Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 610
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • София
после при свекървата на Плевен.
Плевенска снаха, а? Wink
Моите ще са в село до Плевен.

След инхалациите спа спокойно тази нощ, не е кашлял. Е сутринта се събуди от кашлица. Но като цяло мисля, че не се е влошил.

# 46
  • вече Пловдив
после при свекървата на Плевен.
Плевенска снаха, а? Wink
Моите ще са в село до Плевен.
Да  Grinning Малката умира да ходи там, явно глезенето е на ниво  Wink

# 47
  • Mediterraneo
Мине се не мине месец, кацвам в темата  Simple Smile Все покрай някой инцидент или разболяване на малката.

От онази вечер вдига Т, доста висока на моменти. Няма хреми, кашлици, разстройство, повръщане; гледам гърлото й също е съвсем спокойно на вид. В началото на юни изигра същата пиеса- 4 дни с Т и само това. Дано и този сценарий е същият  Praynig

Здрави дечурлига ви пожелавам!

# 48
Тарталета ,как е детенце ?

# 49
  • Mediterraneo
Спи. От 24 часа не е вдигала Т. Дано това да е било  Grinning

# 50
  • вече Пловдив
Стискам палци да ви се е разминало!  Peace Тази пролет дъщеря ми на 2 пъти се сблъска с такъв вирус, явно. За 1-2 денонощия вдига температура и после - нищо, все едно не е било...

# 51
  • София
Аз пък вчера лекувах бабата  Crazy
Ей, докато не се развиках, щото заподозрях, че има нещо - не казва, че й е зле. А ние оставяме 2 броя деца при нея...
Болки в гърлото и опити за втрисане имаше. Лекувах с ударна доза Ангин-хил. Тази сутрин определено беше живнала и беше учудена, че гърлото й не я боли.

С малките деца се оправям сравнително леко при боледуване - те слушат. Но големите лапета (мъжът и бабата) направо ми изпиват соса. Аз виждам че има нещо, ама те - не та не, нищо ми няма. И след един ден следва - какво да пия сега...

# 52
Дано,ние още покашляме,иначе всичко е Ок

# 53
Здравейте! Отдавна не съм влизала в темата, но сега имам питане към водилите децата си на тест за алергии:
- минимум колко дена трябва да са минали от последния прием на антихистамин?
- освен антихистамините, има ли и други лекарства, чийто прием трябва да бъде прекратен преди теста?
- как протича самият тест?
- може ли да препоръчате алерголог в София, работещ с талони по здравната каса?
Навсякъде чета, че тестът се прави на деца над 5 г. Моето  е на 4 г., но и педи, и УНГ твърдят, че вече може да го тестваме  Thinking

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 23:25 от campanula

# 54
  • София
campanula,
- на мен ми бяха казали 10 дни да не давам противоалергични лекарства, аз не давах 14 дни за всеки случай.
 - не знам, за кой тест питаш, дали за кръвния или за този с надраскването, ако е за него, то ръчичките се надраскват с химикал на равни разстояния и между линиите се накапват алергените. Така се стои 20 - ина минути, като се внимава да не се смесят алергените. След това алерголога отчита дали има непоносимост към някой от тях или всичко е ОК.
- алерголог не мога да ти препоръчам, но в Александровска са едни от най - добрите и там работят със ЗК.
На моето хлапе тестовете ги правихме, когато беше на 3 г и 10 м. пак по преценка на някоко лекари.

# 55
Марти, благодаря ти за отговора!   bouquet Ами УНГ каза да ходим на алерголог и че след 4 г. можело да тестуват детето. Но като попита ти сега, та се замислих за кой тест е говорел УНГ. Не знам защо реших, че е кожният, а не кръвният. Ще видим алерголожката какво ще каже-кой тест да правим. Ако е кожният, не знам как ще накарам детето да стои 20 мин. на едно мяст  ooooh! А дали е болезнено това надраскване на ръчичките? Засега се насочих към Бъчварова в Детско здраве. Ако някой има впечатления от нея, ще съм благодарна да сподели. Казаха ми от там днес, че 5 дена поне детето не трябва да е приемало антихистамини. Малко звучи в сравнение с 10 дена. Моето пи до 17.8. последно.

# 56
  • В две мънички очи...
На мен ми бяха казали 5-7 дни след прием че може да се тества. За деца педката ни каза след навършване на 5г., но явно всеки лекар си казва възрастта по своя преценка.
Аз си правих тестове в МА  - там работят със здравната каса и останах доволна от отношението - на теста бях с детето тогава бебе на 5м.

# 57
  • София
А дали е болезнено това надраскване на ръчичките?

Не, не е болезнено. Надраскването става с химикал или маркер и между чертичките се капва с капкомер по една капчица от алергена.

# 58
  • София
 Как мислите, доколко е вярно, че след тестуване може допълнително да се алергизира организмът?

# 59
  • В две мънички очи...
Няма гаранция. Може да направиш днес тест и да бъде отрицателен към всички алергени с които си тестван и на следващия ден да направиш алергия към някой от вече тестваните. За алергиите съм разбрала едно - че трябва внимателно да се наблюдава организма и в като се установи това което отключва алергията да се предизвиква на определени периоди - по този начин организма може да го пребори.

Общи условия

Активация на акаунт