Отговори
# 75
Скрит текст:

# 76
Нати, моят лекар е специалист онколог. Преди година ме оперира и съм страшно доволна. Ако искаш ми пиши на лични, за да ти дам тел. номер за връзка. Бъди спокойна, всичко ще се подреди!  Heart Eyes

# 77
Привет Simple Smile
По въпросите с кистите няма да се произнасям не-компетентно Simple Smile Винаги е добре да има второ мнение. Успех! Иначе по принцип коремна операция не е показание за секцио. Само предишно секцио, т.е. когато е рязана матката може да е показание за повторно секцио, макар че аз съм от лагера на тези, които смятат, че не е.

По въпроса със стриите почти със сигурност зависи от кожата, а не от козметиката. С първата бях станала съвсем в края огромнейша, качих 15 кг, но нямам пукната стрия, макар че изобщо не се мазах. Сега мисля пак така да карам, понеже мразя да се мажа и да имам нещо по кожата, много ми е гадно.

# 78
Момичета, благодаря за отговорите! Наистина и аз се надявам да няма вероятност да е секцио, но... има време Simple Smile Hug

# 79
Всъщност има ли някой, който не е против секциото? СТранно ми е не защото не зная, че съществуват такива мнения, кампании дори, ама честно казано повечето, които познавам лично, предпочетоха секцио.

# 80
desita bonita ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН

Добре дошли на новите момичета  Hug

# 81
Всъщност има ли някой, който не е против секциото? СТранно ми е не защото не зная, че съществуват такива мнения, кампании дори, ама честно казано повечето, които познавам лично, предпочетоха секцио.

Be6o, и аз по принцип съм за секцео и ми се иска така да родя. На този етап така мисля, така съм мислила и преди години, но знам ли....какво ще ми хрумне като наближи момент. Дай боже да стигна благополучно до там.

# 82
desita bonita ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН   bouquet  bouquet

NaTi_- стискам палци всичко да се развие добре и за двама ви. Hug

По въпроса за секцио- аз като раждала нормално, никога не бих си го причинила доброволно. Ако е наложително по медицински причини- ок, но сама да реша- не. имам една операция от апендикс на 17г и като знам, че ми трябваха 6 месеца за възстановяване от нещо толкова малко, секциото ми се видя голям ужас. За малко да родя Елия със секцио, но то бебето беше почнало да заспива. И минути преди да ме закарат до операционната аз получих напъни. Страх лозе пази.

Утре съм на преглед и за записване на ЖК, стиснете едни палци.

Лека и мека от мен Hug

# 83
Секциото е мега болезнено в дните след раждането, да знаете. Има и рискове - коремна операция е все пак.

# 84
Аз бях против секциото. Даже исках да раждам без упойка. Е да, но не би. Твърде тесен таз, преносих 7 дена и нямах никакви признаци за раждане. Докторката ми каза, че главата не може въобще да премине надолу и няма смисъл да ме слагат на системи. И се наложи секцио. Първите 2 дена не, че боли, а направо е някакъв ад! Но след това става съвсем поносимо и след седмица вече нищо не се усеща. Сега не съм нито против едното нито против другото. Имам приятелка, която едва месец след нормално раждане се  възтанови. Няма да казвам с колко шева е. Имам и такава, която роди толкова лесно, че все едно не беше раждала. В крайна сметка държиш ли бебо в ръцете си всичко друго вече няма значение! Аз я взех малката при мен 5 часа след секциото и болката, колкото и ужасяваща да беше почти не я усещах. Simple Smile

# 85
Честит рожден ден, Desita bonita! С пожелание за много здраве и едно сладко пухкаво бебоче на финала! Наздраве с 0, 0 % биричка  Laughing
  bouquet

# 86
Здравейте, мами  wavey, най-накрая да се престраша и аз да се запиша. Следя ви вече месец и половина, но някак не се решавах да споделя дори и анонимно за бебчето, не знаех че съм толкова суеверна  newsm09.
Да се представя - аз съм на 28 г. и това ми е първа бременност, със съпруга ми живеем в Германия и живот и здраве тук ще раждам. Термина ми е 07.01 и миналата седмица последно видях човечето, което е цели 4 см. и мърда ръчички и крачета усилено  Two Hearts.
Искам много да благодаря на всички, който споделят тук, толкова много научих от вас и ми бяхте страхотно успокоение покрай дребните болежки от първите седмици   bouquet
Честит рожден ден, Desita Bonita!
И сега малко по темата и аз имам киста и гинекологът ми обясни, че е нормално, но трябва да се следи да не стане повече от 6 см., но аз и по-голяма не бих бързала да оперирам без второ мнение и малко изчакване.

# 87
NaTi, Tinki82, Lady  Guga и mammalche - Добре дошли!

Десита бонита, Честит Рожден Ден! Жива и Здрава!

На именничките - честит празник с малко закъснение! Бъдете живи и здрави!

Аз днес бях на преглед и всичко, слава богу, е нормално. С ММ видяхме бебо как се върти като пумпалче Simple Smile не се спря за снимка дори. Сега съм спокойна до следващия преглед в края на юли.

Лека вечер и си почивайте повече Simple Smile

# 88
veroncheto, привет и добре дошла. С теб сме на една възраст и имаме един термин Simple Smile Леко бременеене!

# 89
  • София
Здравейте, мили момичета. 40 минути ви четох и имам много въпроси, ще ми стане дълъг поста, затова ще се постарая да е по-схематично, че няма да ви стигнат нервите да ме изчетете Simple Smile.
По въпроса за секциото - аз имам коремна операция от миома януари 2012 с 20 см шев (в последствие се беше свил до 16), а за миомата ми се носеха легенди в болницата - между 15 и 20 см е била. Била е външна и не е засегнат ендометриума, но докторите са категорични, че раждането ще е секцио, защото отвън матката ми е била обелена като портокал, както се изрази една акушерка. Така че това е положението при мен. За болките - имаше болки непосредствено след като излязох от пълна упойка, но съм била на окситоцин да ми се спре кървенето. След това не бих казала, че е имало кой знае какви непоносими болки. На другия ден, след като излязох от реанимация си щъках сама. Малко приведена де Simple Smile. Пих 2 аналгина за целия ден и повече не съм пила озбезболяващи. Elg, не знам защо при теб е било такова възстановяването от апендисит. Аз на 40 ден след операцията почнах да играя пилатес, а на 2 месец вече по-сериозни упражнения. Април си спомням, че се върнах на тренировки и всичко си беше както преди.
Мами южнячки, много добре сте се сетили за среща. 6 ли станахме? Може да си направим софиянска среща, докато още можем да ходим, пък после ще се разделяме по райони. Wink Иначе се радвам, че ще имам с кой да се разхождам в парка, че в мислите си се бях настроила за самотни разходки с бебето.
Не помня кой се притесняваше, че нямал майчински инстинкт. И аз съм така. Не стига, че нямам симптоми, освен болката в гърдите, а и все ми е напрежение, че нямаме квартира и други подобни, а за бебето изобщо не съм се зарадвала още истински, чак ми е съвестно.
Вики, може да ме добавиш и мен на 1 стр, понеже ме няма. Терминът засега е 24 януари. На 36 съм, първа бременност, от София.
boycheva_dani, аз си поръчах един крем на орифлейм против стрии. Имам и крем за стягане на бюста и се чудя сега с какво да се мажа там - със стягащия, или с този против сртии. Иначе аз стрии на бюста правя, но на корема кожата ми е доста еластична и досега не съм имала.
Относно БХС, защо смятате, че е по-добре да не се прави? Питам, защото и аз съм против, понеже ти слагали данните в някаква формула и тези, които сме над 35, автоматично изчислявало по-висок риск за плода.  
Момичета, искате ли да се организираме да ходим заедно на курс за бременни? На мен ми е 1-ва бременност и съм пълен лаик в това отношение. Исках и да ви питам, особено тези, които сте раждали, гърдите много ли се уголемяват до края на бременността. На мен сега са ми пораснали и някои дрешки са ми утеснели, но се чудя до колко ще растат още.
И не на последно място, честито на новите мами!
Цветно, почивай и всичко ще е ок!
Засега спирам, че пак изписах цял чаршаф. Ще лягам, че цял ден съм по огледи безрезултатно и вече нямам сили да гледам Sad. Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт