Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим?Тема 8

• 80 695
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Противогрипни ваксини на децата категорично няма да слагам. И ние не си слагаме.

Слагам само задължителните ваксини. И лекари са ми казвали, че противогрипните не са добра идея за децата. Всеки си решава, разбира се.

# 691
и лекарката на градината не връща деца, за да върне трябва детето да има температура или да повръща. Ако има хрема и кашля, няма проблем, ако не му е добре, също не е голям проблем, оставят детето да си лежи на леглото да си почива. И така.

Е, аз не бих го нарекла "добра новина".

# 692
  • на последния етаж
Да, моята умее да се издухва много добре. То и след толкова хреми Mr. Green.
Аз не се успокоявам, че всички са сополиви около нея, напротив. Защото се обезсмисля моето стоене вкъщи с нея, или плащане на гледачка, докато изчисти сополите и после на втория ден да е пак в изходно положение. Никак даже не се успокоявам.
Точно така мисля и аз. Миналата година за цяла учебна година дъщеря ми има около 50 присъствени дни. На втория ден тръгват сополите, спирам я за седмица-две, и след това сценарият се повтаря. Но бях по майчинство и си бях вкъщи. Сега не е така.
И моята дъщеря може да се издухва сама.

# 693
А това, че всички кихат и кашлят мен не ме утешава, моето дете може да не прави усложнения от едни сополи, а друго да направи пневмония. Не виждам защо трябва взаимно да им застрашаваме здравето. Peace

Аз пък не виждам смисъл да мисля за децата на другите родители след като те очевидно не мислят за моето. В яслата бях сигурно единствената, която спираше детето, когато има само сополи. 7-8 месеца луднах от схеми с всичките ми близки, за да мога и на работа да ходя все пак. Писна ми. И между другото, от както ми писна и за сополи не спирам, дъщеря ми боледува много рядко. Няма ли контрол за всички, е загубена кауза.

# 694
и лекарката на градината не връща деца, за да върне трябва детето да има температура или да повръща. Ако има хрема и кашля, няма проблем, ако не му е добре, също не е голям проблем, оставят детето да си лежи на леглото да си почива. И така.
Ами добра е, защото децата едно поне 50% от времето когато ходят на градина са сополиви и кашлящи. И да оздравее някое дете, въпрос на дни е пак да лепне хрема. Е няма начин половин година да съм в отпуска (защото ЛЛ не дава болнични само за хрема и кашлица, за да даде детето трябва да се е тръшнало и да е почти на път за болница). Пък и болнични да имаше, пак никой нямаше да ме търпи толкова време да ме няма. Затова казах че е добра новина. Нали все пак разчитаме децата ни да градят един здравословен и силен имунитет?

# 695
  • София
Нали все пак разчитаме децата ни да градят един здравословен и силен имунитет?
Здравословен и силен имунитет не се гради с непрекъснати сополи, ще ме извиняваш  Peace
С течащи носове непрекъснато единствено се градят хронични заболявания.
Истината е, че няма контрол...и ако имаше и имаше разбрани родители...групите щяха да бъдат по-здрави, не да се да приема, че е нормално 50 60% от групата да са непрекъснато болни. Щото това не е нормално. Като казвам непрекъснато болни не говорим само за сополи до брадата, но и кашлящи, пък и най-обичам тези дето кашлят с месеци и имат алергия Crazy....То заразата тръгва, много преди да се вдигне Т....но има и родители дето и с Т пускат децата си. Един сутрешен преглед от мед.сестра, според мен значително би подобрило положението в групите. Но вече и такъв преглед няма, защото родителите носят бележка от  педиатъра, че детето е окей....Ми няма оправия...Докато не си променим мисленето - няма и да има. И едно е да боледува по-голямо дете, съвсем друго е 2 3, та дори и 4 годишно.

# 696
  • София
Ако има хрема и кашля, няма проблем, ако не му е добре, също не е голям проблем, оставят детето да си лежи на леглото да си почива. И така.

Stop ... как така не е проблем ... на теб, когато си болна и не ти е добре дали ти позволяват в работата да си "полегнеш" ... полягаме и почиваме вкъщи, когато не сме добре ...
Polina82 - ако детето има сополи, кашля, не му е добре - има проблем - малък, голям .. няма да степенувам.

# 697
  • София - Рим и обратно
Ако има хрема и кашля, няма проблем, ако не му е добре, също не е голям проблем, оставят детето да си лежи на леглото да си почива. И така.

Stop ... как така не е проблем ... на теб, когато си болна и не ти е добре дали ти позволяват в работата да си "полегнеш" ... полягаме и почиваме вкъщи, когато не сме добре ...
Децата са болни на третия ден, след като са били прилежно излекувани вкъщи. Блазе на тези, които могат да си позволят да си "полягват" вкъщи на всеки 3 дни Rolling Eyes.
При нас всяка сутрин ги проверява сестрата. Но явно червеното гърло и сополите не са проблем. Какво правим?

# 698
Вчера  от градината  на обяд ми се обадиха че го е боляло коремчето-нищо друго!Изял си е супата на обяд и даже си е играл навън!Но аз без да се замислям на обяд отидох и го взех!А днес гърлото го боли и е хремав!

# 699
Ами добра е, защото децата едно поне 50% от времето когато ходят на градина са сополиви и кашлящи. И да оздравее някое дете, въпрос на дни е пак да лепне хрема.

Въпрос на дни е, да, и тези 50% можеха да са намалени, ако горното не беше така.
И няма да се изкарвам ангел, грижата ми е основно за моето си дете, което не пускам болно, но изкарва по 3 дни на градина, заради процентите на другите.

Пък това, че и да не му било добре, също не е проблем... Sick Проблем е за всички - за детето, надявам се само за родителя, щото на мен акъла щеше да ми е в детето, а не в работата,
за персонала в градината също, че си трябват грижи
и за другите деца и родители, че хем могат и останалите да се поболеят, хем учителките майтрябва да са болногледачи, а не да се занимават с други неща.

Вярно няма оправия.

# 700
  • София
Вчера  от градината  на обяд ми се обадиха че го е боляло коремчето-нищо друго!Изял си е супата на обяд и даже си е играл навън!Но аз без да се замислям на обяд отидох и го взех!

irina_77, даже и не го казвай ... ще ти завидят, че имаш възможност да си почиваш вкъщи  ooooh!

# 701
Ако не аз една от двете баби щеше да го вземе -непременно!Да са живи и здрави че ги има!  bouquet

# 702
И ние отново сме в къщи, първо 4 дни на градина, една седмица в къщи, и пак 3 дни на градина и в къщи.

Но е много странно, вдига три пъти т 39, това по-миналия петък, в събота и неделя само по един път 38, и толкова, гърло, уши и гърди чисти, суха кашлица и сополи, като постепенно кашлицата стана влажна и отшумя до тази събота и неделя.
И днес сутринта пак т 38 , хъркащо носле, като гърди, уши и гърло са чисти.
А лекарката каза, че ако пак вдига т, да почваме зинат.

Какво да направим, поне пкк ли да пуснем, и от нея нещо ще се види ли?Не е ли много силен зинат за такива леки симптоми?

На вас какъв А ви изписват?

# 703
  • София - Рим и обратно
Лекарят, при когото водя децата при по-сериозни и упорити неща, пуска АБ след кръвен анализ и антибиограма. Личната пък винаги ни дава направление за гърлен секрет и съответно - антибиограма. Иначе е много рисковано да се предпише неправилният за случая АБ. Според мен не е проблемът в антибиотиците, а в безразборното им пиене. Тогава се получават резистентни щамове и т.н.

# 704
Здравейте мами,
Извинявам се, че нахлувам така в темата, но имам един въпрос. Вчера когато съпруга ми е отишъл да вземе малката от ясла са му казали, че има температура и да не я водим днес и утре, за да не зарази и останалите деца. Въпросът ми е когато я заведем в понеделник (ако е оздравяла естествено) освен бележка, че не е болна от лекарката, трябва ли и някаква допълнителна бележка за дните, в които не е била а ясла. Извинявам се за глупавия въпрос, но не мога да се свържа с педиатърката, пък и в този студ не ми се ходи напразно до там.
Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт