Раничка на шийката на матката - 5 част

• 172 130
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Да бе за една биопсия, венозна /пъкна/ упойка....няма смисъл, много е товарещо за организма, за такава бърза и лека процедура. Давай с месна/локална/ упойка, не се трови и мъчи излишно

# 76
  • гр. София
На мен не са ми слагали никаква упойка и не мисля, че е нужно за такава лека интервенция.  Peace

# 77
Аз също минах без упойка. Процедурата е много бърза и почти безболезнена.

# 78
ами обясниха ми, че се слага венозната упойка, за да се вземе от няколко участъка проба. А можело да се наложи и от канала да се вземе част... пфуй, хич незнам сега кво да правя и дори се издразних на моята лекарка, че ми даде тези две опции- сега да се чудя кво да правя  newsm78

# 79
На мен не са ми слагали никаква упойка и не мисля, че е нужно за такава лека интервенция.  Peace
Peace

Потърси второ мнение, как ще взимат части от канала при биопсия  Shocked ? Нещо или не си разбрала, или тя иска направо да направи конизация, аз друго обяснение не намирам.  Wink С прицелната биопсия може да се вземат клетки от няколко места, но не е нужно да се слага упойка.  Peace

# 80
за канала и аз нещо не разбрах много  Crazy, но моята позната от Тина Киркова беше категорична за венозна упойка, нищо ще помисля още малко и утре пак ще ходя при моята АГ, а днес ще ми излезе теста за папилома-вируса, та да видим и там  Sick
благодаря момичета все пак, ще видим, че и аз съм адски против упойките...

# 81
  • някъде там и аз незнам
Здравейте момичета,

имам едно питане, знам, че е коментирано, видях някакви мнения, но са ми нужни още няколко.
Става въпрос за биопсията на шийката на матката- лекарката след колпоскопията, каза набързо, че трябва да ми се направи и да си избера венозна или местна упойка. Ама аз как да избера, като незнам какво е, боли ли и тн.
Днес се обадих на дружка, която е АГ в Тина Киркова и тя е категорична, че трябва да е с венозна упойка, защото така най-добре се взимала биопсията...
Моля, кажете на вас при какви условия са ви правили такава и въобще как е протекло?

Здравей Inka Simple Smile Преди време на мене ми взимаха материал от шийката.Незнам дали за едно и също става на въпрос при мен се касаеше за абразио. Направиха ми я с пълна упойка, самата манипулация траеше 10-15 мин.Трябваше да лежа два часа и след това си ме пуснаха да си ходя.Ако говорим за едно и също не е болезнено след излизане на упойката. Това беше при мен.Това нещо го направих ако е важно да се знае в онкологията и не ми взеха нито една стотинка, бях с направление от личната лекарка след направено   цито и резултат 3-А

# 82
  • София
за канала и аз нещо не разбрах много  Crazy, но моята позната от Тина Киркова беше категорична за венозна упойка, нищо ще помисля още малко и утре пак ще ходя при моята АГ, а днес ще ми излезе теста за папилома-вируса, та да видим и там  Sick
благодаря момичета все пак, ще видим, че и аз съм адски против упойките...

На мен в МБАЛ Света София,д-р Мазнейкова ми предложи само опцията с венозна упойка,аз отказах.Това явно е някаква нова "мода" в медицината ако мога така да го нарека,защото после д-р Карагьозов (син) ме изгледа много учудено когато му казах че Мазнейкова е искала да ми взима биопсия с пълна упойка.Той и за биопсията се изненада де ...
 И след доста дилеми,доктори и стрес по повод моята раничка,стигнах до извода че решението е да се потърси мнението на опитен онкогинеколог.

# 83
благодаря момичета за помоща, но на мен и двете лекарки ми казаха с венозна упойка. Може би ще потърся още едно мнение, при Карагьозов много ли се чака за час?

# 84
Инка, много се чака, за сина повече, за професора до 1 месец.

# 85
здравейте момичета, дано да не спамя темата, но искам да попитам след като съм била на гинеколог през юни и ми е казала, че шийката ми е добре, че е гладка, възможно ли е за 4 месеца да ми е станала раничка и то в рак понеже, след последния ми цикъл онази седмица в течението си имах леки кървави жилки, които забелязах само 2 дена по 1 път на тоалетната хартия и отново днес, изпаднала съм в ужас.. Tired

# 86
Това са съсиреци, не си ли имала до сега по време на менструация?

# 87
Това са съсиреци, не си ли имала до сега по време на менструация?

Да мила! Съсиреци имам на всяка менструация, ама тука става въпрос за след цикъла- 2 дена след цикъла и след това седмица - тоест днес, и ми е адски притеснено.. Praynig

# 88
Отивай още утре на лекар  Simple Smile
Да попитазм и тук:
Момичета, да ви попитам ще има ли разлика/изменения при преглед, ако си след цикъл, по средата или ако си преди цикъла?

# 89
Инка, ако отидеш в Токуда и се помолиш на регистратурата, може да поседиш и да почакаш и ако не е много натоварен графика да те вземат. Спокойно може и да е при професора Каргьозов. Той също взима биопсии.  Peace
Ира, цитонамазка е най-добре да се прави в 3-7 чист ден, но дори да е направена в друг ден трябва да е добра.  Peace Ако е завишена, то и след цикъл би била завишена групата.

Общи условия

Активация на акаунт