Бебешката количка - цяла наука за второ висше №23

• 48 474
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря Тоничка  bouquet Взимам половинката и тръгваме.. Simple Smile

# 661
  • Варна
заема 2 седалки, тъй като нали не е удачно да му вдигнеш облегалката.

Това не е вярно, вероятно не са Ви обяснили добре. Матрикс може да се ползва като столче за кола от раждането.
Може да се сгъне и да се постави обратно на движението било с автомобилния колан или изофикс база (продава се отделно).
Единствено за недоносените деца е задължително да бъдат возени в хоризонтална позиция, всички останали могат да бъдат возени в столчета за кола от група 0+ (от раждането до 13 кг.) в посока обратна на движението.
Не само че са ми обяснили добре, а имах такъв кош до скоро и си имам лични наблюдения.  Дори в упътването от производителя е указано да се вози хоризонтално до 6-я месец.
Ако някой желае да си вози новороденото бебе седнало в Матрикс, (понеже повтарям вътре не е както кошниците), то това си е негово право.

# 662
Здравейте! Поръчах си Maclaren и искам да ви питам стават ли за зимата?

# 663
  • София
TDI, мерси за споделеното! Но за Бритакса зящо да не се регулира поставката за крачета? На описанието пише, че се, а и от снимката се вижда отстрани копечнцето...  newsm78

Шушулче, мерси за хбувото мнение за Xlander Xmove.  Simple Smile

И какво мислите за тази количка Navigation Cadet Carambola http://www.novobebe.com/bebeshki-detski-kolichki-navington/detsk … deno-bg-4267.html Изглежда много хубава и с кош за новородено цената е доста приемлива. Но каква е тази марка и къде в София може да се види на живо???  newsm78 Сега видях, че преди 3 страници има един коментар, недобър, но се чудя дали и други имат впечатление.

Защото TDI пише за друг модел на бритакс, този си е напълно ок в това отношение, преди имаше тук  купили го, била маневрена, но тежка, помня, че една мама имаше някакви затруднения с изкачването на тротоари и слизането по стълби конкретно.
За навингтъна виж си я, в ново бебе ги продават, обади се ако тръгваш по тел, да ти кажат има ли я налична в магазина http://www.novobebe.com/shops
ТДИ, погледни това:

http://www.youtube.com/watch?v=jKAnhKsc1Ik

Аз се отказах от Бритакса, не заради позицията на крачетата, а заради сенника - има мрежа по средата, като се отвори. Само американските бритакси нямат такава мрежа, ама голяма хамалогия ми се стори чак от Америка да го поръчвам, не, че е невъзможно, де ... Та моята одисея с количката приключи - ще поръчвам Baby Jogger City Mini, заради целия сенник и компактното сгъване с автоматично заключване и е 7.6 кг  Laughing

Бих поръчала и новия модел Versa, но ми идва тежък.

А за бритакса - една съфорумка ми писа на лични, че крачетата почват да стърчат от около 8мия месец, когато не вярвам детето да спи чак толкова много навън  newsm78  - не знам, ние сме малки още  Simple Smile Освен това някакси се повдигал самия плат и пак ставало равно ...

от всички колички по едно или друго време стърчат, като се дигне  поставката за крачета поне само стърчат, а не спи бебето с висящи и свити крачета, но и това по-късно става обикновенно.
За спането, моят и на 3г. е спал по 2-3 часа вън в количката Wink Ти всъщност кой бритакс визираш точно?

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 17:05 от Angel_Dust

# 664
Голямото чудене и проучване почти приключи, защото май си избрах количкааа - Espiro Enzo Evo.  Heart Eyes От всичките Еспиро+Бейби дизайн най-много ми допадна - по всички параметри! Дори летният кош се сгъва с нея, а за мен това е много важно. Чак амортисьорите се регулират, кеф ти по-твърди, кеф ти по-меки.  Laughing Материята ми изглеждат страхотна, лека, дишаща. Мааалко повече пари е, отколкото ми се искаше (за 2Х1), но мисля, че ще си заслужава. Има ли някой тук, който вече да я има да сподели отзиви?

А в Mothercare гледах комб. количка 4 нещо си, много лека и маневрена. Има ли отзиви? Мисля като тази http://www.mothercare.com/Mothercare-Mychoice-4-wheeler/psK0964,default,pd.html но без зимен кош, а само комбинирана. От 1000 лв някъде беше намалена на 650.

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 18:17 от ♥Пандичка♥

# 665
  • София
А някой с мнение за JOIE http://www.joiebaby.com/strollers количките?

# 666
И един въпрос. Някой поръчвал ли е количка от ebay? Еспирото го има с директна доставка от Полша като моят модел 2Х1 излиза 605 лв, което е повече от перфектно спрямо 860 тук.

# 667
Голямото чудене и проучване почти приключи, защото май си избрах количка - Espiro Enzo Evo.  Heart Eyes От всичките Еспиро+Бейби дизайн най-много ми допадна - по всички параметри! Дори летният кош се сгъва с нея, а за мен това е много важно. Чак амортисьорите се регулират, кеф ти по-твърди, кеф ти по-меки.  Laughing Материята ми изглеждат страхотна, лека, дишаща. Мааалко повече пари е, отколкото ми се искаше (за 2Х1), но мисля, че ще си заслужава. Има ли някой тук, който вече да я има да сподели отзиви?

Аз нямам такава количка, но с една майка, с такава си бутаме заедно децата. Казвам ти моите и нейни отрицателни впечатления от нея.
1. Много е тежка. Майчето е едно дреничко и доста трудно слизаше и се качваше количката от бордюра, особено със зимния кош.
2. Позициите в зимния кош за повдигане на дъното са доста глупава направени и много трудно се нагласят.
3.  За да монтираш летния кош и съответно демонтираш зимния трябва да се развинтват и завинтват болтчета и гайки. Което според мен е минус.
4, Аз не харесвам летния кош, защото за да спи бебето няма пълно легнало положение и няма голям сенник.

# 668
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
А в Mothercare гледах комб. количка 4 нещо си, много лека и маневрена. Има ли отзиви? Мисля като тази http://www.mothercare.com/Mothercare-Mychoice-4-wheeler/psK0964,default,pd.html но без зимен кош, а само комбинирана. От 1000 лв някъде беше намалена на 650.

Точно за този модел на Mother Care писах в предния си коментар, че за да сгънеш количката и да я сложиш в багажника трябва да свалиш коша и да мислиш и него къде да го сложиш, дори и в летен вариант количката не се сгъва с коша. Ако си с едно дете е вариант - слагаш детето в столче за кола и коша до него на задната седалка и сте ОК. Обаче ако си с 2 деца като мен - слагаш 1-то в едното столче за кола, другото в другото столче за кола, при мен повече място на задна седалка няма. Слагаш шасито в багажника и коша къде? Освен на предната седалка, а таткото да му мисли или за едната разходка трябва или да тръгнете с 2 коли или някой да си хване автобуса  Tired

заема 2 седалки, тъй като нали не е удачно да му вдигнеш облегалката.

Това не е вярно, вероятно не са Ви обяснили добре. Матрикс може да се ползва като столче за кола от раждането.
Може да се сгъне и да се постави обратно на движението било с автомобилния колан или изофикс база (продава се отделно).
Единствено за недоносените деца е задължително да бъдат возени в хоризонтална позиция, всички останали могат да бъдат возени в столчета за кола от група 0+ (от раждането до 13 кг.) в посока обратна на движението.
Не само че са ми обяснили добре, а имах такъв кош до скоро и си имам лични наблюдения.  Дори в упътването от производителя е указано да се вози хоризонтално до 6-я месец.
Ако някой желае да си вози новороденото бебе седнало в Матрикс, (понеже повтарям вътре не е както кошниците), то това си е негово право.

Защо да не може да се ползва коша и като столче за кола, т.е. детето да се вози полулегнало и обратно на движението?  newsm78  Има ли някъде онлайн упътване? Аз мисля като сме на разходка да е в пълно легнало положение, като го качвам в колата да го правя на полулегнало, както са си нормалните столчета за кола 0+ и да го слагам обратно на движението  Rolling Eyes  Не мога да разбера къде е проблема? Извивката ли става много голяма? И на мен не ми казаха такова нещо в магазина, че до 6м. трябва да го возя легнало детето  newsm78  Не че не мога да отида пак да попитам...то магазина е от другата страна на улицата, но продавачката може вече да ме помисли за хаху, че ходя да го гледам тоя кош не знам колко пъти вече  Crazy

# 669
Angel Dust, става въпрос за B-agile, но аз не съм го виждала на живо, една мама ми сподели това.

TDI, Матрикса става неудобен като се повдигне, детето се свлича надолу, няма хубава 'ямка', където да е дупето ... за мен е ОК само в напълно легнало. Понякога го повдигам леко за 10-20 мин. като е на количката и ако е ял скоро, за да не повърне. В колата не съм го пробвала повдигнат и в посока, обратна на движението - само напълно легнало в/у две седалки.

# 670
  • София
Бела - Пандичка питаше за б-смарт, а ти и ТДИ отговаряте за B-agile, малко объркващо идва така, за това питах за кой точно модел става дума, поне като е за друг, пишете, че е за друг Wink

Като гледам коментара на kanekorso за енцото първите 3 точки директно биха ме отказали.

# 671
Бела - Пандичка питаше за б-смарт, а ти и ТДИ отговаряте за B-agile, малко объркващо идва така, за това питах за кой точно модел става дума, поне като е за друг, пишете, че е за друг Wink

Като гледам коментара на kanekorso за енцото първите 3 точки директно биха ме отказали.

Да, аз за B-Agile говоря. Извинявам се ако съм объркала някого  Peace

Angel Dust, става въпрос за B-agile, но аз не съм го виждала на живо, една мама ми сподели това.

TDI, Матрикса става неудобен като се повдигне, детето се свлича надолу, няма хубава 'ямка', където да е дупето ... за мен е ОК само в напълно легнало. Понякога го повдигам леко за 10-20 мин. като е на количката и ако е ял скоро, за да не повърне. В колата не съм го пробвала повдигнат и в посока, обратна на движението - само напълно легнало в/у две седалки.

Разбрах, благодаря  Peace

# 672
  • Варна
Защо да не може да се ползва коша и като столче за кола, т.е. детето да се вози полулегнало и обратно на движението?  newsm78  Има ли някъде онлайн упътване? Аз мисля като сме на разходка да е в пълно легнало положение, като го качвам в колата да го правя на полулегнало, както са си нормалните столчета за кола 0+ и да го слагам обратно на движението  Rolling Eyes  Не мога да разбера къде е проблема? Извивката ли става много голяма? И на мен не ми казаха такова нещо в магазина, че до 6м. трябва да го возя легнало детето  newsm78  Не че не мога да отида пак да попитам...то магазина е от другата страна на улицата, но продавачката може вече да ме помисли за хаху, че ходя да го гледам тоя кош не знам колко пъти вече  Crazy
bellaK го е обяснила отлично, но имам какво да добавя: САМО легналата и седналата позиция са годни за закачване с коланите в колата, другите позиции са за върху шасито. Ето упътване от производителя за матрикса с нужните картинки:
http://www.jane.es/files/recursos/instruccions/MATRIX%20LIGHT.pdf

На всичкото отгоре върху коша има една зелена нарисувана кола, която половината е върху коша, половината е върху дръжката- въртиш вдигаш облеалката, докато двете й половини си паснат- значи тогава е ок за пътуване (на картинка 1b).

И спирам да обяснявам за матрикса, изчерпах се.  Peace

# 673
Sunny.G благодаря и на теб  Hug

# 674
Голямото чудене и проучване почти приключи, защото май си избрах количка - Espiro Enzo Evo.  Heart Eyes От всичките Еспиро+Бейби дизайн най-много ми допадна - по всички параметри! Дори летният кош се сгъва с нея, а за мен това е много важно. Чак амортисьорите се регулират, кеф ти по-твърди, кеф ти по-меки.  Laughing Материята ми изглеждат страхотна, лека, дишаща. Мааалко повече пари е, отколкото ми се искаше (за 2Х1), но мисля, че ще си заслужава. Има ли някой тук, който вече да я има да сподели отзиви?

Аз нямам такава количка, но с една майка, с такава си бутаме заедно децата. Казвам ти моите и нейни отрицателни впечатления от нея.
1. Много е тежка. Майчето е едно дреничко и доста трудно слизаше и се качваше количката от бордюра, особено със зимния кош.
2. Позициите в зимния кош за повдигане на дъното са доста глупава направени и много трудно се нагласят.
3.  За да монтираш летния кош и съответно демонтираш зимния трябва да се развинтват и завинтват болтчета и гайки. Което според мен е минус.
4, Аз не харесвам летния кош, защото за да спи бебето няма пълно легнало положение и няма голям сенник.

Много ти благодаря за отзива!!  Hug Слава богу изброените негативи мен лично не ме притесняват. Simple Smile
1. Аз не съм мъничка, а и предишната ми количка - триколка Грако треко беше доста тежка и щом нея качвах по тротоарите с три колела, значи сега поне от 4-те колела и уникалните амортисьори не би трябвало да го усещам толкова.
2. Жената в магазина ни показа позициите на гръбчето в зимния кош, вярно на Лупото, но съм почти сигурна, че принципът е същият като на Енцо Ево. Нищо странно не ми се видя.  newsm78
3. Според мен е нормално кошовете да се сменят не просто със щрак, защото когато летният се монтира, количката се сгъва директно с него и трябва да е перфектно укрепен. За мен сгъването на шасито с летния кош, както казах, е огромен плюс!  Heart Eyes
4. Има пълно легнало. Сенникът - да, вярно и на мен ми се иска огромен сенник като на Лупо комфорт, но ще го преглътна.

Angel dust, мерси много. А как се казваше моделът на количката? Да, много голям минус ми е това, че кошът се сваля, за да се сгъне шасито, защото аз също ще съм с две деца на задната седалка.

Общи условия

Активация на акаунт