Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 671
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Чела съм, че чистото чаено масло не се препоръчва за деца под 7 години, но нямам представа защо. Така пишеше на една немска листовка и съм го запомнила.
Иначе не пречи да си направиш експеримент - върху себе си първо. Сещам се, че може да се смеси с други масла - бадемово, кокосово, също и с розова вода(много е важно да е качествена).

Rallichka, не знам за сие-то, но от Аквасорс съм много доволна - заслужават си всяка стотинка  Peace
Благодаря, че сподели за това, че не се препоръчват за деца под 7 год, ще потърся друго решение явно. За Аквасорс мнението ми е основано на една проба на водорасли и коластра, може би трябва доста време да се ползват, за да се види ефект - както и да е - въпрос на избор и възможности.  Peace За сметка на това пък, и за да съм полезна все пак за темата - препоръчвам Саменто (просто покрай разговора за добавките на Аквасорс се сетих за това) - много по-бързи резултати наблюдавам.
Ще чакам и отзиви от Малката лисичка за мазилото с алое - имаме такова, нищо не пречи да забъркам  Laughing А междувременно ще пробвам и с оцет, благодаря   bouquet

# 106
Може ли снимка на това Сементо ?

# 107
  • Някъде на път....
То не е ли Саментоnewsm78

# 108
Rallichka, любопитно ми е как точно и колко време сте пили - може и на лични   Hug
В интерес на истината водораслите, както и коластрата не са вълшебни хапчета, а биогенна клетъчна храна. Все едно да се храниш здравословно и да искаш бързи резултати. Особено пък, ако ги даваш на болно дете за първи път и чакаш да се оправи само от тях...
Дъщеря ми ги пие от 7 месечна - никога не е пила АБ, хапче или сироп  Peace

Саменто е растението котешки нокът.

# 109
  • Mediterraneo
Аз пък никъде не срещам противопоказания на чаеното масло за деца  newsm78

# 110
Пак повтарям - четох го в немска листовка.
Ето го и тук: http://www.biberonbg.com/info/aromatoterapia_i_deca.htm

Не се препоръчва използването от деца до 1 годинка на - мента, до 6 години – чаено дърво, здравец, розмарин, мащерка, до 12 години - масло от карамфил.

Има и рецепта:
Ужилвания от насекоми:

Лавандула 1 капка + лайка 1 капка или
Чаено дърво 2 капки
разтворете в една чаена лъжичка растително масло. Мажете ухапаното място 3-4 пъти на ден.

# 111
То не е ли Саментоnewsm78
Идея си нямам

# 112
Да, сАменто се води  Peace Ето такова ползваме:

Fata_morgana, знам, че действат с натрупване и не са вълшебни, обаче за около 120 лева, платени и за двете, очаквах, че поне след месец ще наблюдавам подсилване на имунитета на детето и по-лесно справяне с яслените болежки, ама така яко се разочаровах от тях (а знам, че при много деца действат - моята най-близка дружка има същите наблюдения като теб   bouquet), така, че просто съм решила, че не са "моят" вариант  Peace
Вчера взех ментолов спирт и прочетох на опаковката, че не се препоръчвало за деца под 5 год., поради опасност от алерг. реакция  Rolling Eyes Обаче детето чак се зареваваше, толкова много я сърбеше, и я намазах - облекчава явно, но не за дълго. И така - доста пъти я мазах, нищо като ал. реакция не наблюдавам.
Обаче сигурно и чаеното масло ще взема, че няма отърване - много я сърби, и трудно минават пущините  #2gunfire

# 113
Това Саменто не е ли много горчиво?

Момичета, искам да ви попитам нещо-вчера взех един пробиотик ,но пише, че се съхранява при  Т 8 градуса и сега си притеснявам до морето като го носим дали ще си загуби действието и дали няма да му стане нещо? Rolling Eyes Sad

# 114
Раличка, месец е наистина малко време - все едно един месец да се храниш здравословно и да очакваш драстични промени. При моя приятелка, на която детенцето боледуваше много и буквално всеки месец беше на АБ имаше ефект след третия месец - много зависи от състоянието на организма.
Мазане със спирт не мисля, че е добра идея за малко дете - абсорбира се и през кожата  Peace
irina_77, да, възможно е да измрат полезните бактерии, ако няколко часа стои на по-висока температура. Затова е добре да се взимат пробиотици, които са в естествена пребиотична среда - тя ги съхранява и без да се налага да ги държите в хладилник. Сложете го в хладилна чанта, докато пътувате  Peace

# 115
Ами на шишенцето на спирта пише, че е 1%  newsm78 Чак се замислих сега дали има такова нещо - 1 %-ов спирт  ooooh! Много малко ми изглежда да е, а пък в интерес на истината няма остра миризма на спирт.... Та не вярвам да проблем  Rolling Eyes
Саментото нямам представа дали горчи - не съм го опитвала, може би го бъркаш с Цитросепта - той е много горчив. Дъщеря ми пие 4 капки саменто , разредени в малко водичка - не е споделила никакъв специфичен вкус  Peace

# 116
  • вече Пловдив
Маслото от чаено дърво е много силно, затова задължително се ползва, смесено с базово - бадемово, кокосово.  Peace
За първи път чувам/чета за такава рецепта срещу ухапване от насекоми с лавандула и чаено дърво, но имам и двете масла и не ми пречи да пробвам /лавандулата по принцип прогонва насекомите, а чаеното дърво заздравява/ Peace
Сетих се, че като бях малка, баба ми ме мажеше със смес от оцет и сол, сърбежът минаваше много бързо, или натриваше мястото със скилидка чесън. Не понасям миризмата на чесъна, затова много мразех да ме маже Rolling Eyes...

# 117
  • Mediterraneo
Нашата бактерия се оказва Клебсиела пнеумонае в степен под 10 на четвърта. Няма да изписват лечение за сега- нито наситеността, нито пък самата бактерия налагала това, лекарите се съмняват, че пробата е замърсена. Детето в момента е без Т, така че ще изчакаме ехографския преглед следващата седмица. Говорихме с детски нефролог, който да я прегледа.

# 118
  • София
Тарталета, надявам се всичко да е наред.

Моите са на село, уж нямат много контакти, а малкият вдигна 39т и повърна тази събота. Държа Т до неделя сутринта, не искаше да пие Нурофена, опита се да го повърне, цирк отвсякъде.
Вчера беше сравнително жизнен, яде си картофите (добре че нямаше драма покрай храната)
Тази сутрин е бил леко топъл, но се надявам с това да си и и остане.

И добре, че по план таткото тази седмица ще е при децата, та ако има нещо подозрително, да може да реагира.

# 119
Здравейте!
Снощи на моето мъниче му падна предно зъбче! На 5 години сме!Не е ли много рано да си сменя зъбките Embarassed Embarassed Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт