Отговори
# 405
  • София
Лили, Гифт, чудесно е,че вече сте вкъщи с принчипесите! Бързо да се адаптирате и да си свикнете! Hug

Картофова, бебенцето на приятелката ми е на месец и половина, още има жълтеница. Тази седмица го пекат всеки ден в Педиатрията и лека-полека се оправя. Не се шашкай, 5 дни са нищо в сравнение с 50!

Ани, да, в случая цената е равна на качеството, гадни са Simple Smile

Джина, пий газирана вода да видиш как ще рипне девойката. Нямат никакво място вече децата.

Танче, в пералня на 40С пера, после в сушилнята и това е. Гладя само за красота.

# 406
A, да, сушилнята - за сега не съм пускала в сушилнята, защото от края на април простирам на терасата, но зимата ще ги пускам. От там хем и изгладени излизат.

# 407
  • София
Глезотийка добре се появи, че те мислихме. Значи другата седмица ще е големият ден. Ще стискаме палци и ще те чакаме с хубавата новина.  Hug

# 408
Добро утро,момичета!Днес съм особено ранобудна и ще пиша като за последно ,че утре ще ни изписват и надали ще имам време за такива дълги постове.
Скреч,
Скрит текст:
нямаше начин да изчакат плацентата,защото се беше отлепила и кървеше,на другото момиче,с което родихме през 5 минут, си я изчака док да се роди самичка,ноаз гледах-при мен се разбърза и докато я вадеше вече свикваше екип анестезиолози и инструменти гласяха.Да ревизията е тежка процедура,не исках да я описвам,но пък и тя се прилага доста рядко.След пълната упойка,като ме закараха в стаята,се опитах да стана от количката,но веднага залитнах да падна и като ме сложиха да легна,станах за сефте чак в понеделник вечерта.Отделно кървях по-обилно и ми сложиха система с окситоцин,от която буквално раждах цяла нощ,но пък тя се наложи,за да се контрахира по-бързо матката.Добре,че поне ми носеха Котето и я кърмех легнала,не сме пропускали хранене.После тази температура,ме събори наново,обясниха,че колкото и да са стерилни инструментите,може да се прехвърли някаква инфекция вътре,а вътре цялата повърхност на матката е отворена ,кървяща рана.Надупчиха ми дупето с инжекции-по 4 на ден,но важното е ,че раждането протече,както си мечтаех.
Честит Имен Ден на всички,които днес празнуват!Данче,честит ти именик,който и да е той,ти така и не каза!
После ще се връщам да ви дочитам и да пиша,че ще ми носят бебето,а усещам как ми боцкат гърдите-млякото слиза. Grinning

# 409
Гифтче, честита Аделина ! Прекрасно име сте избрали  Heart Eyes Много да сте здрави и щастливи цялото семейство   bouquet

Gina L. - да ти кажа и аз от два дни по-слабо усещам мъника, но се успокоявам, че днес пак съм на запис и ще видим как е. Но съм чела, че е нормално, понеже му е по-тясно.

b]За прането[/b] - в пералня на 40 градуса. Едно време като са нямали перални, са си прали на ръка, ама сега това начинание ми се струва доста безумно и садистично  #Crazy То като се замисля и аз нищо не пера на ръка  Laughing

Пина - от няколко дни все си мисля да те питам, да  не би да са ти изчислили неправилно термина? Т.е. по-късно да си забременяла и аз това бебчето да не мисли да излиза идната седмица?

kartofova - немога да се включа с коментар, понеже не съм наясно, но от сърце ти желая малкия да оздравява бързо и да ви пускат да се приберете вкъщи  Hug

glezotiika_1  fingerscrossed  fingerscrossed fingerscrossed

# 410
gift  честита дъщеричка да ви е жива и здрава и много да ви радва  Hug

# 411
Руми, честита Аделинка !!!! Да ти е жива и здрава, да расте добричка, послушна и щастлива !!!

Глезотийке, добжре че се появи  Hug Още малко остана, стискай Simple Smile

Картофова, споко. Моята дъщеря беше така като се роди. Тежка жълтеница, лекарства, лампи....После и у дома доста време седя жълта. Ама се оправи. Няма страшно  Peace

Аз измислих какво да пиша, и го написах. Олекна ми. Стана дългичко. Написах нещо като изповед към дъщеря ми, в която казах много неща които ми тежат. Дано някой ден като го прочете ме разбере. Ако се престраша може да ви го пусна, ама ще ми се смеете.... Blush

Честит имен ден и от мен на всички, които днес празнуват ! Да не забравяме и Росиния Петър   bouquet

# 412
  • София
Si-ti, все забравям да ти пиша. Княжево ми е ужасно далече точно в момента, никакъв шанс нямам да стигна. Нито мога с кола, нито с градски транспорт, просто едвам дишам и не издържам такива преходи. Съжалявам,че не мога да те разнообразя малко  Hug

# 413
Пина - от няколко дни все си мисля да те питам, да  не би да са ти изчислили неправилно термина? Т.е. по-късно да си забременяла и аз това бебчето да не мисли да излиза идната седмица?

И доктора това ме пита, имало ли вероятност да ми е сгрешен термина. Мисля, че не. Аз не знам като доста момичета тук точно кой ден съм забременяла, но си познавам цикъла или така си мисля. Т.е. аз цикъла си знам, но овулацията си не знам знам ли я. По- скоро бих допуснала, че 2 дни по- рано трябва да ми е термина, но не и по- късно. A и като растеж се движи плътно по таблицата от първа страница, което вероятно не е определящо. А и той наистина ми каза, че излгедите са да тръгне след 20 дни, което ако има грешка трябва да говорим за сериозна грешка в термина, не за няколко дни  Thinking

Мисти, мъжа ти като сънува, че насмалко да спечелиш конкурс за най- бременна и си била в 10-ти месец, та в последния момент слязла една от планината, дето била вече в 11-ти месец и грабнала титлата под носа ти - я го питай, туй трябва да съм била аз? Само не ми се вързва от планината да слизам, ами от морето с тризъбец в ръка ще трябва да съм била  Thinking

Използвам да питам - аз сега като пренося, какво става с болничния? На 4 юли ми изтича 45- дневния и следващия трябва да ми се издаде от родилното отделение, но аз като няма да съм приета в болница и като няма и да съм родила, кой, кога, как ще ми издаде болничен и как ще стане да не се прекъсва? Със задна дата ли нещо..., кога ще трябва да го нося в счетоводството, особено ако се проточи...

# 414
Гифтче, честита дъщеричка  Аделина - здрави и усмихнати да сте!

Misti, леглата са лика прилика като 2 капки мастика Simple Smile - чекмеджето е в процес на рекламация - дръжките са объркани и челото му има 2 наранявания, та ще го връщаме - чакаме да се обадят, затова не сме го сложили. Матрачето го отворихме и сложихме да се проветри 2 седмици, а като дойде бебчо - слагам протектор за матрак и чаршафчетата Simple Smile.

Дрешките на бебчо - 40С с бебешки прах за пране, гладене след това и това е  Laughing Нямам възражения нито от майка ми, нито от свекито.

# 415
  • Бургас
аз ходих до Метро преди малко уж за да си купя Сано Максима прах и омекотител...ама в крайна сметка си взех Персил Сензитив, с едно бебче нарисувано отпред...та мисля с него да пера. Много по-хубаво ми мирише от Сано-то и дори излиза и по-евтино...

Иначе ви блазе за тия сушилни, ние таквоЗ чудо на техниката нямаме и си ползваме добрият стар Простор на терасата и един стаен Простор Simple Smile

# 416
  • София
Честито бебенце на мама  mims70! gift, честита Аделина!

Тази нощ не спах.  Полу-сънувах полу-планувах най-подробно всяка стъпка от раждането. Първо видях, че ми изтича тапата. Ходих няколко пъти до тоалетната. После започнах да организирам багажа и децата и т.н. стъпка по стъпка Simple Smile Цяла нощ не спах от раждане. На сутринта чак се зачудих, че нищо не усещам, бях сигурна, че ще родя всеки момент  Laughing

Пера в пералня на 40 градуса всичко. Бебешките също. Новите и съхранените от другите деца ги пускам на бърза програма за 32 минути с минимално количество препарат.

моргана, кърмено или не, това наддаване си е супер. Ти пиши не каквото на Мара и Сийка им е интересно, а каквото теб те вълнува. Никоя от нас не е толкова далече от тия въпроси, бебетата чукат на вратата  Laughing
blizna4e, не те вербувам, само си разсъждавам Simple Smile Ако се чувстваш изморена да легнеш в леглото, дремеща с бебе на цица, как мислиш ще се чувстваш да затопляш вода, да цедиш или да правиш мляко по рецепта, след това да измиеш и евентуално стерилизираш? И всичко това не удобно настанена между възглавнички.
*ВЕСЕЛА*, заради киселините ли мечтаеш за домати? Аз без друго имам киселини от всичко вече, та и всичко ям, щом така или иначе после ще боли.
Весе, Джине, вие се напивайте, аз пък упорито продължавам да искам да душа бензин или лепило  Blush
Аз цимент искам. Ама пресен, да мирише силно.  #Silly Като си помисля за алкохол или цигари, ми се сгажда(само от биричката на мъжо си посръбвам по глътка - две понякога. Бензин харесвах до преди да забременея, сега не.
lili_sf, ти на кой етаж беше в болницата и какви са леглата там? Защото в темата за болницата казваха, че ги сменяли, но почнали от ВИПовете. Та да знам дали са стигнали до втори етаж.
Бебчо ще е с памперс, акита няма да има,
Успех  Laughing Някой друг може ли да се похвали, че не е имал наакани дрешки, като е било с памерс бебето  Whistling
kartofova, какво те притеснява по-точно? 5 дена жълтеница не е нищо стряскащо. Може и месец да е, и повече. Важното е билирубина да не е застрашително голям. Щом лекарите са спокойни, значи го овладяват с лампата. Освен това всеки следващ ден горната граница за опасни нива на билирубина е по-голяма.  По-често кърмене(включително нощем) може да помогне за по-бързото изхвърляне на билирубина. Слагат под лампа по няколко пъти, защото постоянно се образува нов билирубин, докато се изчисти кръвта от излишните кръвни телца. Това не значи, че лампата първия път не е имала ефект, просто бебето трябва да се следи колко билирубин натрупва.
 Ако имаше нещо страшно, лекарите по-често прекаляват със стряскането, от колкото да премълчават.
fly2, надявам се, че поне те обезболяват някак, та да се чувстваш малко от малко по-добре  Hug Бързо възстановяване!
pina, първия болничен от педиатъра се съобразява с датата на раждане така, че да се натаманят нещата и да се получат точно сто и не-знам-колко дни от 45 дневния, през тоя от родилното, та до третия от нея. На практика не правиш нищо, те си попълват документите сами лекарите. Поне при моите раждания беше така. Няма да имаш дупка.
 п.п. глупости говоря! Това беше при по-ранно раждане. При преносване системата пак е същата, но не знам как се получава така, че да няма дупка  ooooh!

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 12:45 от skrech

# 417
Скреч - бях на втория етаж 232 стая . Леглата не са удобни- матраците са гумирани,меки и запаряват и хич не са подходящи за родилки. Но се изтърпява , няма избор :- )
Жалинка - много е хубаво,че съм те накарала да се чувстваш така  Hug Позитивното и поетично идва след това , а докато си на " пангара " хич не ти е до сълзите на умиление след това . Но ... по-важното е ,че минава и после идват най-прекрасните моменти  Simple Smile

# 418
  • София
Да Скреч заради киселините не смея да ям домати, пусто да остане решила съм, че от тях ми е най-зле. А мъжът ми носи в кашонче едни големи розови и раздава на комшийте. То вярно, че от всичко излизат, за това и не ям. Вчера за последно ядох с детето манджа в 12.30 от тогава до сега съм на една вафла, две праскови и две круши.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 13:34 от *ВЕСЕЛА*

# 419
Весе какво направи ти с тези киселини, не вземаш ли някакви хапчета, това твоето вече на нищо не прилича. При мен така и не се разбра от какво изчезнаха, но мнооого рядко се появяват от 2 месеца и то съвсем трябва да съм сбъркала манджите. Иначе само намалих драстично подправките, че от тях ми става гадно. А доматите пробвала ли си ако ги белиш? От резултатите които си писала нищо не разбирам  newsm78
Картофова имай доверие на лекарите, по-добре така отколкото да те изпишат и да се чудиш какво да правиш. А то е ясно, че ти е писнало от болници, но малко ти остана.
Глезотийке дано всичко мине бързо и да си гушкаш бебчо, стискаме ти палчета.
Пина  newsm78 ММ е на работа, няма как да го питам, ама пък знам ли го, може и ти да си ми измъкнала титлата под носа, ей у тоя живот все ще съм втора  Joy
wwwazz ми то дано пристигне чекмеджето преди бебето, че все пак работа ще ви върши  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт