде (ама ни вопъл, ни стон за лелката).
Вече наистина искам да ми дойде, че да се приключат драмите, които сама си сътворих, че малко да се взема в ръце.

Общи условия

Активация на акаунт