Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 761
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Миналата година се карах с 2 ма такива родители. Говорих и с госпожата. Няма оправия.
Дано тази не ми се налага да се разправям с майки и татковци, и те да ми обясняват как губели по 10 000 лв. на ден ако не ходели на работа и какво толкова то си пиело Аб детето..... да ама аз не работя вече 5 г. и миналата година моите деца от такива изпиха по 3 АБ за разкош и се влачиха болни 4 месеца.....

# 481
Какъв пробиотик давате ,когато детето пие АБ?Никакъв не ни изписаха,а аз нали не съм давала АБ до сега и съвсем изключих ,а принципно знам,че се дава   Embarassed

# 482

На мнение съм, че родителите, които си пускат болните деца, не са виновни. Виновни са тези, които го допускат. Или трябва да има здравен контрол за всички деца, или всеки да се оправя.

Точно това имах предвид. Не може едни да си правят каквото си искат, а други да взимаме болнични като луди.

Какъв пробиотик давате ,когато детето пие АБ?Никакъв не ни изписаха,а аз нали не съм давала АБ до сега и съвсем изключих ,а принципно знам,че се дава   Embarassed

На мен като съм давала АБ и ако не ни спадне Т до края на уикенда явно пак ще давам са ми изписвали витамини. Аз като е на АБ му взимам витамин С з боцкане и му го давам с лъжичка. Пробиотици има всякакви. Но най си е добре да отидеш да попиташ в аптеката кое те ще ти препоръчат.

# 483
  • София
От тези по аптеките - на децата са изписвали био баланс бейби обикновено. Има и много други...

# 484
Аз давам Бейби Био Баланс или Био Гая. Доволна съм. Приемът продължаваме поне 10-15 дни след антибиотик.

# 485
Мерси  bouquet Ще питам утре в аптеката.Давам витамини откакто е на АБ,защото съвсем нищо не яде(тя принципно има проблем с апетита) и този глад в комбинация с АБ..никак не ми харесва.

# 486
  • Mediterraneo
И аз давам Био баланс бейби

# 487
  • в огледалото на живота
Как реагирате вие в случая?Незнам дали има медицински филтър сутрин,но ако да,то определено  това дете не  бива да е там в момента.
Само не скачайте моля,че се израствали болестите и подобни ...... StopСлучая е съвсем различен.

Никак не реагирам, отдавна съм спряла да се вглеждам в сополите на чуждите деца. На мнение съм, че родителите, които си пускат болните деца, не са виновни. Виновни са тези, които го допускат. Или трябва да има здравен контрол за всички деца, или всеки да се оправя.
Сополите бяха само като долълнение.Говорим за кашлица ,която така дере детето,че дъх не може да си поеме.Засичаме се всяка сутрин с него в продължение на 3 седмици и определено имам поглед върху нещата ,макар и за 5мин.
И как да не са виновни родителите?!Защо вината да се прехвърля на друг?Нали именно те са тези които трябва да реагират  при подобен проблем?
То иначе много лесно всеки да се оправя....
Няма значение,не съм аз тази която би могла да прави забележка за здравното състояние на чуждо дете,но пък и не желая моето да бъде атакувано от болести постоянно,заради родители непукисти... Tired

# 488
  • София
devi4ca, за съжаление е борба с вятърни мелници  Confused
Медицинският филтър няма право да върне детето ... родителят веднага ще представи една бележка за "остатъчна кашлица" или "алергични сополи".
А пък разговор с тези родители, които са си позволили да изпратят в градината зеленясало и кашлящо дете просто е безмислен. Ако решиш да говориш с възпитател или директор - ще ти дадат препратка към мед. филтър и така ... завърташ се в кръг и всичко отначало.

Аз лично тази година се надявах детето ми да е "израстнало" поне в малка степен вирусите и бактериите, но уви - вече изпи един АБ заради гнойна (бактериална) ангина, аз съответно също си взех дозата покрай нея - това на втората седмица посещение, от вчера е с бистър, воден секрет от носа ... това на 4-тата седмица.
И така моите надежди за по-лесно и по-рядко боледуване колкото по-голяма става рухнаха  Confused

umi zoomi, от тези, които се намират в аптеките горещо ти препоръчвам Пробиен Кидс  Peace

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 21:49 от ninnann

# 489
  • София
Как реагирате вие в случая?Незнам дали има медицински филтър сутрин,но ако да,то определено  това дете не  бива да е там в момента.
Само не скачайте моля,че се израствали болестите и подобни ...... StopСлучая е съвсем различен.

Никак не реагирам, отдавна съм спряла да се вглеждам в сополите на чуждите деца. На мнение съм, че родителите, които си пускат болните деца, не са виновни. Виновни са тези, които го допускат. Или трябва да има здравен контрол за всички деца, или всеки да се оправя.
Сополите бяха само като долълнение.Говорим за кашлица ,която така дере детето,че дъх не може да си поеме.Засичаме се всяка сутрин с него в продължение на 3 седмици и определено имам поглед върху нещата ,макар и за 5мин.
И как да не са виновни родителите?!Защо вината да се прехвърля на друг?Нали именно те са тези които трябва да реагират  при подобен проблем?
То иначе много лесно всеки да се оправя....
Няма значение,не съм аз тази която би могла да прави забележка за здравното състояние на чуждо дете,но пък и не желая моето да бъде атакувано от болести постоянно,заради родители непукисти... Tired

обади се в някой инспекторат...аз миналата година и това направих, но не помня точно къде. Подадох анонимен сигнал и за малко имаше ефект....

# 490
  • София
ако е за Сф ето ти малко телефони
 http://www.srzi.bg/Pages/Contacts/default.aspx

# 491
  • в огледалото на живота
Тити,не съм в София,но благодаря  Hug
Незнам дали ще има ефект,но мисля в понеделник ако е същата ситуация тогава наистина да действам чрез обаждане в РИОКОЗ  Tired

# 492
Здравейте, записвам се и аз тук Peace
След около 5 дни на сиропче за кашлица и капки за сополи, от вчера сме на антибиотик Cry Давам и вит. Ц и био гая.
Девичка, нищо не става- аз седмица им говорех, че има болни деца, те ме уверяваха, че само се било изкашляло сигурно #Crazy Като им казах, че 2ра седмица няма да ходи, ме питат толкова ли е зле ooooh! и, че децата били заразни в инкубационния си период, още преди да почнат да кашлят...един вид пак си измиха ръцете #2gunfire
Иначе и аз съм на мнение, че родителите трябва да са по-съвестни Peace

# 493
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Sad
на нас ни преминаха сополите/от миналия петък - та до вчера/, но се появи пристъп на ларингит през ноща.
Охх, няма край...
Принудих се да дам Пулмикорт да диша през инхалатора. Ще продължа, и следобед на лекар.Да го преслуша и да ми потвърди лечението.

# 494
umi zoomi, от тези, които се намират в аптеките горещо ти препоръчвам Пробиен Кидс  Peace

Май само те стават от аптечните, по това което съм чела за тях, но не сме ги ползвали. Иначе от аптеката вече нищо не купуваме, освен презервативи Simple Smile

Иначе по отношение на болните деца по градините, имам наблюдения, че масово се водят такива. Като прибавим и храната, която получават там дечицата - филия с маргарин и евтин салам, пица с кренвирш, кроасан с шоколад (това е от менюто в ясла!), ми се вижда трудна задача да си изградят приличен имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт