Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Смятате ли, че е разумно да водите малки деца на море в началото на септември, когато бебето ще е само на 3 месеца?
Какви са признаците, че бебето суче ефективно?
Как мога да разбера дали имам достатъчно мляко за бебето си или дали бебето ми получава достатъчно кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Смятате ли, че е разумно да водите малки деца на море в началото на септември, когато бебето ще е само на 3 месеца?
Пътуването с малко бебе до морето в началото на септември може да бъде осъществимо, но трябва да се вземат предпазни мерки. Например осигуряване на комфорт и защита от слънцето, избягване на прекомерно излагане на топлина и поддържане на хидратацията на бебето. Препоръчително е да се консултирате с педиатър преди пътуването.
-
Какви са признаците, че бебето суче ефективно?
-
Как мога да разбера дали имам достатъчно мляко за бебето си или дали бебето ми получава достатъчно кърма?
Сигурни признаци, че бебето ви получава достатъчно кърма, включват меки и празни гърди след хранене, способността на бебето да изпразва гърдите и наддаване на тегло. За да определите дали вашето бебе получава достатъчно кърма, наблюдавайте признаци като засищане по време на хранене, спокойно приемане на гърдата и редовни мокри пелени и изпражнения. Ако бебето заспива след хранене и се събужда гладно след 2,5-3 часа, това може да означава успешно хранене. Препоръчително е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене, ако имате притеснения относно производството на мляко.
-
Какви предпазни мерки трябва да се вземат при кърмене на малко бебе по време на горещо време?
-
Какви са симптомите на колики при бебета и как да ги облекчим?

а преди хаповете бях с 2 см при това те станха с "малко" помощ 

-ако нямат помощ,какво друго да правят.по тази причина само като си помисля да изляза някъде и си представя всички писъци идващи от нас,просто се отказвам.
Не съм спала нормално от 2 години, като ми се очертават поне още 2-3 да не спя и после пак да мина през всичкото това, не мерси.
Да не говорим, че на второ секцио никога не бих се подложила.
Ние с моя се майтапим, че докато не направим 5 деца, няма да се успокоим. И който ни пита колко деца искаме, отговорът е - 5 минимум! Сега след като и родих леко, нищо не може да ме уплаши. Даже като почна да си правя планове докога ще си остана вкъщи преди да тръгна на работа, и той ме пресича и ми вика: "малкия като проходи, почваме второто и така до 5, никаква работа!"