Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 667
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Здравейте! Да споделя приключенията си.
Тръгнахме за морето след преглед, който, разбира се не установи нищо, освен повишената Т. Не издържах обаче и се прибрахме на следващия ден, понеже детето напълни 5 дни с Т. Вчера пуснахме кръвна картина, няма отклонения( левкоцитите са 10,7 , хемоглобинът 110, СУЕ не пусках, понеже исках бързо резултатите). Днес ще звъня да проверя има ли растеж при стерилната урина. Продължава да се пипа долу, без никакви други симптоми на инфекция( не й пари и не я боли като пишка, пишка нормално на цвят и миризма, не е твърде често). Изписаха ни Феминела 1 шише за профилактика, ако не за друго. Както и промивки със смрадлика, ако са някакви гъбички да я облекчи.

# 91
Тарталета, ограничете сладкото доколкото е възможно  Peace  Захарта "храни" гъбичките, по-лесно ще ги уморите така.
Температурата висока ли е?

# 92
  • вече Пловдив
Момичета,кажете нещо за мазане ,че на малката от ухапванията от комарите по крака й станаха едни сини петна ,да не остане белег и на носа също има,но там е от падане на асфалт и срупчето падна и сега стои малко като белег , моля за помощ   bouquet
Пъпките от комари мажа с един гел с манука(вид чаено дърво), на следващия ден са само едва забележими розови петънца.
Фата, може ли снимка? И при нас пъпките от комари са кошмар - дълго не минават и стоят червени...

# 93
  • Mediterraneo
Тарталета, ограничете сладкото доколкото е възможно  Peace  Захарта "храни" гъбичките, по-лесно ще ги уморите така.
Температурата висока ли е?

Ами стигаше до 40, но от вторник вечерта пък не е вдигала изобщо!

# 94
Ваня1975, този е: http://www.aquasource.net/DisplayProduct.aspx?cid=6&pid=30
За свойствата на съставките:
"Активен мед от манука
Този висококачествен мед от новозеландското дърво манука връща жизнеността на кожата като нежно стимулира възстановяването на клетките, хидратира я и задържа нивото на влагата в нея без усещане за омазняване. Известен е още и със своя успокояващ ефект и свойствата си на антиоксидант.

Масло от манука
Етеричното масло от манука е нежно извлечено от листата на дървото манука. То има уникални антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства, които запазват кожата здрава и подпомагат борбата с микроорганизмите, причиняващи кожни възпаления и петна."

Тарталета, дано е бил някой вирус и да сте го преборили вече  Peace

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 09:34 от fata_morgana

# 95
  • София
фата, а това гелче намира ли се в аптечната мрежа?

При щерката Фенистила не помага особено. Джин-джирата горе-долу става, но не мога да кажа че съм супер очаована де. Ментоловият спирт успокоява добре и не се драпа. Но при нея си става голям оток и това е.
А малкият е над тия неща, кожата му не реагира по този начин.

# 96
Не, поръчва се от дистрибутор.
Щерката е истинска принцеса с тази чувствителна кожа - въпреки че преборихме дерматита, пак много лесно се зачервява. Като я ухапе комар става една голяма подута и твърда червена пъпка.
Иначе преди сме пробвали сме къде що има по аптечната мрежа - по едно време наистина вярвах на дерматолозите, че атопичната кожа трябва да се маже два пъти на ден. Да, пробвали сме и Фенистил и Джин-джира - никакъв ефект при нас, фенистил дори е пила на капки - пак нищо.

# 97
Благодаря , Фата , но търся нещо да речем от аптечната мрежа

# 98
# 99
Прочетох, че  Fata препоръчва въпросното мазило с чаено дърво, и се чудя дали пък ако се вземе от аптека само масло от чаено дърво, и с него се третират пъпките ще има ефект... Или да се смеси с нещо  newsm78 Обаче сигурно ще пробвам, защото и при моята дребосъчка е голям проблем ooooh! Всичките гадини я намират и я тормозят  #Cussing out Та ако някой помогне да измислим адекватен начин за приложение на маслото, да свирка. Нещо не съм фен на аквасорс и сие (нищо лично, обаче са неоправдано скъпи за мен  Thinking)

# 100
Чела съм, че чистото чаено масло не се препоръчва за деца под 7 години, но нямам представа защо. Така пишеше на една немска листовка и съм го запомнила.
Иначе не пречи да си направиш експеримент - върху себе си първо. Сещам се, че може да се смеси с други масла - бадемово, кокосово, също и с розова вода(много е важно да е качествена).

Rallichka, не знам за сие-то, но от Аквасорс съм много доволна - заслужават си всяка стотинка  Peace

# 101
  • на последния етаж
Пробвайте да намажете местата, ухапани от комари с оцет.

# 102
Благодаря момичета,баща ми ни направи едно мазило с алое вера с него ще пробвам да видим

# 103
  • Mediterraneo
Отглеждаме си бактерия ние, има растеж в пробата, утре ще видим за какво иде реч и как ще го трепем. Добре поне, че открихме причина за продължителната температура, въпреки предстоящото пиене на АБ.

Имам едно мазило с чаено дърво, нещо уникално е! Пъпки минават като с вълшебна пръчка, не сърбят, забравяш за тях! Всякакви синини, ранички, изгаряния- също!

# 104
Отглеждаме си бактерия ние, има растеж в пробата, утре ще видим за какво иде реч и как ще го трепем. Добре поне, че открихме причина за продължителната температура, въпреки предстоящото пиене на АБ.

Имам едно мазило с чаено дърво, нещо уникално е! Пъпки минават като с вълшебна пръчка, не сърбят, забравяш за тях! Всякакви синини, ранички, изгаряния- също!
Да има минаване само,дано детенце се оправи по-бързо , а на детето слагаш ли от него ?

Общи условия

Активация на акаунт