Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 780
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
  • Mediterraneo
Някой ползва ли имуностимулант  ТРАНСФЕРФАКТОР? Една позната ми го препоръча,но искам да събера повече мнения!

За пръв път го чувам, явно е от продуктите, които се разпространяват от мултилевъл компаниите. Аз такива не купувам, независимо колко ги хвалят  Crossing Arms

# 451
  • пак там
При първи прочит в гугъл за отзиви - освен възторжените има и някои доста притесняващи. И имайки предвид цената на това чудо-лекарство и най-вече факта, че се води хранителна добавка (тоест не минава необходимите клинически тестове), аз бих се въздържала от използването му.  Хеле пък върху детето си. За мен комбинацията от висока цена + много активна реклама за чудо-свойствата се асоциират с надут балон, който всеки момент може да се спука. И не е ясно какви ще са последствията.

# 452
Миналата година направихме два пълни курса с бронховаксом през есента и пролетта. Абсолютно никакъв ефект не видях. Беше болен точно през седмица почти цяла година. Надявам се тази да не е така. Сега правя нещо друго, но искам да минат още няколко месеца и ако още има ефект ще споделя.

# 453
  • В две мънички очи...
Ходихме до спешното.40гр температура.7часа не можах да я сваля повече от 39,4 по никакъв начин ConfusedТам буквално никакво внимание не ни обърнаха.Гърло,преслушаха я,измериха и температурата с някакъв измислен термометър(аз меря само с живачен),изкараха я 38,7,изписаха Оспен,даже кръв не взеха и хайде чао.През цялото време ме гледаха като луда,че водя детето там с температура.А то жълто,отпаднало,не може да ходи,само хленчи,едва гледа,трепери...ужас,аз бях полудяла.Започнах Оспена,не е пила до сега АБ,но не мога да рискувам с тия температури.Сега поспадна,малко над 38,но с моного кмпреси с оцет.Ужас просто.Аз продължавам да мисля,че е от тоя глупав Бронховаксом!

В такива случаи съм редувала Панадол - Нурофен - Панадол през 4ч. и като краен вариант хаксалгин. Поне така са ми казвали педиатри. Досега само веднъж ми се е налагала тази комбинация и си е наистина ужасно.

# 454
  • Mediterraneo
Аз, честно казано, така съм претръпнала на високи температури и от двете си дъщери, че никога не бих отишла в спешното за едната Т. Без никакви други симптоми; единствено ако е с висока Т и кашлица, нищо други не би ме накарало да отида в спешното. Не се страхувам от високата Т.

# 455
И аз може би ще разсъждавам като теб след време,но никога не бях виждала детето си такова и никога не ми се е случвало,да не мога да сваля температурата.Редувах Панадол и Нурофен през 3 часа и тя не мръдна повече от няколко десети  Confused

# 456
Някой ползва ли имуностимулант  ТРАНСФЕРФАКТОР? Една позната ми го препоръча,но искам да събера повече мнения!

За пръв път го чувам, явно е от продуктите, които се разпространяват от мултилевъл компаниите. Аз такива не купувам, независимо колко ги хвалят  Crossing Arms

И аз не съм го чувала, но пък точно от продукти разпространявани по този начин съм много по-доволна. И не говоря само за хранителни добавки, а и за тенджери Цептер, прахосмукачка Рейнбоу, козметика...
Да не говорим, че добър пробиотик в аптека не съм намирала...
Сего го намерих в Гугъл - ами това не е ли коластра? Ако е така по-евтино ще ви излезе тази на Аквасорс или някоя от И-херб - едва ли ще има разлика в качеството  Peace

# 457
Ей това трета седмица не мога да оправя дъщеря ми ,при мен - втора  ooooh!

# 458
Здравейте,благодаря за коментарите.До колкото разбрах е вид коластра,много популярен продукт в Русия.Аз го научих от една рускиня съседка. Сега чета и за българска компания GREEN MASTER с голям асортимент от билкови добавки. Някой ползвал ли ги е?

# 459
  • София
Малкото е с потресаваща кашлица  Tired
В неделя текнаха сополи, но без нищо друго. Викам си - не е нещо страшно, сополите бяха бистри. Вчера обаче като се почна една кашлица и на обяд повърна насън от храчки.
И аз понеже се ослушвах за лекар вчера, така и не отидохме. Днес ще го водя на слушалки. Май че засега гърдичките са чисти, но все пак да го чуе и лекарката.

# 460
Витамин Д е много важен за нормалната функция на имунната система. Във всяка лаборатория може да се направи изследване на нивото на вит.Д в организма - препоръчвам ви го  Peace
И не - никой от нас или децата ни не стои достатъчно на слънце и без много дрехи, за да поема достатъчно...

# 461
  Тъкмо да се похваля, ,че ходим на детска от почти месец без да се разболее малкия и миналият петък се прибрахме със сополи  Cry Е смея да твърдя, че е изградили някакъв имунитет.  Преди беше така  1 седмица в яслата, 1 у дома. Разминахме се само със сополките и леко зачервено гърло. Днес вече сме добре и от утре пак на ясла.  Simple Smile

# 462
Ние вече сме  по- добре ,но тази седмица ще си останем в къщи!Много болни дечица има тези дни в нашата градина!Нослето не се е отпушило напълно,    WinkДа си изпием бронховаксона и тогава ще ходим на градина!
Всички болнички деца бързо да оздравяват! Hug

# 463
Ох, чудя се да се смея ли, да плача ли! Все съм очаквала, че детето ще боледува в яслата, ама такова чудо не съм подозирала, че съществува. ooooh! Малкия тръгна януари на ясла, като беше почти нон-стоп болен, най-дългият му престой без прекъсване е 9 дена.  Crazy Юли, август и септември беше вкъщи, вчера тръгна отново, днес го взех и носа му вече тече като чешма. След 2!!! дена престой! Не знам вече какво да правя, как ще я караме, как да го лекувам, как да почвам работа? Давала съм какви ли не стимуланти-имунокинд, марсианци, клеева тинктура, сребърна вода, сироп от черен бъз, ехинацея...остана ли нещо в аптеката,което да не сме пробвали? newsm78

EmiR, изключително полезни постове пишеш. При малкия сополите продължават 7-10 дни, само веднъж се излекувахме за 3, като не знам това как стана. АБ капки не сме ползвали. Сега се замислям, че наистина може и да е някоя неизлекувана бактерия, защото хремите започваха през няколко дни, но МБ никога не сме пускали. Интересното е, че тези три месеца, през които си беше вкъщи, не е кихнал дори. Възможно ли е нещо детската да провокира? Между другото при мен хремите продължават много време, особено,ако е зимно време, може и целия сезон да си откарам със задна хрема. В момента, в който се оправи времето и топката на гърлото ми изчезва. Peace

# 464
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Hug
Отдавна не съм писала, ама сега сме с хрема.
Виждам, че след многото прекарани каквото и да правя хремата си е поне 7-10дена.
Аз започвам лечение винаги от първите признаци, но предпочитам да потече на пред, вместо да се стича към гърлото.....че, стават по-големите беди.
Сега се влачи от петък, вече отива на към оправяне Peace

Общи условия

Активация на акаунт