СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 427
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета
So_Amazing пожелавам ти бързо изписване Hug Hug Hug
Sophie PP- вчера една приятелка ми сподели, че при кисилини са и помагали бонбони теменужки опитай може и на теб да помогнат

# 631
  • Пловдив
So^Amazing Пази се! Малко остана... колкото и да е гадно по добре да си под лекарски контрол. 

Ени това сравнение на пелените е много полезно, благодаря!

Пете признавам го аз твоя талант  Grinning Неможе без снимки... нали трябва доказателство, че си се топнала и заради нас. Като се върнеш ще обсъждаме секциото в Окръжна, че май на там съм тръгнала и аз. Сега си почивай и ги остави да лудуват на плажа.

Личната ми даде болничен за 10 дни. Можело и 14, но трябвало да пускаме изследвания. С прекъсване може да ми даде до 40 дни в годината. Т.к. ЖК-то ще излиза в отпуска точно седмицата, в която трябва да ми пускат 45 дневния болничен, ще ми го пусне седмица по късно-неможело то по рано. Та може да се възползвам от още 10-ина дни от Личната.
Говорих и с педиатър каква е процедурата. Тя ми каза, че още от болницата да й се обадя да и кажа за бебката и да се разберем като ме изпишат, кога ще дойде да го види вкъщи.

# 632
  • София
Сега ме подсетихте за 45-дневния болничен. Наистина ли не може да се издаде по-рано? Аз утре ще ходя на ЖК и си мислех да помоля да ми го издават, че да не се налага да ходя да го представям в офиса, когато вече съм в отпуска.

# 633
  • До морето :)
Няма как да се издаде по-рано болничен. Все едно докторът ви да знае, че по-рано ще се разболеете. Вече след датата може, със стара дата.

# 634
Здравейте  Hug
So^Amazing   всичко ще е наред,ще видиш  Hug
Петееее искаме снимки  Mr. Green
И мен ме присвива корема чат-пат като се напрегна нещо,но лягам и минава
Искам да ви питам за тези еднократни гащи-ще купувате ли  newsm78 и какви да са превръзките-нощни ли да взема  newsm78или такива за родилки (даже не съм ги виждала  Embarassed )

# 635
  • София
Здравейте момичета  Heart Eyes
Ние днес бяхме на консултация  smile3521 бебо е много добре,много добре се развива 1.600 кг е станал вече което на мене много ми се видя ама лекарката каза че е нормално за тези седмици Simple Smile Обърнал се е вече с главата на долу   Hands Clap На 31.07 трябва да ходя да си взема болничния за 45-те дена и след това каза вече всяка седмица по 2 пъти ще ходя за тонове  Rolling Eyes
Днес е много активен нашия малчуган не се е спрял цял ден ту от ляво издува ту от дясно  newsm32
So Amazing Бързо да се оправяш и никакви болници до термина Simple Smile
Ох ние отиваме на разходка с ММ че вече не ме свърта тука  Rolling Eyes

# 636
Здравейте, мамчета Hug Сутринта с ММ си направихме страхотна разходка, а сега съм сложила да готвя и ще си почивам /до колкото е възможно, тъй като обичайно не ме свърта на едно място/ Crazy
So Amazing дано скоро се оправиш и да се прибереш у дома, но не го пускай твоето бебче да излиза - стискай крачета Crazy

# 637
Здравейте мамчета,

много съм застреляна тия дни май Simple Smile Не се включвам много активно, но ще наваксаме в някакъв момент  Mr. Green

Амели, нашата вана е точно това корито и си го ползваме до ден днешен. Сега седи вътре и плиска като не знам какво, не можеш да влезеш в банята...  Laughing Доволна съм от тази покупка, да не говорим, че е на смешна цена.
За столовете и масата, утре ще ни ги доставят, та ще видим какво ще е. Дано няма изненади... То и без това сме поръчали 6, а те ще са малко, предвид колко гости смятаме да приемаме едновременно, така че и да има някой различен - едва ли ще го върнем  Laughing

Соу Амейзинг,  Hug дерзай!  По-добре, че си под наблюдение, разсейвай се с интернет, с книжки, да не обръщаш внимание на болничните условия. За бебенцата сме готови да изтърпим много неща  Peace

Аз пюрета не смятам да подготвям, защото като дойде момента за захранване, ще има пресни продукти. Така или иначе се започва с картоф, морков, тиква, а тези са целогодишно на разположение. А докато дойде време за постепенно въвеждане на другите неща, те ще са излезли вече  Peace

За многократните пелени моят съвет е ако сте решили да ги ползвате - започнете още от самото начало. Аз със Стела така си виках - ще почна с памперси, докато се ориентирам и после ще мина на многократни... Е, не стигнах дотам, както се сещате. Затова, ако сте решили, не се отказвайте, ами започвайте отначало. Аз лично се отказах, единствените ми съображения бяха подсичането и екологичния момент, но и двата са ми съмнителни в крайна сметка, така че си оставам на еднократни. Амели, моя приятелка, която в началото много ми ги пропагандираше, в последствие ми каза, че се е отказала, точно заради бързото захабяване и вмирисване. Така или иначе всеки си преценява.

Хубава вечер засега!  55

# 638
Здравейте 55Аз днес излизах малко по задачки,и видях голям зор докато се прибера,то всичко ме заболя корема и кръста едно на ръка,рамената ,та остана и за утре работа Twisted Evil и аз си купих от бебешкия прах ДМ за цветно и за бяло(да има) гледах и други бебешорски неща,но за сега не купих,вие какви биби и залагалки ще купувате силиконови или  от каучук,мамите с опит да кажат кои са по добри newsm7
Пуфисупер новини Hug
Со Амейзингмного е гадно да си в болница,но мама на всичко е съгласна ,само беб да е ОК HugПочивай си
Лека вечер preggo

# 639
Ето ме и мен!
Днес цял ден беше голямо хайманосване, на ЖК и по други задачки, не съм се спряла и резултата е болки в кръста и краката. Не знам как ще издържа, докато дойде време за лягане.
На ЖК нещата минаха горе-долу добре, всичко е в норма, само дето бебе е още седалищно и пак не видяхме пола. Много ми е криво, че не знам какво е, и освен това се моля да се обърне възможно най-скоро, искам си нормално раждане.
Бях се зарекла, че с първия болничен ще купя шапчица за бебето ( от суеверие ), днес отидох и купих една бяла шапка, това ми беше първата покупка за бебето и ми беше много мило.
Соу Амейзинг ,лежи и почивай, дано всичко е наред!
Във връзка с контракциите, и аз споделих днес на док, че имам по 4-5 безболезнени контракции, изписа ми но-шпа за всеки случай, но каза, че няма място за притеснение.
Лека вечер на всички!

# 640
Амели, моя приятелка, която в началото много ми ги пропагандираше, в последствие ми каза, че се е отказала, точно заради бързото захабяване и вмирисване. Така или иначе всеки си преценява.

Пфу!!! И аз като чета, майките хем доволни, хем къщите им осмърдени  Sick
А аз направо се окрилих от идеята,че ще спестя пари, ще спестя чак ще забогатея  Mr. Green

Ами има време да се мисли, то и без друго всички казват,че в първия месец ползват еднократни, аз продължавам да се ослушвам.

Вие какви столове поръчахте?

# 641
Здравейте дами!
Ние с ММ прекарахме почти целия следобед по магазините в разглеждане на бебешорски дрешки и принадлежности. Имам едно въпросче към по-вещите мами: Има ли някаква разлика между шишетата на Авент в продавалник и същите в магазините? Вие към стъклени шишета ли се ориентирате или към пластмасови и можете ли да ми кажете предимства и недостатъци? Извинявам се ако е обсъждано, но просто до скоро нямах възможност да следя темите. Благодаря предварително за отговорите   bouquet

# 642
Здравейте!  bouquet
Потънах в сайтове за бебешки покупки и съвсем трудно и невъзможно ми стана да следя темата. Но затова пък мога да се похваля, че съм си намерила по сайтовете всичко нужно за бебето. Направих си списък и линкове. Спряхме се и  на големите покупки: креватче, количка. Почти всичките покупки ще са в синьо. Не е нарочно - просто това е любимия ми цвят Simple Smile
Четох по форумите, че дори след няколко подтвърждения на ехограф на пола на бебето, се случва като се роди пак да има изненади Laughing Надявам се при нас да са познали пола, че не мога да възприема момиченце заобиколено само от синьо Mr. Green
Лигла, неприятно е, че лекарката ти още не е видяла пола. Моята  по ЗК до последно твърдеше че е момиче, а на последния преглед дори не искаше да види. Добре, че си ходя и на платено, та там двама добри специалисти по ФМ ми казаха, че е момчеКак пък всеки път като съм някъде на бесплатен преглед, бебчо все му се крие на лекаря  Mr. Green
Напоследък ме мъчат ужасни киселини, гърдите ми направо се раздират от болка.
Знам, че не е по темата, но ако може съвет: ще купуваме къща през агенция - собственика е фирма. Та се чудя дали да не се подсигурим и да си наемем адвокат за да  провери всички документи или ще е само загуба на средства newsm78

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 20:44 от Kristisha

# 643
Добър вечер коремчета . Ние се върнахме от плаж и разходка и съм пребита  Tired Обаче само заради щастието на дребното си струваше всичкия гърч с пътуването с чанти и вървенето пеша. Аз си потопих краката и съ много доволна . Майка ми иначе влизаше с малката и така и тя остана доволна.
Амели, може и да си права , може и да има жени , които не обръщат внимание толкова на тези контракции , знам ли ...Аз не търпях дълго като ме почнаха и отидох при дежурният на смяна в клиниката където се следя да ме погледне . Мисля , че всичко просто трябва да е в границите на разумното , нито прекалено да се шашкаме , нито пък съвсем безхаберие да показваме .
Моят бебун е много спокоен , едва-едва помръдва от време на време и най-много слабо да ме сръчка тук -там. Чак притеснително ми става , като чета какви са бойни вашите бебоци. Rolling Eyes
Лека вечер от мен  Hug

# 644

Моят бебун е много спокоен , едва-едва помръдва от време на време и най-много слабо да ме сръчка тук -там. Чак притеснително ми става , като чета какви са бойни вашите бебоци. Rolling Eyes

Sealover, и моето бебе е много кротко днес, тук-таме усещам някое помръдване, ритници днес няма.

Общи условия

Активация на акаунт