Отговори
# 420
  • varna
Гифтче, честита Аделина! Много се радвам за името, имам си беба адашка   bouquet Само после ще трябва да свикне да я питат дали не е гъркиня или албанка, че там е много разпространено  Mr. Green
Глезотийке, ще стискаме палци, че как!
Картофова, не съм запозната, но стискам палци за скорошно оправяне!
Таничка, за прането категорично в пералнята, това на ръка според мен ще захаби дрешките много по-бързо, пък и от пералнята излизат почти сухи, а иначе няма къде да ги простирам.

# 421
Zdraveite momicheta sajalqvam za latinicata, no pisha ot telefona snoshti v 20:13 se rodi moqt sin Hristo 3220 51 sm kogato imam vazmojnost shte pisha po podrobno za rajdaneto

# 422
d3n3r1s , честит Христо! Да е жив и здрав!

Браво, 3 дена преди термин!

# 423
  • varna
Денерис, честит Христо! Жив и здрав да е и скоро у дома!

# 424
Денерис, честит ти син!! Да ти е жив и здрав, много да ви радва и много да се гордеете с него! А на теб бързо възстановяване и скоро да се гушкате с Христо у дома!!

# 425
  • София
Честито на Гифт и на Денерис!  Hug (Гифтче, малката е родена на моя рожден ден bowuu  Flutter !)

Картофова, не се притеснявай, хубаво е, че ви държат в болница докато оправят жълтеницата, на една приятелка изписали бебето без да му изследват билирубина и след няколко седмици бяха пак в болница, за да лекуват нелекуваната жълтеница. Бебето не беше яло достатъчно, защото жълтеницата успива и беше силно дехидратирано поради тази причина.  А те, милите, майка му и татко му се радваха, че от самото начало си спи по цяла нощ, добре, че ни се обадиха и като се разговорихме и им казахме, че това не е нормално, го бяха завели на преглед и след прегледа директно ги бяха засилили към болницата ooooh!

Много се радвам, че всички момичета, които раждат и ни разказват как е минало звучат супер положителни и спокойни!   bouquet То на човек да му се доражда направо!  

А, преди няколко страници коментирахте чайовете за кърмачки - и аз да потвърдя, че този дето го продават в аптеките, български, в жълта кутийка, казва се "Лактогонен чай" ми действаше много положително, не знам заради билките ли или просто заради успокояващото чувство да си свариш едно топло чайче, да си го пийнеш на спокойствие и да се отпуснеш преди кърмене (че нали моята бебка е родена януари). А топлината, спокойствието и допълнителните течности са манна небесна за кърмата. Този на HIPP си го купих веднъж поради липса на друг и като го отворих и видях гадните гранули, така и не го опитах  Sick Сигурно е толкова чай, колкото всички останали гранулирани чайове, тоест - пълна скръб.

Близначе, и аз като Скреч предпочитам всички плюсове и минуси на кърменето пред плюсовете и минусите на храненето с адаптирано мляко, така че струва си в началото да се понапънеш малко да кърмиш често през нощта с цел после да си осигуриш много спокойни месеци на разходки и гостита и гушкане с бебчо без график и без излишни багажи, вместо безкрайна редица шишета за стерилизиране и прахчета за дозиране и графици за съблюдаване Sick  Crazy

Тази нощ се будих на няколко пъти от болки в корема, но откакто станах - ни вест, ни кост от болки и контракции  Crossing Arms А мъжът ми вика: стискай още седмица-две, че ми е натоварено в работата. Е аз какво, тапа ли да си запуша на трътката?  Crazy

Иначе, за уведомяването на родителите - ех, ако имаше начин да не ме усетят, бих им казала чак като се роди бебето. Като знам каква паника ще ги тресне и лошо ми става  ooooh!

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 14:49 от karlie

# 426
  • София
Добре дошъл на Христо, да бъде жив и здрав. А мама бързо да се възстановява и да се прибират у дома.

Мисти пия си редовно хапчетата против киселини, всеки ден по няколко пъти. Без тях не мога, вече съм зависима.

# 427
 d3n3r1s, честито момченце ! Да сте живи и здрави и бързо въстановяване !   bouquet

Момичета, тъй като станахте специални за мен хора, то искам да ви споделя окончателно довършеното писмо до дъщеря ми. Не, то не е лично и само за нея. То е посветено на всяка една жена, преминала през ада на следродилната депресия. На ония стотици жени, които изпитаха болката и горчилката също като мен. И които се пребориха и оцеляха.
Извинявам се на всички предварително, както ви казах като "ме удари сачмата" почвам да пиша и ставам....друга . Скривам текста, малко е дълъг, който иска може да го прочете....

Скрит текст:
Мило мое най-безценно детенце,

Ако знаеш колко пъти само съм сядала да ти пиша...И все не намирам как да се изразя. Да изразя оня огромен поток от думи, изпълнени с хиляди значения и емоции. Как да ти кажа нещо, което има такава чутовна енергия? Страхувам се че изречено, силата му ще намалее и няма да разбереш колко много значиш за мен. А ти не само значиш много за мен, прекрасна, ти си причината да съм нещо повече от обикновена сива скучна мишка. Ти си причината да съм НЕЩО, да съм важна....Знаеш ли колко хиляди пъти си зададох въпроса заслужавам ли те? Аз, един емоционално осакатен човек, аз вечно депресираната, аз която не съумях да намеря начин да то кажа и покажа колко те обичам и колко важна си ти за мен...Страх ме , мило мое, страх ме е да изразя чуства....Болката ме приклещи, победи, измъчи ме, съсипа ме и аз не можех даже да крещя, не можех да се измъкна. Не получих и разбиране, аз бях просто „лудата”.....Не очаквам да ме разбереш, но аз искам да ти разкажа, за своята битка с Живота, за дуела ми със Съдбата, за оцеляването ми, за страховете ми. За себе си.
Знаеш ли, когато аз бях малка, така и никой не ми каза че ме обича. Никой. Моите найка и баща несъмнено са ме обичали, но никога не го показаха или казаха. Любовта не е в ежедневните грижи за едно дете, тя е в сърцето и извадена от там върши чудеса, дава криле на всеки един индивид към когото е насочена. Е, на мен никой не ми даде тези крила. Останах саката, детенце, нямах сила, нямах самочуствие на обичано дете...Не мога да виня родителите си, и тях никой не ги е научил да казват „Обичам те”. Но знаеш ли как тежи това? Знаеш ли колко ме е боляло? И как се натрупа с годините......Не получих прегръдка, не получих целувка, не получих признание за обич.....Пак казвам, не мога да виня никой. Но с времето душата ми започна да страда все повече и накрая се разболя. Исках само някой да ме обича и да ми го показва. Да ми даде ония криле, за които ти говорех. Но аз имах ангел-пазител досебе си, моята баба. Не, ти не я помниш ...Тя ми даде всичката оная огромна любов, която ме вдигна поне малко на крака и ме накара да се почуствам жива. Заклех се, че няма да позволя моите дечица да изпитват същото...Заклех се да бъда и аз като моята баба.
Когато ти се роди, безценна моя, Съдбата жестоко   ми се поодигра. В онзи момент явно е решила че има за какво да ме накаже. Не изпитах нищо. Изпитах само огромен страх, страх от теб. И може би страх от това че трябва да обичам а няма да мога.....Нормалните майки са щастливи, целуват бебетата си и нямат търпение да си ги гушкат. Не и аз. Аз бях осакатена, не знаех как да изразя каквото и да било чуство. После, мило мое дете, мама се разболя. Някои му викат депресия, но аз знам че е нещо много повече, по-страшно и погубващо. Смесица от самота и липса на самочуствие, страх от живота,страх от чуствата. В онзи ден душата ми беше затворена в клетка от дебела стомана. И колкото и да блъсках от железния си затвор, аз не можех да изляза и да стигна до теб. Бях в капана на собствения си Живот, в капана на миналото, белязало ме с липсата на показана любов. Не можех да те прегърна, да те целуна , да ти кажа  всичко което чуствам....Бях едно физическо тяло. Изгаснах, мило мое, в онзи момент твоята  мама просто изгасна.....
Уизпитвам огромна вина за това ! В най-важните моигове от твоя живот, в първата ти годинка аз бях един пашкул, пеперудата вътре я нямаше и всичко бе празно...Някъде в себе си знаех, че имам силата да се преборя,толкова любов бях насъбирала с годините в сърцето си. Знаех си, че някой ден тя ще ме спаси, ще избухне и ще ме превърне в нормален човек.
Колко съжалявам че тогава не бях майка ! Не можах миличка, не можах...душата ми беше болна, разбери ме...Разбери ме мило мое дете и ако можеш ми прости някога....Другите жени около мен си бяха нормални, не знаеха какво е да те боли отвътре, да те разкъсват демони и страхове и да не можеш да бъдеш пълноценна жена и майка. Гледах ги от своя си затвор, а всичко в мен кървеше и болеше...Болката беше толкова непоносима и жестока, че замъгляваше и малкото ми съпротивителни сили.
Но всяко нещо си има край, помни това дете ! Има Господ и той се смили. Един ден аз отново бях свободна...започнах лека-полека да възкръсвам. След страховита борба, моето клето същество се надигна, разбунтува се и намери свръх сили да се пребори, да скъса оковите и да се бори за теб !!!  Усещах прилив на живот и любов, усещах вече че съм майка...Ти ми помогна за това ! Защото ако знаеш само колко много означаваш за мен, ако знаеш само колко ценен подарък си!Моля те, помогни ми да бъда истинска ! И когато ми кажеш „Мамо, обичкам те” аз да не се страхувам да ти отвърна. Аз, която не съм чула тези думи нито от моите родители, нито от баща ти....А ти ми ги казваш всеки ден, прекрасна. И аз те обичам, толкова много че не знам как да го напиша дори. Толкова те обичам, че всяка молекула от тялото ми трепти и кипи от енергия. Ти си половината от мен, половината ми душа,оная прекрасна половина заради която съм жива днес.
Все още не знам дали те заслужавам...Искам да знаеш, че винаги ще бъда до теб и ще ти показвам обичта си. Няма да позволя да се осакатиш като мен. Няма !
Сега, когато чакаме твоето братче, пак ме е страх....Дали ще мога да му покажа това, което на теб в началото не успях? Дали ще бъда добра майка? Дали, дали...Виждаш ли колко много въпроси.....Безценно мое съкровище, ще помогнеш ли на мама да бъде Човек? Ще бъдеш ли до мен в моментите на страх, в моментите когато пак се затрудня да изразя обичта си? НаучИ ме как да бъда себе си, научи ме как да отключа всички онези прекрасни чуства в себе си...как да ги извадя оит тъмницата и да ги подаря на теб и братчето ти, как да ви дам крилата които аз нямах....Дължа ви го, милички. Дължа ви го, и ако не успея – проклета да съм !
Обичам те, прекрасно момиченце ! И ако трябва и сърцето си бих изтръгнала за теб, дъхът си бих спряла, живота си бих ти подарила, кръвта си бих източила....само ти да си добре! Не бях добра майка. И вероятно и сега не съм. А и дали ще бъда някога? Но ти смоето малко зрънце надежда, което някой ден ще ме възкреси напълно. Ти и твоето братче. Разчитам на вас мили дечица, моля ви помогнете на мама да бъде пълноценен човек и истинска майка !!! Само вие можете.....

# 428
Не си спомням през цялата бременност да съм изплакала толкова много сълзи, като след прочита на писмото. Страхотно е и съм сигурна,че си страхотен родител.
Мен също започва да ме обзема паника относно това, как ще се справям като самотен родител. Много ме е страх. Иска ми се да съм добра майка, а ме е страх, че няма да се справя Cry

# 429
Мила Тедичка, не съм искала да плачеш !  Hug Нали прочете? Е щом такава като мен се е справила, естествено че и ти ще успееш ! Клишето "Това което не ни убива ни прави по-силни" е абсолютно вярно. Имай вяра, и когато ти иде да се откажеш и да рухнеш, намери сили да станеш. Няма по-голямо удовлетворение от това.   Hug

# 430
Честити бебчета на Гифт, d3n3r1s, Мимс и Сияна Си!   bouquet Да растат здрави и с късмет!
Джина, и аз от 5-6 дни усещам бебето доста по-рядко и слабо, но мисля, че е нормално за накрая да им е по-тясно и по-малко да мърдат.
Картофова, стискам палци бързо да мине жълтеницата и скоро да се приберете!
Глезотийка, вижда му се края и при теб! Стискам палци да мине по вода раждането  Hug
Танче, и аз пера всичко на пералня на 40 градуса. Да ви кажа преди ми е се е случвало памперса да изпусне и да се оцапа с ако бодито и задължително запирам на ръка и после в пералнята с останалите дрехи. Същото правех и с омазаните с пюрета дрехи.
Благодаря на момичетата, които споделиха историите за техните раждания! С интерес ги чета. Аз за жалост няма да изпитам тези усещания от естественото излизане на бебе.
Близначе, страхотно писмо си сътворила.
Тедичка, ще се справиш нямаш друг избор. Да ти кажа, аз си мисля, че дори и да нямах мъж, щях да забременея и да си родя едно дете. Защото това е най-хубавото нещо в живота и всеки заслужава да има поне по едно дете ! Мъжа днес го има, утре го няма, а детето си е твое цял живот.

# 431
 d3n3r1s Честито да ви е жив и здрав малкия Христо!
tedichka123 като нямаш избор, ще се справиш и още как, просто в един момент не го мислиш това, че си сама.
Близначе ти поне не си се провалила, само така си мислиш, само не знам защо го четох това писмо, хем си знаех, че ще ми донесе само мъка и ме кара само да плача  Hug

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 15:41 от mysterious

# 432
d3n3r1s честит Христо да ви е жив и здрав и много да ви радва  Hug

# 433
  • София
Честити, бебчетаааа  Hug Hug Hug
И моята бебка вече не е толкова активна... Само с крачетата ми побутва корема, а доскоро се шаваше адски много, че бях се притеснила по едно време...  Grinning
Веси, какво стана с изследванията? Аз се чудя дали сега отида да си пусна второто изследване за антитела, че тая не ще да ми даде  ooooh!
Близначе, останах без думи след прочитането на писмото ... Възхищавам ти се за всичко  Hug

# 434
Гериииииии, радвам се че се появяваш  Hug Без теб тук не е същото  Peace
Да ти кажа и аз вече рядко усещам движения, явно в този етап им е доста тясничко вече.
Днес пък съм се хвърлила в размисли дали не мога да поиздържа още малко , макар че ме боли. Ама в името на бебето, да по-износено. Макар че едва ли може вече да се смени датата а и доки каза, че не можем да чакаме....Ама каквото дойде.
Божкеее, цял ден днеска ям диня и вече се пръскам. Някой да ме спре  Blush

А писмото...трябваше да го напиша иначе нямаше да се чуствам добре. Аз имам още много такива подобни писаници, но си стоят в една папка. Спокойно може да ме номинирате за "най-странна птица в темата"   Mr. Green

Другата седмица май пак се очаква бебевалеж, а да видим кое щее първото юлско бебе (имам предви юлско родено през юли, до сега са само юлско-юнски).

Общи условия

Активация на акаунт