Още мъничко остана с бебче да е всяка ЮНСКА мама

• 33 108
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро Simple Smile

Софѝя вчера киселя до 2ч ooooh! Е, на пресекулки де, но здравият ѝ сън започна след това....

Отивам пак до общината и социалните. Обаче този път мъжа ми с колата ще ни откара, не ми се трамбова по същия маршрут като вчера, то са едни разбити тротоари и улици....
След обяд трябва и до поликлиниката да се занеса да подпиша нещо при педиатърката, и да я питам за окото дали да взимам капки, че много секретира вече, изчиствам го и почти веднага се събира пак Rolling Eyes

Ivvangeline - цеденето не е показателно за количеството кърма, което имаш. Особено след като се е регулирало производството  Peace Напълно е възможно кърмата ти да е достатъчно количество за нахранването на бебока, повярвай във възможностите си Simple Smile

Okiaz - честито! Да е жив и здрав Боян!   bouquet

# 91
  • София
Окиаз,честито:) от ллл ще ти отговоррят по -адекватно,но според мен мъничето се изморявя и не му остават сили,затова спира и след малко пак

# 92
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, най-накрая ми оправиха лаптопа и се включвам  Simple Smile
Миналата седмица бяхме на контролен преглед - моето дунди от 2770 на изписването за 10 дена е наддал 500 гр. Доки се скара, че било много и сега се опитваме да минем на режим на три часа кърмене. Ама как да стане, то милото реве от глад та се къса, сърце не ми дава да го оставя гладен още час или 30 мин.
Пъпа ни падна на 10-ия ден, но все още махам по малко кървави корички, при вас за колко време се изчистиха напълно? Акушерката от родилния ми вика да слагам пудра, педито вика няма да слагаш пудра, та се чудя освен със спирт с какво да обработвам.
Малкия при раждането беше с лицето на някаква друга страна и малко трудно излезе, та сега като го преглеждаха в родилния ни казаха, че трябва да даваме калции и витамин Ц, а относно витамин Д да съм поизчакала. Ужас - нашето педи нищо не ни каза  newsm78. Някоя от вас дава ли ги?
За стряскането - и Ивайло много се стряска, но мисля че е нормално.
Аз от два дни вече не се цедя, че положението беше отчайващо. Толкова ми се изпълваха гърдите и започваха да болят. Сега вече се нормализират май, редувам ги на всяко хранене и успявам да ги регулирам.
Моето бебче всяка нощ се буди към 3:30, не плаче, но започва да се пъне и да сумти и така до към 5.30, когато го вземам да го нахраня. И после не спи изобщо, до 10:00 само се напъва да ака и издава по някой писък. Много ми е жал, даваме Колийф и Биогая и положението е по-добре де, поне не реве както преди.
Честито на всички майчета, които се обебиха, а на все още бременеещите - възползвайте се от тези последни прекрасни дни на блажен сън и спокойствие  Laughing

# 93
Да се похваля и аз на 21 няколко часа преди предвиденото секцио реши че вече иска да излезе на бял свят Боян 3,980 кг 54 см.
въпрос към ЛЛЛ
когато кърмя малкия Боян се храни по 2 часа и след това заспива за 15 мин и после пак започваме с кърменето. Когато му давам изцедена кърма си спи 2-3 часа и вс е наред. За това от два дена само се изцеждам и така се храним, но от едната гърда езцеждам  по над 50мл а от др за  същото време 20. Не мисля че е запушена защото са еднакви на до ир. Не е по твърда от другята. Възможно ли е да има по малко кърма в едната гърда?

Нашият проблем със София е същия. Само, че тя е доста по-голяма. Всеки ден изпитото мляко от гърда е по-малко. Стои поне по час и резултата е 20-30мл макс, единия път беше 10, от гърдата изцеждам прилично количество след това (от дясната 2 пъти повече от лявата, но май е нормално). Като дръпна гърдата се сърди и е гладна, от шишето изпива около 60-90 мл, вече  по-скоро 90 и после си спи спокойна. Според мен не засуква правилно, защото и зърната ме болят. И се чудя как мога да стигна до някой консултант да види.
Единствено защото кърмех Тео до 11 месеца не съм се отказала, гузно ми е как едното дете съм му дала всичко полезно, а Софи ще я лиша.

valnuvashta пъпа ние само със спирт, и на Софи й излизаха доста засъхнали кървави корички, но само със спирт ни каза на нас.
Витамини никакви не давам. Предполагам в петък на контролния ще даде вит. Д
За килограмите, ако е изцяло на кърма няма какво да се притесняваш. Тео на 6 месеца беше 10кг, роди се 4, т.е. на месец о кило качваше, на годинка беше 11кг. Просто със захранването регулирахме нещата, не ядеше каши и подобни високо калорични храни. само зеленчукови пюрета и много късно плодовете вкарахме

# 94
Аз вчера похвалих моята мома,а тя реши играта да ми разкаже снощи. От 22ч. като се събуди заспа чак в 05ч. сутринта - на разсъмване.Явно чакаше петлетата наоколо да запеят  Crazy На лудост ме изби-тръшка се,мрънка,свива се,пръца-голям зор имаше малката душица.Спи сега,а аз не знам къде се намирам. ooooh!
Пъпчето ни също има кървави корички-доки каза че е нормално.Почиствам със спирт и след това с прахче солфатиацол -така ли се пише нямам идея,а ме мързи да отида до другата стая за да видя  Embarassed И на двете си деца преди време пак по същия начин им обработвах пъпчетата.
За витамините единствено ни изписаха сега след 25-тия ден да започваме Вигантол-за рахит.

# 95
Да се похваля и аз на 21 няколко часа преди предвиденото секцио реши че вече иска да излезе на бял свят Боян 3,980 кг 54 см.
Да ти е жив и здрав Боян,много щастие и хубави моменти ви желая!  Hug

# 96
Okiaz да ти е жив и здрав Боян, много да ви радва  Heart Eyes  bouquet
Аз имам горе-долу същия проблем като Okiaz и  mgamisheva. Всяко хранене протича така - кърмене до час, цедене/пиене на кърма и почти всеки път се налага и АМ да приготвям допълнително. Мила от вчера насам изяжда по 100 мл (понеже 2те нощни хранения е само на АМ, защото просто ми се спи  зверски, та си ги изгълтва наведнъж)  Shocked Според мен докато суче изяжда около 15на мл макс, аз успявам да изцедя по 60 от двете гърди и след това правя 60 мл АМ, от които тя изяжда към 40. Абе страшни схеми  ooooh!
Иначе моето мишле е като часовник, на 3 часа почва да отваря устата като риба, ни по-рано, ни по-късно Simple Smile Само като излезем на разходка малко объркваме режима, защото тя пък спи като пън в количката и ако се разхождаме 5 часа ще ги проспи целите  Grinning
А за пъпчето - кървавите корички за 2 дни ги изчистихме и сега сме с много готино пъпче, не мога да му се нарадвам Grinning

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 11:44 от Nagainaツ

# 97
  • Варна
Записче и от мен в новата темичка  Simple Smile
Първо, честито на всички нови мами, да са им живи и здрави бебоците  Hug
Ние от две седмици сме си вкъщи и общо взето редовно ви чета, но така и не успявам да се включа по темите  Sad
Да се отчета на бързо как вървят нещата при нас - засега Орлин го раздава спокойничък, рядко му се чува гласчето, но явно го мъчат коликите. Давам му еспумизан, от който очевидно се запича, затова му го разредих и сега го давам два-три пъти на ден. Досега през по-голямата част от времето спеше, като се събуждаше само за да хапне и след това пак заспиваше. От няколко дни поне по два пъти на ден след като се нахрани си стои буден, но много неспокоен, ръкомаха с ръце и крака, проплаква и така до следващото хранене, когато след като хапне заспива веднага. Храним се на три часа, като през нощта правим две паузи от по четири-пет часа - последното ни хранене е към девет и половина и след това се събужда към два и после в шест.
Пъпчето ни падна на 11 ден с малко помощ от педи - беше ни паднала щипката и отидохме да го види, а то направо й остана в ръцете. Сега още го обработвам два пъти на ден със спирт и след това пръскам оксикорт, който ще спирам вече - почти е изчистено вече.

Най-голямата ми мъка - така и не ни се получиха нещата с кърменето. В болницата идва една жена да ми помага, ама до никъде не стигнахме. Когато го сложа на гърда само си мести главата във всички посоки и мята бясно ръце и крака, в редките случаи когато успее да се застопори изобщо не засуква, само си стои и ако случайно му покапе мляко в устичката с моя помощ или само преглъща или го облизва. Виждам че от време на време си мърда челюстите, все едно ще суче, ама пък не преглъща шумно, което ме кара да мисля, че нищо не прави. И така пет-десет минути, след което започва мощен рев. Проблемът - изключително плоски зърна и очевидно големи при това (или може би неговата устичка е много мъничка), защото така и не успява да налапа достатъчно, за да направи вакуум. Вчера го бях сложила да легне на корема ми с лице към мен и както си лежеше малко по малко се премести към гърдата, лапа зърното и до там  Crazy И така, засега се цедя, рядко давам АМ (едно ядене на два дни примерно) защото понякога не стига кърмата и понякога го слагам все пак на гърда да видя дали не се е променило нещо.  

Сори за дългия пост и хубав ден на всички  Hug

# 98
  • София
Хелоу от мен  Mr. Green

Ние какво винаги не спахме цяла нощ, и незнам ММ като почне работа сигурно ще го прашам милия в другата стая, че днес едвам гледа...
Нашето пъпче още е на лице, леко като че ли е тръгнало, ама док иси каза че бавно ще ни падне защото е дебело, а как ми се иска да го няма вече и да си напарвим една баня в коритото, че сега се къпем на мивката  hahaha
Днес сме на първа консултация и ми е много любопитно малкия колко е наддал, че нещо намали времето за сучене, бяхме на 20 мин на всяка гърда, после 15, после 10 пак на всяка гърда и от онзи ден за 10 мин на 1 гръда  newsm78 все едно се е наял, заспива си човека и хич не му дреме, че на мен другата ще ми се пръсне и почва да тече  hahaha

Ivvangeline всеки твой пост е уникален просто  hahaha ама много е готин малкия дори и леко чичкавеещ  hahaha

fashionmama аз немога да го чакам да си ака защото го будя за ядене и почва по малко по малко да мрънка

Okiaz честито бебче мила, да ви е живо и здраво и много да ви радва  Heart Eyes

Ади мерси за бодитата мила, днес ги получих и са чудесни Heart Eyes

# 99
Здравейте  Hug .

От понеделник сме си в къщи изписани  Laughing . Но сърцето ми не е спокойно за три дена в болницата постоянно ни преглеждаха ръцете. Ръцете и краката са му силно напукани от преносването, а уж беше само три дена .... май нещо са ми объркали термина. А освен това в болницата двама лекари и самата педиатърка, която идва в4ера ни казаха, 4е рефлексите за стискане на детето на ръцете са слаби. Държи ги странно гледах другото бебе в нашата стая и рефлексите му бяха съвсем разли4ни и по съвсем разли4ен на4ин ги държеше ... нашите са свити от към китката и висят. Не знам...на вси4ки лекари им прави впе4атление ... но като ги питам казват... ами така е ама ще видим. Пиша ви и ми се пла4е какво да направя не знам лекарите нищо не казват.. 4ета по книгите пише консултирай се с педиатър ... ами консултирах се, ама нищо за сега. Моля дайте ми някакъв съвет. Praynig

# 100
val 86  Hug не знам какво да те посъветвам. Питай педиатъра да ви изпрати на специалист. Или да ти обяснят какво да очаквате в най-добрия и най-лошия сценарии. Не да седите в неведение и да се чудите какво тава. Разбирам те много добре какво ти.
С Тео като лежахме в болница всяка смяна доктори влиза пита правена ли му е пункция и че трябва да се направи веднага и като нямаше лекар да му прегледа очите сменяха песента и ми то може да се изчака ... И ние се чудехме какво става и наложително ли е или наистина може да се чака. И така се дразня на такива уклончиви отговори. Нали си му родител на това дете, по-добре да знаеш какво може да стане отколкото да се вкарваш в някакви филми и в повечето случай да си представяш много по-лоши сценарии отколкото реално могат да се случат.
Успех, стискам палци да си напразни тревогите и си питай и разпитвай.  Hug

# 101
val 86, надявам се всичко да е наред...

# 102
Ади, и аз получих бодитата - мерси:)
Спокойно, Val 86, не се паникьосвай! След първи месец пък има задължителна консултация с ортопед за ехография на тазобедрени стави, така че той професионално ще прегледа и ръчичките, ще им направи и тестове за рефлекси ... Ако можеш пък, още от сега потърси някой бебешки ортопед.

И честито на мама Okiaz!!!

# 103
  • София
val 86 и според мен е добре да се обурнете към специалист в областта, а не да седите в неведение. стискам палци всичко да е наред  Praynig  Heart Eyes

# 104
val 86 за съжаление не мога и аз да те посъветвам нищо,както момичетата са ти казали,най-добре е да се консултираш,и за тебе ще е по-добре,за да не се притесняваш излишно,защото съм сигурна,че нищо няма да има  Hug

Общи условия

Активация на акаунт