Отговори
# 255
Айде,досадната муха е пак на линия Mr. Green
Абе не можах да включа всички ви поотделно,но и друг път съм казвала,че чета всички и ви мисля Hug
Скрит текст:
В неделя имах час за тонове в8.30 часа.През нощта не спах много,въртях се някаква такава,но усещах само кръста си леко да ме наболява отвреме навреме и нормалните контракции.Станах в 7.00 изкъпах се,тогава вече кръстът започна малко по-силно да се обажда но през 15-20 мин,иначе корем - не.Обръснах се за всеки случай,изядох само един залък /ако усещате неразположения от сутринта избягвайте да се тъпчете,че става лошо/и реших да си взема багажа,защото имах някакви различни усещания.Като ме закачиха на апарата,той отчете контракции на 5,че и по-малко минути и док реши,че е тръгнало,и че ще е днес.Приеха ме и започнах да обикалям парка на болницата,това към 9.00.Към 10.00 тези неболезнени контракции станаха болезнени,но търпими,бих ги описала така-отпред коремът боли като при цикъл,но има болка едновременно с тази и отзад,която обхваща кръст,хълбоци и се слива с коремната,като изпитваш някакво стягане в целия пояс.Това трае от 30 секунди до минута.Отпуска за 2-3 мин. и пак,обаче като си в движение е много по-поносимо,защото можеш да си намериш положение,което да те облекчи.Забравих да кажа,че на тоновете разкритието беше 2 см..Така,като се усилваха като сила и честота,към 13 часа бяха сякаш през минута,доста по-болезнено ме стягаше поясната област и отидох за клизма.В 13.30 ме закачиха на апарата за тонове,вече легнала,разкритие 3-4 см,контракции почти сливащи се имного силни,но все още търпими.Тогава док с една дълга ножица сряза мехура ми/Данче,няма грам болка,срежи слабо надут балон-такова е усещането.Изтекоха малко води,защото главата на бебето запушваше изхода и попречи да изтекат всичките.М/у другото Скреч,не знам дали е правилно,но този ход на док ми се стори много на място,защото на всяка контракция изтичаше съвсем малко количество води,което на мен ми изглежда логично,бебето при всяко изтласкване получава така необходимата хлъзгавост.Всъщност не-знам дали при всички би се получило така,но при мен сработи перфектно.Система не са ми слагали,защото плацентата ми е ниско и док не искаше да форсира ,заради опасност от отлепването и.И така,към 14.00 контракциите станаха като една,почти нямах време да си поема дъх,но ми казаха,че от 4 до 10 см ще почакаме доста,също казаха,ако ми се доака Embarassed да викам.Към 14.20 наистина усетих,че ми се доаква,всъщност така се усеща кога започват напъните и ги извиках,имах почти пълно разкритие,само едно ръбче имало неизгладено.Док каза при следващ позив за акане да напъна с всичка сила със затворена уста,акушерката леко ми придържаше главата вдиггната към гърдите,налагаше се по 2-3 пъти да поемам въздух да напъна,че нещо нямах достатъчно сила-така 5-6 пъти.В един момент усетих,че главата е м/у краката ми,не естествено,но явно се е виждала и хукнахме към магарето в родилна зала.Там пак същата процедура,при позив за акане поемам всичкия въздух,който мога и напъвам най-вече с дупе,все едно че изкарваш а*о.Тук ми трябваха точно 3 такива напъна и усетих,че главата излезе-14.35.С излизането и видях как се изхлузва и телцето,но то не се усеща,най-големия зор е главата.Беше омазана с кръв,явно плацентата е започнала да се отлепва,защото док се разбърза,срязаха връвта,но котето не изплака веднага,взеха я в съседното помещение да я аспирират.Док нави пъпната връв на ръката си,започна леко да натиска корема и да дърпа връвта и плацентата излезе и тя,обаче не цялата.Тогава док извика екип анестезиолози,направиха ми пълна упойка и са ми направили мануална и инструментална ревизия на матката,което си е кюретаж.Наложило се защото имало неизчистена плацента,а и от секциото стената на матката там не била равна и имоло разни ципи в тази неравност,а е много важно всичко да се изчисти,заради опасност от инфекции.В15.30 се събудих и звъннах на Агнес.Постоях един час с торби с пясък и лед на корема и ме закараха в стаята.Изключително съм благодарна на док,защото след секцио и още повече при ниски плаценти докторите обикновено се мръщят,да не кажа,че направо отказват да израждат естествено,а той направи това преживяване възможно за мен,само ме помоли да приключвам вече с децата,защото щяло да става все по-трудно и рисковано,но аз и не мисля,все пак през ноември имам юбилей newsm45.Та това е в общи линии,смятам,че бързо мина,въпреки болките,а,забравих,разминах се с 2-3 шева на шийката и 3 външни,като единия е почти до дупето,но не смея да се погледна,че сигурно съм като майска роза.Като обобщение,не мога да кажа кой вид раждане е по-болезнен,но този определено е невероятно вълнуващ,поне за мен,присъствах на раждането на детето си видях как излиза от мен това,което в продължение на месеци ме побутваше риташе и хълцаше,неописуемо е.
Искам и други неща да споделя, но май ще е утре,че след малко ще кърмя,Джина,ще разкажа и за кърменето,това също си заслужава да бъде изпитано.Не агитирам,просто споделяма своите чувства и преживявания.,но сега стигам до извода,че има някои неща,които си струва човек да изпита поне веднъж в живота си,като не забравям да включа в този списък и едно околосветско пътешествие smile3548 Grinning
Лека нощ,момичета,утре пак ще пиша,че като се прибера не знам кога ще ми остане време,поне в началота.

# 256
Флай, радвам се, че се вмъкваш  Hug А разказа ти не звучи като от филм на ужасите... Макар и не съвсем като да кихнеш и да го изкараш, но все пак Simple Smile
Близначе, герой си ти! Накрая ще родиш така неусетно, защото ще си си го заслужила!  Praynig Дано всичко с теб и мъника е наред, а за миомата да забравиш като за страшен сън. Представям си го ТМ как гордо се пъчи на празника на полицаите и се тупа по гърдите какъв малък мъж сте сътворили. Направо ще му се напълни душата на човека Simple Smile
Katy_a, честито ви изписване! Simple Smile Знам, че писа в другата тема, но като съм почнала да карам наред Simple Smile

# 257
Флай, много хубав разказ за раждането, много положителен  bouquet Напомни ми за първото ми раждане и ми стана някак мило като си спомня колко силна е емоцията от това преживяване.  Simple Smile

Близначе, и аз не мисля, че причините да решиш да имаш още едно дете са тъпи. При мен също един от основните доводи беше, че не искам детето ми да бъде само - не само някой ден (когато..), но и сега, когато си е още дете, много искам да си има другарче.

Колкото до отглеждането на момче или момиче - аз смятам, че си е абсолютно индивидуално, особено пък що се отнася до рев, колики, разболяване. Моето момченце до годинка беше абсолютен кротушко, коликите минаха доста леко, ревеше само, когато е гладен.  Mr. Green На годинка като проходи и разбра, че може и да тича, нещата с кроткостта се промениха, нооо това е друга тема Mr. Green Сега, понеже отново чакам момченце, виждам как някои хора ме гледат с леко съжаление, даже някои си позволяват и реплики по този повод, но аз си му се радвам, чакам си го и ще се кефя много, когато скоро (живот и здраве), имам двама малки разбойника Laughing

# 258
 krisif, дано имаме късмет и двете  Hug Мен миомата не ме притеснява, щом до тук стигнах значи е кротувала.

Флайче, страхотен разказ  Hug Аз това никога няма да го изпитам за съжаление....Но какво да се прави...

Само да кажа, че писах на Сияна-си и още си е бременна  Laughing

# 259
Fly, като чета и ми вдъхваш сили Hug Много добре звучи, много положително и много обнадеждаващо...имало е проблеми, но в крайна сметка ти звучиш много добре! Благодаря, че ни разказваш!

ММ пак изперкА! Оф, с неговото бързо трябва да се случи всичко ми писва вече....като си науми нещо и трябва да стане на секундата. Ако не стане да се виждам в чудо. Мен поне бременноста ме научи, че трябва да се чака и има време за всичко....направо съм изпаднала в безвремие - не знам кой ден сме, коя дата (само на бебка датата знам и толкова) Единствените дати, които помня са тези за лекаря и толкова.  Embarassed
blizna4e - една среднощна  Hug

# 260
Не се оплаквайте от мъжете си... поне имате такива Simple Smile

# 261
О, Жалина, трогната съм  Hug
А моят пък се прибра от протест и се лепна за мача  Crossing Arms Аман вече. Обаче яко се е сдухал и още от сега е притеснен. Какво щял да прави в четвъртък...иска да се запасИ с Валидол. Помолих сестра ми да дойде с него в болницата, че като нищо ще припадне от вълнение. Попита ме какво искам да ми подари за раждането. Викам дай да родя, пък после подарявай . Simple Smile
Иначе освен на вас (е, и на сестра ми) на никой не казахме кога е секциото. Лъжем и нашите и техните че са ми казали да позадъжа още една седмица, пък после ще видим. Така де, не ми трябват изпоприпадали бабички. Че нали знаете приказката, каквото една майка си помисли, никога да не се случва !

# 262
Флайче  Hug Замечта ме с разказа си и аз да родя нормално. Не че не си мечтая цяла бременност, но то човек каквото не може да има това иска най силно. А детето го водих при педиатърката вчера и тя ми препоръча психолог от ДМД та най вероятно ще посетим въпросната жена и ще преценим толкова ли ми е "зле" детето. Отделно абсолютно отрече това, което ми каза малкия за персонала, че е възможно да се случи, понеже тя ги познава лично (бивши колежки са) и съм склонна в момента по на нея да вярвам.

Аз се събудих преди час и не мога да заспя. Сънувах как убиват човек. Това ми се случва за втори път. Първият път една позната роди. Сега кой роди, а? Гери Добрева ама веднага на отчет да ми звъннеш сутринта да кажеш ОК съм или имам си бебе. Помислих си и за си_ти, но на нея още и е рано. Не вярвам в такива сънища, но като се събудих, това си помислих първо. Един умря в съня ми - някой е родил. Дори си помислих, че аз раждам и ме беше страх да стана до WC понеже нощем обикновенно така изтичат водите докато ти се допикава. Е, станах както се вижда  Mr. Green та сега няма лягане.

# 263
Флай, много положителен и някак спокоен разказ. То човек ако е спокоен, май всичо по друг начин изглежда. Радвам се, че го сподели с нас.
А аз няма да раждам, явно  Thinking Преди седмица дето имах леки менструални болки, сега и това нямам вече и изобщо нищо нямам. Днес съм на преглед, да видим доктора какво ще каже.

# 264
Здравейте, мили Момичета  Hug

Първо искам да честитя на всички обебили се мами и да пожелая на тях и техните рожби да са живи и здрави, да се радват на взаимни ласки и преживявания, бебоците да растат като гъбки, а майките да се възстановяват бързо, бързо ...     love001

А сега да споделя набързо за нас, докато двамата ми мъже спинкат Simple Smile
На 21 бяхме определили секциото; на 20 вечерта постъпих в болницата и с голямо нетърпение очаквах срещата си с малкото ми съкровище; на др.ден в 9:10 влязох в операционна, а ММ ме чакаше пред родилно още от 8 сутринта Simple Smile та, както си пишехме по уатс апа направо дойдоха и тръгнах- без да му кажа че се започва (и това уж да не ни мисли-за по-добро), а той умрял от притеснение  Confused Биха ми упойката- това беше лек шок за мен , защото аз съм мн активен човек и чувството да не чувствам краката си за момент ме паникьоса  #Crazy  и ето , че дойде най-вълнуващият момент- ПОЯВАТА НА МОЕТО СЪКРОВИЩЕ  newsm32 беше бял все едно намазан с крем здраве Simple Smile оправиха ми пъпчето и ми го сложиха до главата да го нацелувам- Момичета това беше най-щастливият миг в живота ми- не съм вярвала, че емоцията е толкова голяма  newsm76
После го видях чак на другия ден  Cry но защо ли? Тука идва ред на ужасното недоразумение  #Cussing out Веднага се обадили на ММ с думите "Господине, има сериозен проблем с вашето бебе" ,(ей, като се сещам ми иде да я убия тая тъпа педиатърка) та викат ММ веднага при бебето, водят го на скенер, на който тая овца кара ММ да държи бебето  #Cussing out та тая била преценила, че понеже се нагълтал с околоплодна вода и не бил плакал постоянно , без да спира, значи има проблем с дробчето и му казала, че не се знаеее...  #Cussing out и той милинкия идва при мене да ме види (толкова разтревожен, паникьосан , пребледнял и безпомощен, никога не съм го вийдала) и полу разплакан ми казва "с бебчо има проблем" , при което аз супер изненадана , защото милото се скъса да реве и вс. в операционна ме бъзикаха "какъв ще е ревлив тоя мъж"... Веднага след това дойде др педиатър, който ни каза че снимката на дробчето е идеална и че по-здраво от това бебе няма на къде ... а тая повече не се и мерна  #2gunfire Та важното е че всичко е наред само дето тая овца ни скъси живота и ни развали хубавия момент за появата на Кико  #2gunfire

Иначе вс. беше ок в болницата- целия персонал много внимателни и любезни; бебчо си беше по цял ден при мен само през ноща в го взимаха (и това беше много тежко преживяване за мен) но въпреки всичко нямах търпение да се приберем вкъщи... и сега се чувствам ок въпреки недоспиването, притеснението около плача на бебчо, болката от операцията... бих изтърпяла още хиляди пъти тези болки, защото това съкровище е смисъла на живота ми, а обичта ми към него е безкрайно силна, искрена и чиста... родилите мами, знаят за какво говоря  Heart Eyes

много дълго стана, за което се извинявам... целувки и до скоро   love001

# 265
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Добро утро! Hug
Флайче много ти благодаря за това,че си отделила от времето си,за да ни разкажеш как е минало раждането ти  Hug лично на мен ми е от голяма полза тъй като ми е първо,а и имам намерение да е нормално!Междодругото не съм си седнала на дупето  Joy все още си ходя на работа макар и за малко Laughing.Сега като се замисля май съм единствената  newsm78!
Цвети радвам се че всичко с вас е наред и това е било само уплаха  Hug !
Дени много е хубаво това,че вече и твоята мама е при теб сега сигурно си по спокойна!
Агнес аз пък бих повярвала на детето си все пак макар и бивши колежки си мисля,че дори и да знае,че децата са потупвани няма да каже.........а да го водиш на психолог,че е ударило дете или пък ухапало или все едно какво е според мен безумие,та не е само той искам да ти кажа,че всяко едно дете минава през този период.Мисля че преди ти бях писала,че майка ми работи в детска градина и знам как стоят нещата,но все пак ти си решаваш,аз само си казвам мнението!
И сега искам да ви попитам можете ли да ми кажете стерилизатора на Авент който е за микровълнова само с шишета на Авент ли може да се ползва и ако не кои други марки стават?И имам още един въпрос  Simple Smile снощи ходих до Била и там видях някакви памперси на Памперс в оранжева опаковка,които бяха доста по евтини(18-19 лева)та имате ли на представа какви са аз за първи път виждам такива?

# 266
Добро утро!
Флай, Цвети благодаря за разказите, като четох за усещането след като родите, си спомних за раждането на Ивета, и нещо ми стана едно такова, само  smile3518 това май е един от малкото моменти /да не кажа единствения/ дето съм плакала от щастие, пък знам ли може и от облекчение, че съм се откачила да е  Grinning Ааа не когато им раздаваха дипломите, а и на абитуриентската се просълзих, ама то сега ми е простено.
Цвети каква е тая педиатърка, и това какъв бил ревливия мъж, ами естествено, че ще реве човека, да не е от камък, това е неговия син   ooooh! добре че всичко е минало и вече е зад гърба ви.
Гърл  Joy това с дупките дето са ги забравили, не е само при теб, сложихме решетката отпред и гледаме тя стърчи отгоре, викам на моя казах ли ти аз, че не може да има дупка между решетката и чекмеджето, и чак тогава ММ се сети, че са пробили дупките накриво, а на едната част даже липсваха, та хайде отново  Laughing
Жалина те мисля само на място приемат детски неща, не че имам де, ама принципно, то едвам моето оборудвах и все още нямаме матрак, количка ама ще е на заплата.
gemavar то знам, че 23 е далеко, ама нали четох 1000 глупости от рода на възрастните раждат по-рано, с наднормено тегло / определено е такова в момента/ раждат по-рано. А накрая виж ти всички почнаха да раждат по-рано, аз нямам никакви изгледи, това пък не е честно  Crossing Arms не са им верни статистиките  Thinking
Ани аз също поработвам  Wink малко нелегално ама моята работа е на компютър и я върша от нас по интернет, не е като теб Grinning
Агнес и аз това се чудя, защо го водиш по психолози, то ако навремето наште всеки път са ме водили на психолог, когато се биех с децата, да съм в някоя психиатрия и до сега.

# 267
  • София
Честито на всички нови мами, да са им живи и здрави бебенцата! Hug

Флайче, много хубав разказ, много добре звучиш!  Hug А за раждането си права, май ще закривам темата, ужас!

Пина, все едно за мен пишеш. Е как може от декември да пия лекарства заради контракции и болки и тъкмо когато влязох в 9-тия месец всичко отшумя. И аз имах силни менструални болки, вече нямам нищо, ама нищо. Все едно не съм бременна като изключим триметровия корем пред мен.

Цвети, много грубо от страна на лекарката, радвам се, че ефалшива тревога! Hug

Ани, пробвала съм веднъж тези памперси- Play & Go или нещо такова са май, супер дървени.

Стискам палци за днешните  кандидат- мами! Hug

# 268
  • Бургас
Флай, страхотен разказ, това спокойно звучи всичко....Не е като при Цвети одисеята...как може така да ги стресират....тц тц...

Хора няма новини още от гифт, какво стана, можеби вече има развитие, но тя не може да се включи?

# 269
ММ взел, че снимал прословутото креватче, та съм го качила в снимка, ама тв, върху скрина е временно там, докато все още не се е родило бебето, после ще го махнем  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт