ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 619
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • в огледалото на живота
sweetkids_mama  дай малко информация за тези лагери, или линк.
И аз се присъединявам  Peace
То,почти свършва лятото,но пък не се знае ....
Моя хубавец не мога да му видя очите...Спи до късно,хапване,баня,разходка с приятели...вечер като се прибере и залепва на монитора я за някой фил,я за чат .... ooooh!
Книги ли?Какво беше това..... newsm78

Та така....

# 556
Доста заспа темата през ваканцията Simple Smile, явно добре я оползотворяват децата.
Май няма да я изпишем до началото на учебната година и ще трябва да и сменят заглавието  на "Десетокласници".
Моята много четяща дъщеря отказа да дочете "Дон Кихот"  Sad, сигурно ще я попрехвърли, когато започнат да я изучават, но не е същото.  
Как е при вас?

"Дон Кихот" ще я започва днес Laughing Иначе е прочела от задължителните "Граф Монте Кристо" и "Бел Ами". Първата й харесваше на приливи и отливи, като всяка дебела книга "от едно време", втората й се стори отегчителна, но не много.
А, "Робинзон Крузо" и "История славянобългарская" фигурираха в списъци от предишни години и ги е чела, та се броят и те за четени  Laughing

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 10:07 от Химикал

# 557
"Бел Ами" я нямаме в списъка newsm78
Честит празник на всички ,които празнуват днес!
Бъдете здрави и обичани  bouquet

# 558
  • София-Младост
"Бел Ами" я нямаме в списъка newsm78
И аз май не съм чувала да я споменава...Декамерон беше изгледан на филм, както и Робинзон Крузо...  Crazy За първото съм съгласна, но Даниел Дефо си е класика за мен.

# 559
Хм, "Ад" прочетен,но не на Браун ,а на Данте Laughing

# 560
  • София
Химикал, очаквам след време да споделиш дали е прочетена. Simple Smile И на мен ми беше скучна навремето, но съвестно я прочетох.

Сама, с връстници на море или планина все още не я пускам. Не, че няма желание, но е наясно с мнението ми по въпроса, така че не настоява особено. Пък и има по-голяма сестра, с която има възможност понякога да бъде някъде без надзора на възрастни.

# 561
Химикал, очаквам след време да споделиш дали е прочетена. Simple Smile И на мен ми беше скучна навремето, но съвестно я прочетох.

Чете съкратеното издание, засега не се оплаква, но не е като да не може да я остави  Sunglasses

Навремето на мен не ми беше скучна, защото преди това даваха едно анимационно сериалче по телевизията, което гледах с удоволствие.
https://www.youtube.com/watch?v=w4tFzD13hmc

# 562
  • София
Ала-Бала, ето линк към доброволческите лагериbouquet
По принцип за международните трябва да са навършили 18 години, но за някои проекти има изключения. На този адрес може да се регистрирате да получавате информация по имейл.

# 563
  • София по рождение
 Hug Здравейте,
за протокола: Граф Монте Кристо, българската литература, Тартюф, Робинзон Крузо. Бел Ами я подмята, каза, че ще я прочете. Нищо странично, а до преди 2 години много обичаше да чете. Забавлява се иначе с приятели-басейни, кино. От 1-ви ще ходим на море. Мисля, че догодина няма да иска с нас вече. newsm78

# 564
  • София-Младост
Hug Здравейте,
 Мисля, че догодина няма да иска с нас вече. newsm78
Sad Девойката от тази година ни отказа. Вярно, че нашето море и неиният спортен лагер съвпадат, но и казахме, че с удоволствие ще изтеглим почивката, но не...отказа, а ще ми липсва. Сякаш не мога да свикна с мисълта колко бързо лети времето и как тя расте...

sweetkids_mama , благодаря ти   bouquet

# 565
  • София
Ала-Бала, много добре те разбирам! Hug Днес ми е криво, защото синът ми се прибра в София. Ще си кукува самичък близо две седмици, докато се приберем и ние. Така искаше, така се бяхме разбрали, но на мен пак ми е мъчно. Прекарахме последните няколко дни заедно в Бургас и беше много хубаво, а и най-малката ми дъщеря много му се радваше и все се гушкаха. Все повече ще се отделят от нас и трябва да свикваме, колкото и да е тъжно.

# 566
  След 2 месеца с едно детенце от днес съм с 2. Баткото се прибра след 2 месеца в чужбина. Беше повече от месец в Испания, а последните 3 седмици изкара във Виена при леля си. Очарован е от Виена, ходили са в Пратер, ходили са на пикник край Дунав, с две думи - много е доволен от лятната ваканция! След 2 седмици пък заминаваме на море в Турция на кайт сърф и може да се каже, че това лято почти не е стоял в БГ  Grinning. Сега няма търпение да се види с приятелите си и се радвам, че и Косьо е тук!
  Колкото до книгите - не знам какво и дали изобщо е чел нещо. Върна се с подарък - два романа на испански, но ме съмнява, че ще ги прочете. Сега ще го понатисна да прочете поне Дон Кихот, защото сигурно ще я учат и в часовете по испански.

Рапорт даден  Grinning!

# 567
Изчете си търпеливо "Дон Кихот", не й стана любима книга, но общо взето й хареса. После прочете  "Дядо Горио" и тя вече й хареса много. Приготвила си е "Декамерон", но сега има гостенче и нещо все не остава време за четене  Sunglasses

# 568
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро  Hug

За четенето ... както повечето ни хлапетии за пръв път тази година отказа да чете зад. литература - прочете с кеф "Сонетите" на Шекспир и  с досада "Граф Монте Кристо" ... Иначе изчете поне 30-тина книжки, които я вълнуват ..., а днес се захвана с една от 600-стр. на английски "През Вселената" -
Скрит текст:
  тинейджърска фантастика Simple Smile Много е щастлива, защото е прочела първата глава (20-тина стр.) и е имала само едно затруднение с една дума ... И аз съм щастлива, защото тя мрази английския и от 2 години - от както не го учи в  училище - единствения й досег с него е телевизия и Интернет ...

Иначе - спане, дружки, разходки ... предстои ни и морето ... Та, приятно мързеливо й мина ваканцията Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 08:18 от Почти безобидн@

# 569
  • София
Химикал, браво на детето!
Моята започна интензивен курс по френски, който през годината ще продължи с обикновен. Много е ентусиазирана.

Общи условия

Активация на акаунт