Отговори
# 390
Танче наврееемето си е било прието да се перат на ръка, щото най-вероятно пералните са били калпави и са късали дрехите, но сега естествено, че на пералня ще е по-добре изпрано отколкото на ръка.  А за градусите, аз ги пуснах на 40 щото на повечето дрешки, така пише, а и имам една програма, бебешка се води, дето автоматично ги пуска на 40.
wwwaz видях креватчето, личи си, че от една фирма са правени, много си приличат, само дето не знам къде ви е чекмеджето  newsm78 Иначе естествено, че е много хубаво, нали е като нашто почти  Laughing обаче вие вече и матрак сте взели

# 391
Всичко пера в пералнята аз. Бебчо ще е с памперс, акита няма да има, може леко да повръща първите месеци, но това е нормално и като количество е малко.
Първоначалните дрехи, които са чисто нови, купени от магазина и аз бих ги изпрала в легенче, защото са новички и им трябва само да се топнат да се освежат. Чувала съм, че се перат на 90 градуса, после съхнели на слънце, после се гладели, така били много стерилни, ама чак пък толкова, то материята ще се скапе. Казвам го това, защото с първата бременност точно това направих и сумати дрехи се отидоха в боклука (ама свекърва ми така била чела  Mr. Green )   bouquet

# 392
  • Бургас
и аз си мисля така като Мисти да ги пускам на по 40 градуса....дори имам една бърза програма дето е 30 минути, на която мисля да ги пусна утре всичките като са новички няма смисъл да ги въртя 1-2 часа....

# 393
Който иска да му е трудно, може и на ръка да пере. Аз - в пералнята. На 40 градуса пера и нашите, и бебешките. Сега гладя от мерак, да са красиви и нови дрешките, после и да гладя ще спра. Те затова старото поколение смятат, че е ад да гледаш бебе - 36 (ли бяха) пелени на денонощие, всичкото на ръка, па простира, събиране гладене и това всеки ден до края на света... Изваряване, стерилизиране... Сега са други времена.

# 394
Здравейте,момичета!Тази сутрин ни изписаха от болницата.В прегръдките си имам дъщеричката ми Аделина,която се роди на 26.06 в 7:55ч,3250гр,52см,естествено раждане.По-щастлива съм от всякога.И аз и бебето сме добре.Изостанала съм бая и не знам дали ще успея да ви изчета,но ще се постарая защото искам да разбера дали всички сте добре.

# 395
Гифт, честита Аделина! Да е жива и здрава!

# 396
добро утро,
за прането - и моята майка иска да ги пере на ръка...но аз така или иначе ще й оставя всичко тя да свърши като започна да раждам. Така сме се разбрали, докато съм в болницата тя идва вкъщи и оправя всичко за бебка - нали има 3 дни - ще чисти жената, ще пере. Така си е решила тя, да не съм се товарела аз.
Ох, в такива моменти много искам свекърва ми да е с нас, тя щеше да помага много...и наистина много да се радва. ММ е най-малкото й дете и беше любимец, а аз съм любимата снаха (с другата неща не се разбираха). И така още помня колко много се радваше жената. Поне ни видя женени и после ме видя и бременна. Спокойна си отиде, че и последното дете е поело по пътя си. Да ви кажа, понякога си мисля, че тя сякаш си чакаше за това...всичко стана един месец след като й казахме, че съм бременна...както и да е да ми е жива и здрава мама, да ми помага. Поне имам зълва, която също много помага...
а вчера момичета бях при наште и прекарах сума ти време с татко ми, така се наприказвахме. Сякаш го погледнах с други очи, дадох си сметка през какво е минал човека като баща (нали сега гледам ММ) и се сетих колко хубав пример ми е давал в живота и колко много си го обичам  Heart Eyes Той нищо не пита за бебето, не се интересува ужким, но майка ми разказа, че всяка вечер искал отчет как съм, как е бебето (просто смята човека, че това си е женска работа).
Днес съм в носталгично, ревливо настроение, затова ви занимавам с глупости....
Лили -  Hug благодаря ти за надъхващия разказ за раждането. Просто прекрасно звучи, като едно приключение, което е веднъж в живота ( е може и два или три пъти), но е нещо прекрасно. По този начин просто разсейваш всяко притеснение в душата ми, че е страшно  Simple Smile Благодаря ти!  bouquet
Гифтче - да ви е честита дъщерята, да расте прекрасна, хубава, послушна и умна   bouquet

# 397
  • София
И аз бебешките дрешки ги пуснах на 40 градуса в пералнята. Като се замисля, на ръка не пера нищо, само банските, като сме на морето.
Флай, не стигнах аз вчера до Метро за чаршафите, но промоцията е до Октомври, имаме време Peace
Започнах да усещам бебето по-нарядко и някак си по-леко, възможно ли е това да е защото му е тясно или трябва да се тревожа?  Thinking
Гифт, от все сърце ви желая много щастие за напред! Да е жива и здрава Аделина и много да ви радва!  bouquet Hug  bouquet Hug Hug

# 398
zdraveite momi4eta. Mnogo sum pritesnena ve4e 5 den sme v bolnicata  s malkiq. Toi ima jultenica i ot 3 dni ne mogat da q izlekuvat. Slagat go na lampa, izsledvaha mu bilorubina, be6e visik i sni6ti cqla no6t na sistema be6e. Kato mi go donesoha sutrinta be6e super ima6e suvsem malko julto na nosleto i sled 2 4asa pak pojultq. Tuk edinstvenoto koeto mi kazvat e ni6to mu nqma tova e prosto jultenica. Doktorite vlizat kazvat ostava6 i dnes i si trugvat, na sledva6tiq den drug lekar.  sega posledno mi kazaha zaradi kruvnata grupa bilo a tq e nuleva polujitelna. Dedaznam strah me e da ne e ne6to po seriozno da kriqt uj samo jultenica i uj lesno minava a treti 4ti den go slagat pod lampa. Neznam kakvo da si mislq.

# 399
  • Бургас
Гифтче, много се радвам че влезе да се отчетеш....това име Аделина, заедно с Александра ми бяха 2та фаворита при нашия избор....но май ще се спрем на Александра...поне другото именце ще го чувам при теб защото аз много го харесвам Simple Smile Честита ти девойка още веднъж, много се радвам че всичко е наред Simple Smile

# 400
  • София
Картофова, вчера се видях с една позната, родила на 22.05. и бебенцето е още със жълтеница, оплака ми се, че още не му изчезва.

# 401
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Здравейте !
Честити бебчета на Сиана,Мимс и Гифтчето да растът здрави и много послушни,а на мамите бързо възстановяване! newsm51
Аз също мисля на перална да пускам дрешките много са за да ги пера на ръка  Thinking.От днес си мислех да започна да чистя основно една по една стаите ама се отказах нали е Петров ден та от утре се захващам,че иначе докато се мотам бебо ще излезе и всичко така ще си остане.
Дени със сигурност майка ти е много притеснена  Rolling Eyes вчера си говорих доста дълго с една лекарка от при нас та тя ми казваше,че за една майка нямало по голям ужас от това да изпрати дъщеря си да ражда,защото знаела какво е  Shocked!Та аз съм решила,че никой няма да знае докато не се роди малчо,че като знам и мойто маме каква паника е ......... по добре да не знае Peace!
Терп мерси за отговора за памперсите и аз предположих,че няма да са читави като им видях цената ама викам да попитам,че май не винаги цената е критерии за качеството на стоката!

# 402
Здравей те момичета .Днес ме пуснаха от болницата за Събота и Неделя.Другата седмица е важното събитие да стискате палци.Доста бебечета са се родили докато ме е нямало.

# 403
  • София
Руми да е жива и здрава малката Аделина! Хубаво е, че вече сте си у дома!

Джина по-леко я усещаш но все пак я усещаш , нали? Всеки ден трябва да я усещаш, може по-леко да е защото и е тясно.

Картофова не съм запозната, но имай доверия на лекарите, те знаят повече от нас.

# 404
Гифтче, честита дъщеричка newsm44 Жива и здрава да ви е , да расте много щастлива и обичана и да радва мама и тати  newsm51

kartofova, мила не се притеснявай- всичко с бебо е наред- просто кара жълтеница по-дълго...една приятелка стоя 8 дни в болницата и бебка сега и е на 9 месеца жива и здрава  Hug това си е просто процедура  Hug

Общи условия

Активация на акаунт