На море в Гърция 2013 – VI

• 92 112
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Направо се зарибих за тоя остров Лимнос. Simple Smile

# 316
Фран, мен ме интересува пътя до Скиатос малко по-подробно (ако сте пътували с кола).
С кола пътувахме. Тръгнахме в 5.00 ч. от София и в 16.00 бяхме на плаж. След нашата границата до Волос е магистрала. Спирахме на няколко места да хапнем и да починем. То, и ние сме с три деца, но каките ни са големи.
Във Волос бяхме малко преди 11.00ч. Купихме си билети за ферибота в 12.00 и се разходихме.
Пътуването с ферибот е около 3 часа и не е особено вълнуващо. На ферибота има Wi Fi, ако това е от значение за вас.

Днес бяхме основно на плаж, а вечерта се разходихме до манастира "Евангелистрия". В близост се намира таверна "Панорама". Гледката към острова и околността е умопомрачителна.

# 317
  • София
Фран, благодаря! Вчера се поразтърсих из картите, но друго си е инфо от първа ръка. Ако си проучвала и хотелите има ли такива в близост/на плаж, защото част от групата са мързеливи, а друга сме изследователи.  Mr. Green Вчера поразгледах в букинг, но на половината им нямаше разстоянието до плажа.

# 318
  • Варна
Както уж нямаше тази година да ходим в Гърция, снощи се размечтахме с мъжа ми и решихме - защо пък не Simple Smile Така че ще ви понаглеждам. Simple Smile

# 319
Здравейте! Как е на море в Гърция през август?  Thinking Жега? Непоносима?  Thinking
Просто тогава ще сме отпуска и се чудим накъде да поемем  Crossing Arms
Заглеждам Ситония.

# 320
  • София
Сега като се замислих и аз съм стъпвала в южната част на Пелион. Миналата година от Скиатос ходихме на круиз около острова и трябваше да спрем за обяд в таверната на някакъв северен плаж, но тъй като бяхме в началото на юни, тя още не беше отворена и ни заведоха до Katigiorgis в южната част на Пелион. Малко, симпатично селце, с много приятни крайбрежни заведения. Плажчето беше мъничко и пясъчно. Ние се изсипахме цяла лодка с туристи и му се наруши идиличната и усамотена атмосфера, иначе би изглеждало другояче определено.
Обаче не си представям да стигнем по суша по тези планински пътища и завои до там. Може би на един по късен етап, без деца.

# 321
  • софия
Уффф, знам си! Ако една седмица нищо не купя, следващата наваксвам. Гръцката е моята седмица Crazy

# 322
  • Варна
Не бих казала, че е непоносима жега през август - миналага година бяхме точно тогава - край морето винаги е прохладно Simple Smile

# 323
Olive,
През къде резервирахте за този хотел? Аз го гледах, вече не помня през кой сайт за резервации, но по-високи цени ми даваше.
През Турист сервиз, те правят резервацията през Der Tour, на сайта действително са по-високи цените. Но резервацията направихме март м., може би това има значение.

Запленена от линка веднага позвъних на същата агенция - цената за 7 нощувки , която ми дадоха за 2+2, закуска и вечеря от 1 септември е 1927евро....
Ние сме били в Antigoni beach - 2009 писала съм доста тогава- пак беше скъпичък, но поради започналата криза в GR имаше много анулирани резервации от германци и приятел турагент успя да ни направи резервацията през въпросната Der Tour с почти 40% по-ниска цена от тази, която ни бяха дали от хотела   Peace
Иначе с няколко думи хотела определено е много добър избор - различен интериор,  много добра храна,  на отличен плаж, собствениците са непрекъснато на разположение и са много мили, а с отношението към децата направо ме впечатлиха  Heart Eyes
Аз продължавам да го следя всяка година, тъй като го харесвам много...но наистина цените му напоследък са много високи, особено след като преди миналия сезон реновираха по-голяма част от стаите  Rolling Eyes мисля, че варианта за него е или ранни записвания или някоя last minute цена ...иначе е мноогооо...

# 324
  • София
Да, на ранни записвания е добре - по спомен ние запазихме през март /за средата на юни/, и цената за junior suite /беше с гледка градина, но получихме с гледка море при пристигането  Heart Eyes/ беше към 900 евро за двама с дете на 6 г. за закуска и вечеря. Peace

# 325
Здравейте, дали някой може да ми даде отзиви за това място http://www.reyma.bg/index.php/marthas-house- много ми хареса, но дали е така и на живо...

# 326
Здравейте, момичета, чета ви с удоволствие. Ние сме се спрели на Халкидики, но виждам, че има интерес и към островите. Давам ви два линка с пътеписи на моите родители, които могат да ви помогнат при избора на дестинация, да ви ориентират, или поне да погледате снимки

Хиос
Лесбос

Peace

# 327
Влизам, за да постна тук ето тази новина http://www.blitz.bg/news/article/209152.

И да дам линкче към някой наши снимки от почивката ни на о.Кефалония, на който му се разглежда, може да заповяда http://instagram.com/mistery   bouquet

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 09:46 от mistery

# 328
  • София
Здравейте, момичета, чета ви с удоволствие. Ние сме се спрели на Халкидики, но виждам, че има интерес и към островите. Давам ви два линка с пътеписи на моите родители, които могат да ви помогнат при избора на дестинация, да ви ориентират, или поне да погледате снимки

Хиос
Лесбос

Peace

Размечтах се.  Grinning  Обединяване на двете ми любими дестинации - Гърция и Турция.  Grinning  Чудесно изглеждат и двата острова, но май не видях хубави плажове. Не ме вълнува особено този факт, защото на практика не ходим на плаж, но така ми се стори от снимките. Права ли съм?

mistery, за снимките трябва регистрация и не можах да ги видя.  Sad

# 329

mistery, за снимките трябва регистрация и не можах да ги видя.  Sad

Хм, не би трябвало.  newsm78
Като се отвори страницата, просто цъкаш на една от малките снимки долу и си ги разглеждаш.

Общи условия

Активация на акаунт