ТУЕС - 4 тема

• 57 919
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Bp оправяй се бързо. Това време наистина е гадно. Хем топло, хем пускат вече парното. Е Коледата идва, грешка няма. Но в това топлото време не може да се усети духа на Дядо Коледа. И в тази връзка - какви подаръци предвиждате  Thinking Thinking

А иначе за електронния дневник - идеи имат децата, желание също, но това допълнително ще натовари учителите с въвеждането на информацията в електронен вариант освен в книжния, затова може би и не се интересуват така живо както ние. При нас улеснението с контрола ще е супер - влизаш в интернет и виждаш всички - отсъствия, оценки, домашни  Laughing И тогава няма да има - ама аз не съм си записал, ама учителят не е казал - всичко ще си стои черно на бяло в нета  Mr. Green Но въпреки всичко трябва да използват ентусиазмът на децата и да я разработят под ръководството на учителите.

# 511
  • София
Е това направо ме разби - къде сме ний, къде са те  Mr. Green Mr. Green

http://hicomm.bg/news/maker-bot-academy-ae-3 … sp;    

# 512
  • София
Хей много е тихо след родителската среща. Ближем рани или се пъчим гордо   Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иначе най-общо: Трябва много учене - по математика, по български (без да са научили граматиката няма да преминат нагоре), по физика (най-важното - оценката важи за дипломата, така че залягане и пак залягане над учебниците), по психология (контролното е средата на другия месец, но трябва да се учи от сега, за да остане по трайно в главата), по биология (проверила е контролните  Rolling Eyes Rolling Eyes, по електротехника и ел.вериги (другата седмица - контролно, а днес ще върне предишното) и други.

Ще има бяло училище  Peace Peace Peace 01 - 07 февруари догодина. Цена около 300 лева. 200 лева до коледа капаро.

Е това е на първо четене. Казвайте и вие  Crossing Arms

# 513
  • София
Наде, това при нас. Да кажат и другите мами. При вас какво казаха?

Казаха и за тържеството на ТУЕС - че нашите били малки и трябвало да ходят с придружител, ако желаят да отидат Simple Smile

# 514
Здравейте. Това което разбрах от таткото, е че баджовете са абсолютно задължителни. Няма да ги пускат в училище ако са без тях. Много учене, по-малко приказки в час - повече дела.
Късмет на децата. За бяло училище не е казвал.

# 515
  • София
Уффф, лесно ви е на вас. Мен едни мисли като на ме налетели след родителската среща.... Мисъл до мисъл! Само да ви кажа, че поставих рекорд за книгата на Гинес, прибрах се към 22.20 в къщи. Никой от колегите ми днес не повярва, че съм ходила на родителска.  Grinning А имаше хора дето останаха и след мен.
Всички учители се отнасят много сериозно и отговорно към работата си, тук спор няма. Проблемът на нашия клас се оказва, че е това "че са събрани децата с най-ниския бал". И това все още си дава отражението явно, което мен ме кара да съжалявам, че не настоявах да се премести в паралелка с програмиране, когото можеше. Той си държеше на хардуера и не искаше. Не мога да разбера кое е яйцето и кое кокошката - дали предубеждението на учителите води до примирението на децата и посредствените им резултати, или обратното мързела на децата води до отчаянието на учителите. Но проблем има и то сериозен. Някак си отчайващо и подтискащо ми прозвуча всичко, замислих се за тъпата ни образователна система, за неспособността й да извади доброто от умните ни и будни деца, а напротив- всичко това ги обезверява, демотивира и ги прави хора средна ръка в крайна сметка. Също така за истеричния ни начин на живот, който водим и тоталното НЕобщуване с децата. Учителката по английски направо изглеждаше като някакъв средновековен рицар с разбиранията си за семейство, ценности, обич, общуване. Да кажа, че се почувствах виновна е много малко... Въобще - мисъл до мисъл... Не знам дали е добре изобщо да ходя на родителски...

# 516
  • София
Забравих- казвам ви много съм размислена напоследък  Joy То и многото мислене не е на добре. Та... да се съсредоточим, така- дайте "да се организираме" и да ги заведем синковците на празника, защото те са инертни, както винаги, и ще го пропуснат. Пък по мои бегли сметки, то това ще им е голямото честване на годишнина в тяхното пребиваване там. Вашите ще се срамуват ли, ако дойдете с тях? Ние може лекичко да се скрием някъде, знам ли...  Grinning Какво ще кажете. Аз съм голяма антикупонджийка, но ми се ще да го преживеят това- дано пък се запалят от ТУЕС-арския дух някак си Praynig Simple Smile

# 517
Разбрах, че по български след всеки час, госпожата  изпращала имели на децата с взетия урок, ако някой ги има много моля да ми ги изпрати, че моя хубавец пак не разбрал. Също и психология - давал им сайтове, от където да учат. Ще съм ви много благодарна.

А бихте ли разяснили за какво тържество говорите и кога е то?

# 518
  • София
А тържеството е по случай 25 годишнината на ТУЕС и ще е на 30 ноември в някаква зала на 4 км, до самолета. Но не знам от колко часа. Изрично ни предупредиха, че те не носят отговорност за нашите синковци, ако отидат. Ще има алкохол и ще е докъсно. Така че аз съм ЗА да се организираме да ги придружим. Ние ще си седнем тихо и кротко някъде и на половин час ще ги проверяваме  Mr. Green Mr. Green

# 519
Аз съвсем накратко ще споделя моите впечатления.
Доволна съм от училището и изборът на моето дете да учи там.
Не е лесно и за напред няма да става по-лесно.
Както каза един преподавател - "От това училище може много да вземеш. Но на сила няма кой да ти даде".
Има много добри преподаватели.
Приемат децата ни много сериозно и отговорно.
Като големи и зрели хора.
За съжаление някои деца не осъзнават това.

# 520
  • София
При нас нищо съществено на родителската. Освен, че по английски си бърборим със съседите по чин  doh, но какво да се прави като са заедно още от прогимназията. Казах на класната да ги размести, но тя не иска да се прави на лоша. Искаше ми се да видя физичката,  но не би... Математичката ми направи добро впечатление с усилията, които полага да не остане ненаучено дете. Подметнах й да им дава повече домашни, че да не губят тренинга, който имат, а тя май не ме разбра. Май помисли, че синковеца не казва , че има домашни. Другите родители обаче ме разбраха много добре и също надигнаха глас в полза на големите домашни. Ноо, тя си решава. Моят добре че е разбран и се съгласи да порешава повечко задачки за упражнение вкъщи. Казаха за празника, че ще им трябват придружители на малките, за да не се изпонапият. Мисля да идем, да видим кое как Grinning Таман ще си спретнем една родителско-родитеклска среща   ura. Казвайте кои ще ходите.

# 521
Здравейте, момичета! След дългото мълчание и аз да се включа с впечатления от родителската среща на 8В-клас. Като цяло всичко мина много добре. Доколкото разбрах, целият клас се справя с науките, които изучават - къде повече, къде по-малко, но общата картина е много добра. Моят си син си харесва и училището, и съучениците и преподавателите. То и на мен вече ми харесва. Преди бях с резерви единствено и само поради липса на информация. Най -интересна ми беше учителката по математика, Г-жа Динова, която за моя голяма изненада ми допадна. Някак си ме върна във времето когато бях ученичка в английската езикова гимназия преди години, където изискванията бяха наистина много големи. Не знам за домашните, но като цяло считам, че тази жена ще ги научи на ред и подреденост, от която специално моя син има нужда. Имам и поглед върху контролните му - ами наистина решава задачите, но допуска грешки, макар и смешни и то от бързане и смятане на ум и естествено - по-малко писане. Госпожата по химия каза, че се справят и им е интересно. Госпожата по физика каза също, че като цяло всичко е много добре. Госпожа Петкова, която им преподава по английски и им е класна е много приятна и добра. Надявам се там всички да се справят самостоятелно, защото това е много важно за научаването на езика. Изпуснах само Госпожата по български език и литература, защото закъснях и затова ще помоля някоя майка от осмите класове да сподели мнение и какви изисквания има учителката. Предварително благодаря. А бе изобщо всичко много ми хареса. Браво на всички учители и деца, които са избрали това училище. Simple Smile Приятна седмица на всички и успех на предстоящите контролни и класни работи. На всички осмокласници стискам палци по математика, защото съм убедена, че знаят и могат, просто трябва да са по-съсредоточени и внимателни, когато решават задачите!   

# 522
  • София
Привет на всички!  Hug
Да, учителите се стремят да "изкопчат" максималното от децата ни - в това спор няма. Остава ние да ги подкрепяме и да изискваме от децата си - така с дружни усилия целта може да се постигне.  Peace Peace

А за тържеството:
Ето желаещите за "придружител" и среща на мамите

Nadya
Gord
mlv

Хайде останалите, заповядайте

А и още нещо      https://www.facebook.com/events/532698260145 … sp;    

Да подкрепим децата на състезанието

# 523
# 524
  • София
Надя, не можах да видя от колко часа е състезанието по роботика. Ти дали знаеш?

Общи условия

Активация на акаунт