На море в Гърция 2013 – VI

• 91 284
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
 арт Ина, чудесни снимки! Много спомени ми нахлуха в главата. Пак ми се иска да съм там! Както виждам, били сте при Аспа. Дано да сте си изкарали добре. Морето бурно ли беше? /quote]
Благодаря на всички от вас, които ме провокираха да пробвам нещо различно.Не крия, че Anna bel  ме накара най-сериозно да се замисля за Пелион, затова се обръщам персонално:
Да, там бяхме.Много чисто, сърдечни домакини,с чудесна тераса, а таверната отдолу е чудесна.Опитах препоръчания от теб спедзофай, без да съм впечатлена.Всеки ден ме осведомяваха за пресния улов и избирах от хладилника.Риба меч ядох за първи път и смело мога да кажа, че беше перфектна.Пробвахме и сепия във винен сос/досега съм я яла пане само/ -много крехко месо, но готвеното  определено не ми е по вкуса.
Морето го видяхме в различни състояния.В началото -тихо, после два дни с огромни вълни, не можеше да се влезе ,та използвахме да отидем до Дамухари.Докрая беше спокойно като езеро и му се насладихме.
Благодаря ти за идеята да посетя това прекрасно място.
Признавам, ще те следвам и по тазгодишните стъпки.

Последна редакция: ср, 10 юли 2013, 22:17 от арт Ина

# 496
  • Luxemburg
Много ви изпуснах и съжалявам че не мога да ви следя с тези бързи темпове които пишете. Много хубави предложения публикувате. Много благодаря на всички които ми писаха с предложения. За съжаление разбрах късно че не се търси 2м. преди морето ако почивката ще е в активния сезон. Аз се спрях на Аспровалта (търсих място подходящо за малки деца) по препоръка на Алекса99. Не можах да намеря нищо в интернет и прехвърлих търсенето на съпруга ми поради малкото ми свободно време, който е решил много бързо въпроса като е резервирал по най-лесния начин - чрез букинг.ком в Asamaris. По-късно потърсих инфо за въпросния хотел и се оказа че е добър. Някой който е бил скоро в Аспровалта може ли да сподели дали ми трябва нещо специално за там, имам в предвид, дали има морски таралежи, комари, и т.н. за да се снабдя още оттук. Продължава да ви чета че трябва да намеря за другата година. Този път мисля да резервираме още февруари, март.

# 497
  • София
Desitka, мерси за отговора. Аз по принцип с пистолет на главата няма да спя на палатка, разбирам те Wink
Ама ми се иска на плажа да сме, просто е по- удобно. Тати и бати отиват по рано на плаж, ние с бебо се мотаме, после се прибираме по рано, абе трябва да сме на първа линия, поне докато порасне бебо Simple Smile)))

# 498
  • Варна
Ние ще отскочим и до Паралия Катерини, надявам се, че има хубави кръчми с пресна морска храна. Мечтая си за огромна порциа калмари!  Heart Eyes Надявам се, че ще имаме избор от към кръчми?

в комплекса е малко гъчкано.Хубава морска храна хапнахме ''При БЕБА'' - хотелско ресторантче в югозападния край на комплекса, със прекрасен вътрешен двор - градина където малкия търча на воля.Хубавото там е , че огромна част от  сръбско - македонската клиентела е с автобуси , а руската със самолети, т.е. без коли , не са мобилни и биичбаровете и ресторантчетата по плажовете (а и самите плажове) от двете страни на комплекса са полупразни.Там също хапнахме прекрасна морска храна.

# 499
  • Пловдив
Как мислите...тази оферта ми се вижда съмнително евтина...http://www.grupovo.bg/index.php?p=offer&id=13132&refid=23574&webid=67   newsm78

# 500
Благодаря много за Корфу момичета.Скоро тръгваме доверявам се изцяло на маршрута и  указанията за спиране на Блед. За Серес само да попитам, да резервирам ли и къде? В списъка на Блед не е застъпен този град?

# 501
  • София
Много ви изпуснах и съжалявам че не мога да ви следя с тези бързи темпове които пишете. Много хубави предложения публикувате. Много благодаря на всички които ми писаха с предложения. За съжаление разбрах късно че не се търси 2м. преди морето ако почивката ще е в активния сезон. Аз се спрях на Аспровалта (търсих място подходящо за малки деца) по препоръка на Алекса99. Не можах да намеря нищо в интернет и прехвърлих търсенето на съпруга ми поради малкото ми свободно време, който е решил много бързо въпроса като е резервирал по най-лесния начин - чрез букинг.ком в Asamaris. По-късно потърсих инфо за въпросния хотел и се оказа че е добър. Някой който е бил скоро в Аспровалта може ли да сподели дали ми трябва нещо специално за там, имам в предвид, дали има морски таралежи, комари, и т.н. за да се снабдя още оттук. Продължава да ви чета че трябва да намеря за другата година. Този път мисля да резервираме още февруари, март.
Здравей, комари има много и в изобилие. Носете си освен мазила и машинки. Таралежи няма.  Simple Smile

# 502
Аз да се оплача. Намерихме си студио в Неа Мармарас, писахме да го резервираме и 3 дни никакво потвърждение. Вчера писахме на други студиа, които ни бяха казали, че са свободни, но вече са заети. И много ми се скапа настроението  Cry

# 503
И при нас беше така писахме, писахме никой не отговаряше, накрая си резервирахме  директно , дойде обратния отговор и готово.

# 504
  • София
Ще напиша моят опит с почивка в Гърция, за всички които се интересуват Simple Smile
Бяхме на о. Скиатос преди две лета, по препоръка на Параход, прекрасно, страхотно място, но без децата бяхме, ще се върнем, само заради бебето не отиваме там, че много време се пътува с ферибота, иначе ни е любимо. Всичко там ни хареса, всичко  Heart Eyes
Миналото лято бяхме в Торони. Хотела беше Торони незнамсикакво, четири звезди. Хотела е горе долу хубав, чистят всеки ден. Храната не става обаче. Бяхме със закуска и вечеря и първия ден закусихме и вечеряхме там и повече не. Еднообразно, малко, според мен евтини продукти. Но самото Торони е хубавко, ако търсите почивка - закуска, плажче, обяд, спане, пак плажче и хубава таверничка и хайде в леглата Simple Smile)))
Тази година в началото на юни бяхме на Медитерани вилидж ( по спомени) в Паралия Катерини. Хубав голям комплекс, хубава храна на закуска и вечеря, обядвахме в ресторантче пак в комплекса, не сме излизали оттам. Хубав комплекс, чисто и приятно.
И на трите бяхме на плажа, е в Скиатос малко се вървеше, но в Торони и Паралия си бяхме на самия плаж.
И на трите места плажовете бяха хубави, на Скиатос най- хубав. На Паралия пясък, хубав много, на Торони малко по едър пясък. Навсякъде плитко и хубаво.
Дано съм помогнала на някой Simple Smile
Сега, ако отидем на някое хубаво място пак ще пиша. Сякаш клоня към Каламици, вече някои мамчета ми писаха. Ако има и места още, че малко закъсняхме с резервациите.
Иренес хаус и Каво Каламици си харесах досега Simple Smile

# 505
  • София
И при нас беше така писахме, писахме никой не отговаряше, накрая си резервирахме  директно , дойде обратния отговор и готово.
Ние тази година за първи път отидохме до Гърция. Много четох и рових. Най-големия ми проблем беше с резервациите. Факт е, че са малко сайтовете през които можеш да резервираш директно и да имаш някаква що годе сигурност, че ти е запазено мястото. Преговаряла съм директно с със самите собственици, но или ми отговарят след няколко дни, или не ми отговарят или ми искат предплата. Моята банка ми иска 25 евро за превод до Гърция. Знам, че много от вас не одобряват booking.com, но на този етап това си остава най-чистия и опростен начин за хора които не са посещавали страната, особено когато са с малки деца.  Simple Smile

# 506
За втора година почиваме в Гърция и искам да споделя и аз впечатленията си.
Не е писано за едно селце на 12км от Нея Мудания,което се казва Нея Плагия.Малко преди Касандра.
Миналата година почивахме там в апартамент,близо до плажа. Наша позната,която живее там ни свърза с българка,която работи в офис за недвижими имоти в селцето. Апартамента не беше кой знае колко хубав,но за едното преспиване ставаше.
Самото селце е свързано със съседното Неа Флогита,както и плажната ивица е една. Много дълга и пясъчна.Хора на плажа почти няма. Сутрин само от Солун идваха рейсове и стоварваха пенсионери,които до обяд си отиваха.Но те заемаха частта от плажа точно където спираха рейсовете на нещо като малко площадче. Следобяд на шезлонзите към заведенията отзад имаше едва десетима души сигурно. Водата е много чиста и поне там където плажувахме ние беше плитко и подходящо за деца.
Вечер има човек къде да се разходи,приятни заведения и тавернички,с вкусна храна. Големи супермаркети няма,но за сметка на това има голям зеленчуков пазар и няколко хранителни магазинчета,месарски,рибарски магазини и пекарни из селцето.
Тази година бяхме в Нея Ираклица. Може би защото сравнявам с миналогодишната почивка и не ми хареса чак толкова. Скучно и малко е селцето. На плажа има повече хора,особено събота и неделя. Е,не е като по нашето черномерие,но все сравнявам с Нея Плагия. Пясъка е малко по-едър, и имаше дни,когато водата в морето не беше много чиста. В смисъл,че явно течение беше донесло от някъде боклуци и водорасли,но до обяд се изчистваше.
Заведенията обаче са много добри. Готвят вкусно и има избор.В близост до селцето има и Лидл.
На няколко пъти се споменаваха тук апартаменти Димитра. Разстоянието до плажа не е много голямо. Но пък не ми хареса лично на мен местоположението,че за да се стигне до плажа се пресича главния път,по който се стига и до самото селце и за съседното село. Нещо като околовръстен бих го нарекла.
На 15 км. е Кавала,където при желание,човек може да си направи по-дълга разходка и да разгледа.

# 507
Ние тази година за първи път отидохме до Гърция. Много четох и рових. Най-големия ми проблем беше с резервациите. Факт е, че са малко сайтовете през които можеш да резервираш директно и да имаш някаква що годе сигурност, че ти е запазено мястото. Преговаряла съм директно с със самите собственици, но или ми отговарят след няколкодни, или не ми отговарят или ми искат предплата. Моята банка ми иска 25 евро за превод до Гърция. Знам, че много от вас не одобряват booking.com, но на този етап това си остава най-чистия и опростен начин за хора които не са посещавали страната, особено когато са с малки деца.  Simple Smile

Напълно съм съгласна, че трябва сигурност на 100%, иначе на къде ако си с деца. Най-добре да имаш документ като тръгваш . Сега ми е спокойно за Корфу, имам си, сега резервирам другите...Чакам напътствия за Серес.

# 508
Аз накрая ще направя като родителите ми. Палим колата и тръгваме. И търсим на място. Досега те не са имали проблеми  Rolling Eyes

# 509
  • Пловдив
За детето освен паспорт искат ли и нот.заверена декларация Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт