СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 429
  • 725
  •   1
Отговори
# 645

Моят бебун е много спокоен , едва-едва помръдва от време на време и най-много слабо да ме сръчка тук -там. Чак притеснително ми става , като чета какви са бойни вашите бебоци. Rolling Eyes

Sealover, и моето бебе е много кротко днес, тук-таме усещам някое помръдване, ритници днес няма.
При мен вместо ударите да отслабват, стават все по силни. Преди два дена напъваше с краче точно около пъпа, сиг 5 см. ми беше щтръкнал корема и така близо минута. Бликнаха ми сълзи от очите чак Mr. Green Вчера пък такова ритниче отнесох, че после два часа ме боля мястото. През нощтта също като егна на една страна и почва едно засилващо се ръчкане докато не сменя позата. Някой беше писал, че нито възглавниците помагат вече, нито нищо, ми и при нас нещо подобно. Също забелязвам, че много реагира на звуци - направо се разтапя като му пусна релаксираща СПА музика, а при по остри звуци рита. Бебоците ни вече са си истински човечета, с развит характер, вкусове и настроения Simple Smile)))) newsm76 txtloves Heart Eyes preggo

# 646
Когато лягам надясно са много буйни ритниците, а наляво ги усещам по-лекички. Днес може би защото повече време съм в движение, го усещам по-малко. Но от два часа почивам и ни звук, ни стон, последно рита докато бяхме на ехограф сутринта  Mr. Green

# 647
Когато им е добре на бебчетата кротуват, а когато нещо не им харесва реагират

# 648
Привет отново, милички!
Благодаря ви за хубавите думи и за подкрепата  Hug

ММ беше тук  и понеже съм сама в цялото АГ отделение , той стоя 4 часа при мен. За съжаление не ме пускат да си спя у нас Sad  Поне да имаше още някоя мама да си лафим, а аз съм сам сама.. Чак е зловещо!
Пуснали са ми една система от 10 сутринта, която все още капе! Аз питах защо толкова бавна капка, а те казват че така трябвало  Shocked Ръката не си я чувствам Sad

Понеже пиша от телефона и ми е трудно да ви споменавам по имена, ще се включа обобщено, за нещата които обсъждате.

Пюрета - няма да правя, мисля да купувам. Никак не ме бива в кухнята, така че ще си спестя това време Simple Smile

Многократните пелени - вижда ми се доста сложно , така че и това ще пропусна Simple Smile

Еднократни гащи мисля да купя, предполагам че ще влязат в употреба.
Купих си и превръзки за родилки, но ми изглеждат супер неудобни. Много са големи и дебели, сигурно ще взема и един пакет нощни превръзки.

Hug

# 649
Той моят не само днес е спокоен , ами по принцип го раздава много кротък. Ритничета почти не усещам Rolling Eyes  По -скоро целият нещо шава , или ме ръчка с лакътчета ниско долу.
Най-шавлив рязко става като пусна мелницата на мивката , и тя нали издава един такъв силен неприятен шум и то милото веднага започва да шава. МАй се стряска ...
Дано това спокойствие означава и спокойно бебе след това  Praynig  Че малката и вътре беше зверче и сега също . Heart Eyes  

# 650
Моето почти винаги е в движение, максимум два часа да е кротко. Повечето пъти е само гъделичкане, но не го ли устройва нещо - веднага си показва със силни ритничета Mr. Green . Хванах му цаката и вече и едно ритниче ми е достатъчно за да разбера, че трябва да сменя позата. При мен е и по сложно защото аз почти не се движа - само лежа.
 Понякога го усещам как сме бута от двете страни на корема - точно се едно се протяга. Аз като малка много съм обичала да се протягам Simple Smile

# 651
  • велико търново
добър ве4ер гледам 4е обсъждате ритни4етата  Simple Smile мойта бебка е мн активна някой път като си сложа  лаптопа малко по нагоре от корема(той е  малък лаптоп) така ме рита 4ак го измества  Laughing някой път ми е много смешно като гледам как ми се деформира корема като ме ритне по силно Simple Smile някой път ме рита много силно имам 4увството 4е ще изко4и hahaha hahaha hahaha hahaha а днес така ми стана смешно,отжарям си хляба и като взе да шумули и взе да ме рита яко  Grinning и се сетих как животинките като извадиш нещо шумулкащо и знаят 4е ще им се даде нещо за хапване Laughing Laughing Joy тка и моита принцеска знае 4е ще се храним и се зарадва сякаш Simple Smileдобре 4е нощем е по кротка newsm78

# 652
Kristisha, с мойта девойка е доста буйна. Особено като хапвам нещо. В последно време даже е доста активна Simple Smile И аз все питам за пола, че скоро напазарувах сумати розови неща и ще стане весело , ако е момък.Добре че поне комплекта за изписване е  жълт. Знам , че и ти имаш проблеми с шийката, ще ме посъветваш ли за нещо освен лежане, че и аз я втасах  ooooh!

# 653
Превръзките е хубаво да са за бременни, може и допълнително лигнин да си вземете да попива. Кръвотечението след раждане е доста обилно, нощната превръзка не може да го хване изобщо.

Също препоръчвам от еднократните чаршафчета. Може да си подложите на матрака сега последния месец в случай че ви изтекат нощем водите, после са супер удобни да си подлагате ако имате силно кръвотечение, а също и когато преобувате бебето, че като го събуеш и веднага се изпишкват, поне в началото Mr. Green

Моят дребосък нощем е супер активен, явно ще е нощна птица  Crazy

So^Amazing бързо изписване  Hug

# 654
Мая, много неприятно за шийката. Дано се почувстваш скоро по-добре.
Най-важното в случая е лежането и спокойствието. Без това всички медикаменти ще са безполезни. Пий много вода. Не яж костилкови плодове, остри неща, чесън, канела. По принцип тези продукти в малки количества не са опасни при нормална бременност, но има ли рисков фактор - трябва да се избягват. Последния път ме вкараха поспешност в болница, точно след като бях омела една паница череши. Тогава още не знаех за костилковите плодове.
Аз пия 3х2 нутримаг, 1/2 гинипрал на 6 часа, и утрогестан(сутрин 1, вечер 2). Точно утрогестана закрепва шийката на матката, другото е за контракциите.
Това са нещата, които са ме посъветвали лекарите и за които съм чела по форуми. Иначе положението с шийката при мен не знам сега как е. От два месеца не съм давала да ме гледат там, само допълнително да ме дразнят няма смисъл. А и на предните прегледи всеки път ми казваха, че е все по къса и аз допълнително се разтройвах и притеснявах. Та затова от личен опит няма как да ти кажа дали гореспоменатото лечение има ефект.
Единственото, което забеляьвам е че матката се успокоява след инжекции с бускулизин. Сестра ми ми прави от време на време.Знам че на повечето им помага ношпата, но при мен не действа.

# 655
  • Пловдив
Това с изтичането на водите като какво ще да е? Напоследък като влезна в банята и се чудя докато съм вътре и ми изтекат водите дали ще разбера? Говорите за някаква тапа, ами ако съм си насапунисала очите и не я видя?  newsm78
Неискам никой да шашкам... просто този въпрос ме вълнува напоследък и мамите вече изживяли това бих искала да споделят.
Намерих една тема, в която повечето мами споделят, че сутринта им изтичат водите след като са се наспали, дали при всички е така. Ами ако съм навън?  Embarassed Освен това споделят, че чували някакво "пук" преди това.
Веднага ли трябва да се тръгне към родилното или има време да си направиш тоалет.
То верно, че при всеки е строго индивидуално, но все пак.

# 656
И мойта мома е много буйна и активна, особено вечер пред телевизора и точно когато искам да спя вече Simple Smile
Днес беше доста топло при нас, а аз обикалях напред назад и в един момент така се изморих, че се притесних да не стане някоя преждевременна беля. Слава богу прибрах се нормално в къщи и се пльоснах да си почивам.

Аз също се чудех дали бих разбрала ако ми се спука водата или падне въпросната тапа. При 1вата бременност нямах такова преживяване, тъй като секциото беше доста по-рано. Сега обаче ми е малко притеснено, още повече че болницата е в друг град - на около 40 мин от нас, а съм сама по цял сен.

# 657
Мисля , че всичко просто трябва да е в границите на разумното , нито прекалено да се шашкаме , нито пък съвсем безхаберие да показваме .
И аз споделям това мнение - макар и като профил да спадам май повече от тези, които предпочитат да пренебрегнат някакви симптоми, само и само да не ми предпишат лечение  Mr. Green Това в кръга на шегата, иначе истината е, че точно контракциите изключително много се влияят от притесненията. Самото притеснение може да ти докара допълнителни контракции и да създаде проблеми, а то да е породено от безобидна приична.

malina07 е обяснила за превръзките, и преди ги бяхме обсъждали. Нощните няма да ви стигнат абсолютно до никъде. Все едно да се опитваш да попиеш с ежедневна превръзка течението в първи-втори ден на цикъла. Дори и тези за родилки е много вероятно да не са достатъчни без допълнителните "чаршафчета" или лигнин.

И забравих да ви благодаря за съвета за спането.  HugМай в крайна сметка най-разумното, поне при нас, е таткото е да ходи да спи при баткото през нощта, а ние с бебето да сме в хола на първо време. При това положение даже няма нужда да купувам никакви нови легла Mr. Green Макар че много ми се иска да хвана първите дни, за да се научи и новото бебе да си спи в леглото. Знам, че има много бебета, които не признават отделно легло, моят успях да го издебна в първите дни, докато още не знаеше къде се намира и да го науча поне нощем да си спи в леглото (колкото и условно да беше това спане с по 4-5-10 ставания на нощ).

За водите не мога да коментирам, понеже на мен не ми бяха изтекли, спукаха ми мехура ги по време на раждането - но си спомням, че доста нещо шуртеше, така че вероятно подмокрянето е сериозно и едва ли лесно се пропуска. Тапата е едно такова слузесто, леко кърваво, то обикновено няма да изтече докато се къпеш, а докато пишкаш. Специфично е, разпознава се. В общи линии, като наближи времето, е хубаво да се оглеждаш. При мен с баткото изтече на етапи, а не цялата тапа наведнъж. Обикновено е сигнал за предстоящо раждане до няколко дни, но има жени, при които пада и до две седмици и повече преди раждането. При мен падна 3-4 дни преди това.

# 658
Това с изтичането на водите като какво ще да е? Напоследък като влезна в банята и се чудя докато съм вътре и ми изтекат водите дали ще разбера? Говорите за някаква тапа, ами ако съм си насапунисала очите и не я видя?  newsm78
Неискам никой да шашкам... просто този въпрос ме вълнува напоследък и мамите вече изживяли това бих искала да споделят.
Намерих една тема, в която повечето мами споделят, че сутринта им изтичат водите след като са се наспали, дали при всички е така. Ами ако съм навън?  Embarassed Освен това споделят, че чували някакво "пук" преди това.
Веднага ли трябва да се тръгне към родилното или има време да си направиш тоалет.
То верно, че при всеки е строго индивидуално, но все пак.
Предполагам , че дори и да си /сме в банята ще се усети като по топла течност стичаща се по краката.  Rolling Eyes
С първата бременност започнаха да ми изтичат водите към осем сутринта . Субудих се от сън до колкото си спомням защото ми се пишкаше и като се изправих усетих мокротата . Като си погледнах бикините обаче разбрах , че трябва да са водите , защото имаше нещо като кървави нишки също , и беше леко розово . Но не беше супер много като количество . Със сигурност има достатъчно време за да си вземеш бърз душ например. Аз хукнах веднага към родилно и там ми ги до спукаха водите , защото моите не бяха напълно изтекли .Предпочитам този път ако може да почнат първо контракции , а не да ми текат водите .Аз не съм чула "пук" , но предполагам , че това го чуват жените на които рязко и за веднъж изтича всичката вода  Rolling Eyes 

# 659
Той моят не само днес е спокоен , ами по принцип го раздава много кротък. Ритничета почти не усещам Rolling Eyes  По -скоро целият нещо шава , или ме ръчка с лакътчета ниско долу.
и при мен е така

Моите води ги спукаха в болницата и не мога да ви бъда полезна.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 23:24 от tania_tsvetanova

Общи условия

Активация на акаунт