СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 456
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
За мен многократните пелени никакви пари не  пестят . Замислете се с това постоянно пране колко пари за ток , вода , и прах ще отидат. Прането все пак трябва да е на не по-малко от 60 градуса . Аз лично не бих ги избрала , като метод за пестене на пари . Нямам сушилня , което означава , че трябва да се запася с голям брой от въпросните пелени = на по-голяма първоначална инвестиция . В зимни условия прането съхне средно два дни , освен ако не взема да ги мятам по разни портативни сушилници вътре в жилището , което за мен не е никак удачно . Абе на мен лично не ми се струва изгодно нито от към време , нито от към пари . Иначе съм привърженик на ранното махане на памперса и ще гладам този път преди 2-те годинки да го разкараме.На малката махнах , когато беше на 2-ве години , но сега зная , че може и много по-рано . Та моите усилия ще бъдат насочени в тази посока , ранно махане на пелената и тогава наистина можем да си говорим за икономия , и ползи за детето . Аз съм била приучена към гърне на една годинка , ще се постарая този път и моето дете да се сбогува с памперса по-това време .
Аз ползвах еднократните пелени на Памперс - и пак на тях ще разчитам .

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 16:27 от sealover

# 571
Кики   Hug
Многократните не бих ги ползвала, най-малко защото не мога да си представя как отделям време и за тях. С Боби ежедневието ми беше само кърмене, цедене, кърмене, цедене ......, а сега ще имам и първолак и не мога да си представя, ако и с това трябва да се занимавам. Честно казано избирам си по-лесния вариан - егоестично, но си е моя избор .  За това всеки има право на избор и мнение  Hug

# 572
Предполагам, че действията са същите като да изпереш напикани дрехи - чувала съм, че при някой деца и еднократни пелени пропускат.

Именно. Ива обичайно се изакваше след баня върху хавлията и аз, понеже съм адски гнуслива, хвърлях хавлията директно в пералнята, нито съм тръскала акито в тоалетната, нито съм препирала на ръка. Затова мисля да се пробвам с тези многократните пелени, представям си,че ще е нещо подобно. Също и като оповръщаните дрехи, което си е същата гнус, особено когато вече сте на пюрета (Ива повръщаше до 10 месечна след всяко хранене).

soho doll , аз мисля да си купя 5-6 чифта за проба, като ще редувам с обичайните памперси докато реша кое ми е по-удобно. Така мисля,че няма да направя безсмислена инвестиция. Все ще се ползват. Ще взема китайски, каквито вече са си купили някои мами от темата, излизат евтино + безплатна доставка до България.

Количество за пране винаги ще се събере- моят опит с първото дете беше свързан с толкова повръщане и изпускане на памперси,че съм въртяла по 2 перални на ден. Сега ако е пак същото, си нямам грижа  Mr. Green Освен това, пак заради моята гнусливост, понеже си прекарвахме времето с бебето долепени заедно, аз си перях моите дрехи заедно с нейните (без бельото). Дет се вика, тя като повърне, омазва и нейните, и моите, пускам ги заедно вместо да си хвърля оповръщаната тениска заедно с официалните ризи на мъжа ми.

Попаднах на една обява,че "Естествени идеи" дават многократни пелени под наем за срок от 2 седмици, обаче не я прочетох, ще се върна да я търся. Макар че за парите за наема май ще е по-добре да си купя собствени от китайците.

На въпроса ти за пюретата аз не правя и ням ад аправя. По схемата за захранване,която прилагах с Ива, би трябвало като дойде момента, да имаме вече в градината туй-онуй. Каквото няма, ще се купува. Признавам без срам,че на Ива съм давала изцяло купешки рибни пюрета и не съм сготвила една риба в живота си  Mr. Green Пък сега не знаеш бебето какво ще харесва и какво ще ти връща, така ще защо да се хабиш! Моята напук на масовия случай умираше за броколи, а другите бебета ги плюят и не ги ядат.

# 573
Мами, вече сме или почти 8 ми месец, или в 8ми месец , решихте ли коя къде и как ще ражда ?
Някоя случайно към Света София да се е ориентирала и ако да към кои лекар ?
А до колкото до многократните пелени, не съм за тях, твърде съм млада да се занимавам с пелени, прането им,гладенето им и т.н.   smile3514 smile3514   бам памперса, след 30 минути бам в коша и си забравила  Crazy

# 574
  • София
cutty, благодаря за информацията, тук всяка е полезна. И моля, включвай се по-често, виждам, че си от септемврийският отбор.
Не мога да отрека нещо, което нито съм виждала, нито ползвала, но като повечето, все гледам да свърша нещата по възможно най-бързият начин, а и предполагам каква суматоха ще настане в началото с бебето, та ако трябва да почиствам акита на мивката по десет пъти на ден...А и онова с гнусливостта не го отписвам. Важното е, че успяхте дружно да ме замислите поне да проуча нещата, пък дали ще се включа и аз в отбора не се знае.

Амели, аз с пюрета няма да се запасявам, ама си мислих така и така има сега кайсии и др. да направя няколко за всеки случай. Не че знам схемата за захранване, но да има. Аз обичам да се занимавам в кухнята, страст ми е даже, и се притеснявам, че с беба няма да имам времето затова. А с храната съм трудна, рядко хапвам нещо купешко и неприготвено от мен и предполагам, че и на бебето няма да давам такава храна, но знае ли човек.

# 575
Мами, вече сме или почти 8 ми месец, или в 8ми месец , решихте ли коя къде и как ще ражда ?
Някоя случайно към Света София да се е ориентирала и ако да към кои лекар ?

Ти не се ли включи във ФБ групата? Или нещо бъркам newsm78 Там има списък кой къде ще ражда, но не е много пълен. Към Св. София /Тина Киркова/ сме се насочили аз, nenimira, Puffy и New leaf. Поне за тях знам. Мен ме следи д-р Маленов и живот и здраве при него ще раждам Wink

# 576
soho _doll, ако имаш време идеята да си приготвиш някои суровини за пюрета не е лоша.
Например кайсиите , обелваш ги , обезкостяваш ги , нарязваш и заваряваш . Пълниш в буркани още много горещата смес , затваряш ( това е вариант за буркани на винт) и завиваш за няколко часа с капачките надолу за да се получи хубав вакум. После при отваряне плодовете се пасират. На мен сега ми зрее лятната круша и мисля така да направя .

# 577
  • Пловдив
Привет от морето, тумбачета! Аз съм мноу добре, като изключим, че от дългото ходене получавам някоя друга контракция. Хотелът е много приятен, хората са мили, чистичко е. Моите големи мъже сутринта се намазаха много оригинално със слънцезащитно мляко и сега са изгоряли на петна.  Mr. Green Ние с малкото сме добре.

# 578
Привет от морето, тумбачета! Аз съм мноу добре, като изключим, че от дългото ходене получавам някоя друга контракция. Хотелът е много приятен, хората са мили, чистичко е. Моите големи мъже сутринта се намазаха много оригинално със слънцезащитно мляко и сега са изгоряли на петна.  Mr. Green Ние с малкото сме добре.
Petia,дано си прекарате чудесно !  Peace

# 579
Ние ходихме на цаца и  бира на басейна до нас - беше супер, все едно бях на морето / мечти / и сега си лежа, че ме боли, молко да изляза и се почват болките, а не ми се стои само вкъщи. Weary

# 580
  • Пловдив
Добър вечер и от мен Simple Smile
Аз не пиша тия дни, защото сме по цял ден в новия ни дом и чистим, боядисваме, лепим тапети. Чудо е. Само ви прочитам Simple Smile
И аз имам доста стягания на корема. Пия си хаповете, стоя седнала или полулегнала, ама пак си се стяга. Явно така ще бъде Sad
Нощно време ставам минимум по 2 пъти до тоалетна. Голям ми е кошмар, ама няма как. Още малко остана Simple Smile
Аз сега се изчипках, че цялата бях в латекс (все се вра в на ММ работата Simple Smile) и заминавам на биричка с една колежка от университета. Имаме обща тема на разговор, макар че завършихме отдавна. И познайте темата - БЕБЕТА. Ще ме учи, защото стана мама преди няколко месеца. Та това от мен за сега. Лека вечер от мен   bouquet

# 581
Amelly ако си по-гнуслива тогава многократните пелени може да не са точно за теб. Вътре се слагат все пак парчета, които после като ги наака ги махаш. Не е като памперс хубаво да опаковаш и изхвърлиш без да пипаш вътре. Може просто да си вземеш няколко за проба в комбинация с еднократни и да видиш кои са ти най-удобни. Винаги може да си вземеш после след допълнително Peace 

Пюрета няма да правя, захранването се пада другата пролет точно, тъкмо ще си излязат пресните  newsm78

Колкото до био праховете за пране - моята госпожица се изрина от такъв  Crazy Затова пера нейните дрехи само със сенситив, и бебешките ще пера с такъв.

# 582
Може просто да си вземеш няколко за проба в комбинация с еднократни и да видиш кои са ти най-удобни. Винаги може да си вземеш после след допълнително Peace  

Аз точно това мисля да правя, написах го по-напред, просто искам да съм сигурна,че няма да се мина и в двата случая - да изтърва изгодното или да изтърва лесното  Laughing

Разсъждавам,че зимните месеци ще бъдем основно вкъщи - ще се излиза за кратко и наблизо, така че ще имам цялото време на света да сменям и пера. Не е като лятото,когато стоиш часове наред навън, нали? Затова защо да давам по 200лв на месец за еднократни, когато толкова ми е сметката за тока?

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 22:24 от Amelly

# 583
Здравейте, мами!

Мисля да направя пюрета. Ще ви следя за идеи.

За многократните пелени и аз се замислям сериозно.

Относно прането: Днес видях, че в МЕТРО пускат пералня до два килограма. Уредът е изключително компактен и според описанието не изисква включване към мръсен канал. Стори ми се много подходящо за детски дрехи. Някой ползва ли подобна пералня?

# 584
Здравейте и от мен мамчета   bouquet
Аз пюрета няма да правя, защото когато ще го захранвам ще има плодове.
Относно многократните пелени, няма да ползвам пак ще се си доверя на памперсите .
Аз малкия започнах от 6 месеца да го слагам на гърне и нямаше две годинки когато го отучих от памерса.
Иначе да се похваля днес си купих кошница за беби и съм супер щастлива , взех я от една втора употреба ама много ми хареса  и е много сладка  Hug
Намерих си и помпа за кърма електрическа в бебешката борса на кенгуру, но ще я купя по нататък и така.
Връщам се да ви чета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт