Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава отрицателна кръвна група и какви са последствията за бебето?
Какви са разликите между секцио и вагинално раждане?
Какви са причините за предпочитане на цезарово сечение пред нормално раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава отрицателна кръвна група и какви са последствията за бебето?
Отрицателната кръвна група на майката може да доведе до образуване на антитела, които атакуват положителната кръвна група на бебето. За да се предотврати това, на майката се прилага инжекция с Анти-D гама глобулин в рамките на 24 часа след раждането. Това се прави, за да се предотврати появата на антитела по време на следваща бременност. Важно е да се консултирате с компетентен лекар, който може да обясни подробностите и да предостави необходимата информация.
-
Какви са разликите между секцио и вагинално раждане?
Секциото и вагиналното раждане са два различни начина за доставяне на бебето. Секциото е хирургична процедура, при която бебето се отстранява през корема, докато вагиналното раждане е естествен процес, при който бебето преминава през родовия канал. И двете имат своите предимства и недостатъци, които трябва да бъдат обсъдени с лекаря, за да се вземе най-доброто решение за всеки отделен случай.
-
Какви са причините за предпочитане на цезарово сечение пред нормално раждане?
Предпочитането на цезарово сечение пред нормално раждане може да бъде повлияно от различни фактори, като страх от болка, медицински показания, предишни раждания или други здравословни проблеми. Въпреки това е важно решението да се вземе след консултация с лекар, който може да предостави информация за най-подходящия метод за всеки отделен случай.
-
Какви са последствията от образуването на антитела при бременност с отрицателна кръвна група?
-
Какви са мненията за нормалното раждане в сравнение с цезаровото сечение?
И още нещо, ново -от тази нощ съм със страхотни болки и чести, много болезнени контракции. Всичко ме боли - кръст, яйчници, матка, разреза....и самото бебе даже ме боли. Не съм на себе си. Все си мисля, че повече от това никога не ме е боляло в живота ми. Ужасно е
Всички ! Оставете кой какво казал и за какво сме спорили понякога тук...Ние си станахме вече сестри 
Отделно апартаментът под нас са някякави странни типове, дето живеят за петък вечер и до неделя не изтрезняват, не млъкват, не спират да дуднат, да вдигат шум, да събират "образите" на квартала (разбирайте хора, заради които бихте излъгали, че сте до втория етаж, само за да не рискувате да се возите в асансьора с тях), да ми пушат под терасата и всичко в къщи да мирише на цигари
А кучето им ..... май е тяхното.... оооо това куче от Коледа насам само фактът, че и аз имам домашен любимец го спасява пък и то не е виновно хайванчето. Не съм го видяла веднъж, ей така някой да го разходи това куче, а то пък хич не умее да лае ви казвам! По Коледа го бяха оставили самО 3 дни! Е не млъкна бе! И сега е всяка сутрин като по часовник - към 8 часа - лаф с кучето от отсрещния блок.
Някой знае ли освен между 14 и 16 ч и след 22, сутрин до колко трябва да се пази тишина? И в събота и неделя нали е по- до късно? А относно притежанието на кучета - нямаше ли нещо от сорта на това, че първо искаш съгласието на живущите във входа и тогава си взимаш джавкащ приятел?! Аз вече едва издържам и ако това нещо продължава като се роди беба, първият път, когато ми я събудят уплашена от техните простотии, ще има
и
Писна ми пък!
Не съм привърженичка на нещо такова. Пък и ако разсъждаваме така, и да кажем и от двете страни родителите решат да ни купуват апартаменти, какво правим? Но кого да кръщаваме? Да вадят скиците и да "си ги мерят" ли? Плюс това, като се изправя свекъра да кажем и заявява "Аз ще ви купя апартамент." Нали се подразбира за всички, че трудностите и лишенията, през които са минали през годините не ги е търпял само той, а и свекървата. Тя не заслужава ли? Макар, че лично за мен фактът дали заслужават не си проличава в деня, в който решат да купят жилище, а си е нещо, което е в ежедневието - или е така, или не. Аналогично и за уважението - едно име не изчерпва цялата признателност, която може да изпитваш. Тя също трябва да е ежедневие. Но мисълта ми беше, че ако ще се правят подаръци, започвайки с условията, има нещо много сбъркано в цялата работа.