Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 695
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. София
Здравейте!
Снощи на моето мъниче му падна предно зъбче! На 5 години сме!Не е ли много рано да си сменя зъбките Embarassed Embarassed Embarassed

Не, не е твърде рано. Както на някои им изниква първо зъбче на 4 мес., а на други - на 1 год. От личен архив - на 6 год. вече бях без нито един млечен зъб (смяната е започнала на малко ПРЕДИ да навърша 5).

# 121
  • Mediterraneo
На голямата първият й зъб падна на 4 години и 10 месеца! Бях доста притеснена, но зъболекарката каза, че не е ненормално. Затова пък в първи клас имаше най- здравата ограда от всички  Mr. Green

Аз да доразкажа за бактериите на малката. Ходихме на ехограф, всичко наред. Повторихме урината- бактерията е същата, вече в количество над 10 на пета... Днес стават 10 дни на Зинат, приключваме лечението. Като пуснем контролна урина, ще се разбере колко е било успешно  Tired Докторката говореше за цял месец СУметролим в ниска доза за доизчистване, дано не се наложи  Praynig Че след 10 дни ни предстои тръгване на градина, а сега с този АБ...

# 122
Благодаря ви!
И ние живи и здрави от 15. 9 трябва да тръгваме на градина ,защото е задължително!До сега не е ходил и като  чета колко болести има   в тези градини, сърцето ми се свива от притеснение! Sad

# 123
  • София
Тарталета, дано Зината да свърши работа   Peace

irina_77 , може твоето да е здравичко. Има и такива деца Wink

Моите зъби се изтрепаха да падат в градината - малко след 5г се започна. И в у-ще всички ми се чудеха защо не ми падат зъбите. Еми няма да падат 2-ри път, стига толкова.

# 124
irina_77, на 5 имунитета е доста по-укрепнал отколкото на 2 все пак. Не се притеснявай излишно  Hug

# 125
Като е в къщи почти не боледува!Понякога ни се запушва нослето ,но то и без това не може-нали е жив човек!Но сега в градината ще видим как ще е newsm78
 Аз мисля да ходим на градина до обяд и се чудя дали да му сложим ваксина за хепатит newsm78

# 126
Да се запиша отново при вас. Моника тръгва на градина другата седмица.
С бацилите от яслата беше трудно само първа зима, после нямаше особени проблеми, та не ви следях много, да видим новите как ще са Simple Smile

# 127
Напоследък - чета,виждам,чувам само лоши неща за ваксините ...аз повече не бих направила,тези,които си бяха задължителни -правихме , сега трудно да се навия

# 128
И ние имаме всички задължителни ваксини+ една доза Превенар, който сама си закупих !Три дни след като му сложихме тази ваксина Спас ,тогава беше на 2ги 3м ,започна да кашля и разви нещо като бронхит! Пи АБ Панцеф и му мина, но 3-4 дни имаше Т 38-38,5 и аз доста се изплаших!Всички педиатри с които се консултирахме тогава казаха, че  този бронхит не е от ваксината!Та затова се колебая сега дали да му сложим противохепатитна ваксина newsm78 newsm78 newsm78Иначе  при поставянето на другите ваксини не сме имали никакви проблеми!

# 129
Не знам,аз не бих,защо искаш да му я биеш ?

Най-добре говори с ЛЛ на детето или някой специалист

# 130
Ти наистина ли вярваш, че не е било от ваксината?
И нас ни уверяваха, че хепатитната е най-леката ваксина, с мъртво ДНК и изобщо не е е възможно да направи някакъв проблем, но е факт, че 3 дни след нея положението беше страшно...

# 131
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Ние здраве и живот трябва да тръгваме на ДГ от края на септември. Каката е на 3г. 7м. Не е ходила до сега на ясла, т.е. ходи 3 дни миналата есен и лепна един вирус, от който се разболях и аз, а бях бременна тогава и реших да я спра от яслата. Тя се оправи по-бързо от мен  Wink Аз бях много зле, отдавна не ми се е случвало да съм на легло от вирус, а той беше с всички екстри-гърло, хрема, повръщане и разстройство. И температура за капак Cry Трябваше да прибягвам до свещички панадол, за да сваля температурата...Имаме бебенце на 7 месеца, ще е на 8 месеца когато каката тръгне на градина. Притеснено ми е с тези боледувания за бебето-кърмим се и ще го пазим от каката колкото е възможно, но не знам ще успеем ли... Каката я пускам за да свикне малко на дисциплина, че е доста разхайтена работата, а и тя все търси деца. Не е лесно...

# 132
  • София
И ние тръгваме пак от 16 септември на градина. Тръпки ме побиват с тия вируси, миналата година повече от 3 дни не се сме задържали, затова ги спрях от последното боледуване през април. Миналата година им давах  Бронховаксон, ефект особенно не видях, сега си мисля за клеевата тинктура, но в какво да я слагам, за да няма такъв лош вкус?

# 133
... сега си мисля за клеевата тинктура, но в какво да я слагам, за да няма такъв лош вкус?

Аз я давам с една лъжица саностол или мед, когато не давам саностол (капя отгоре). Тук съм чела, че и в малко сокче я приемат добре децата.

# 134
  • Sofia, Bulgaria
А има ли ефект от клеевата тинктура?

Общи условия

Активация на акаунт