Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 773
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
# 466
  • София
Гърдите на моето са ок, чисти са. Тази сутрин обаче закуси, така че върви към поодбрение.

Ho hey, според мен е по-вероятно да си хваща циркулиращите налични вируси/бактерии.
Звучи гадно, но при моите към 3-тата година се наблюдава значително подобрение. И при вас ще се случи - детето расте и заяква.

# 467
Ох, чудя се да се смея ли, да плача ли! Все съм очаквала, че детето ще боледува в яслата, ама такова чудо не съм подозирала, че съществува. ooooh! Малкия тръгна януари на ясла, като беше почти нон-стоп болен, най-дългият му престой без прекъсване е 9 дена.  Crazy Юли, август и септември беше вкъщи, вчера тръгна отново, днес го взех и носа му вече тече като чешма. След 2!!! дена престой! Не знам вече какво да правя, как ще я караме, как да го лекувам, как да почвам работа? Давала съм какви ли не стимуланти-имунокинд, марсианци, клеева тинктура, сребърна вода, сироп от черен бъз, ехинацея...остана ли нещо в аптеката,което да не сме пробвали? newsm78
Все едно аз съм го писала. Явно всички минаваме през един и същи ад...

# 468
Витамин Д е много важен за нормалната функция на имунната система. Във всяка лаборатория може да се направи изследване на нивото на вит.Д в организма  Peace

# 469
  • София
http://ezine.bg/n11-10960-%D0%A1%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D … D1%8F%D0%B2%D0%B0
Една полезна статия...особено последното за студеното време и настинките. Много обичам като ми кажат, че детето било настинало....

# 470

Една полезна статия...особено последното за студеното време и настинките. Много обичам като ми кажат, че детето било настинало....

Само не съм съгласна в статията, че настинките се причиняват единствено от бактерии. Според мен и "прости" вируси също добре се отразяват на настинките Simple Smile

# 471
  • София
Друга причина за честите настинки през зимата са уредите за отопление, които изсушават въздуха в помещенията. Така носната лигавица става лесна плячка за бактериите и вирусите.

# 472
Друга причина за честите настинки през зимата са уредите за отопление, които изсушават въздуха в помещенията. Така носната лигавица става лесна плячка за бактериите и вирусите.

Явно това ми е направило впечатление: "...причинители на настинките са всъщност бактериите." и не съм дочела до края Peace

# 473
  • София
Много обичам като ми кажат, че детето било настинало....
И аз го обичам това  Whistling
Както и 'ама това са само градиснки спополи, те не са заразни', казано от позната, която ни е поканила на гости с децата...
А като карах и аз  'яслени сополи от зъби' - бях по-голям парцал от детето.

# 474
  • София
Имам спешно питане, на  коя  мама детето му беше дълго време с висока температура? И двамата са с тръшнали като дробчета, дори сллед хексалгин не спада вече 24 часа, та какъв вирус върлува сега? Да не е шарка? Хепатит? Нямат други симптоми...

# 475
Вчера му позавехна хремата и го пратих на ясла. На обед ми казаха сестрите, че е започнал да кашля силно. Айде при педиатърката. Кашлицата била от леко зачервеното гърло и сополите. Освен капките, които давам и Инфлуцида ми изписа и тонзилотрен. Сутринта ми се буди с 37.4. При това положение не можах и на работа да отида, а още не съм подписала трудовия договор. Считайте за какво става дума. Поне 2 хремави и едно кашлящо дете видях в яслата из оня ден. Следващия път ни най малко ме интересува и аз го пускам, ако ще и с температура да е.

# 476
  • Mediterraneo
Имам спешно питане, на  коя  мама детето му беше дълго време с висока температура? И двамата са с тръшнали като дробчета, дори сллед хексалгин не спада вече 24 часа, та какъв вирус върлува сега? Да не е шарка? Хепатит? Нямат други симптоми...

При повече от 3 дни бих пуснала изследвания на стерилна урина задължително. До 3 дни с висока Т, независимо колко е висока и доколко се повлиява от медикаменти, не предприемам нищо друго, ако е само Т, без други симптоми. Или е вирус и минава, или е вирус и се появяват разни други екстри, или след този период започвам да търся огнището  Simple Smile

# 477
  • в огледалото на живота
.....Следващия път ни най малко ме интересува и аз го пускам, ако ще и с температура да е.
Не мисля,че би си го позволила сама на себе си,най-малко на детето.....
И така като се завърти порочния кръг какво се получава ?
Не казвам,че са прави останалите,но не е редно.

Мен друго ме интересува:в нашата група има 1 дете,което си кашля и то здравата.На РС майката се презастрахова,че е оздравял вече и това е остатъчна кашлица.Да,ама не... Confused
Така здраво кърти това дете,като стар тютюнджия...
Отделно всяка сутрин го засичам с едни зелени засъхнали сополи...гледката не е от най-хубавите.Не смея да говоря с г-жата,с майката пък съвсем,но кажете в случая как да реагирам.
Дъщеря ми беше с силна хрема,която на 3 ден намаля,но въпреки всичко останах една седмица с нея болничен докато напълно се изчисти.
Как реагирате вие в случая?Незнам дали има медицински филтър сутрин,но ако да,то определено  това дете не  бива да е там в момента.
Само не скачайте моля,че се израствали болестите и подобни ...... StopСлучая е съвсем различен.

# 478
  • София
В нашата ДГ няма мед.филтър, независимо, че сутрин седи една сестра, но нито прави забележка на видимо болните деца, нито връща някое, това поне за 3 години не съм видяла. На учителките са забранили да коментират здравословното състояние на децата, камо ли да връщат болни деца. Но по съвестине учителки, чувам, че споделят на родителите - че детето примерно не е могло да диша, че много е кашляло, без да дават съвети.. Миналата година скарлатината на каката в групата продължи 6 месеца - та всичко зависи от директорката на ДГ и родителите. В друга ДГ скарлатината беше ликвидирана точно за 1 месец, защото мед сестра подкрепена от директорката е казала, че няма да допусне дете без чиста микробиология. Е в нашата това не се случи....така че нещата са много относителни. Оправия няма, аз лично доста сериозно се бях заела с борбата със скарлатината, но част от родителите, чиито деца бяха носители на стрептокока, но към момента не бяха болни не желаеха да ги лекуват...Е след това се разболяха и затова 6 месеца групата почти непрекъснато беше под карантина, но....това е положението...МЕд.сестра дава съвети, тя не е лекар и не може да препоръча лечение, но родители им минава от едното ухо през другото....и така...Ако се върне дете, се носи бележка от личната, че кашлицата е алергична и че не е заразна, в ДГ нямат право да го върнат детето. Доста нагли родители има...това е истината.

# 479
Как реагирате вие в случая?Незнам дали има медицински филтър сутрин,но ако да,то определено  това дете не  бива да е там в момента.
Само не скачайте моля,че се израствали болестите и подобни ...... StopСлучая е съвсем различен.

Никак не реагирам, отдавна съм спряла да се вглеждам в сополите на чуждите деца. На мнение съм, че родителите, които си пускат болните деца, не са виновни. Виновни са тези, които го допускат. Или трябва да има здравен контрол за всички деца, или всеки да се оправя.

Общи условия

Активация на акаунт