Отговори
# 270
  • София
Добро утро, ние сме сънени след нощес, когато официално ме приеха в Света на Киселините... едно магическо място, където царуват краля Безсъние и кралица Неудобна_възглавница, а зад храстите ви дебнат малките им дечица - Тоалетно_прегърнин и Оригнина... Знаех, че е гадно, ма чак пък толкова не очаквах. Не съм мигнала. За сметка на това днес ММ има рожден ден и се надявам силно да не е днес денят хикс.

Обиколници - аз моите ги взех от Пакостник, не са твърде дебели, а има и един сайт на Бубамара, от където Цвети си беше взела.

Флайче, всеки път е удоволствие да ти чета постовете! Ти си изключителен човек!  Hug

Цвети, ужас - аз бих я открила тази некадърница! Слава богу, че всичко е наред!!!

Честито на всички бебенца за техните нови мами и татита! Да ви слушкат, да ви хранят, поят, купуват всичките играчки на света и да ги въртите на малкия си пръст, с много любов!!!

Мисти, поне изглежда добре креватчето Simple Smile Тоз тиливизор няма ли да облъчва малко от такава близост?

# 271
Ох, Цвети, ужас! Добре, че се е разминало и минало- заминало. Забравяйте го и точка. Уф, значи тъй ме е страх... А там, където ще раждам, на неонатолозите им се носят тъкмо такива слухове... и то не по грешка, а за точене на пътеки го правят.

# 272
Цвети малко или много всяка майка (родилка) преминава през някакъв ужас. Аз поне останах с това впечатление. На мен пък ми бяха казали, че синът ми изма стеснен ларингс по възможно най грубия и обиден и стряскащ начин и че никога нямало да се оправи и щял да дишпа като дърт асматик цял живот.
Важното е че детето е добре и няма проблеми, а тези моменти с времето избледняват, но никога не се забравят.

Ани спомням си поста ти  Hug Знам, че си права и че е така, но аз искам да си "вържа гащите". И аз не смятам, че имаме нужда от психолог, а че проблема е в телевизора на прословутата директорка. Вчера говорих и със сестрата, което не спомена психолог, а даде като идея да му поставям индивидуални задачки в нас, да може да се занимава сам. До момента той искал някой да си играе само с него, някой възрастен. А детето в нас си се занимава само, като майка му лежи по цял ден и само креши от едната стая в другата "какво правиш там и бързо ела тука". От седмица дори детето само проявава инициатива и мие чинии. Ще фалирам от към веро и вода, но това да ми е проблема. Интересно му е и го прави и все още нямаме счупени чаши. Ако мивката е празна, то си намира неща от сушилника и си я пълни. По индивидуално занимание ...

# 273
  • varna
Добрутру, мамита   bouquet
Днес съм на преглед следобед в 1 и 30, да стискате палчета, белким беба се е обърнала. Пък ако не, да видим как ще го мислим с докито.
Флай, чудесен разказ, изобщо не е натоварващ, ами напротив, зареждащ.
Цвети, добре, че се е разминало всичко - как може такива некадърни да има, да те плашат баш в тоз момент  #2gunfire
Пина, спокойно, вярвам, че с нашия доктор няма да има такива изцепки, поне доколкото чета вече родилите мами как са ги третирали  Peace
Гърл, Мисти, ми то това за липсващи или неправилни дупки е дежурна практика, както и липсата на схеми, само и само да викнете някой от техните майстори да ви одруса едно 20 лв за монтаж. При нас добре, че хазяйката беше се занимавала с разни плоскости преди, та дойде жената и за 2 дена сглоби цялата квартира - иначе с милото направо не знаехме кое какво е  #Crazy

# 274
  • Бургас
момичета, я кажете коя имаше проблеми с разтройство че ми убягва името...много съм изглупяла последно време, всички ви чета никой не пропускам, ама ми убягват никовете...

Имам разтройство вече 3 дни и е много ужасно от вчера е направо като вода, а аз се чувствам слаба и ми е замаяно едно такова, гади ми се, но не съм повръщала....киселините са тук с пълна сила (може и от тях да ми се гади)...ама пусто разтройство какво да го правя? Звъннах на тази жена дето ще ми е педиатър че нали ми е почти рода та я питах, тя каза Ентерол 3х1, Смекта 3х2, Електролит по 1 на ден....ама пък да не се запека много от тях...че точно преди разтройството си бях със запек  Cry

# 275
Здравейте, мами!
Ани, благодаря мила!  Hug Да, друго е когато мама е наблизо, ама и тя като мен е спекла, че не знам като се започне всичко какво ще правим.
Мисти, ама много са ви хубави кошарката и скрина! А какво им е да стоят така едно до друго?  newsm78 А скрина за колко време го сглобихте, едва ли биете нашия рекосд от 4 часа и половина  Laughing
Агнесанка, защо ли си мисля, че детето не лъже, а по-скоро от яслата нещо се правят на ударени. Толкова се възмутих от това как едва ли не искат да изгонят детето, че чак на свеки казах. А тя дето хич не си поплюва: "Моля? Знаеш ли кога ще ми изгонят детето? Ще ги разкатая!"
Цвети, добре, че се включваш от време на време! В болниците не си мерят приказките хич, могат така да ти сервират нещата, че да загубиш ума и дума  Shocked Важното е, че сте си вкъщи и, че сте добре!  Hug
Пина, май днес много народ сме на преглед. Разбрах, че и Хера ще е, може да се засечете Simple Smile Аз ще пробвам да видя родилите вчера мами. Ще питам и за Мимс, понеже тя днес при моя трябва да е родила, ако не ми прати смс де.
Хера, вашата хазяйка майстор била.  Моя хазяин се вдигнал цялата сграда тук и всичко му е минало през ръцете, дето се казва, та вчера след намесата му, доста бързо тръгнаха нещата. Ама да има се не види и на дупките!!!  Crossing Arms
Таничка, аз и Мисти имахме проблем и пихме Смекта.  Peace Аз съм пила много лекарства за стомаха, но да е жива и здрава Мисти, че каза, че това става за бременни.

# 276
Pina, Terp, моля да ме приемете във вашата група  Laughing никакви индикации за скорошно раждане. ММ вчера ми вика: На теб май ти хареса да си бременна и ти е добре  Grinning Grinning Laughing

Girl, Misty - аз като говоря не приказвам  Mr. Green българските производители още дълго има да чертаят схеми и да пробиват отвори, докато стигнат ниво Европа. Misty, вие сте го монтирали на най-ниското ниво на матрака, няма ли да се възполваш от екстрата поне първите 3 месеца да не се навеждаш през решетките? Ще се пробвам да кача снимка и на нашето сбъркано легло - чакам си дръжките и новото чело Simple Smile)

Fly, Cveti - благодаря за споделените най-съкровени мигове Hug

Днес, трябва пак да попълзя на 4-ри краката - да се надлъгвам с йогата в корема Simple Smile Grinning Laughing

# 277
  • София
Добро Утро!
Цвети, радвам се, че с Кико сте добре и сте вкъщи. А, другото... то ти вече си го забравила Wink
Флай, и на мен ми беше интересен разказът ти. Ако можеш пиши как си д температурата, мина ли?

Хера, от сърце ти желая бебка да се е обърнала, ти много го искаш. Стискам палци Praynig
Пина, имам чувството, че привечер ще се включваш с Новина, но хайде да видим Sunglasses
Таничка, на твое място бих пробвала с препечени филии, дренки и други такива алтернативи. Сега не е време за запичане. Peace
Мъхче, поздрави на татко Мъх, жив и здрав да е  bouquet
Мисти, супер са и скрина, и креватчето Peace
Ани, не знам за авентския стерилизатор, но моят е на Чико и стерилизира всички марки, даже и зеленчуци на пара приготвя Laughing Стига да се захващат, не би трябвало да има проблем Peace
В Метро има една промоция с точки за едни чаршафи, които много ми харесват. Имам точките и мога да ги взема за 90лв, вместо за 170. Бая се чудя дали да не се разходя до там......

# 278
Добро утро мамита,
аз се връщам от лекар, защото тази сутрин се събудих (като Сандалка) с едно голямо мокро петно на леглото....изтичах набързо и се оказа, че съм се напишкала  Embarassed Въобще не съм усетила кога е станала тая работа, ама се филмирах доста. Както и да е всичко е наред, бебето си  е супер на място и водите са си достатъчно Simple Smile
Много хубави са историите ви за раждането(като изключим некадърните лекари), наистина много надъхващи за първата среща с бебчо  Heart Eyes
Мъхче скоро да хващаш обратният полет от тази страна - един беглец  Hug И да ти е жив и здрав мъжа, да те слуша и да се грижи за вас!
Надявам се всичко с Гифт да е наред и скоро да имаме новини от нея Simple Smile
Пожелавам ви хубав ден на всички   bouquet

# 279
Върнах се и аз. Направих излседванията, тест за алергии, платих избора на екип и попълних всички документи за секциото. Не съм говорила за дата, остава тая. Казаха ми, че си има график и за да са ми дали тая дата и час , значи просто тогава е свободна операционната.
Само дето трябвало да направя още две консултации, ама акушерката ми каза че не можело днес и си тръгнах. И доки ми се обади да ме навиква, тя ме чакала да ме води при анестезиолог и интернист, къде съм. Та се ядоса защо съм послушала акушерката и съм си тръгнала. Ми от де да знам вече кой какво иска от мен в тая болница, всеки различно ти казва  Crossing Arms Та в понеделник пак съм там именно заради тези две консултации.
Питах за бебето мога ли да избера да не е при мен - не можело. Направо се шокирах. Не че нещо, но аз знам какво е да не можеш да мърдаш след секцио, как да се грижа и за бебе бе??? Та и през нощта седяло при мен, ми аз не искам ! Как ще поспя, как ще събера сили за всичко което ме чака от тук нататък? Едни 4 дни имам в болница където някой да ми помогне а то...После у дома колко безсънни нощи ме чакат...В тоя ред на мисли в Шейново е по-добре. Там се съобразяват с родилката и бебетата не стоят при майките, особено след секцио. А нощем те оставят да спиш. Не ме разбирайте погрешно,но мисля че една прясно родила жена (особено оперирана !) има нужда от почивка поне първите 3-4 дни. Аз лично смятам, че не съм способна да се грижа за бебето през тези дни.
Оплаках се.  Crossing Arms

# 280
Близначе, за Тина Киркова говориш, нали? Много ме изненадва, това което казваш. Сестра ми роди там преди 2м. и половина и тогава можеше да се оставят бебетата при неонатолозите, ако майката иска. Много странно, че са ти казали така newsm78

# 281
  • София
Близначе, и моя позната роди в ТК през Октомври, но за през нощта й вземаха бебето. Но тя беше във ВИП-а, може това да е от значение.
Аз също ще раждам в ТК. В понеделник ще ходя да ми вземат кръв и да дам урина и да се разберем за дата. Ти гладна ли отиде? На мен ми казаха да отида към 10, а бих искала да мога да хапна нещо до тогава.
Много документи ли попълва?

# 282
ДобрютроУ, Мацки!  Hug
Агнеска, тука съм, несъм родила, ма такъв мързел ме е бзел тея дни не е истина. Днес трябва да отида да купя подарък за една момченце, че утре сме на рожден ден и няколко ританки за родилния дом. Една дружка роди ей сега в неделя и каза задължително да си нося някакви дрехи. Тя е със секцио. Каза, че не спазвали много часовете за смяна на пампитата и ако си е с дрешки бебето може сама да си свършиш тази работа, а и много ги стягали като ги повиват. А аз баш ританки имам само 2.
Флайче, много хубав разказ си за едно нормално раждане.  Hug
Права си за кучето и за страховете ми, но просто дали заради бременността или заради това, че ми е още прясно ми е малко трудно да се контролирам.
Цвети, наистина много неприятно се е получило с неонатоложката, важното е, че е минало и че всичко е наред.
И аз съм съгласна с Близначето за стоенето на бебето при майката в началото /първите 24 часа поне/. Незнам защо, но аз от раждането не съм запомнила болките толкова колкото умора след това и как този телефон не спираше да звъни, как вечно влизаше някой в стаята ма върви там, слез долу, ма сега трябва да направиш това, след малко онова. А аз искам само да се наспя.

# 283
  • София
Иве Ангелско, честита дъщеричка!   bouquet Нека винаги да носи весело настроение на околните й, като една закачлива Калинка!
А на теб желая най-бързото и лекото възстановяване на света, без грам притесненийца! Скоро да станеш на 60 килца и да се чувстваш сек-сиии
Heart Eyes

Жалина, абе, изпотила си се, кво толкоз  Whistling Mr. Green

Таничка, освен, дето ще пиеш нещо за стягане ( а аз ти препоръчвам лимон или оцет - по 1 суп. лъж. на час са достатъчни / друга алтеранатива - щом имаш киселини - по 50 гр. силен, силен черен чай - насипен, а не от пакетче), но за толкоз рядко трябва и диета. Ето ти една, която е лечебна, по болниците я практикуват, а върши чудесна работа впоследствие и за деца!
Скрит текст:
Яде се 2-3 дни само от следното:
варени моркови
варени картофи
обикновени солетки
обикновени бисквити
толкова. без подправки, само сол може
+ по-малко количество вода (всъщност, начесто, но в малки количества - по 50-80 мл. на 20 мин. например) - но вода трябва също да се употребява по този начин, особено първите 2 дни - против обезводняване.
Никакви препечени филийки, само ако са на сухар (домашен), ама те са гадни според мен.
Никакво сиренце и пр. билкови чайове - тях може да въведеш след 3-ят ден, ако се чувстваш добре.

Не мисля, че трябва да се притесняваш от запичане... така или иначе, ще ти направят клизма преди раждане. Но важното е да не се обезводниш!

Момичета, аз подшионирах профила на Гифт във фейса, и това, което ме зарадва е, че вчера нейна приятелка й е честитила "слънчевата принцеса"! Надявам се това да ни поуспокои в чакането мамето самичко да се похвали тук, когато излязат Praynig

Флай, вчера по нощите ви дочитах, и твоя разказ си оставих за десерт, е - струваше си! Браво на теб и завид-завид, много хубава болница си имате!  Peace

# 284
  • Бургас
Сандалка, при нас не правят клизми при раждане Simple Smile Затова ми е кофти за запека, трябва да съм се изчистила...а аз не съм си правила клизма никога сама и не ми се иска сега да се тествам...

Иначе за диетата попринцип избягвам всякаква сол, дори и на солети, защото се надувам много а и заради кръвното...избягвам и силен черен чай пак заради кръвното и сърцебиенето....та от твоята диета май няма да мога да се възползвам.....

Много се радвам за Гифтчето, дано скоро влезе да се отчете тука Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт