Отговори
# 585

И аз имам въпрос към Скреч или някоя от вас ако знае може да пише.
Ако мина изцяло на изцеждане и хранене с биберон има ли опасност по бързо да ми спре кърмата. Така е по сложно за мен, но малката има проблеми с едната гърда - зърното ми е много голямо и безформено и тя постоянно го плюе. Освен това постоянно заспива като я сложа на гърда, а ако е много гладна и бърза да засуче и ако не намери зърното изпада в истерия, вдига си езичето нагоре и вече нямам шанс да й напъхам зърното в устата. Затова ми се струва по щадящо за нея да се изцеждам и да й давам кърмата с биберон. Просто се притеснявам че нали казват че бебето е най добрата помпа. Ама като че ли това не важи за Далийка.

Скреч, ще взема да се разсърдя. За втори път не отговаряш на мой въпрос. (В кръга на шегата разбира се)

Мъхче, стискам силно палци всичко в работата ти да се размине и да се окаже че ти нямаш вина.

jalina, ти май си в депресия. Не се предавай. На моменти и аз се чувствам ужасно самотно, а само като си помисля какъв бурен живот водих в София...

Пина, днес твоите постове ще са най следени. Айде леко раждане ти пожелавам, явно ще е съвсем скоро.

И една добра новина от мен. Тази сутрин в наш'та къща имаше секс   newsm68 малко ме болеше операцията по време на контракциите, но така го бях закъсала. От 3 месеца не ми се беше случвало

П.П. Момичета, все забравям. Моя болничен за май още не е преведен. Имам ПИН но зная само как да си направя "Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране" и "Справка за подадени декларации за социално осигуряване за осигурено лице за периоди след 2004 г." Моля ви кажете ми къде мога да си проверя статуса.  Praynig  Praynig  Praynig

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 12:59 от rosi.to

# 586
Жалина....горе главата девойко. Това са последните хормонални атаки на бременноста. Много добре те разбирам защото и аз изпадам в същите състояния. Мъж ми е нон стоп на работа,свекитата не ги трая,майка ми сякаш е на друга планета.....докато лежах в болницата идваш на два дни веднъж и дори отказваше да следене от колата. Една от близките ми приятелки се жени и всички се суетят около нея. Никоя не ми звъни дори да ме пита как съм. В началото много плаках ама после разбрах че няма смисъл. Боцман си гобленчето и си мързелувам. Няма да се даваш на такива мисли.....не ти е лесно и на теб,но от това полза никаква. Голямоооооо гуш имаш от мен.

# 587
леле, Пина, идва и твоя ред! Браво на Дейна, честито и на останалите мами (много сме, поименно вече съвсем ми е трудно).

Скреч, благодаря за успокяващите думи. Моргана, трябваше на малкия да излезне микробиология, за да се види нещо да няма проблем, и ак оимаше - и на мен микробиология. Но, няма нищо, вчера го кърмих, днес пак Simple Smile Не съм при него, защото е в интензивно/реанимация и там родителите не лежат с децата си. Имаше опция да остана в болницата, на друг етаж и дневно, освен редовното свиждане, да имам още 30 мин с него макс, което не си струва просто. Иначе болницата е Токуда, аз също не знаех, че там насърчават така кърменето и са ориентирани майката макс да кърми. (Скреч, това за теб сигурно не е ново инфо, но за вс случай: има стая за кърмачки, мерят преди и след бебето, а на вс 15 мин идват акушерка или лекар, за да видят как е процесът, да дадат насоки за поза, стойка и други жокери. Много полезно ми беше вчера!). Отделно, вчера ме извикаха и допълнително 1 път, за да ми показват пак тоалет на гениталии, дихателни пътища, масаж и тн. Тоест, грижат се ок надявам се, а и видях една от акушерките как гушкаше един мъник и го гали, говореше му нежно и го увещаваше да папка. Много мило беше!
Но, тъй като е интензивно, не дават повече от мкс 2 пъти на ден, тъй като там има бебчета в кувьози, на системи и тн, и гледат да е чисто, спокойно и стерилно.
Изцеждам по около 50-60 мл кърма, и от днес ще я пазя в хладилника. От днес малчо е без системи (общ белтък и глюкоза Sad), а ако вс е наред и ПКК му е добре, утре си го прибираме. Нямам търпение днес да го видя......

# 588
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Роси, съветвам да се обръщаш към ЛЛЛ, а не към Скреч специално, защото има още една консултантка в нашата тема, която също би могла да помогне, ако Скреч няма възможност в момента.  Hug - 'Въпрос към ЛЛЛ...' - примерче  Peace

Жалина, ела ми на гости - сама няма да си  Hug

Пина, страхотни новини  Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 12:59 от Katencetoo

# 589
  • varna
Урааа, чудесни новини, Пина, май ще си оправдае девойката именцето - стискам палци Praynig Hug
Жалинке, не си сама де, ние нали сме тук - голямо гуш от мен Hug
Дейни, честито прибиране у дома!
Росито, ето линка, мисля, че на Мисти трябва да благодарим, тя го пусна първа:
http://appreports.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

# 590
   Здравейте момичета. Благодаря на всички за отговорите за юбилейните монети.
Роси.то като влезеш в сайта на НОИ/ Справки по ЕГН и ПИК третата справка е "Справки за парични обезщетения и помощи" и под него има 3 линка. Отиваш на третият, които е "Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО" и там ще можеш да провериш какво се случва с болничният ти.  Дано да съм обяснила разбираемо и да съм успяла да помогна.  Peace

http://www.noi.bg/eservicesbg/reports/reportsegn

# 591
  • София
Руми благодаря, че сподели. Леко е минало като за първо раждане.

Дейни по-хубаво от дома-няма. Честито ви прибиране.

Жалина, ами ти мило обадили се на някой друг освен на майка ти да дойде? Логично е жената да има причина за да не може да дойде при теб. Кажи на някой друг, не мисли, че хората знаят ние какво искаме.То ние самите не знаем, та какво остава за другите. Те пък може да си мислят "щом не ми се обажда, значи иска да е сама". Ти преди няколко дни ни каза тук, че ти е много хубаво самичка, може и с близките си да си споделила и те да не искат да те притесняват. Я звънни на твоят свекър-многознайко да видиш как до 30 мин. ще е човека при теб. Пък и ние сме тук, не си съвсем сама.  Hug

А бе Роси за какво говориш? Какво е това секс дето си го правила?  Mr. Green Ние тук сме бременни девици, не разбираме.

Луиза дано малкия е добре и го изпишат утре, да се приберете в къщи и да се гушкате. Ама много. И снимки ще чакаме.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 13:18 от *ВЕСЕЛА*

# 592
Пина успех Simple Smile) Стискам палци всичко да мине бързо и безболезнено и накрая да си гушкаш детенцето Simple Smile

# 593
  • София
Pina, радвам се, че нещата се развиват така добре при теб Simple Smile Хайде, леко раждане ти желая.

Аз също бях на преглед днес, но се върнах в доста сдухано настроение оттам. С бебчо всичко е наред  Praynig, но на лекарят ми не му хареса описанието на болките, които имам. Каза, че това му звучи като болка от преразтягане на белега от секциото и ме праща в сряда при някаква негова колежка, която била най-добрият ехографист с болницата, да ми огледа белега и да си каже мнението. Каза, че бебето е голямо и ако можело, ако съм имала някаква "вътрешна комуникация"  Crazy с него да го подбутам да излиза по-скоро, че ако продължи да расте и да ми разтяга матката, пак отиваме на вариант секцио Sad  То хубаво, ама как да стане, нямам си вътрешна комуникация,  вчера цял следобед мия, чистя, играя си с детето... нищо, ни контракция, ни тапа, нито звездите ми го говорят. Как да го подръчна това бебче да излиза...  Sad А така ми се иска да си родя естествено. Ето сега като прочетох разказа на Гифт, а и на всички, които родиха, толкова естествено и спокойно ми се струва всичко... Уф...

Мъча се да мисля положително, че имам още известно време да изчакам естествено да тръгне раждането, че е по-важно бебето да е живо и здраво, пък секцио, несекцио, няма значение, обаче... Не става, яд ме е и това е  Crossing Arms

# 594
Здравейте, мамита   bouquet

Утре трябва да си вземе резултата от МБ надявам се вс да ОК. Трябва да се разберем с док за преглед, че най накрая и аз да разбера какво са това мерене на тонове.

Момичета стискам палци на вс Ви, вс да се нареди по най добрия начин и да сте спокойни.  Hug Hug Hug

Пина и Близначе(тъй като вие сте наред) момичета стискам ви палци и ви желая от сърце едно бързо и леко раждане.  Hug Hug Praynig  bouquet

Весе дано ти се обадят скоро с хубави новини.  Praynig

Руми искам и аз такова раждане  Crazy Flutter

Аз имам голямо желание да си върша домакинската работа, обаче......ми не мога нямам сили и се уморявам от няма нищо Sad 

Жалина  Hug скоро ще искаш да остaнeш сама с бебчето ама няма да можеш...наслаждавай се сега  Mr. Green

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 14:00 от rady17

# 595
Здравейте, момичета!
Влизам да ви кажа, че днес се роди синът ни Юлиан, 3100гр., 51 см., в 12:40ч.
Нормално раждане, добре сме, ще пиша по-късно!

# 596
  • София, св. Троица
polyamitko, стана ми мъчно за бебчетата ти, но съм сигурна че съвсем скоро ще са заякнали и ще са си при теб.
katy_a, направо ти завидях за естественото раждане. Макар че бях близко до него, последните контракции аз се стисках да не тръгне да излиза. А колко хубаво щеше да бъде "да напъна 4 -5 пъти и тя да проплаче". Така като ти го извадят от корема без някакво усилие от твоя страна не е същото. Само тези шевове малко ме стресират.
И аз имам въпрос към Скреч или някоя от вас ако знае може да пише.
Ако мина изцяло на изцеждане и хранене с биберон има ли опасност по бързо да ми спре кърмата. Така е по сложно за мен, но малката има проблеми с едната гърда - зърното ми е много голямо и безформено и тя постоянно го плюе. Освен това постоянно заспива като я сложа на гърда, а ако е много гладна и бърза да засуче и ако не намери зърното изпада в истерия, вдига си езичето нагоре и вече нямам шанс да й напъхам зърното в устата. Затова ми се струва по щадящо за нея да се изцеждам и да й давам кърмата с биберон. Просто се притеснявам че нали казват че бебето е най добрата помпа. Ама като че ли това не важи за Далийка.

П.П. Ооо, Глупи, изпревари ме със завиждането  smile3503

Здравей rosi.to,
Надявам се нямаш против да отговоря вместо Screch.  Hug
Разбирам, че изпитвате известни трудности със засукването. Изглежда на Далийка й е трудно да суче от едната гърда, а как се случва сукането от другата? Споделяш, че често заспива – това и на двете гърди ли се случва или повече на тази, с която имате трудности? Ако тя все още има жълтеница, възможно е заради нея да е по-поспалива. Какво мисли педиатъра за това? Добра идея е, докато суче, да се опитваш да я задържиш по възможност по-дълго будна и активно сучеща, за да може да достигне до повече порции мляко – можеш да галиш по петичката, по меката част на ухото. Ако е удобно да попитам, горе долу колко кърмения имате за денонощие и как се ориентираш кога да я кърмиш? Използвате ли залъгалка?
Наистина бебетата са най-добрата помпа поради специфичния си начин на засукване – едновременно правят вакуум и масажират гърдата, като по-този начин стимулират по естествен начин многобройните нервни окончания в зърното и ареолата. Този начин на стимулация предизвиква по-лесно слизане на кърмата и по-бързото й образуване. Прекрасно е, че искаш да си храниш бебенцето с кърма и дори си склонна това да не е от гърда, тъй като виждаш, че нея й е трудно.   bouquet Все пак бебетата растат много бързо през първите седмици и е възможно много скоро големината или формата на зърното да не са от значение за нея. Също така, кърменето се случва от гърда, не е от зърно. Скоро устичката ще стане по-голяма, а Далийка по-умела в засукването. Peace Понякога може да е нужна само малка промяна в позата или организацията на кърмене, така че мама и бебе да се кърмят приятно и успешно.
Ще очаквам отговора ти и се надявам ако имаш възможност да споделиш отговорите на въпросите ми, за да мога да ти бъда по-полезна.

bouquet

# 597
Честитоооо да ти е жив и здрав малкият юнак и много да те радва. Възстановявайте се бързо.

# 598
 Hug
girlinblue182  честит Юлиан да ви е жив и здрав  и много а ви радва

# 599
Честит Юлиан, girlinblue! Да е жив и здрав! Много щастие!

Ето го първото юлско- юлско бебе  Simple Smile Кой ни изненада, а?! И ехографа пак е сгрешил, май, щеше да е много едър, а той съвсем по таблицата вървял.

Общи условия

Активация на акаунт