ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 634
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София по рождение
Бъдещия деветокласник замина на море с приятелско семейство. Взе "Черният корсар" newsm78 . Аз бях питала преди, но не си спомням отговора, от къде да му взема книга на немски, или направо да препоръчате някоя, не разбирам езика Grinning

# 106
  • София
В книжарници Orange има доста богат избор на книги на немски и английски (и други езици).
На пл. Славейков също продават на старо (но скъпичко като за стари книги 8-12 лв.)
разни книжлета на немски. С девойката се мотаехме там преди две седмици и
й избрахме една криминална боза на немски - продавачът й предложи няколко и
тя си избра тази, която й се стори разбираема за нивото й. Аз също нищо не разбирам
от немски Simple Smile
По-нататък сигурно ще й търся обаче книжки за киндъла.

# 107
  • София
Тъкмо от Ориндж и взех "Баскервилското куче" на немски Peace

# 108
  • Там, където ме обичат
Момичета, да споделя с тези, които не знаят.
На другите се извинявам, ако сметнат, че е елементарно и отдавна са запознати.

Та, за тези, които имат таблети, ел. четци или смартфони, да не чакат някой да им препоръча книга или мама да им купи. Или като моята хубавица да кръстосват две седмици София в търсене на подходяща книга. Има сайтове с огромно предлагане на книги на различни езици, тематики и автори. Много от тях безплатни. Има и теми във форума за четци, телефони и книги, така че може и там да погледнете.
С две думи имат всички условия  децата ни, за да седнат и четат, веднага и безплатно.
Остава само желанието. Mr. Green

# 109
  • София
Моят от три седмици е при баба си и дядо си и ги ядосва, защото цял ден се мести от кълка на кълка пред лаптопа. Laughing Последно знам, че баба му предприе някакви мерки и му ограничи времето. Wink В резултат на това всяка вечер се приспива с четене на "Илиада" на Киндъла. Simple Smile

Не знам дали знаете, че Гьоте институт предлагат безплатна библиотека с електронни книги на немски език. Записването става по Интернет. Срокът за прочитане е 7 дни, но предполагам, че може да се удължи. За съжаление не може да се полва с четци Kindle заради DRM защитата, но има опции за най-различни приложения на iPad, iPhone и смартфони с АндроидPeace

У дома имам десетина юношески книжки на английски език и с удоволствие бих ги заела за четене през лятото. Simple Smile Засега пускам само списък със заглавията. По-късно ще добавя по няколко думи за всяка книжка, ако има интерес.

Anne Louise MacDonald- The Ghost Horse of Meadow Green

Roald Dahl- Danny the Champion of the World

Tessa Duder- Too Close to the Wind and other stories

Antoine de Saint-Exupery- The Little Prince

Tales of Mystery & Imagination- from the stories of Edgar Allan Poe, retold by  Tony Allan

Margaret Mahy- Memory

foxysilver, много полезно включване! Hug И аз точно за това си мислех. Wink

# 110
  • Там, където ме обичат
sweetkids_mama, благодаря за предложението.   bouquet
Пропуснах да уточня причините, поради които направих горното предложение.
Основното преимущество на новите, хай-тек варианти за четене е тяхната интегрираност с електронни речници. Някои изискват интернет връзка, някои не. Конкретно английските са ОК, с малко повече играчка могат да се задействат и френските, за немските не знам, все още не съм ползвала.
Ако има конкретни въпроси, ще се опитам да помагам.  Peace

# 111
А моят хубавец вчера ми каза: " От толкова фиести ще науча перфектно езика."  ooooh! Направо ме разби  Joy! Цяла седмица празник Сан Фермин в Памплона. Вчера момче от компанията пострадало докато тичало пред биковете. Всяка вечер са навън с компанията до малките часове. Дори си е харесал някакви момиченца испанки от компанията. Истинско синьо лято  Mr. Green! Предполагам, че като се върне в БГс нетърпение ще чака следващата лятна ваканция, за да замине пак  Grinning.

# 112
  • В най - голямото село
foxysilver Права си, желание трябва. Мойта дъщеря ми казва, въпреки , че си ми свалила книгите в ел. вариант, аз искам да си ги чета на книжен.

# 113
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 benighted, блазя му на момчето  Hug Нека дивее и се влюбва Simple Smile Какво по-хубаво от изживяно "синьо лято"   bouquet

# 114
  • Там, където ме обичат
foxysilver Права си, желание трябва. Мойта дъщеря ми казва, въпреки , че си ми свалила книгите в ел. вариант, аз искам да си ги чета на книжен.
Е, то няма угодия.  Mr. Green

# 115
  • Mladost
http://akademika.bg/2013/07/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D1%82 … 0%B7%D0%B0%D1%80/

мами на класички какво мислите по въпроса..... моето дете не е очаровано newsm78

# 116
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
http://--,--/2013/07/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B3%D0%B4%D0%B5%D0%BA-%D0%B2-13-%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D1%83-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80/

мами на класички какво мислите по въпроса..... моето дете не е очаровано newsm78

Не ми се отваря  newsm78

# 117
  • София
и моите предпочитат книжните варианти. Друго си е да хванеш книгата в ръка!

# 118
  • София
http://--,--/2013/07/%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B3%D0%B4%D0%B5%D0%BA-%D0%B2-13-%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D1%83-%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%80/

Не ми се отваря  newsm78

Доколкото виждам, линкът е за предложеното местене на НГДЕК в закритото 13 СОУ до Женския пазар.
http://lm.e-card.bg/Klasicheskata-gimnaziya-se-mesti-do-Jenskiya-pazar-58464

# 119
  • Mladost

Не ми се отваря  newsm78

в сайта на академика.бг  са поместили статия -  "Местят НГДЕК в 13-о СОУ на Женския пазар"

Общи условия

Активация на акаунт