Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 615
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Ysabell май наистина всеки лекар казва различна възраст, на която може да се тестува. Срещнах даже лекарски статии, в кото се казва, че може още след 2-3 г. да се прави кожният тест.

А дали е болезнено това надраскване на ръчичките?

Не, не е болезнено. Надраскването става с химикал или маркер и между чертичките се капва с капкомер по една капчица от алергена.
Марти, попитах това, защото четох, че надраскването ставало със стерилна игла или убождане със стерилна игла в капка от алергена. Но щом е драскане с химикал, значи няма да е болезнено. Ще ни остане само грижата да го накараме детето да стои 20 мин. неподвижно.

Слънчев ден, някъде четох, че алерголозите отричат такава възможност.

# 61
  • В две мънички очи...
На мен педката ми каза че понеже детския организъм е с по-бърз метаболизъм при тях всичко е много по-бързо от колкото при възрастните и затова на възраст 3-4г. може бързо да претърпи промяна. Моя син има топлинна алергия - вече сме сигурни - обрива се в големите жеги и си минават после сами.
Теста с иглите е безболезнен, само трябва после да държи ръката си в хоризонтално положение доколкото помня. Другото важно е да си изберете правилно групите алергени че мен ме караха да плащам на алерген нещо от сорта на 50ст. май беше и не се покриваше от ЗК.

# 62
Ysabell, и аз заради това се опасявам да не е рано на 4 г за такъв тест, защото май до 5-6 годишна възраст  се променял алергичният статус така да го нарека. На мен ми казаха по 2 лв. на алерген, между 28-36 лв. общо.

# 63
  • В две мънички очи...
А опитахте ли да засечете от какво се отключва алергията?
Аз се тествах преди 1,5г. и явно цената е вече нагоре Sad. Правих ги в МА при Д-р Цветелина Лазарова и останах много доволна от отношението. При условие че бях кърмачка с дете, което стоя гладно почти ден, но не пожела да приеме АМ, просто жената направи всичко възможно да спре уртикарията с минимални последици.

# 64

Не знаем дали ринитът е алергичен. Това ще ни бъде първата конслутация с алерголог.

# 65
  • В две мънички очи...

Не знаем дали ринитът е алергичен. Това ще ни бъде първата конслутация с алерголог.

Полових година ни беше това болката с малкия. Дано и при вас се окаже че не е повод за притеснение.

# 66

Полових година ни беше това болката с малкия. Дано и при вас се окаже че не е повод за притеснение.
Hug Дано!

# 67
Момичета, ползвали ли сте този имуностимулатор? Доволни ли сте или да взема нещо друго?
http://apteka.framar.bg/30028370/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8% … 100-%D0%BC%D0%BB-
П.С.
Детето ми след месец и половина ще тръгне на градина, а не е посещавало ясла

# 68
  • София
Момичета, ползвали ли сте този имуностимулатор? Доволни ли сте или да взема нещо друго?
http://apteka.framar.bg/30028370/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8% … 100-%D0%BC%D0%BB-
П.С.
Детето ми след месец и половина ще тръгне на градина, а не е посещавало ясла
Аз съм пила Биозин (на таблетки обаче) като бременна и беше ок. От позната знам, че добре е действал на нейното дете. Тук и в 2-та случая Биозина е бил изписан от лекар.

Мисля, че към края на предната тема беше повдигнат въпроса за Биозина, разгледай там.

# 69
Благодаря, ще погледна в предната тема.
Педиатър ми е изписал сиропа Peace

# 70
Ние пак сме с ентеровирус Tired Този път поне го кара по-леко, че миналият път (средата на юни) беше ужас. Успокоявам се, че го изкара сега, че в понеделник пътуваме за морето.

# 71
wild poppy ,дано оздравеете по-бързо & спокойно море  Hug
Моята е яко нахапана от комари и ни препоръчаха да вземем ментолов спирт , какво мислите ? newsm78

# 72
wild poppy ,дано оздравеете по-бързо & спокойно море  Hug
Моята е яко нахапана от комари и ни препоръчаха да вземем ментолов спирт , какво мислите ? newsm78

Благодаря! Мисля, че ми се полага този път спокойна почивка  Sunglasses

За ухапванията от комари защо не пробваш с Фенистил? Много успокоява, при детето дори при ужилване от оса много бързо подейства.

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 11:21 от wild poppy

# 73
wild poppy ,дано оздравеете по-бързо & спокойно море  Hug

Благодаря! Мисля, че ми се полага този път спокойна почивка  Sunglasses

За ухапванията от комари защо не пробваш с Фенистил? Много успокоява, при детето дори при ужилване от оса много бързо подейства.
Пробвахме,ама не минават бързо и то може само по май 2 пъти да се маже,а моята напира да я мажем с нещо,че я сърбяло  Crossing Arms

# 74
  • Mediterraneo
По закона за всемирната гадост, малката пак е с Т, а в понеделник заминаваме на море  Sad Отново никакви други симптоми, само Т. Последно беше така преди десетина дни- 4 дни висока Т и всичко приключи.

Имам въпрос- смятате ли, че това може да е пикочна инфекция? Мъжът ми твърди, че е това, понеже напоследък детето все се пипа долу. Иначе не е зачервено, урината е леко тъмна, но нищо повече. Аз смятам, че ако преди 10 дни високата Т е била симптом на уроинфекция, нещата нямаше да се уталожат за 10 дни и пак да тръгнат... Или  newsm78 С голямата имахме такива проблеми- тя поддържаше висока Т сигурно 5-6 дни, докато излезе антибиограмата и започнем лечение, не е затихвала Т и пак да тръгва нагоре и то след толкова дълъг период...

Извинявам се, че стана дълго, но съм разтревожена. Не успях тази сутрин да я накарам да се изпишка, явно е моментно обезводнена от Т.

Общи условия

Активация на акаунт