Работа като застрахователен агент в Алианц.

• 3 065
  • 6
  •   1
Отговори
Кандидатствах по обява за работа на Алианц България като застрахователен агент.
Моля Ви за съвети дали да се пробвам???

# 1
  • Варна
Кандидатствах по обява за работа на Алианц България като застрахователен агент.
Моля Ви за съвети дали да се пробвам???

Аз работя това от две години...
Ако имаш въпроси все още - давай на лични!

# 2
Защо на лични давайте тук и ние да знаем.

# 3
  • Варна
Ами защото част от темата може да се възприеме като реклама...
Пък и като всяка работа, си има и добрите и лошите страни. Не знам какво конкретно я интересува!

# 4
  • Варна
Защо като реклама,фирмата не е твоя,нали? На мен също ще ми е интересно да науча повече. Преди време,като преглеждах Джобса ми направи впечатление,че обявата им се върти непрестанно,както и още на няколко фирми,търсещи финансови консултанти и брокери. Няма желаещи или...

# 5
  • В Космоса
Ми трябва да си много комуникативна, да умееш да убеждаваш хората да отделят средства за нещо,  което никак не възприемат като голяма необходимост. Ти сама най-добре можеш да прецениш  дали е подходяща работа за теб. Ако е за допълнителен доход, не ти пречи, но ако искаш основно от това да изкарваш пари ти трябват набор от качества, а и трябва да натрупаш опит.

# 6
  • Варна
Ми трябва да си много комуникативна, да умееш да убеждаваш хората да отделят средства за нещо,  което никак не възприемат като голяма необходимост. Ти сама най-добре можеш да прецениш  дали е подходяща работа за теб. Ако е за допълнителен доход, не ти пречи, но ако искаш основно от това да изкарваш пари ти трябват набор от качества, а и трябва да натрупаш опит.

Това е абсолютно вярно!
Всъщност работата е да ги убедиш, че Е необходимост! И държа да подчертая, че се продават не само застраховки, а и доста други услуги, които не са свързани със застраховането. Т.е. работата не е в това да убеждаваш хората, че трябва да се застраховат. Има си хора за всичко!
Това за опита също е вярно. На мен тази професия ми изкарва основния доход и той хич не е лош. Но в началото не беше така...
Тук идва момента и с честите обяви... Има желаещи, но има и голямо текучество. Хората си мислят, че ще клатят крака по цял ден в офис на бюро и затова ще им плащат, но не е така. Става въпрос за много труд - по-скоро умствен и много натоварващ!
Е, има и такива, които просто не стават за тази работа. Смятам, че във всяка професия има такъв момент...
Абе, в общи линии може да се обобщи:
      ПЛЮСОВЕ: разполагаш с времето си както намериш за добре (работиш когато и колкото искаш и почиваш когато и колкото искаш); Докарват се доста прилични доходи; Работата в никакъв случай не е скучна; Комуникираш с много, ама много хора, които в последтвие могат да ти бъдат от полза в съвсем други области и дори да ти станат приятели;
      МИНУСИ: не си на твърда заплата (има месеци, в които взимаш хиляди, но има и такива, в които може да останеш със 100лв. заплата) - е, на мен не ми се е случвало вече повече от година, но в началото ми се случваше; Комуникираш и с гадни хора - груби, подигравателни, нагли, прости направо (ако си много обидчив и не можеш да преглъщаш тези моменти, значи тази работа не е за теб); все пак имаш шефове на главата си и те следят какво правиш (колкото повече натрупваш опит, толкова по-малко те следят. Аз не съм виждала шефката си вече две седмици, а когато се видим, ме целува. Но миналата година ми е крещяла в офиса по половин час);

Ами не знам, много са нещата, затова очаквах конкретни въпроси!

Общи условия

Активация на акаунт