Бебешката количка - цяла наука за второ висше №23

• 48 395
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
~Elg~, точно тази, която съм си избрала е такава. Джейн Муум 3 в 1. Сега чакам БеллаК да пише за нея, иначе е много лека, маневрена, поне до колкото я разцъках в магазина. С кошчето я дават 9,100 кг.

# 166
absolutpartystar, причината, поради която избрах Jane, е коша Матрикс - исках да може да има напълно легнало положение в колата. Другите столчета за кола са с почти легнало положение, а аз исках да може да слагам зимния кош в колата и да е що годе стабилно закачен. Друг подобен вариант е една количка 3 в 1 на Чико, с една система травъл кит. Ако не държиш на такава екстра /закачане на зимния кош за седалката в напълно легнало/, другите колички по нищо не отстъпват пред Jane. Бих ти препоръчала да търсиш по-лека количка. Преди да родя не отчитах факта с теглото, и гледах да има все повече и повече неща, системи, опции за въртене не седалка и т.н. Сега разбирам, че ми трябва по-проста количка. Много зависи и кога /през кой сезон/ е родено бебчето. Като цяло нямам забележки към количката, освен, че е много тежка - като сложиш рамка, кош, бебе, багаж, идва към 17-18 кг/. Вярно, че когато се само бута, няма проблем, но то такъв вариант няма по нашите улици - всичко е свързано с вдигане, сгъване и т.н. Здрава, стабилна, вози добре, сгъва се лесно, хваща се в асансьор и не много голяма кола. Коша Матрикс ми идва тесен, въпреки, че го дават до 6 месеца - не бих казала, че ще изкараме до тогава. Въпреки, че е по-стар модел, бих ти препоръчала Номад пред Муум - по-лека и по-широка. Но аз това търся, така че е субективно. Питай по-конретен въпрос какво те интересува, понеже не се сещам друго Simple Smile

# 167
Те и Номада го дават 6,5 кг, ама ... И аз го разцъквах в магазина, на равния под беше като перце, ама после  Crazy

# 168
  • София
Не знам вече, това е най-леката количка, която намерих и ми хареса и на външен вид и други функции. На сестрата на мъжа ми количката струва 2500 и само рамата й тежи колкото цялата Муум, затова ми се струва, че Муум е лекичка. Аз съм се спряла на 3 в 1, точно защото матрикс коша е малък, а аз реално ще го ползвам повече през пролетта, защото бебка ще се роди ноември, живот и здраве.

# 169
Щом четеш, разпитаваш и се интересуваш - няма да сбъркаш  Peace Jane са с много добри отзиви в чуждестранните форуми. Муума  3 в 1 е добър избор за ноемврийско бебче. Аз избрах Матрикс /освен по причите по-горе/, и защото не исках да тръгвам с колата с всичките 3 части  Crazy - кошницата, коша и количката ... Исках направо от вкъщи като го сложа в Матрикса, така в колата, после щрак коша от колата в количката и в парка. Удобно е, защото не го подмятам от едно място на друго, докато спи Simple Smile Но пък е малък - пълно щастие нЕма  Laughing

# 170
Поправка: направи една сметка - бебчето ще се роди ноември, значи зимен кош ще ползваш някъде до към април. Защо ти е тогава голям зимен кош? Бебчо като почне да сяда, хич няма да иска да лежи, а ще иска да седи и да се оглежда напред-назад. В тази връзка - и Матрикса ще ти свърши работа, по простата причина, че май месец вече ще ползвате летния кош на Муума.

# 171
На мен много ми е легнала на сърцето ето тази http://www.bebe-best.com/cybex-detska-kolitchka-calisto-candy-co … 2012-p-40599.html
Бебето ще се роди януари. Дали ще ми трябва зимен кош или мога да мина с тези порт бебета?
С каката не ползвах, изкарахме я април навън

# 172
  • София
Ами то точно това е проблема, ще излизате ли, няма ли да излизате. Аз имам огромното желание да си извеждам бебето при всяка възможност, но това не зависи от мен, а от метеорологичните условия. Ако зимата ни е като предната, ще излизаме. Ако е като по-предната - и да искаме, ще ни е трудно. То по тази логика мога и да не взимам кош за новородено, но ми се иска да съм подготвена. Пък и си мисля бебето да си стои в този кош, когато не сме в креватчето.

# 173
Моето ако не е в креватчето, е на ръце  Mr. Green И аз мислех да ползвам Матрикс за тая цел, ама още не съм  Simple Smile

# 174
ако са поледици, едва ли ще излизаме.
То имам доста време, но аз като си харесам нещо и това е.

# 175
На 4-5м. вече на бебетата хич не им се лежи само в зимен кош и искат да са по-изправени. Отделно, че има и бебета, които хич не обичат разходка с колички.
Да се взема зимен кош само с мисълта бебето да спи в него като е в къщи....за какво са тогава леглата?
А бебето със същия успех може да си стои и в столчето за кола примерно. Имаше един период от около месец, когато сина ми се приспиваше основно в столчето за кола и си стоеше там.

# 176
каката беше така с кошницата за колата. даже я ползвах за захранването.

да питам друго- ако на кюбекса взема порт бебе?

# 177
Все пак за ноемврийско бебче зимен кош си трябва. Дори и 5 дни да има хубави - ако няма кош, какво прави? Освен летния на максимално легнало и така ...

# 178
  • София
На по-хубавите колички коша за новородено може да се повдига, да не е в напълно легнало положение. Аз засега съм на мнение, че бебето ще си спи в креватчето или е коша, или в шезлонга - каквото имам под ръка, а не на ръце. Ще видим като се роди каква песен ще пея де, но си мисля, че е добре да не се учи да се глези толкова от малко, защото после няма отделяне от ръцете.

# 179
На мен много ми е легнала на сърцето ето тази http://www.bebe-best.com/cybex-detska-kolitchka-calisto-candy-co … 2012-p-40599.html
Бебето ще се роди януари. Дали ще ми трябва зимен кош или мога да мина с тези порт бебета?
С каката не ползвах, изкарахме я април навън

Абе вземи си и зимния кош. Не лишавай бебчето от разходки каквото и да е времето поне по 10 минути навън добре му се отразява. То ти ще видиш де като се роди, че без разходки не става мрънкат по цял ден иначе Simple Smile Не вярвам да живееш на северния полюс, че да  изкараш бебчо чак април. Понякога през януари има дни с по 20 градуса и отгоре.

Аз при моята количка се ядосвах, че ми е с кош за новородено, щото ми е 2 ро дете и още натурия багаж. Но точно този кош ме спаси. Много често сме го ползвали за легло на щерката, защото ме беше шубе да ги оставя да спят в една стая и спеше детето в спалнята при нас, като на 2 стола слагахме коша за новородено. И навсякъде като пътувахме и беше идеално легло. Отделно ще ме порицаят, но като бяхме с деото едва имахме място за рамата в багажника и коша за новородено го слагахме като кошче за кола  и го подпирахме с предната седалка и аз по-средата между двете седалки. ( като погледнат полицаи изглеждаше като кошница за кола (коша има дружка със сенник като кошниците) Ейнджълдъст не ме порицавай Wink

Общи условия

Активация на акаунт