Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 684
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Аз си признавам, че много не чета състава, проверявам дозировката.
Ходили сме във Вита в събота миналата година някъде и оттам беше коментара за орофар - че бил по-подходящ от тантума за по-малките.
Аз имам и 2-те, като и 2-те са ми изписвани от лекар.

# 526
  • София
+1 за Орофара...Изписвали са ни го още на 3 г. По-добър е, защото действа ОРОФАР действа срещу бактериите, вирусите и гъбичките, които причиняват възпалителни процеси в устата и гърлото Тантума облекчава болката, но няма същите свойства на орофара....това е за тантум вердетоБензидаминът е нестероидно противовъзпалително средство и притежава изразени противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства

# 527
Аз пак се включвам- нямахме никакво подобрение 2 дни (сополи, кашлица) а вдигнахме и температура. Вчера бяхме при лекарката пак и сега каза, че сливиците били възпалени и ни изписа Сумамед 5мл на 24 часа. От вчерашния прием никаква промяна- в 17.00 и после в 3.00ч пак вдигна температура. Трябва и днес да дам и утре сме пак при лекарката, но съм малко скептична с тази температура вчера...

# 528
  • София
Нормално е да се вдига Т до 72ч. след първия прием на АБ,т.е съвсем нормално е детето да поддържа Т все още.Не се притеснявай.

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 14:26 от .:Диди:.

# 529
  • София
Нормално е да се вдига Т до 72ч. след първия прием на АБ,т.е съвсем нормално е детето да поссържа Т все още.Не се притеснявай.
Аз не съм много съгласна с това твърдение. 3 дни след прием на аб newsm78 Обикновено при бактериална инфекция и верен антибиотик, подобрение има почти след първия прием./визирам подобрение в състоянието на детето, не излекуване с вълшебна пръчица/  Простото обяснение - бактериите почват да умират ...и нещата влизат в релси. Последния път малкия пи зинат и УНГ-то каза, че облекчение в състоянието ще има след първия прием и така беше. Верно, че сумамеда е удължено освобождаване, но това пък аб, който най-често е излизал резистентет при направените микробиологии.Обикновено подържането на Т е в резултат на вирусна инфекция. Случвало ми се е на 8я ден от аб да вдигне Т....е оказа се, че си е лепнал вирус докато лекувах бактериалната инфекция...Та антибиотик, без микробиология, при условие, че може да се изчака 3 дни /дори и с Т.../ако е вирус, ще размине, ако е бактерия и се пусне мб ще се знае, какво е...Ама така изписването на аб напосоки винаги ме е дразнело...

# 530
Здравейте!Искам да попитам капките от сребърна вода и клеева тинктура колко дни имат трайност?

# 531
  • Mediterraneo

Случвало ми се е и при двете да чакам да започне действието на АБ по 72 часа от първия прием на лекарството. Игра на нерви е, но се случва.

# 532
На мен са ми казвали лекари, че може чак след 3-ти или 4-ти прием на АБ да спадне Т.

Да попитам Биопарокс спрей още ли съществува ?

# 533
Ирина, преди време питах тук за клеевите капки и момичетата казаха, че си ги приготвят всеки ден. Та и аз така правя.
kimmy, Биопарокс си съществува. Ако е за дете, само ако лекар препоръча, и то с много повишено внимание, защото често води до реакции при деца. Миналата година моето дете направи ларингитен пристъп от изписания му Биопарокс и веднага го спрях и не бих го дала отново. На мен иначе ми  е помагал.

# 534
Питах, защотго по мои спомени съм била на 5 или 6 и точно Биопарокса ме оправяше. Ама от тогава 20 години са минали. Може изобщо да не е същото като качество и състав лекарството.

# 535
Ирина, преди време питах тук за клеевите капки и момичетата казаха, че си ги приготвят всеки ден. Та и аз така правя.
kimmy, Биопарокс си съществува. Ако е за дете, само ако лекар препоръча, и то с много повишено внимание, защото често води до реакции при деца. Миналата година моето дете направи ларингитен пристъп от изписания му Биопарокс и веднага го спрях и не бих го дала отново. На мен иначе ми  е помагал.
Благодаря!

# 536
Питах, защотго по мои спомени съм била на 5 или 6 и точно Биопарокса ме оправяше. Ама от тогава 20 години са минали. Може изобщо да не е същото като качество и състав лекарството.
Не знам дали си е същият Биопарокс. Аз го ползвах за първи път преди 3 г.

# 537
  • Варна
Аз вземам прополисова тинктура от медар/така ли се казва?  newsm78/ та той ми каза,че предстоявала 30 дни преди да е годна за употреба.Та вие какво приготвяте всеки ден? Rolling Eyes

# 538
Аз вземам прополисова тинктура от медар/така ли се казва?  newsm78/ та той ми каза,че предстоявала 30 дни преди да е годна за употреба.Та вие какво приготвяте всеки ден? Rolling Eyes
Това, за което говориш, наистина е прполисова тинктура. Ние вкъщи я приготвяме сами (и мъж ми, и свекъра имат пчелички, така, че в това отношение имаме достъп до всичко полезно от тях). Не е нужно чак 30 дни да се чака, може още на 3-4-ти ден да се вземе да се ползваот нея, но е хубаво клея вътре да престои поне 2-3 седмици  Peace
А другото,което момичетата приготвят всеки ден, са капките с тинктурата - няколко капки, разредени във физиологичен р-р (аз капвам 5 капки във флаконче от 10мл. физ. р-р). За капките със сребърна вода - идея нямам колко са трайни - те даже  могат да се капят неразредени (това съм го чела  при д-р Михайлов   Peace)
Лично мое мнение е, че на тези капки (и едните,и другите) практически няма какво да им се случи за няколко дни - нали идеята е, че и прополиса, и среб. вода изтребват вируси и бактерии,въобще всякакъв род гадини - как така ще позволят на разтвора да се развали  newsm78

# 539
  • в огледалото на живота
Раличка,така е да.Клеевата тинктура/купешка/ съдържа и спирт вътре,така ,че практически не би могло да се развали.
Аз опитвам от няколко дни да давам директно да смуче питката на прополиса,но нещо не и се нрави на госпожичката..
Остава варината на лъжица мед дневно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт