Бебешката количка - цяла наука за второ висше №23

• 48 400
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
TDI, искаш 3в1 количка и със столче за кола, или без за тези пари?
Кога ти е термина?
Зимните кошове доста бързо омаляват, за около 3-4месеца.
Кангаро и Чиполино не бих си купила, макар да имитират модели на скъпи колички.
Гледай теглото на количката с "летния вариант", тоест седалката. Ако теглото е само на шасито, тогава един кош е още около 2.5-3.5кг.

Термина ми е за 28-ми декември. Аз обаче искам всичко да ми е готово от рано и декември да си лежа спокойно вкъщи - не обичам да ходя на юруш в последния момент, затова гледам от сега, а като виждам и че месец лутане води до 0-ев резултат  Rolling Eyes

На коша държа, защото първите 3 месеца Борис буквално живееше в този кош- не искаше да спи в кошарата, отделно го разнасях от стая в стая с коша - супер удобно си е. Като се има предвид и това, че ще родя декември си е направо наложителен  Rolling Eyes

В такъв случай май Сайбекса - http://bebeshkikolichki.com/cybex-callisto-berry-bebeshka-kolich … v-1-908-5635.html идва като най-добър вариант  newsm78 Отговаря на всичките ми изисквания и горе-долу ще се вместя в бюджета. За седалката за кола не държа толкова да влиза в цената, но трябва да си призная, че би ме устройвало ако влиза  Peace
Ох, ако ви кажа, че на единия ден съм твърдо "за" една количка, на следващия ден вече не ми харесва толкова, направо съм като пате в калчище  ooooh!

# 151
TDI, аз бих ти препоръчала комбинирана количка с порт бебе, а не с кош за новородено. Така пак ще можеш да си го разнасяш от стая в стая, а е много по-лек отколкото един кош.)
За тези пари и столче за кола....то тогава столчето, че и количката няма да са от най-доброто качество. Освен ако не се установиш на някакъв модел и не поръчваш от Англия, Германия.
Ако ти харесва АВС 3Тек я има в 2сайта с зимен и летен кош за 250Е.

# 152
Извинявам се за невежеството, обаче портбебето може ли да се поставя на количката и да се ползва навън? То не е ли по-меко от коша.  newsm78
Сега ще потърся такъв вариант и ще видя ABC-то, благодаря! Peace

Ще се редактирам, за да не пускам още съобщения - да попитам има ли нещо вярно в това, че триколките с малки колела - като ABC -то били по-нестабилни и има възможност от обръщане? Наскоро четох подобни коментари и сега като видях ABC-то се сетих  newsm78

# 153
  • София
Може и нещо от типа на Бъгипод да е решение, не задължително  количка за породени.

Май имаше тема спец за породените деца или в близнашката тема може би да питаш, сигурно ще са ти по-полезни...
Иначе аз бих гледала да е възможно най-лека. Ти какъв тип предпочиташ като близнашките http://www.bebe-best.com/cybex-twinyx-2012-pure-black-bebeshka-k … atsi-p-33687.html или http://moetobebe.bg/Ko%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B0-Britax-B-Ag … ilter_name=double или с допълнителна седалка http://www.iventas.bg/phil-teds/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D … %D0%BA%D0%B0-vibe

Бъгипод ако е една джвъчка, на която по-голямото дете стои право между количката и майката - не е решение. Си-то е чудесна количка, но не би го понесла.
Определено обмислям количка с допълнителна седалка (тип последния линк) - не знаех, че има и с ТАКИВА  #Crazy цени. Близнашките обикновено се стремят да предлагат равни условия за двете деца, доста по-тежки и обемни са. То Си-то едвам влиза в асансьора комплект с мен, батко и колело, та камо ли близнашка...
"Претенциите" ми са: единични гуми, предна/и - въртящи се; максимално лека (имам проблем с ръцете); нормална към ниска цена; дълбок сенник/гюрук (избягване на чадърче); комактност при сгъване

hf_f, ето тази видях на живо в употреба. На фона на показаните от теб е направо без пари  Joy

хъм, тема за породени деца ли имало? Наистина там вероятно ще има повече опит  Peace

А някой има ли представа поради що най-"летните" колички тип чадър са с 4 двойни гуми  newsm78 Това ме побърква!

# 154
А някой има ли представа поради що най-"летните" колички тип чадър са с 4 двойни гуми  newsm78 Това ме побърква!

И мен ме побърква  smile3511 И аз ще съм много благодарна, ако някой ми разясни, защо с толкова грозни с двойни гуми  newsm78 Може би защото са малки и да имат по-голяма стабилност и даен се разкрачват гумите, когато детето вече е по-тежко  newsm78

# 155
TDI, по-меко е да, и може да се слага вътре в основния кош на количката. Но пък е много лек и не оскъпява допълнително количката. )
Можеш да видиш Грако Куатро Тур Делукс моделите, всичките са с порт бебе и столче за кола.

3Тек изобщо не е с малка предна гума, напротив, големи са му гумите и то доста.

Не знам какво ви пречат двойните гуми, за мен имат по-добра стабилност и са по-добри от единична гума.

# 156
  • София
Не знам какво ви пречат двойните гуми, за мен имат по-добра стабилност и са по-добри от единична гума.

4 двойни гуми за мен е абсолютно неуправляемо. Пробвала съм многократно  Embarassed

# 157
  • София
зелено човече - не, това е бъгипод http://www.buggypod.com/ пише, че е съвместимо със си. http://www.buggypod.com/buggypod_smorph2.php като не се ползва се сгъва към количката, да не пречи и в асансьор би било удобно.
Тази може би също не е лош вариант http://www.bebe-best.com/jane-bebeshka-kolitchka-za-bliznatsi-tw … -p71-p-40915.html въпреки, че май с коша за новородено пак става голяма цената.
http://www.bebo.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=81 … ;products_id=2161тази за 700лв изглежда добре, пък седалката има пълно легнало и може и без кош за новородено, отделно да се вози бебето.
И още нещо се сетих, щом ви е малък асансьора трябва хубаво да премериш такъв тип колички ще могат ли изобщо да влязат на дължина вътре.

Темата на майките с породени дечица
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=684735.0

На другия ти въпрос . най-леките са с двойни заради стабилността, защото са и доста малки колелцата, пък трябва да носят до 15-20 кг. И аз понеже съм бутала такива,  летят си количките, никакъв проблем с управлението им няма Simple SmileТо количка перце, какво да й е неуправляемото Simple Smile Грозни не ги намирам... колички като колички, даже бих предочела с двойни.
Иначе намират се и с единични http://www.bebe-best.com/2013-babyzen-yoyo-ljatna-kolitchka-tche … grey-p-51477.html ако това е най-важното, цената си е  също толкова специална, колкото и количката Wink

TDI - ти си харесай количка, пък после дебни до декември намаления... сайбексите обаче почти не ги намаляват (въпреки, че самия вносител понякога прави необявени отстъпки, ако си взимаш от магазина им)...Бритаксите, по чуждите сайтове по-често се намират с отстъпки, понякгоа и много добри, дори до толкова, че до 800 да може и да си вземеш 3 в 1 б-агилето...(би мобила още по-лесно, той самия си е и 100лв по-евтин), при тях по-скъпото са кошовете, но пък по англ. сайтове съм виждала наистина добри намаления от време на време... иначе и на двете марки столовете за кола са чудесни.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 09:47 от Angel_Dust

# 158
Здравейте,дами!Една позната ми продава количка Бреви ово,бихте ли изказали,някакво мнение за тази количка,заслужава ли си да я взимам,цената е 360 лв.

# 159

4 двойни гуми за мен е абсолютно неуправляемо. Пробвала съм многократно  Embarassed

Ами моите и 3те колички са с такива и никога не съм имала проблем с управлението. ) Явно си е до човек. )))

# 160
  • София
Angel_Dust, благодаря за отделеното време и подробния отговор. Аз се оказа, че съм виждала т.нар. бъгипод на живо и ми се струва добра алтернатива, ще разгледам по-внимателно. Не подозирах, че ще е съвместимо с лекото Си  Shocked Още веднъж благодаря   bouquet

# 161
Здравейте, записвам се само да ви следя. Търся лятна количка: първи критерий - възможно най-лека! /в момента сме с Jane с кош Матрикс  ooooh! /, второ - хубав сенник. За напълно легнало положение не държа чак толкова, предпочитам да е по-широка, да може да ни изкара и другото лято поне. Предполагам има много постове, така че се връщам да чета Simple Smile

# 162
Angel_Dust, много ти благодаря!  Hug

Сега видях B-Agile 4 и много ми допадна, освен това мога да я комбинирам с кош, който се закупува отделно и общо цената на количката и на коша е 674лв., което идеално се вмества в бюджета ми, освен това отговаря на всичките ми изисквания. Идва и със 100 лева по-малко от Cybex-a, които парички мога да ползвам, за да купя кошче за кола. Идеаааална работа  Wink

Mirama, на теб също много благодаря за отделеното време и внимание  Hug

Продължавам да ви следя и ще дебна да намалят я Britax-a, я Cybex-a  Peace

smile3508

# 163
  • София
Здравейте, записвам се само да ви следя. Търся лятна количка: първи критерий - възможно най-лека! /в момента сме с Jane с кош Матрикс  ooooh! /, второ - хубав сенник. За напълно легнало положение не държа чак толкова, предпочитам да е по-широка, да може да ни изкара и другото лято поне. Предполагам има много постове, така че се връщам да чета Simple Smile
Моля те, кажи ми всичко, което мислиш за количката. Аз съм се спряла на Муум 3 в 1, но досега никой, който я има не ми е отговорил в темета, чета само стари позитиви.

# 164
да не ми е гол записа

Angel_Dust, абе....важна е гъзарията, пък и количката я показваш навсякъде, пък стола ти стои в колата, кой ще го види?. )))))
преди време и на мен така ми викаха, като казвах, че стола трябва да е стабилен. На кака е Краго. Доставиха ни го от щатите, защото модела още го нямаше. Струваше 500лв.
И хората около нас- ама няма ли по- евтин, за какво ви е. Не искам да разбирам за какво ни е, но от краш тестовете ( таткото гледа и разучава 1 месец), детето е възможно най- предпазено.
Сега за бебето имаме кошница с изофик, но стола ще е същия.

Аз пък си търся лека количка. Ако има някоя комбинирана и задължително с единични колела, моля препоръчайте.

Общи условия

Активация на акаунт