На море в Гърция 2013 – VI

• 91 276
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
На мен Каламици много ми хареса Simple Smile Видя ми се идеално за почивка-малко селце, не е пренаселено с народ (ние бяхме в нач. на Юли), с прекрасен плаж-пясъчен и чист, кристална вода и супер храна в малки тавернички с шарени покривки Simple Smile, а също и бийч-бар, от който се чуваше прекрасна музика вечер, която добавена към приглушените му светлини направо крещеше за коктейли, цигарка...и хубав мъж...  Mr. Green
Ние бяхме отседнали в Thalatta Camp, но ходихме до селото и за плаж (хареса ми повече от този на Талата), и за вечеря-страхотна кухня в Zorbas, а също и в Georgakis (мисля, че е към студията на Irene's house, които по-нагоре се показаха). От Кулата то Каламици пътувахме ок.4 часа, в т.ч. 1 кратка почивка за кафе по маршрута, който Bled е показала. На прибиране минахме по източния бряг на Ситония, но пътя ни се видя доста по-тежък, така че трябва да се прецени...

# 481
  • на земята
Bled,мерси много,точно затова ами хареса,тихо и спокойно ми изглежда пък сме с бебче на 7 месеца идеално за почивка..))) Дали има прясна моркса храна  newsm78  : desitka* мерси за споделеното..)))  bouquet

# 482
  • София
Bled,мерси много,точно затова ами хареса,тихо и спокойно ми изглежда пък сме с бебче на 7 месеца идеално за почивка..))) Дали има прясна моркса храна  newsm78  : desitka* мерси за споделеното..)))  bouquet

*лаленце* Има разбира се, рибка да искаш по тези места, тя и desitka* е показала октоподчето Laughing
Колкото до пътя обратно, направете точно това което казва desitka*, ще видите прекрасни места.
А може да се върнете към България по този начин:

https://maps.google.com/maps?saddr=%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8 … mp;mra=ls&z=8

Не е магистрала, но приятно и красиво...................

# 483
  • на земята
 Hug мерси момичета   bouquetМоят мъж все в ЗОРБАС ще ксине  Laughing

# 484
  • София
Момичета да ми помогнете да видим най-важните места  на остров Корфу.

Столицата е очарователна. Градът е във венециански стил. Има 2 крепости. Интересна е църквата Свети Спиридон, където се намират и мощите на светеца, същите, които разнасят по време на великденското шествие. Може би главната забележителност на острова е дворецът на Сиси с красивата градина и многото статуи. Под двореца се намира полуостров Канони, от където има прекрасна гледка към Мишия остров и кацащите на летището самолети.  Laughing Красиви места са Каналът на любовта в Сидари и заливите при Палеокастрица. До Палеокастрица има интересен манастир, а в скалите - много пещери, до които се стига с лодки. Почитателите на Джералд Даръл търсят къщата му. Wink

Знам поне 2 теми (сигурно са повече) за Корфу - 1 и 2. Не са много големи и спокойно можеш да ги прочетеш от край до край.  Wink

Ето и няколко наши снимки.

# 485
  • София
Dachy, мерси Simple Smile и аз харесах Каво и Ирене хаус, също дървените палатки на самия къмпинг. Някой да е отсядал на едно от трите места? Да не е мизерно, че с бебето е по- труден иззбора:)
И ние сме с 7- месечен юнак, като Лаленце и батко на 7год.

# 486
  • София
Момичета да ми помогнете да видим най-важните места  на остров Корфу.

Столицата е очарователна. Градът е във венециански стил. Има 2 крепости. Интересна е църквата Свети Спиридон, където се намират и мощите на светеца, същите, които разнасят по време на великденското шествие. Може би главната забележителност на острова е дворецът на Сиси с красивата градина и многото статуи. Под двореца се намира полуостров Канони, от където има прекрасна гледка към Мишия остров и кацащите на летището самолети.  Laughing Красиви места са Каналът на любовта в Сидари и заливите при Палеокастрица. До Палеокастрица има интересен манастир, а в скалите - много пещери, до които се стига с лодки. Почитателите на Джералд Даръл търсят къщата му. Wink

Знам поне 2 теми (сигурно са повече) за Корфу - 1 и 2. Не са много големи и спокойно можеш да ги прочетеш от край до край.  Wink

Ето и няколко наши снимки.

Прекрасни снимки Тaня, страхотна галерия, чудесно обяснение.
Само да добавя и красивата лагуна Antinioti, крепостта Angelokastro, прекрасните плажове и гледки...

# 487
  • София
Dachy, мерси Simple Smile и аз харесах Каво и Ирене хаус, също дървените палатки на самия къмпинг. Някой да е отсядал на едно от трите места? Да не е мизерно, че с бебето е по- труден иззбора:)
И ние сме с 7- месечен юнак, като Лаленце и батко на 7год.

Ние бяхме в дървено бунгало в къмпинга. Не че ми е било много гадно, но аз определно си предпочитам стая (а студио е още по-добре) за почивка в хотел/къща за гости. В бунгалото всичко ми беше твърде тясно, всичко скърца при всяко движение, а и ми беше прекалено шумно от останалите бунгала...
Ако сега трябваше да ида пак там, без колебание бих избрала студио в селото вместо бунгало в къмпинга. Но си казвам, че съм от хората, които никога не биха (ако не се налага) отседнали в палатка, каравана, не мечтая за кемпер и въобще съм далече от този тип туризъм  Peace

Срещала съм в темата, че Ailа и Гея (дано не бъркам никовете) също отсядаха в къмпинга в края на юни.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 17:06 от desitka*

# 488
  • София
Аз се включвам с питанка. Някой бил ли е в Салоникю (дано го изписвам правилно - Salonikiou)? Малко повече инфо за плажа и селцето? Харесах едни студиа там, а както се видя вече май окончателно, поради ред причини пак няма да стигнем по-далеч от Халкидики и тази година   Sad
та се чудя. Накрая пак ще е в Никити сигурно ако не харесам нищо, но тези студиа в Салоникю ми хванаха окото, макар че май са малко в нищото.

# 489
То не е селце... просто плаж с вили и няколко хотелчета между Агиос Николаос и Пиргадикия.
Плажът е общо взето добър.

# 490
  • София
тодоричка, ние сме били в хотел Krotiri resort, който май се води на плажа Салоникиу. Плажът е много дълъг. И пред хотела на пръв поглед ми се видя ужасно каменист, но си намерихме едно хубаво пясъчно местенце малко по-встрани, което беше идеално за къпане, плитичко. Иначе от хотела съм супер доволна. Една от най-релаксиращите ми почивки. На плажа бяхме само гостите на хотела, особено след обед оставахме по 5-6 човека.
А до селото Салоникиу така и не стигнахме. Ходихме до Ормос Панагиас, Никити, плажовете Агиос Йоанис, Ливрохио и Лагониси.
Наистина наоколо няма почти нищо, много е изолирано мястото. Покрай плажа има само няколко частни вили и никакви хора. Говоря за началото на септември. Не знам дали в морето навсякъде е каменисто, но се намират и пясъчни местенца.

# 491
А за Аспровалта нещо да кажете?

# 492
  • София
Благодаря момичета     bouquet

То плажовете не са ми проблем, обикаляме с колата и обичайно най-много посещаваме любимата ни Калогрия. По-скоро питането ми беше свързано с това дали има вечер къде да мръднем за лека разходка и евентуално някоя хубава таверна с морска храна, защото не ми се ще да го правим с колата, та да не мога да пийна една рецина на спокойствие Simple Smile Май все пак ще се насоча към Никити. Така или иначе не смятам да резервирам предварително и ще го решаваме в движение.

# 493
  • София
Аз като започвам да разказвам, ставам много подробна, с една дума - отплесвам се  Simple Smile Затова ще споделя малко снимки от нашето пътуване до о. Корфу. Който иска да заповяда http://www.flickr.com/photos/98617555@N02/  Simple Smile

Хубаво сте си изкарали!

# 494
Ние ще отскочим и до Паралия Катерини, надявам се, че има хубави кръчми с пресна морска храна. Мечтая си за огромна порциа калмари!  Heart Eyes Надявам се, че ще имаме избор от към кръчми?

Общи условия

Активация на акаунт