ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 699
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • гр. София
Химикал, браво на детето!
Моята започна интензивен курс по френски, който през годината ще продължи с обикновен. Много е ентусиазирана.

Браво на детето! Пък аз едвам я навих да ходи на курс по английски език тази година... Sad Твърди, че наученото в у-ще й е достатъчно, защото няма да кандидатства в чужбина. Лошото е, че на тестовете за определяне на ниво, които прави се оказа, че все пак не е усвоила преподавания материал добре, има доста пропуски. Засега е решила да набляга повече на Биологията и Химията, отколкото на езиците.

# 571
Браво на децата, които ходят на езикови курсове! Аз се надявах да чете книжки в оригинал през лятото, но така си и останаха. Дано не си забрави езиците до септември.

# 572
  • В най - голямото село
Дъщеря ми цяло лято си чете книжки на английски, но от задължителните само "Декамерон".
Браво на децата ентусиазирани да ходят на езикови курсове. Ние не сме от тях  Blush

# 573
  • Там, където ме обичат
Дъщеря ми цяло лято си чете книжки на английски, но от задължителните само "Декамерон".
Браво на децата ентусиазирани да ходят на езикови курсове. Ние не сме от тях  Blush
И ние не сме от тях. Под "ние" имам пред вид госпожицата, макар че аз уча през лятото, при това доброволно.  Mr. Green

# 574
  • гр. София
Браво на децата ентусиазирани да ходят на езикови курсове. Ние не сме от тях  Blush

И книги обещаваше, че ще чете и си остана само с обещанието..............Foxy, твоята госпожица не беше ли в Английска гимназия?  newsm78

# 575
  • Добрич
Наближава новата учебна година.
Лятото за Деси премина напълно в релакс. Беше 2 седмици на езиков курс във Франкфурт, и с това се изчерпва ученето през ваканцията. Поне се върна много въодушевена и възхитена, с желание за курс и догодина Simple Smile.
От книгите може би е прехвърлила (буквално) 2 или 3 и май това ще е.
Амбицирала се е да подобри английския си, а и по цял ден си чати сега на английски с новооткритите си приятели от Франкфурт. Уж там за немски курс бяха.. Wink На всички май английският им е по-лесен.
Иначе все още не ни е отказала семейна почивка. На море също обича да ходи с нас.

Очаквам сега в десети клас вече малко да се определи, да има някакви идеи за бъдещето си. Че досега беше... Sad
Пожелавам на всички последни ползотвортни дни на ваканция и успешна нова учебна година!

# 576
  • София
anuschka струва ми се, че малко деца в тази възраст имат ясно изразени желания за професионална реализация.  Peace
От това, което виждам около мен и от опита ми с голямата дъщеря, това се случва в 11. клас, че дори и в началото на 12. клас. 
П.П. Тази тема ще я изписваме ли до 15-ти или ще и сменяме заглавието?

# 577
  • София
Мисля, че вече не може да се редактира първия пост, освен ако не помолим модератор. Гледам, че на миналогодишните десетокласници темата стои със старото заглавие, та да не стане объркване. Wink  Да пишем до 15-ти и после да пуснем нова, предлагам аз. Peace

Ние се прибрахме в София. Младежът се беше справил доста добре - нямаше неизмити чинии, беше пускал пералнята, дори ни беше сготвил. Simple Smile Не беше чел нищо, обаче, от задължителната литература. Thinking Никое от заглавията не му било интересно и не можел да чете по задължение. ooooh! 

# 578
  • Там, където ме обичат

И книги обещаваше, че ще чете и си остана само с обещанието..............Foxy, твоята госпожица не беше ли в Английска гимназия?  newsm78
Освен курсове по АЕ, има и курсове по ФЕ, НЕ и поне още десетина езика Mr. Green
Госпожицата ако знае какви ги мисля...

# 579
  • София
Foxy, не ми казвай, че ученик от АЕГ има нужда от курсове по АЕ.  Peace
За добро или за лошо няма сила на земята, която да накара моето дете да ходи на нещо допълнително, което не е по нейно желание, така че какво мисля аз или някой друг от семейството е без значение за нея.

# 580
  • Там, където ме обичат
Foxy, не ми казвай, че ученик от АЕГ има нужда от курсове по АЕ.  Peace
Неее, нали съм написала, че има и други курсове. Peace
Коментарът ми беше по една моя идея за покачване на нивото на втория език. Ако не се ръчка допълнително по него, знанията са много временни. Докато запомни спрежението на едните глаголи, вече е забравила предишните.  Mr. Green

# 581
  • София по рождение
anuschkа
езиовият курс във Франкфурт училището ли го организира или чрез фирма, организираща курсове?

# 582
  • Добрич
anuschkа
езиовият курс във Франкфурт училището ли го организира или чрез фирма, организираща курсове?
Директно с немския институт се договарях. Варианти много, но се спрях на най-евтиния вариант, тъй като Деси държеше да е само две седмици. Сега вече за догодина иска поне 3-седмичен курс Simple Smile.

# 583
Разгледах учебника по литература за 10-ти клас и наистина Данте само е споменат, но не е откроен като изучаван автор.
На дъщеря ми й остана "Хамлет", "Тартюф" и "Криворазбраната цивилизация" и е готова със задължителната литература. Така точно си е разпределила времето, че не остави нито ден за моя допълнителен списък  Twisted Evil Laughing

# 584
 "Хамлет", "Тартюф" и "Криворазбраната цивилизация" -интересно стана при нас ги няма в списъка newsm78

Общи условия

Активация на акаунт