Отговори
# 330
Честити бебчета на сияна, мама мимс70 и Гифт. Да са ви живи и здрави. Бързо възстановяване ви желая и чакаме разказите ви за раждането. Фроузен чакам и твоя разказ за раждането.
Мъхче да ти е жив и здрав мъжО.

Потвърждавам клизми в Бургас не правят и мисля, че не бръснат освен ако не е много вълнясало положението  Laughing. На мен ми се струва, че няма да ми хареса процедурата така, че се радвам, че това ми е спестено.

Пина ми пожелавам ти съвсем изненадващо да почнеш да раждаш. Мен и двата пъти ме изненада еле пък последния път както си спах и след 30 минути вече бях с нощицата в болницата.  Laughing Може пък да преносиш ден два, защо веднага секцио ще ти насрочват?
Весе ми 3300гр си е перфектно тегло за новородено. Добре, че се нареждат нещата и му се вижда края.
Да дам кураж на тези с киселини. Аз бях с ужасни през цялата бременност от първия месец до момента на раждането. След раждането до сега не съм усетила да имам нито веднъж, и поддуването спря. Ако можеха и килата да си заминат така магически  Sad

Мисти
голяма сага с това креватче, дано девойчето спи сладичко в него. Баткото така и не пожела да спи в кошарата.

Днес бяхме на контролен преглед. Виктор е качил 330гр за 10 дни което било добре за кърмено бебе, та вече е цели 2600гр  Laughing. Аз обаче имам съмнения, че кърмата ми намаля и сега съм в ровене и четене какво да ям и пия за да я увелича, освен честото слагане на гърда. Ама това сигурно още ви се струва много далече, та няма да ви отегчавам  Laughing.

Ама моля ви пишете повече, че докато кърмя ви чета иначе ми е скучно  Grinning

# 331
моргана нека Скреч се включи довечера по подробно, но според мен освен по честото слагане на гърда, можеш да започнеш да пиеш и лактогенен чай от аптека. Не на ХИП. Аз много късно разбрах за него и не мога да кажа от опит дали има ефект, но мои приятелки бяха доволни. Пийи повече течности.
Отделно нали знаеш, че по някое време гърдите вече не стоят като силиконови и омекват. Това не е предпоставка за намаляване на кърма. Следи си детето ако плаче след ядене, поне при мен това беше признака, че младежът е гладен или по скоро лаком и иска още и още докато не повърне.

# 332
Агнес защо не чай на Хип. Аз мислех някой обикновен лактогонен чай да си купя, но и за този на Хип си мислех. Предния път изпих поне 20 кутии от него и май имаше ефект, но не ми харесва вкуса му и ще го оставя за крайна мярка.

# 333
Аз не видях никакъв ефект от него и дори последната кутия я подарих на приятелка така неотворена. Беше скъп и безефектен при мен. Пък аз по принцип имах много кърма, но явно не достатъчна за моя гладник. Щом с оскъдно количество АМ качваше межди 1,20 и 1500 на месец значи кърмата си му е била напълно достсатъчна, ама ... много акълии имаше покрай мен, та АМ да съм давала. Сега тегля по една майна на всички и ще си гледам детето както аз си знам.

# 334
лелеееее, ей сега станах. От сутринта до сега. Такова спане няма  Shocked И сега ще ми е кисело....

Честито на обебилите се днес мами, най-вече на моята градска Сияна-си !  Hug Да са им живи и здрави бебенцата !!!!

Пина, не се тръшкай, подозирам че скоро си ти Wink Ей така, както уж няма нищо, така ще си родиш  Mr. Green

Сандалке, голяма фога си  Grinning Ние с Весето от два дни знаехме за Гифтчето, ама си траехме защото решихме че не е честно да казваме какво пише във фейса и, при положение че тя не ни е упълномощила. Явно има по-нетърпеливи от нас  Mr. Green

Верабел, писах ти  Peace На гладно отиваш. Да, много документи има, но в 103 кабинет мацаката е супер печена и ми ги попълни тя, като преди това ми ги разясни.

Джине, и аз за пръв път чувам да се правят две клизми  newsm78 По принцип навсякъде се прави една, а някъде - и ни една. На мен ми казаха, че ще ми направят  една преди операцията и това е. Даже аз попитах не може ли аз да си направя у дома, или пък да пия хапче. Не можело, трябвало те.

Иначе и за мен най-неприятното на секциото е, че не си чустваш краката. За мен това е ужас, и аз каквато съм подвижна. Ама трябва да се издържи. Както и катетъра, това е най-гадното от всичко  Sick

Дано сте прави за бебетата, и аз занм, че не стоят при майките особено след секцио, ама тези какво ми наговориха днес...Ще попитам някой друг.

# 335
Честити рожби на Сиана, Мимс и на Гифт(макар и изшпионирано)!! Да са ви живи и здрави и много радост да ви носят!! На мамите бързо възстановяване и скоро да си се гушкате в къщи!!

# 336
Момичета, не съм ви чела, сега се прибирам и няма да мога да прочета скоро.
Влязох да ви кажа, че Мимс е родила, но гледам, че вече Катето го е съобщила Simple Smile
Да са живи и здрави мама и бебе! Бързо възстановяване на мама!   bouquet

Катенце, може да впишеш именцето на дъщеричката на Дани_Керанова - Виктория.

Дани звучеше добре, Слънчице също се чувства по-добре, днес са й показали малката Никол.

Честито на Руми, да са живи и здрави и двечките! Дано се включи скоро с подробности!   bouquet
Честито и на Сияна! Да са живи и здрави!  Hug

Моя преглед днес не мина без човъркане - шийка почти изгладена, главата е ниско долу, за разкритие не спомена, може и да откарам до термин, но Божа работа.
Малкия е около 3200 - 3300, док ми  показа една табличка с обиколката на коремчето, най-голямата цифра беше 33,6, а моя мъник е 33,7, което отговаряло на 3400гр. Мога да си призная, че с два пръста само дето не се разревах, идея нямам как ще излезе това дете, ще има голям шев и кройка  #Crazy Съвсем се спекох  Cry

П.П. Могат в АГ-то да ме вербуват за детектив  Laughing Разпитах и доктори и акушерки, понеже мамите ни са в реанимация и не можах да вляза.

# 337
  • София
...

Сандалке, голяма фога си  Grinning Ние с Весето от два дни знаехме за Гифтчето, ама си траехме защото решихме че не е честно да казваме какво пише във фейса и, при положение че тя не ни е упълномощила. Явно има по-нетърпеливи от нас  Mr. Green

...

Хаха, ами що така си трайкате бре?
Аз реших, че няма лошо да кажа тук, че виж колко народ се безпокои. Все пак Гифтчето се запъти към болницата покрай доста екстремни обстоятелства... Мислят я всички.
Не ме е упълномощила също  Crossing Arms Thinking
И вие сега като се излузвате така... мен ще бие, а?  fight fight fight
За останалото ще си трая тогава, да не си навлека още неприятности...
Само ще кажа - Гифт е добре!  finger newsm43

# 338
моргана то има и други родили вече в темата, така че не се притеснявай да си пишете за кърма и други такива, пък и на нас в скоро време ще ни е полезна тази информация  Laughing А щом бебчо качва толкова добре, защо пък реши, че ти е намаляла кърмата?

# 339
Ох, не знам, аз пък не си спомням след кърмене дали се цедеше после. И редуваха ли се гърдите? Трябва дса питам както настане време. Колкото и ужасно да прозвучи, не съм много навита да кърмя, честно казано.  Blush Още от сега се чуствам супер изморена и се чудя как ще намеря сили за после....Айде навремето бях на 27, ами сега....всяка годинка си тежи.

# 340
  • varna
Еха, традицията продължава! Катето позна  Laughing
Честити рожби на Сияна, Мимс и Гифтчето! Живи и здрави да са и дано скоро са си у дома всички!
Аз най-после се прибрах след като се поразходих, че с Пина ни се изчака чакането пред доктора, че вървяха с 2 часа назад часовете и само дето не припаднах в тоя коридор - въздух отникъде няма там, уви. Естествено докторът пак беше забавен - "Ти беше раждала вече веднъж, нали?" "Не, не съм." "Ама сигурна ли си, що си мисля, че беше?" "Е, докторе, мисля, че щях да знам, ако бях." После лягам аз и се оказа, че беба изобщо не е мръднала, главата й е все така под циците ми, а много ритала тия дни щото се мъчела, ама не ставало. Доки вика ами чакаме до другия петък и после отиваш да си избираш. И тука втората смешка: "Какво да си избирам, аз дори не знам родилното къде е?" "Ами там в която болница искаш да раждаш, отиваш за час и прочие." "Ама докторе аз нали мисля с вас да раждам още от началото на ЖК такъв ми е планът, не искам друг доктор!" "Е, щом така ми го казваш сега, как да ти откажа Sunglasses" "Ми аз ви казах и по-рано, ама сигурно с толкова бременни на главата, не помните всичко." "Доообре, ела другият петък и ще го измислим!" Поне на беба освен позицията й всичко останало е наред, та не се шашкам много. Май взех да свиквам с тая мисъл.

# 341
честито на мама mims70  да им е жива и здрава малката Димана и много да ги радва  Hug

# 342
Честита принцеса на Мимс! Да й е жива и здрава!  bouquet
Румяна, дай Боже всяка да роди изненадващо леко Simple Smile
Абе Близначе, то хубаво, че вие знаете, ама добре, че Сандалка сподели, щото както отиде с проблеми към болницата и сума ти време ни вест, ни кост ... Нищо кой знае колко тайно не виждам, за да се премълчава. Thinking
А сега де, че и останало имало. Да не са излязли две? Mr. Green

# 343
  • София

А сега де, че и останало имало. Да не са излязли две? Mr. Green

Joy Не, една е принцесата. Името да си го каже Руми. Joy

Еми тръгнах да ви пиша и да кажа хубавата новина, но после реших, че може сама да иска да се похвали и за това не се е обадила на някоя вестителка.
Ама вярно много я мислихме и хубаво го каза Сандалка, аз от притеснение и се разрових в профила вчера и видях хубавата новина. Тя не вярвам да се сърди. Всички се притеснявахме, още повече знаем как тръгна към болницата.

# 344
Не казвам, че е тайна. Казвам, че когато никой не ме е упълномощил , никога не бих споделила нещо което знам.  Така съм научена, пък не знам правилно ли е или не. Но това съм АЗ. А как процедират другите хора, на мен не ми влиза в работата, аз отговарям за себе си  Peace Пък и преди време се опарих, та за това...Видях във фейса на една приятелка че и честитят, и взех та казах на общите ни близки, че е родила. Тя после ми се разсърди ужасно и още не ми говори  Sad Ето защо реших да мълча вече.  Rolling Eyes
Честно казано в момента изобщо не ми дреме кой какво казал и на кого казал. Започва да ми става все по-сдухано около наближаване на секциото и мисля главно за себе си....  Tired
Моля, нека не звуча като заяждане  Hug просто наистина все повече се изнервям и страхувам около раждането  newsm43 Да не говорим, че сто човека ми звънят всеки ден да питат кога ще раждам. Е няма пък да кажа.  Crossing Arms Спирам си телефоните и компютъра и излизам в нелегалност. А да видим тогава... Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт