Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 96

• 50 978
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Любов, Heart Eyes оправяй се бързо за да си бодра мечтателка като си дойдеш в БГ. Hug    bouquet

Аз пък си мисля, че няма нищо лошо да обсъждаме този спорен образ на Гюней и не само неговия. Действително има много въпросителни които останаха...ама за турски сериал е нормално.
За това сме ние...да ги доочопкаме до край. Whistling

# 436

С времето разбираш… Че истинските приятели се броят на пръсти и, че който не се бори за тях pано или късно ще се окаже заобиколен от фалшиви приятелства.
 След време също разбираш, че думи казани на прощаване могат да наранят човек за цял живот.
 След време си даваш сметка… Че който унижава или подиграва, което и да е човешко същество рано или късно ще преживее същите унижения, или подигравки умножени многократно.
 След време разбираш… Че да се извини може всеки, но да прощават могат само тези с голяма душа.
 След време ще се увериш… Че макар да си щастлив с тези, които са до теб, безкрайно ще ти липсват онези, които до вчера са били с теб, а днес вече са си отишли.
 След време си даваш сметка… Че макар да си щастлив с тези, от които си заобиколен, един ден ще плачеш за онези, които си оставил да си отидат…
 След време си даваш сметка…

Хорхе Луис Борхес

# 437

ღஐ Buğra Gülsoy International Page ஐღ

# 438
Госпожата  Heart Eyes изобщо не мисля, че искаш да ни провокираш с тези свои мисли за Гюней, напротив! Аз също много мислих за него ... съгласна съм, че никой не се сети да го пита какво му е, ама ти помниш ли разговорът им с Кузей на брега ? Когато те с Али пиеха и той ги намери? Тогава Кузей го изслуша, Гюней сподели защо не е могъл да реагира адекватно на случващото се. Защото на другия ден имал изпит ... добре де, това единствения му шанс ли беше да влезе в университета, няма ли всяка година такива изпити? Много ме подразни тогава това оправдание... защо не си призна просто, че се е уплашил? И защо постоянно защитаваше майка им? Защото осъзнаваше, че тя беше причината Кузей да се предаде. А после, когато Хандан обясняваше на Кузей как с дни, седмици не могъл да мигне Гюней, а Кузей и отвърна - Жал ми е за него. Той понеже можеше да си спи спокойно в затвора. Как да го съжаля, когато не ни показаха особено да се е измъчвал през тези 4 години? Добре, ще се съглася с теб, че и той е живял в ад. Обясни ми тогава, защо се е молел брат му да не излезе от затвора? Той го каза 2 пъти и не мисля, че играеше - това означава, че го е намразил веднага заради това, че е поел вината му, така излиза. А защо, като му е тежало толкова това бреме, не направи необходимото, за да поправи нещата? Хайде, в първия момент е бил паниран, разбираемо е, ама как му даде сърце да си мълчи, когато онази жена крещеше на Кузей, че е убиец и го кълнеше? Това никога няма да мога да си го обясня. Както казах, никой не е виновен, че сърцето му е тясно, такъв се е родил, страхливец беше, такъв си и остана до край. Стихотворението е много хубаво, но за съжаление и аз не виждам Гуньо в него...кога ли е бил зад брат си, кога го е повдигал, след като е падал ...виж, Кузей го виждам във всеки ред. Peace

# 439
# 440
Госпожата, въпросната снимка така или иначе е доста фотошопната, но се опитах да премахна текста.

# 441
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Фен, Heart Eyes и аз това казах вчера. Никой не го е питал какво иска, но това не му пречеше ако иска нещо да си го вземе или да направи необходимото да промени нещата. Пълнолетен млад човек не можеш да го управляваш ако не иска. Защо Кузей не се поддаде на майчини и бащини манипулации? Защо той винаги си отстояваше позицията без значение цената която ще плати?
Ако на Гюней толкова му е тежало, че Кузей е в затвора вместо него...защо не се предаде и да оправи нещата с него и със собственото си АЗ? Защо искаше смъртта му? Това ли е най-лесното? За Гюней...ДА! Да, защото не си е представял как след всичко това ще погледне брат си в очите. Срамът е бил голям...болката малка.
Имал кандидат-студентски изпит.....бла-бла...Все едно от университета са пуснали ПРЕС-съобщение, че ако Гюней утре не се яви...закриват мястото...и сакън...Гюню няма да има къде да учи...айде холан...това пък беше най-тъпото оправдание да вземеш на някой 4г. от живота.  ooooh!

# 442
Госпожата, въпросната снимка така или иначе е доста фотошопната, но се опитах да премахна текста.

Много, много ти благодаря !  newsm51  love001 newsm51
Направо е неотразим, прекрасен, съвършен !  Heart Eyes Crazy Flutter Blush Heart Eyes

# 443
Тук е като излязъл от приказка  Heart Eyes  Embarassed

# 444
  • Mystic Falls/Eindhoven/SoFiA

# 445
Фенче,  Heart Eyes не ме разбираш - не оправдавам нито малодушието му, нито постъпките му - търся обяснение за тях !  Peace
Толкова много пъти съм писала защо според мен, е постъпил по един или друг начин, винаги съм го обвинявала крайно ... и ако не беше този финал, сигурно нямаше да преосмисля нещата .
За мен, нито една дума от казаните във финалната сцена между братята, не беше истина . Гюней просто се нахъсваше, за да може да изпълни намисленото и ако не беше Джемре, нямаше да стреля, почти съм сигурна ! Толкова много пъти се връщах към този момент, че вече мога да го изиграя !  Laughing

Не знам ...за мен Гюней е дълбоко трагичен образ повече, отколкото мръсник !
Може би именно разскъсването между обичта и омразата, го подлуди на края .  Peace

Не е вярно, че Гюней не е бил зад брат си- спомни си сповените от детството, или когато тичаше да го спасява от боевете, или когато му даде парите, спестени през 4-те години ...или когато уби Ферат...
Някъде има нещо, което ми убягва, но ще го открия !  Wink Peace

# 446
"Но в едно нещо съм сигурна.Импулсивността не е същото като смелостта.Истинската смелост идва от сърцето.Понякога е нужна повече смелост не да скочиш, а да останеш на мястото си.Когато всеки от нас погледне в огъня, трябва да реши сам за себе си какво да направи."

"Дъщерята на пеперудите" Мери Алис Монро

# 447
Госпожата  Heart Eyes разбирам те бе, мило! Просто и аз не мога да си обясня някои действия на Гюней... и аз се опитвам, ама на ... не мога! Не е причината Джемре, мило. Щом като дори в представите си той си позволи да стреля по брат си и то в гръб...аз бях убедена, че ще го направи рано или късно. И се питам - какво толкова му причини Кузей, че го намрази до такава степен newsm78 Само Джемре ли е причината? Не мисля...

# 448
Здлавейте милички!
И аз да си кажа,с риск да се повторя от преди..
За мен тогава,когато Кузей беше лошото момче,когато всички пищяха в един глас от него,когато беше слаб,изстрадал,търсещ себе си,изпаднал в крайна нужда,или нещастен уличен хулиган-тогава Гюней го обичаше,закриляше,помагаше му и се изживяваше като баткото герой!Даже показателно за това е и снимката,коато закачи на прозореца на Джемре-"ДОБРИТЕ СТАРИ ВРЕМЕНА!"Включително и в преднината за любимото момиче!Показаха ни колко е "добър","грижовен","напредничав","умен","переспективен" не само в собствените си очи,ами и в очите на всички останали!Боготворяха го и това подхранваше неговото огромно ЕГО!
В момента,в който нещата започнаха да се обръщат,Кузей показа признаци на съживяване,не само,ами и на растеж,признаци на трудолюбие,на постоянство,честност,безапелационна саможертва във всичко и за всички,в този момент,в който всички забелязаха "новия Кузей",когато всички разбраха какъв безценен бисер бие в гърдите на това момче и го обикнаха,точно в този момент Гюней показа другото си АЗ!
Показа себе си-такъв,какъвто е бил,но под тежката пелена на любезниченето,на маниерниченето и на фамилиарниченето.Самата му жена-Бану,която го обичаше,несмотря на лошите действия от негова страна се уплаши и се отказа от него завинаги и безвъзвратно!
Не мога да търся нищо добро в характера на човек,който е убил сина на едно семейство и в продължение на години ходи да преподава на малкия брат,да се сблъсква ежедневно с болката,мъката и страданието на тези хора!
И защо крещеше в самозабрава,че е станал убиец заради Кузей,като той си беше убиец на момчето при катастрофата!Или още една вина искаше да вмени на брат си!
Не,не мога да намеря оправдание за този образ и мисля,че самите сценаристки много добре,бавно и последователно разгърнаха през тези две години образа му и накрая ни показаха истинския му облик!!

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 20:13 от usmivkata20

# 449
Здлавейте милички!
И аз да си кажа,с риск да се повторя от преди..
За мен тогава,когато Кузей беше лошото момче,когато всички пищяха в един глас от него,когато беше слаб,изстрадал,търсещ себе си,изпаднал в крайна нужда,или нещастен уличен хулиган-тогава Гюней го обичаше,закриляше,помагаше му и се изживяваше като баткото герой!Включително и в преднината за любимото момиче!Показаха ни колко е "добър","грижовен","напредничав","умен","переспективен" не само в собствените си очи,ами и в очите на всички останали!Боготворяха го и това подхранваше неговото огромно ЕГО!
В момента,в който нещата започнаха да се обръщат,Кузей показа признаци на съживяване,не само,ами и на растеж,признаци на трудолюбие,на постоянство,честност,безапелационна саможертва във всичко и за всички,в този момент,в който всички забелязаха "новия Кузей",когато всички разбраха какъв безценен бисер бие в гърдите на това момче и го обикнаха,точно в този момент Гюней показа другото си АЗ!
Показа себе си-такъв,какъвто е бил,но под тежката пелена на любезниченето,на маниерниченето и на фамилиарниченето.Самата му жена-Бану,която го обичаше,несмотря на лошите действия от негова страна се уплаши и се отказа от него завинаги и безвъзвратно!
Не мога да търся нищо добро в характера на човек,който е убил сина на едно семейство и в продължение на години ходи да преподава на малкия брат,да се сблъсква ежедневно с болката,мъката и страданието на тези хора!
И защо крещеше в самозабрава,че е станал убиец заради Кузей,като той си беше убиец на момчето при катастрофата!Или още една вина искаше да вмени на брат си!
Не,не мога да намеря оправдание за този образ и мисля,че самите сценаристки много добре,бавно и последователно разгърнаха през тези две години образа му и накрая ни показаха истинския му облик!!

newsm10 newsm10 newsm10 newsm51 Машалла!  bouquet
Аз също много пъти съм писала, че на Гюней му харесваше да бъде добрия брат, когато Кузей беше нищо, обичаше да го покровителствува, да показва превъзходството си, колко е по-умен, по-начетен, по-влиятелен. Точно затова си мисля, че не искаше да влезе в затвора - не че нямаше да може да кандидатства след като излезе от затвора, но какво щяха да говорят хората за него? Щяха да говорят това, което говореха за Кузей. И наистина съм се чудела с какви очи е ходил у тези хора, чието дете лежи на съвестта му. Аз , за разлика от много дружки тук не мисля, че Кузей имаше вина за тази катастрофа ... Гюней нямаше право да се кара с него, докато шофираше, Кузей си мълчеше, той започна да му надига. И не го е карал Кузей да ходи да го търси в онази злополучна нощ, нали? Но, винаги, за всичко, все Кузей му беше виновен на него - дори накрая пак него го обвини, че не е успял да обикне Бану ...хайде сега, де. И затова, че го изритаха от холдинга пак Кузей му беше виновен ... абе Кузей му е виновен, че въобще диша на тоя. Мъча се да намеря обяснение за неговите действия, но не мога. Изборът на живот си беше негов, да си простят взаимно пак беше негов. НО той не пожела...

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 20:14 от queen_fenka

Общи условия

Активация на акаунт