СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 540
  • 725
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте момичета Hug

Аз имам един малко по-различен въпрос
В Токуда се заплащат 500 лв за пакет изследвания на бебето.Това съм го срещала само и единствено там.Някой може ли да ми каже с какво са по-различни тези изследвания?И в крайна сметка по другите болници където това не се споменава-какво?не ги правят ли?Интересно ми стана  newsm78  

Прекрасен и слънчев ден от мен  bouquet

Изследвания на кръвна група и малко други общата сума на които едва ли надхвърля повече от 50-100 лв Simple Smile  и два безплатни прегледа първия месец. А да, имаше и "обучение за кърмене"... ако откриеш жив неонантолог естествено. Аз лично виждах такъв само ако някое бебенце е с проблем и отиваха да говорят с майката (по принцип минават сутрин след визитация на бебето и трябва да ти обясняват нещо, дойде лекар само две сутрини като обърна внимание само на една мама, чието бебе беше с много силна жълтеница). Обучение за кърмене или преобличане от сестрите нямаше, тикат ти шишетата с АМ и се оправяш сам. На въпроса защо не иска да суче ми отговори с "Ми дай му АМ-то", хвана го и буквално му го изсипа в гърлото за мой ужас ooooh! Също и имах доста спорове с една от тях, която не искаше да ми преоблече веднага бебето след като се наака до уши и повърна едновременно  ooooh! Трябваше буквално да се лепна за нея докато го свърши, настоявайки да гледам да се уча  Mr. Green

Обаче ако не го вземеш си плащаш грижи за бебето, които преди 3 години излизаха към 400лв, така че е все едно и също, но без двата прегледа и изследванията.

Всъщност на 4тия ден след раждането на бебето, когато вече се бях справила с кърменето благодарение на добрата воля на няколко сестри от АГ отделението (а не от неонантологията) беше на смяна Масларска - и отношението коренно се промени, изведнъж станаха най-любезните и ми предложиха даже пробно кърмене, друго си е шефката когато е на работа  ooooh! ooooh!

АГ-отделението и неонантологията се мразят въпреки че споделят един и същ етаж и постоянно се налагаше да препредавам съобщения от едните на другите, неонантолозите ми беше много трудно да ги открия.

Общо взето колкото съм доволна от АГ-то толкова съм недоволна от неонантологията  Crazy Обаче когато имаше проблем с бебенце лекарите търчаха здраво насам натам, явно проблема е по-скоро в сестрите  Crazy

# 271
Бебето в началото няма да врътка, нито движенията ще бъдат толкова интензивни, че не дай си Боже да се джасне някъде. Пък и все ще има разстояние от стената, няма как да лепнеш кошарата плътно. Аз имам обиколници, шити за баткото, ако има нужда, ще ги ползвам, но и на мен ми се вижда трудна задача закрепянето им.
За козметика, смятам да ползвам Бюбхен, както и първия път, че имам лош спомен от Нивеа и Бочко  ooooh!

# 272
Здравейте,момичета!
Сърдечни поздрави от болницата! Sad
Тази сутрин се събудих с леко кървене. Нямам болки,нямам контракции, нямам разкритие или скъсяване на шийката, прегледаха ме двама лекари и нищо конкретно не видяха,но все пак ме настаниха за 3 дена на магнезий.
Не ми е много комфортно ,когато двама доктори не могат да ми кажат причината за кървенето, но това е положението. За съжаление моят доктор в Плевен в момента е в чужбина и не може да ме прегледа. Според него обаче, като му разказах констатациите от прегледа сутринта, по-скоро се е получило нещо като спукване на кръвоносен съд или минимално отлепване на плацентата преди ден-два и чак днес изтича хематомчето, а на прегледа не може да се види нищо,защото е минало известно време.

Мъжът ми днес трябваше да пътува в командировка, даже беше тръгнал, когато аз станах сутринта и видях кръвта на бельото си, върнах го, той хем се уплаши за мен, хем се притеснява пред началниците си, защото имаше водеща роля на тази командировка - трябваше да бъде лектор на семинар. Аз пък се притеснявам за Ива, защото тя ще се изплаши, не е стояла сама с баща си и той няма навик да се грижи за нея, брат ми повече може да се оправя с нея,но той пък е командировка в Румъния, а майка ми въобще няма да я занимавам, защот и тя си има гайлета с нейното здраве. Сложна ситуация. А иначе аз чувствам,че нищо ми няма и може би е безсмислено 3 дена да лежа тук, ама айде, за да не дърпаме дявола, ще стоя в болницата.

Между другото, от сутринта до сега още не са ми включили магнезия. Значи представете си- лежа си аз тука, щракам си в нета и още не ми е започнала никаква терапия, да си бях лежала вкъщи!

# 273
Танище , взех го миналата седмица на промоция в Метро на 7,55лв. В ДМ е 10,69лв. Ако Метро ти е наблизо е най-добре от там да се вземе.
Качих в албума снимки на шала и пелените.

# 274
  • Пловдив
Amelly  как стана тая работа, че си в болница  ooooh!
Дано да е било както казва твоя лекар. За да не ти пускат системата сигурно и тия доктори това си мислят. Важното е, че се чувстваш добре.
Абе ще почваме да стискаме кълки, че започва и да тежи и подготвителните контракции...

# 275
Amelly, дано да е нещо безобидно, но все пак друго си е в болницата. Аз имах кървене в 13 г.с., и така и не ми казаха от какво е, спря за 2-3 дни, с малко хапченца и лежане.
За контракциите, нормални са, и аз имам, имах и с първата бременност. Стига да са до 5 на ден, и да не са през равни интервали, също и не трябва да са болезнени. Мен не ме боли, по-скоро ми спират дъха и ми е некомфортно, докато не ме отпусне, трае около 30 секунди обикновено.

# 276
Amelly Дано всичко е ок. Hug
Все пак е по-добре да си под наблюдение.Не се притеснявай лекарите си знаят работа.
Стискаме палчета Hug

# 277
  • София
Amelly дано е фалшива аларма и бързо мине всичко.

Някой може ли да ми каже или прати на лично съобщение как мога и аз да гледам снимките в албумчето в снимка? Благодаря предварително

# 278
Момичета,сега си проверих изследванията от сряда-кръв и урина всичко е ок,кръвната захар е в норма.Все пак ще гледам да избягвам прекаляването със сладките изкушения.Отдъхнах си малко,че се бях притеснила с това дали не съм развила гестационен диабет.Значи просто ще си имаме по-голям калпазанин.

# 279
Amelly, да се прибираш бързо и никакви такива повече....настръхнах направо  Hug Hug

Аз тази нощ сънувах гаден сън и се събудих с усещането, че сa ми изтекли водите....така се уплаших  Tired Tired А то нищо нямаше...просто в просъница нещо съм си въобразила ooooh!
Бебка както не шаваше 5 дни, днес голямо бутане му удари. Сигурно защото от снощи ми е едно тревожно. Някак си ми се натрупаха грижи и то милото усеща...ама поне се успокоих, че всичко е наред, просто я е хванал мързела напоследък  Laughing

# 280
Здравейте момичета bye
Вече започнах по-сериозно да преглеждам списъка с покупки за бебето и съвсем навреме дойде и препоръката ви за Сано.

Подложките за преповиване, които се ползват върху креватчетата, трябва ли да имат някакво закрепване?

Amelly, неприятно е в болница, но поне си под наблюдение. Стискам палци всичко да е ок и бързо да минат тези три дни.

Аз днес си взех епикризата и последните резултати. Слава Богу всичко е ок. Оказва се , че моите болежки в ставите и костите са били резултат от дългото ми боледуване. Откакто се прибрах от болницата сякаш съм нов човек Praynig.

# 281
  • София
Амели, колко неприятно Confused  Стискам палци всичко да е наред Praynig
А за Ива и баща и - тъкмо ще свикнат повече да са само двамата, че като дойде новото бебе сигурно ще им се налага да се гледат взаимно Wink

Танище, това със седмиците е като с годините.  Когато едно бебе е на 1 ден, да речем, то влиза в първата си година, но още не я е навършило.  На 1 година и 1 ден, то започва втората си година.  Така ти в момента си на 30 навършени седмици и вече си навлязла в 31-вата.  Тъй като по време на бременност се питаме "В коя седмица си?", а не "На колко седмици си?", по-логично е да отговориш, че си в 31-ва, която в момента караш.  И да, ти вече си навлязла в 8 месец.  Не знам дали пак стана ясно.  
Някои от момичетата си ги смятат, чак когато станат навършени седмиците, но според мен, а и не само, по-точното е това.

И аз ползвах Сано Максима Сензитив, който сте показали, много съм доволна и наистина остава една много приятна миризма.

П.П.  Изобщо нямам толкова негативни впечатления от Токуда и отношението, но всеки възприема нещата според собствения си мироглед.  А пакетът включва всички изследвания, които се правят на тази възраст, и ваксините, нямам представа колко струва на другите места, но човек е свободен да провери и да избере, ако му се струва по-изгодно.

# 282
Ени, ако имаш предвид самия преповивалник, за мен е задължително, ако е върху кошарата да е със закрепване. Иначе ми се струва опасно и малко безотговорно да сложа от обикновените. Бях пред дилема довчера дали такъв повивалник, или скрин с обикновен отогре. Е, вече приключих с дилемата  Laughinghttp://www.amazon.de/gp/product/B000V6L5MU/ref=oh_details_o01_s0 … ie=UTF8&psc=1 чакам го да пристигне  Laughing

# 283
Здравейте Не съм писала от два дни, но почти не съм се завъртала вкъщи. Снощната среща беше много приятна чакаме кикито със снимките  Heart Eyes аз за съжаление си тръгнах рано и сигурно съм изпуснала по-веселата част.  Hug Много сте изписали за 2 дни  ooooh! Амели  Hug дано се оправиш скоро. Аз чета всички как се притеснявате за изследвания пиете хапчета  Shocked аз съм такъв оптимист хич не си гледам изследванията доктора казва наред е и аз вярвам пия само витамините не съм усещала неразположения освен гадните болки нощем в таза и болките в краката, но само като прекаля с ходенето и почвам да се чудя нормално ли е пък да се чувствам така добре особено последните два дни като е прохладно просот имам ужасен прилив на енергия и ми е супер  newsm68 /почувствах се виновна  Blush заради всички мами с проблеми  Hug дано да ви минават бързо/

# 284
Амели, бързо да се оправяш  Hug
Sleeping Beauty, мерси за обяснението, колко пъти ги бистрим тия седмици, и аз пак недоразбрала, сега схванах  hahaha
g_12_09, и аз съм малко така  Embarassed Само последния път акушерката ми каза стойностите на изследванията, иначе всеки път - много са добре изследванията и толкова. Повече не се затормозявам  Mr. Green Единствено краката ми се подуват (супер много ме дразни това) и от време на време киселини, иначе други оплаквания нямам (да чукам на дърво така да продължи). Стискам палци на всички мами да се оправят и по-леко да понасят бременните болежки  Hug
Веселото, мерси за инфото. Като тръгна да пера, ще огледам в Метро:)
Ние утре тръгваме на екскурзия, нямам търпение  Party

Общи условия

Активация на акаунт