Отговори
# 315
  • София
Да, Карли, едната преди, другата след. Става въпрос за ОБ.

# 316
  • Бургас
Иначе, Танче, ако искаш вкъщи сама да се изчистиш, по-добре си вземи разхлабваща свещичка от аптеката (не знам марки, но аптекарките ще ти прерпоръчат коя става за случая), вместо да се мъчиш да си правиш клизма, я успееш, я не. Поне съм чела тук във форума, че разни майчета така процедират, за да избегнат болничната клизма.

А Карли не съм се и замисляла да си правя сама клизма в къщи, предпочитам в болницата да ми я направят ако реша...не ми се нравят и тия свещички нещо....

# 317
Честито бебе на Сияна!

# 318
Честити бебоци на Сияна и на Гифтчето! Hug  bouquet
Мъхче, да ти е жив и здрав и много щастлив мъжо!
Весе, добри новини, чакаме добрите резултати.
И мерси за разказите за раждането на Флай и Цвети. Hug
Аз не виждам разлика дали свещичка или маркуч - все е дразнене. То и при самото р-во се дразни хемороида. ooooh!
Мисти, различни са сумите, щото процента и периода, от който се изчисляват са различни.
На мен вчера ми преведоха майската част, а днес гледам, че юнската стои на полусъединител. Дано на 2-ри да ме огрее  Praynig

# 319
В Бургас клизми не правят от години  Crazy Даже с първата бременност, когато отидохме да разгледаме държавното родилно на "Отворени врати" бях попитала една акушерка за клизмата, а тя ми се изсмяя в лицето и в другите родилни не правят, само ако си поискаш. В предродилна или на раждане си имат подлоги и слагат отдолу.  Но знам, че е хубаво да се изчисти организма и червото да е празно. Обикновено към края на бременността тялото само се изчиства, както е при някои от вас. Но, ако е прекалено рядко или водичка, това вече си е вирус и е много опасно. Аз го изкарах в 7 месец и пих имодиум и се оправих + диета за затягане. Обикновено след разстройство идва запек, това е нормално. Продават и домашни уреди за клизми, изглежбдат точно като тези за вагинално почистване. Пълни се с топла водичка или заедно със сапун и така...  Като наближи термина може да се сложи и свещичка или друг метод. Лично аз не виждам нищо притеснително в клизмата  Wink

# 320
  • Перник
Здравейте мами  Hug
Честити бебчета на Сияна и на Гифт
Много да ви слушкат и бързо да се визстановите  Hug

Момичета имам едно въпросче- с какво мога да махна по бързо миризмата на дърво от скринчето на бебо, че не мога да му наредя дрешките още

За клизмата и аз имам хемороид и не беше толкова страшно. По скоро облекчаващо ми подейства на мен
Слагам в скрит текст историята с моето раждане, на който му е интересно
Скрит текст:
На 17.06 бях на преглед и лекаря ми каза, че имам 5см разкритие и контракции, които аз изобще не усещах. Разбрахме се, ако през ноща не получа болки или изтичане на водите на следващия ден в 8-8.30 направо да отивам към болницата за постъпване и раждане.
И така направо сутринта отидох, приеха ме, дадоха ми една нощница прозрачна, отдолу чисто гола. Направиха ми клизмата и към 12.00 доктора ми спука водите. До този момент нямах никакви болки, но след спукването започнаха много силни. Тъкмо вече си мислех към 13.00, че няма на къде повече да боли, докато не ме качиха на магарето и започнах да напъвам. След 2 контракции и няколко напъна в 13.20 се появи Христо. След това ме натисна по корема много силно за да извади плацентата и след това започна да ме шие. Имам 2 шева само.
Общо взето не си го представях по този начин. Бях се настроила за много болка, а тя  всъштност беше само час и 20мин за което съм безкрайно благодарна
Пожелавам на всички които още не са родили да протече по възможно най лекия начин.
Въпреки болката крайния резултат е невероятен и нищо не може да се сравни с него. Всичко се забравя и остава само радоста от малкото човече

Последна редакция: пт, 28 юни 2013, 16:41 от Румяна88

# 321
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Вестителска новина:
Тази сутрин в 10:40, на бял свят се е появила малката Димана на мама mims70. Госпожицата е 2480гр. и 47см., секцио. Честито, мамче!  Hug Бързо възстановяване и скорошно прибиране у дома   bouquet

Честито бебе и на мама СиянаHug Да е живо и здраво, както и да не спира да радва мама и тати   bouquet

# 322
  • София
Честито бебе на мама Сияна!
Честита Димана на мама mims70! Много ми харесва името на малката принцеса!
Да са живи и здрави бебоците и мамите бързо да се възстановят!

# 323
  • София
Честити рожбички на Сияна-си и Мимс! Нека им бъдат здравички и засмяни! Hug

Руми, а за какво ти е да премахваш миризмата на дърво?  newsm78 Доста натурална е, едва ли би навредила на бебче..
Инак, от по-натуралните продукти (изключвам препаратите), оцетът премахва миризми - бързо, ефикасно. Но пък оставя след себе си оцетена миризма, бляк  Mr. Green За 2 дни и тя си заминава, де.

# 324
Честито бебче на Сияна   bouquet

Честито бебче и на мама мимс   bouquet Да са им живи и здрави дечицата и много радост да има винаги покрай тях  Hug

Клизма се прави на бременни, които са за секцио или с контракции. При изтекли води клизма не се прави, макар че доста често акушерките правят, а не е редно. При изтекли води може да се получи замърсяване и след това инфекция. После децата ни при раждането получават проблеми с очичките и веднага неонатолозите си измиват ръцете с това, че най вероятно сме имали влагалищен проблем и бебето като се родило го лепнало.

Мисти, при мен специално 45 дневния и после майчинството после са по - високи от болничният. Разликата е в % върху дохода. Изчакай и ще видиш при теб как е. Също така майчинството се плаща на работен ден от месеца, също като нормален болничен. Примерно ако месеца е 20 дена, а предният е бил 22 дена, то този месец ще вземеш по малко парички.

# 325
Честита Димана на Мимс 70! Да е жива и здрава!

# 326
  • Перник
Руми, а за какво ти е да премахваш миризмата на дърво?  newsm78 Доста натурална е, едва ли би навредила на бебче..
Инак, от по-натуралните продукти (изключвам препаратите), оцетът премахва миризми - бързо, ефикасно. Но пък оставя след себе си оцетена миризма, бляк  Mr. Green За 2 дни и тя си заминава, де.
[/quote]

Не ми се иска изпраните му дрешки да поемат от тази миризма. За това е цялата работа. Не смея с препарати да третирам, а пък оцета не помага

Честита Димана на Мимс
Бързо възстановяване и на двечките   bouquet

# 327
  • София
Честито на Мимс! Да е жива и здрава малката Димана!

# 328
Честито на мама Мимс, да я радва много малката Димана
Руми е как да не е интересно, то като ви чета пресни вчера Флай теб днес, направо си е мечта, толкова лесно звучи, дано и при нас е така  Praynig
Агнес на мен ми е ясно че зависи от броя на работните дни в месеца, но тук има един сайт дето уж смята всичко играх си аз един час и какво излезе изключая стотинките средно на ден 40, 90% 36, дневно - 32, че то и сега са си 32 нищо че е обикновен болничен и уж е на 80%, сигурно е така заради това нето, знам ли го, затова ви питах.

# 329
По принцип майчинсвото е 90% от бруто дохода, но не повече от нетното възнаграждение, което си получавала. И аз общо взето не им хващам точните спатии, обаче предният път вземах повече отколкото като бях на работа. Мен ме осигуряваха на 380лв, а майчинството ми беше между 300 и 340лв. Заплата вземах по карта 299,33лв  Mr. Green докато бях на работа. Сега обаче казусът ми е друг и много ми падна майчинството заради предното, та ще си вземам май твърдо по 310лв на месец, колкото е МРЗ.

Общи условия

Активация на акаунт