Отговори
# 660
  • София
Зеленкото- защо ти е такава количка? Снежка няма ли да ходи до теб? А друго, което се сещам е една подложка, която се слага на края на количката, под дръжката, там стъпва каката и си се возите пак.
Аз почнах да разглеждам колички пак.  Rolling Eyes

То има време, но някак това ми е чувството просто. Мислих и за "подложка". Си-то е чудесна количка, но е лекичка и не знам дали би издържала такова натоварване. В темата за колички ме светнаха за още една джвъчка, нещо като доп. седалка, която се закрепя отстрани. Още ще го мисля. Момата си ходи, но спира на всяка буболечка и, за разлика от батко си, не се поддава на "Чао, ние си тръгваме!"  Joy
Вероятно в началото ще караме на слинг - и без това зимата с количка си е приключение  Mr. Green Но като се позатопли, нали на мен все ми е горещо, не знам...

Оооо, тишина... нещо, за което понякога си мечтая  Whistling Whistling Whistling

# 661
Вероятно в началото ще караме на слинг - и без това зимата с количка си е приключение  Mr. Green

Като гледам възрастта на дъщеря ти си мисля, че хем до раждането имаш още половин година, хем после поне 3-4 месеца може бебо в слинг, та дотогава малката вероятно няма вече да се спира на всяка буболечка. Mr. Green Но от онези бордове (някой май ги нарече 'подложка'), дето се закачат отзад, за да се возят стъпили си е идея за по-бързо придвижване за вече големи за количка, но бързо уморяващи се дечица.  Simple Smile

# 662
Добро утро, благодаря ви за топлото посрещане, добре заварила. Пуснаха ми стандартните изследвания - кръв, урина, секрет. Сега трябва да направя биохимичен скрининг. Това, което искам да питам е за цитонамзката - гинеколожката ми каза, че мога да прокървя и мен ме достраша и отказах да ми направи, а тя каза, че на 20 години мога да мина и без нея. Как мислите, вие правите ли я? Какви други изследвания се правят по нататък. Някъде чух, че трябва да изследват и бащата.  Wink Много въпроси станаха Embarassed

# 663
Добро утро, благодаря ви за топлото посрещане, добре заварила. Пуснаха ми стандартните изследвания - кръв, урина, секрет. Сега трябва да направя биохимичен скрининг. Това, което искам да питам е за цитонамзката - гинеколожката ми каза, че мога да прокървя и мен ме достраша и отказах да ми направи, а тя каза, че на 20 години мога да мина и без нея. Как мислите, вие правите ли я? Какви други изследвания се правят по нататък. Някъде чух, че трябва да изследват и бащата.  Wink Много въпроси станаха Embarassed

Аз дори не усетих кога ми направиха цитонамазката. А и останалите момичета във форума, на които са им правили такава същото го потвърждават.
Няма болка и кървене. Но явно зависи от лекаря.
Това за изследвания на бащата не съм го чувала, но нека коментира някой, който е по-наясно.
ПО- нататък ти предстои БХС и ранна ФМ.

# 664
  • UK
Аз утре ще правя всички изследвания, които са за ЖК, но Цитонамазката  на този етап категорично ще откажа Naughty
Да не говорим какъв екшън /филм/ сънувах по повод на нея Joy
Отивам при акуперката и и казвам, че не искам да ми прави, а оная като се развика и аз скачам от уреда и хуквам с дрехите в ръка, повличам и мъжа ми и му казвам бързо да бягаме, да не ни хванат и хукваме по някакви стълби надолу, а оная крещи и се чува чак на паркинга, как ни нарежда ooooh! hahaha
Joy Joy Joy

# 665
Звезден прах   - мерси че питаш. Добре съм доколкото може да съм позитивно настроена понеже без симптоми е много трудно... Чета ви само, момичета и така...

Ще се изям от яд. Поръчах си най сетне доплера и реших да си спестя едни 10 евро. Сега можеше още в събота да е при мен, а сега ще чакам и  ooooh! до сряда...

Нямам назначен още фраксипарин и ...мда.

За цитонамазката имам много лоши спомени от втората ми бременност. Лекарката тогава ме заплаши, че ако не се подложа на това няма да ми е лекар, а нямах голям избор те бяха няколко, а аз живеех в едно село наблизо. Това разбира се - в Германия. Няма да лъжа, че ме заболя и си помислих, че може и нарочно да е. Женката си приличаше на СС- овка. Ами да и за капак - прокървих веднага след това. И така - загубихме бебето. После почна и целия цикъл с абортите...

Така че сега новата ми лекарка като поиска да ми направи цитонамазка отказах. И обясних, че с толкова рискова бременност да си гледа работата. Още повече, че последната е от декември. Е какво искат повече???!! Жената излезе много разбрана и на следващия преглед в документацията написа, че пациентката ще прави това изследване в България...Това си бе нейна инициатива и я намерих за много мил жест.

Търся усилено плаж за утре, ама всичките са на едни колометри от транспорт, а ще сме само с малкия...Тук хубавото време е кът и трябва да се използва навреме  Party

Ранната Фм ми е чак на 22 юли и тук май е придружена в пакет с БХС...

Айди много хубава нова седмица с миюто ви (Кайлис, супер сладка история) , мойто е рожденик и трябва да измисля нещо с бременния мозък...

# 666
  • UK
Оле Възкресителница с перо  Hug Ето твоята история потвърждава моите опасения Naughty Няма да я правя и точка! Аз 6 години съм ги чакала тези бебета, подложих се на какви ли не инв процедури, за да ги рискувам сега заради една цитонамазка, да не говорим, че имам такава непосредствено преди трансфера и всичко си беше ОК. То дори и сега нещо да се открие, към момента не може да се предприемат действия, а единствено такива, след раждането Crossing Arms Така, че хич не ме интересе Crazy

# 667
kokona20 струва ми се наистина много скоро си правила такава и се чудя защо искат да повтарят. Медицинските лица в темата да се изкажат колко често би трябвало да се прави подобно изследване ама под 6 месеца ми изглежда пълен абсурд и наливане на пари  ooooh!

# 668
Перо, радвам се че се разписа и, че сте добре. Hug утре ли ще си на преглед, сниснала съм палците за вас и знам , че ще сте пораснали много, много   Wink

Безумно е да се наранява шийката на по-малко от 6 месеца. А цитонамазка,в която не е взет материал от канала и не е добре остърган по -вътрешният слой на епитела...не струва много от гледна точка на диагностиката. Скоро ме преглежда доктор, който освен като гинеколог в екипа на родилното и на наблюдаващата ме докторка е и онколог. Видя ми шийката, аз си имам раничка отдавна, но си дръжа 2 ра група. Каза ми, че имам раничка и трябва да се погледне 6 медеца след раждането, да ида при него в онкологията. На въпроса ми, нали ще ми вземат намазка сега, да му изпратя ли резултата, той каза, че екипът на докторката ми, начело с него, не практикуват взимане на секрет и изследване по време на бременност. Това, според тях, е мнооого стара практика от соца, когато друг по- съществен скриннг на бременността е нямало и нали все нещо е трябвало да се направи...та това. Обясни ми , че бременността не е период в който могат да се правят намазки и да се практикува някакво лечение или заключения да се правят, защото хормоналният бум оказвал влияние и на матката и на шийката. Често бремеността е съпроводена с вагинални инфекции, които засягат и дразнят шийката и е възможно  да вдигнат изкуствено папгрупата. Та извода му беше. 6 месеца след раждането, течнобазирана цитонамазка и ще се види дали има изменения и дали се нуждая от лечение...

Но в случай , че не сте си правили задължителният скрининг веднъж годишно, е хубаво наистина да се огледа добре шийката и ако и а ещо много тревожно, все пак да ви насочаткъм съответният специалист. Не съм убедена, дали в такъв случай, колпоскопията не става за диагностика? Това само онколог- гинеколог може да каже. Ама при все , че е правена намазка предходната година....пак да се човърка, за мен е неоснователен риск, при все , че лечението ще се отложи за след раждането, а пък д тогава ще настъпят още промени най вероятно

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 14:46 от Звезден^Прах

# 669
  • UK
kokona20 струва ми се наистина много скоро си правила такава и се чудя защо искат да повтарят. Медицинските лица в темата да се изкажат колко често би трябвало да се прави подобно изследване ама под 6 месеца ми изглежда пълен абсурд и наливане на пари  ooooh!

Ами защо, защото тук влизат в пакета изследвания, които се поемат от Здр каса за регистрация по ЖК Crazy
И аз сега като каза, ами то няма и 6 месеца от 1-вата, моят ЕТ беше на 29 април, значи на 20-ти някъде са ми правили и двете изследвания Crazy

# 670
Аз още преди няколко дни споделих това, което и Прахчето е написала.  Peace За да не усещате нищо по време на вземане на цитонамазката, значи тя не се прави така, както трябва -  с две проби - една от канала и една от самата шийка. Всеки сам си преценява, но ми се струва, че няма как ние тук да знаем повече от доктори, които имат стабилна репутация и множество пациентки, освен това са хирурзи, репродуктивни специалисти и такива, които водят консултации и израждат, а не просто квартални АГ-та  Rolling Eyes Точно тези доказали се доктори практикуват така, че правят цитонамазка след раждането.

Кокона, няма значение, че влиза в пакета, ти имаш право да я откажеш. Предполагам ще ти дадат да подпишеш една бланка, в която пише, че се отказваш от нея.

Пак казвам, че особено при редовна ежегодна профилактика изобщо не е необходимо да се прави цитонамазка при бременност.

# 671

6 месеца. Ако е правена преди по-малко от 6 месеца (както при кокона), спокойно може да се изпусне по време на бременността. Иначе също не е фатално, просто много жени не правят редовно, затова е включена в пакета за проследяване на бременност, профилактично. (Също и в Германия.) Аз сега няма да правя, защото от март съм правила две. И двете бяха гадни, но се дължи на инфекцията с уреаплазма, която имам. Ще лекуваме първо нея, после ще му мислим.

# 672
  • UK
Аз още преди няколко дни споделих това, което и Прахчето е написала.  Peace За да не усещате нищо по време на вземане на цитонамазката, значи тя не се прави така, както трябва -  с две проби - една от канала и една от самата шийка. Всеки сам си преценява, но ми се струва, че няма как ние тук да знаем повече от доктори, които имат стабилна репутация и множество пациентки, освен това са хирурзи, репродуктивни специалисти и такива, които водят консултации и израждат, а не просто квартални АГ-та  Rolling Eyes Точно тези доказали се доктори практикуват така, че правят цитонамазка след раждането.

Кокона, няма значение, че влиза в пакета, ти имаш право да я откажеш. Предполагам ще ти дадат да подпишеш една бланка, в която пише, че се отказваш от нея.

Пак казвам, че особено при редовна ежегодна профилактика изобщо не е необходимо да се прави цитонамазка при бременност.

Благодаря ти за инфото  bouquet
Определено ме успокои ooooh! Два дни се чудя и мая с тая цитонамазка и ви пропищях ушите Embarassed  bouquet
Извинете ме, много се стресирах просто ...

# 673
Кокона, ти си и с две дечица, ако не се лъжа, така че според мен изобщо не го мисли повече, просто си ги износи и роди, а цито-то ще почака  Hug

# 674
  • UK
Кокона, ти си и с две дечица, ако не се лъжа, така че според мен изобщо не го мисли повече, просто си ги износи и роди, а цито-то ще почака  Hug
Да, ще имаме близнаци  Blush Благодаря ти още веднъж   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт