Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 804
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
Пробвал ли е някой БронхоВаксом(дано да съм го написала правилно)?След 24 часова висока температура и диагноза херп ангина,не знам защо докторката нарича така всяка вирусна ангина,от днес сме на този препарат + Ксизал сироп(това не знам защо го изписа  Rolling Eyes ).Не съм много съгласна с диагнозата,тя нашата докторка всяка видимо безпричинна температура,диагностицира така,но поне ни взе секрет от нос и гърло,прати ни на кръв,а другата седмица,като оздравеем на УНГ,защото и казах,че тази постоянна хрема не е нормална и явно не я лекуваме правилно..То какво ли лекуваме?!Тук  друго освен Стеримар май друго за хрема не дават.При запушен нос Насивин спрей и то това само в краен случай.

# 436
  • В две мънички очи...
Ние даваме - но като е здрав. Септември давахме 10 дни,  сега октомври пак и ноември отново. Миналата есен се завъртяхме в този омагьосан кръг - хреми, кашлици и откарахме месеци и сега профилактично давам

# 437
  • София
Херп ангината си е вирусно заболяване, бронховаксома си е един вид ваксина, която се приема през устата и съдържа бактериални лизати...Предполагам си прочела упътването. Честно казано не виждам, как точно ще ви излекува сегашната болест. Но пък факта, че е взела секрети, ме навежда намисълта, че явно се съмнява, че ангините са вирусни /пишеш всички ангини, явно не самалко на брой/, а по скоро бактериални. Ксизала помага за отбъбване на лигавица..може би затова го е изписала  newsm78

# 438
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние,като бяхме с херп ангина ни изписаха Суметролин,Калциев глюконат и Саностол.При нас проблема беше високата Т,но след 3 прием на Суметролина всичко се оправи.Принципно се хранеше,не отказваше храна заради леки полипчета в устата.За първи път ни се случи на нас.

# 439
При нас е само червено гърло и висока температура.Температура вече няма,но пък пак  и потече носа...(имаше хрема точно преди да вдигне температурата)В понеделник е на контрола,ще видя какви ще са резултатите от секрета.А пък секрета го взе,не защото си мислеше че е бактериална ангината ,а защото аз настоях .Малката е почти нон стоп сополива от месеци.Бронховаксомът е по-скоро за чести респираторни заболявания-бронхити и т.н,отколкото за ринити(поне така разбрах от листовката),та за това се озадачих,защо аджеба го изписа. newsm78 Иначе от лятото е трети път с температура и диагноза херп ангина  Rolling Eyes Кашлица няма,само сополи.И според мен точно от секретите от носа,стичащи се назад,се зачервява гърлото...Знам ли вече..Ама ми писна  Confused

# 440
  • Пловдив
Всеки път когато съм давала Бронховаксом сина ми към 7, 8 ден на даването се разаболяваше и не го харесвам.

# 441
Ами,пак е с температура,хремата е много слаба.Вече взех да се замислям,дали не е някаква реакция към бронховаксома.Вчера цял ден беше ок,спа тази нощ спокойно и днеска пак се започва..Ега ти омагьосания кръг  Confused

# 442
  • София
Ако е херп ангина е нормално Т да е 2 3 дни, има мехурчета по гърлото, които се пукат и стават рани. Антибиотик не се препоръчва, докато тези рани не загноясат....грубо казано, защото антибиотика усложнява избиването не мехурите и заздравяването им....поне така ми обясниха, когато малкия беше с херп ангина. Вируса не се лекува с антибиотици. Реакция към бронховаксома - чак с вдигане на Т, не знам...Доста деца около нас са пили, но такава реакция не е имало...Има цяла тема за бронховаксома  вкарваш в организма стафилококи, стрептококи, клебсиела - различни щамове с цел повишаване на имунитета...затова написах, че е един вид ваксина през устата...Също знам, че този препарат се приема докато детето е здраво, като вид профилактика с/у бактериалните инфекции...не по време на болест, но лекарите препоръчват явно различни неща...
бактериални лизати от следните видове: Haemophilus influenzae тип b, Streptococcus pneumoniae (тип 1, тип 2, тип 3 и тип 47),

Klebsiella pneumoniae subsp. pneumoniae (2 щама)Klebsiella pneumoniae subsp. ozaenae, Staphylococcus aureus (6 щама),

Streptococcus pyogenes Streptococcus viridans ( 3 щама), Branhamella catarrhalis (3 щама)

Още за: БРОНХО - ВАКСОМ капс. 7 мг. * 30 (BRONCHO - VAXOM caps. 7 mg. * 30), цена и информация
от framar.bg

# 443
  • Mediterraneo
Ние,като бяхме с херп ангина ни изписаха Суметролин,Калциев глюконат и Саностол.При нас проблема беше високата Т,но след 3 прием на Суметролина всичко се оправи.Принципно се хранеше,не отказваше храна заради леки полипчета в устата.За първи път ни се случи на нас.

Eeeх, този Суметролим, беее! Как не им писна да го изписват за щяло и нещяло  ooooh! Едва ли С. е бил причина детето да се оправи  Peace Херпангината е вирусна и не знам как точно ще й подейства С...

# 444
Ей този вирус със  повръшането и разтройството ни разказа играта, днес ни е 4ти ден - още дрищи, болки в стомаха, днес пак повръща, прежълтя,очите му светнали,  3  ти ден основно спи и  лежи. Но пак в срванение с оня ден  е малко по - добре- той тогава не можеше на краката си да седи.

# 445
  • В две мънички очи...
EmiR, го е написала много точно - аз също вече няколко пъти засичам да го изписват докато децата са болни. На мен изрично ми казаха че трябва да е здрав и се приема 3 месеца по 10 дни.
Би трябвало след този 3 месечен прием детето да изкарва по-леко болестите.

# 446
Ние за сега сме по -добре!Педи вчера ни изписа цинабсин,  тонзилотрен и тайлол хот за деца!Дали от него нослето , не е толкова запушено PraynigИначе пръскам куикс с алое, а вечер Назик!Давам витамин С и пробиотик!Дано бързичко се оправим!

Нека всички дечица да са здрави и весели!  bouquet

# 447
Ходихме до спешното.40гр температура.7часа не можах да я сваля повече от 39,4 по никакъв начин ConfusedТам буквално никакво внимание не ни обърнаха.Гърло,преслушаха я,измериха и температурата с някакъв измислен термометър(аз меря само с живачен),изкараха я 38,7,изписаха Оспен,даже кръв не взеха и хайде чао.През цялото време ме гледаха като луда,че водя детето там с температура.А то жълто,отпаднало,не може да ходи,само хленчи,едва гледа,трепери...ужас,аз бях полудяла.Започнах Оспена,не е пила до сега АБ,но не мога да рискувам с тия температури.Сега поспадна,малко над 38,но с моного кмпреси с оцет.Ужас просто.Аз продължавам да мисля,че е от тоя глупав Бронховаксом!

# 448
  • пак там
umi zoomi, ако не успяваш да смъкнеш температурата с досегашните средства, пробвай една бабешка рецепта, която при моя син (а и при познати деца) досега е действала безотказно. Отделяш белтъка от едно яйце, разбиваш го с вилица до сравнително еднородна маса и мажеш стъпалата, под мишничките и свивките на крачетата. Горе-долу за максимум час смъква 1 градус (в повечето случаи при нас времето е 15 мин). Само не забравяй и една кърпа с оцет или студена вода на челото, да не удари температурата пък там.

Дано съм ти от помощ!  Hug

# 449
Някой ползва ли имуностимулант  ТРАНСФЕРФАКТОР? Една позната ми го препоръча,но искам да събера повече мнения!

Общи условия

Активация на акаунт