Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 716
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
Как се процедира за детската градина при отсъствия по здравословни причини?А по домашни причини до 30 дни, предварително ли се попълва молба?

Ако примерно детето има само кашлица, и родителите го спрат за седмица, но не са го водили при педиатър, лекаря има ли право да даде извинителна бележка 2-3 дни назад?

# 511
  • София
Синекода е за суха кашлица, аз за такава с храчки не бих го дала. Нашата педиатърка ме кара да давам Синекод вечер преди да заспят за да могат да почиват и да не кашлят цяла нощ.

Медецинска бележка на нас ни издават винаги след като оздравеем, имало е случаи да не съм ги водила и педито даже да не знае че са били болни. Бележките се пишат от сестрата при нас , нямат входящи номера или друго с което се завеждат кога са издадени.
По домашни причини, пиша след като ги заведа след отсъствието, освен ако не е планувано пътуване и не го знам предварително.

# 512
В Бг се налага да носиш извинителна бележка ако детето отсъства от градина ли?

# 513
  • Once there was a Hushpuppy...
В Бг се налага да носиш извинителна бележка ако детето отсъства от градина ли?

Да, ако е болно.
Но, аз не винаги съм носила, защото не винаги съм искала да извинявам отсъствията. Просто съм си плащала таксата за градина и така.

Или попълваш бланка, че е отсъствало по домашни причини, както по-нагоре са писали - общо са 30 дни за учебната година Peace

# 514
Аха,ясно.Тук няма такава практика.Болно не болно,извиняваш го по телефона,таксата си върви,само май за храната не плащаш.

# 515
И ние изкарахме четири дни на ясла, и сме си в къщи.

При нас проблема е в ларингса, както се изрази лекаря, гърлото е леко червено, изписа тантум верде и тусавит за кашлицата, но не помага, кашлянето е повече.

Да ви питам, какъв сироп изписват вашите лекари за суха кашлица?

# 516
  • Once there was a Hushpuppy...
И ние изкарахме четири дни на ясла, и сме си в къщи.

При нас проблема е в ларингса, както се изрази лекаря, гърлото е леко червено, изписа тантум верде и тусавит за кашлицата, но не помага, кашлянето е повече.

Ако е с ларингит детето, трябва да внимаваш да го овладееш.
Казвам го от опит и неовладян един такъв вирусен преди 2 години почти.
Аз сега лекувах ларингит още в начален стадий,при първа кашлица и задушаване от нея. Имам винаги Пулмикорт за инхалации. Направих 3 дена по 2 и вече е по-добре.
Но, със сигурност се консултирай с лекар.
Сироп не се наложи да давам .
Правя много инхалации с физ.разтвор и промивки, тегля секрета и така..не допускам да слиза на долу.

Успех!

# 517
Какъв ефикасен аспиратор бихте ми препоръчали. Да не е този с прахосмукачката, че за в момента нямам прахосмукачка.

Силванченце,  този Тантум верде под формата на спрей за пръскане ли  го изписаха на детето ти ?

# 518
 От събота и назначих капки макситрол + сироп на тайс и инхалации , кашлиции ужас , хрема и обилно повръщане на секрети и всичко около тях , днес педито не остана доволна от самолечението и ни иска отново в сряда на контрола , все пак предписа АБ за всеки случай , от както сме тръгнали , на ясла само тази седмица е изцяло в къщи и в предните имаше петъчни такива , мисля да го боря това ,то е хрема ама толкова обилна , нослето горкото , днес леки корички ми се видяха

# 519
  • вече Пловдив
Проспан- дават го и за суха, и за "мокра" кашлица. Лично аз съм по-доволна от мукоплант и хустагил сиропи, дори и в началото детето да кашля сухо, много бързо започва да "кърти" и тези сиропи му помагат.  Peace

# 520
  • в огледалото на живота

Ен-ти-тус;Хустажил съм давала.

Синекод и Димекс също е пила дъщеря ми,но само по лекарска преценка и дозировка.

# 521
  • София
Силванченце,  този Тантум верде под формата на спрей за пръскане ли  го изписаха на детето ти ?
Тантум верде - спрей  Peace
Нашата лекарка го е изписвала след годинката и на 2-мата.
Но УНГ ми е казвало, че Орофар-спрей е по-подходщо за по-мъничките деца - разбирай на 2-3-4г.
Имам и от 2-та спрея в нас + Тонзилотрен.

Червено гърло, ако го хвана в начален стадий, почвам да го боря или с Тонзилотрен, или със спрея (хапчета за голямото, спрей за малкото, че не иска хапчетата).
Последната година не са ми правили усложнения. Но предната година (есента) изпуснах едно 'гърло' и 1 седмица не можахме да свалим Т, детето пи АБ, 2 седмици не беше яло, беше по-зле и от парцал.

# 522
  • в огледалото на живота
Силванченце,  този Тантум верде под формата на спрей за пръскане ли  го изписаха на детето ти ?
Тантум верде - спрей  Peace
Нашата лекарка го е изписвала след годинката и на 2-мата.
Но УНГ ми е казвало, че Орофар-спрей е по-подходщо за по-мъничките деца - разбирай на 2-3-4г.Имам и от 2-та спрея в нас + Тонзилотрен.

Червено гърло, ако го хвана в начален стадий, почвам да го боря или с Тонзилотрен, или със спрея (хапчета за голямото, спрей за малкото, че не иска хапчетата).
Последната година не са ми правили усложнения. Но предната година (есента) изпуснах едно 'гърло' и 1 седмица не можахме да свалим Т, детето пи АБ, 2 седмици не беше яло, беше по-зле и от парцал.
В Орофар има лидокаин и аз лично не мисля,че  е подходящ за такава възраст... Rolling Eyes.След 5,6г.може би да.
От Тантум и аз съм доволна,бързо облекчава зачервеното гърло  Peace

# 523
Лидокаин има и в бебешките гелчета за зъби. Предполагам, че дозировката е преценена съобазно възрастта.

# 524
  • в огледалото на живота
Лидокаин има и в бебешките гелчета за зъби. Предполагам, че дозировката е преценена съобазно възрастта.
О,да разбира се,но на листовката в спрея пише ,че не се препоръчва за деца под 4г.възраст
http://www.multipharm.eu/product/1043/orofar-orofar-sprey-pri-va … gavitsa-30ml.html

Общи условия

Активация на акаунт