СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 568
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Puffy1988, аз ходя при Врагалева за ФМ и при Евтимова бях за ехокардиография. На следващият преглед ще поискам да го видя и да ми го запишат на CD. На теб на кои дати ти се пада прегледа?

# 121
  • София
Момичета, по принцип гледам да не занимавам никой тук с разните ми неразположения, обаче днес яко се спекох. Преди обяд влезнах да си взимам душ и получих нещо като спазъм, не мога да го опиша с други думи, все едно нещо щеше да излезне от мен. Така два пъти един след друг и ми мина. Преди малко не издържах да стоя в къщи и реших поне до магазина да отида, е, едва се завлякох, а на връщане пак като ме стегна ниско долу, дърпане и пак усещането, че всеки момент нещо може да ми излезне. Едва се добрах до вкъщи. Сигурно е смешно така, както го обяснявам, но не ми се беше случвало и не мога по друг начин да го опиша. Сега се чудя да звъня ли на моята докторка, онзи ден бях на тонове, каза, че матката е спокойна. Знам, че не сте вещи лица, но има мами, които са минали по този път вече и вероятно знаят за какво говоря.

# 122
  • София
ени Ами аз все още нямам записан час,защото се още се чудиме дали да ходя,но ако ходя ще е някъде средата на Юли месец.
soho doll Аз не съм миналата по този път,но ако питаш мене се обади на лекарката,защото онзи ден матката може да е била спокойна,но днес да не е знам ли,аз като се знам каква съм паника ако на мен се случи одавна да съм при нея да ме погледне за мое успокоение.

# 123
Момичета, по принцип гледам да не занимавам никой тук с разните ми неразположения, обаче днес яко се спекох. Преди обяд влезнах да си взимам душ и получих нещо като спазъм, не мога да го опиша с други думи, все едно нещо щеше да излезне от мен. Така два пъти един след друг и ми мина. Преди малко не издържах да стоя в къщи и реших поне до магазина да отида, е, едва се завлякох, а на връщане пак като ме стегна ниско долу, дърпане и пак усещането, че всеки момент нещо може да ми излезне. Едва се добрах до вкъщи. Сигурно е смешно така, както го обяснявам, но не ми се беше случвало и не мога по друг начин да го опиша. Сега се чудя да звъня ли на моята докторка, онзи ден бях на тонове, каза, че матката е спокойна. Знам, че не сте вещи лица, но има мами, които са минали по този път вече и вероятно знаят за какво говоря.
Сохо , имаш ли и стягане на корема по същото време?
защото ако е не според мен бебето ти притиска нещо и от това се получава Thinking
на мен лично ми се случвало и дори вчера писах в предния си пост за това , то болката е една странна и единична някак  newsm78
не са менстуални болки обаче със сигурност, нека по опитните да кажат все пак  Wink

# 124
soho doll обади се на АГ-то

# 125
Здравейте, най-накрая и аз да пиша в темата. Тъкмо започна да ви чета изниква нещо и после виждам - нова тема. Много сте активни Simple Smile Може ли да помоля и мен да ме добавите на първа страница... термина ми е на 09.09, първа бременност, на 24г. съм и очакваме момченце  pregnant  А да и да питам някоя от вас да си спомня в 27г.с. колко е тежало бебето? Че се следя при две лекарки и едната нещо се опита да ме филмира  Sad

# 126
Добре дошла  bouquet Какви се притесняваш за теглото?

# 127
mushmurochence, моето в края на 26-та беше 870, но това измерване е доста относително.

# 128
Ами лекарката (която си ме следи и си харесвам) в 27г.с. каза, че бебето е 1 130 гр, и тогава ми се стори много - месец по-рано беше към 500. Питах я нормално ли е- и тя ме успокои ,че всичко е ок. Отделно се следя при друга лекарка по ЗК, заради болничния. Имахме уговорка да не ме преглежда, а само да ми пуска изследвания по касата. Последния път когато отидох тя ме пита - как е бебето , колко било голямо и като и казах и се изправи косата. Не било възможно ,било огромно. Видя ме на нейния ехограф и каза, че вече съм 29г.с. (според другата лекарка 28- малко се разминават двете) и тежи 1600гр. Главата му отговаряла на 34 г.с. и съм щяла да родя на 22. 08. Честно казано притесних се...опитах се да се успокоя с това, че тя така или иначе не ме е преглеждала и по-добре да си вярвам на другата лекарка (която е и в болницата ,в която мисля да раждам), но като си припомня случая и почвам да си мисля глупости...  smile3518

# 129
Не се шашакай излишно, ходи си при твоята док и това разминаване в ехографите е нормлано, така че бебето ти въобще не е голямо Hug

# 130
  • София
сохо, аз не разбрах къде точно е бил спазъма, но при всички случаи е по-добре да се консултираш.  Едно обаждане може да ти спести много притеснения, а и да те предпази от неприятности.  На мен ми звучи непознато това, което ти се е случило, така че по-добре питай специалист.

пуфи, в момента си на 30 навършени г.с. и започваш 31-вата Peace

mushmurochence, на първа страница трябва да има таблица с приблизителни размери на бебето според гестационната седмица.  Това може да те ориентира.  Не виждам какво толкова те притеснява, много от бебетата вървят със седмица-две-три по-напред и това е съвсем нормално.    Гаранция дали това е така няма, тъй като тези изчисления са приблизителни, базират се на други мерки, които от своя страна могат също да бъдат не съвсем добре взети и така...  Спокойно, и да родиш преди термин няма нищо страшно, след влизане в 9-ия месец никой няма гаранция, без значение дали бебето върви напред или не Hug

# 131
Ами лекарката (която си ме следи и си харесвам) в 27г.с. каза, че бебето е 1 130 гр, и тогава ми се стори много - месец по-рано беше към 500. Питах я нормално ли е- и тя ме успокои ,че всичко е ок. Отделно се следя при друга лекарка по ЗК, заради болничния. Имахме уговорка да не ме преглежда, а само да ми пуска изследвания по касата. Последния път когато отидох тя ме пита - как е бебето , колко било голямо и като и казах и се изправи косата. Не било възможно ,било огромно. Видя ме на нейния ехограф и каза, че вече съм 29г.с. (според другата лекарка 28- малко се разминават двете) и тежи 1600гр. Главата му отговаряла на 34 г.с. и съм щяла да родя на 22. 08. Честно казано притесних се...опитах се да се успокоя с това, че тя така или иначе не ме е преглеждала и по-добре да си вярвам на другата лекарка (която е и в болницата ,в която мисля да раждам), но като си припомня случая и почвам да си мисля глупости...  smile3518

Не се притеснявай толкова.И аз днес изпаднах в подобна ситуация,писах малко по-рано в темата.Говорих с приятелка с две деца.А ми то като се замислиш бебчетата трябва да станат 3 и нещо кг за 2 месеца.А по повод избързването в седмиците-това е много ориентировъчно.И моето АГ сам каза,че се водят от първоначалния термин.Вярвай на лекаря,който те следи повече.Няма нужда да се филмираме и от излишни притеснения.Всичко ще е ок.

# 132
 Hug Благодаря ви за отговорите, сега вече ми е по-спокойно   bouquet

# 133
mushmurochence, те сега почти всеки месец си удвояват теглото. Погледнах в табличката в сайта на Фармар и по нея си съвсем в норма.

28 седм 1 ден - Плодът тежи около 1100-1250 грама.
29 седм 1 ден - около 1300-1400 грама.
30 седм 1 ден - Фетусът е с дължина 28 cм и тежи 1500-1600 грама.

Аз пък все се притеснявам, че моето бебе е мъничко.

# 134
Аз ще се опитам вече да не обръщам внимание на това отговаря ли на седмицата или не, ако лекарката казва ,че всичко е наред няма смисъл да се стресирам с глупости Simple Smile ени, не знам колко тежи бебчето ти, но май е най-добре да не притесняваме излишно... така със сигурност не им помагаме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт