Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Смятате ли, че е разумно да водите малки деца на море в началото на септември, когато бебето ще е само на 3 месеца?
Какви са признаците, че бебето суче ефективно?
Как мога да разбера дали имам достатъчно мляко за бебето си или дали бебето ми получава достатъчно кърма?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Смятате ли, че е разумно да водите малки деца на море в началото на септември, когато бебето ще е само на 3 месеца?
Пътуването с малко бебе до морето в началото на септември може да бъде осъществимо, но трябва да се вземат предпазни мерки. Например осигуряване на комфорт и защита от слънцето, избягване на прекомерно излагане на топлина и поддържане на хидратацията на бебето. Препоръчително е да се консултирате с педиатър преди пътуването.
-
Какви са признаците, че бебето суче ефективно?
-
Как мога да разбера дали имам достатъчно мляко за бебето си или дали бебето ми получава достатъчно кърма?
Сигурни признаци, че бебето ви получава достатъчно кърма, включват меки и празни гърди след хранене, способността на бебето да изпразва гърдите и наддаване на тегло. За да определите дали вашето бебе получава достатъчно кърма, наблюдавайте признаци като засищане по време на хранене, спокойно приемане на гърдата и редовни мокри пелени и изпражнения. Ако бебето заспива след хранене и се събужда гладно след 2,5-3 часа, това може да означава успешно хранене. Препоръчително е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене, ако имате притеснения относно производството на мляко.
-
Какви предпазни мерки трябва да се вземат при кърмене на малко бебе по време на горещо време?
-
Какви са симптомите на колики при бебета и как да ги облекчим?

Че взех да завирам от жегата и това лепнатото зайче за мен
(това в кръга на шегата) Дано скоро си гушите вашите
Отивам в общината да си извадя удостоверение за брой деца, не им работи системата. Викам си добре, ще отида до социалните( на съседната улица), поне да взема бланките за попълване, после ще се върна да проверя дали е проработила системата. Не беше. Тръгнах си към квартала, тамън пристигам, звънят ми по телефона- готово ви е удостоверението. Е, казвам, няма да се върна сега точно. Утре.
Да поздравиш Гери.
ще припадна........ и определено си се отчела
виж как знаеш-точно като прочетох поста на Васи,и викам-ся ще си предложа стоката