2 АЕГ "Томас Джеферсън" - ИНФОРМАЦИЯ

• 142 465
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Гледах резултатите от националния кръг на олимпиадата по английски тази година. В група 8 клас няма нито едно дете от английските гимназии в София. При 9 клас 2 АЕГ е изпреварила 1 АЕГ, но челните места пак са заети от други.

Никъде не намерих класация на училищата съобразно резултатите от ДЗИ тази година. Ако някой я намери, моля да пусне линк.

# 106
  • София
Аз също доста търсих инфо, но явно все още вездесъщото мон не е публикувало пълните данни. П отношение на олимпиадата по англ.ез. дъщеря ми бе сред първите резултати на областния кръг и бе доста дразнещо и, мисля, обидно  по отношение на усилията на децата, че резултатите излязоха едва след провеждането на нац.кръг. И все още ми е трудно да повярвам, че проверяващите в малките региони са прилагали същата строгост на критериите,както вСофия.Не че в малките градове няма амбициозни и знаещи деца,често посветили изцяло усилията си на постигането на високо ниво в езиковото обучение, но мисля че решаваща е общата база за сравнение там. Нещо като резултатите от матурите .

# 107
  • София
Всъщност исках да помоля за информация относно нивото на втория език, който ще започнем да изучаваме догодина.Тъй като ни е важен,при записването попитах учителите,с които разговаряхме и те ме увериха,че всички достигали ниво В2поЕЕР и една част дори избирали матура по НЕ например . Благодаря предварително.Интересувам се за НЕ.

# 108
  • София
Magsyn, от родители на по-горни класове съм чувала, че специално немския се изучава доста сериозно. Учителката била "страшилище" според децата. Grinning Ние също сме в немска паралелка и аз се надявам да е така. Но да ти кажа, чак В2 по този труден език за толкова малко часове, ми се вижда малко възможно - освен ако детето не ходи на допълнителни занимания. Особено за деца, които до момента не са учили езика. Дори в немската, след 5 години сериозно учене, голяма част завършват с В2, а някои дори до там не стигат.  Аз се надявам на стабилно В1 в края, но ако стигнат В2 -  Grinning Дано се включат родители на деца от по-горните класове да споделят впечатления.

# 109
За втория език също зависи при кого ще попаднете! По немски ако сте при Хитрова, да ще го научите до В2, а ако сте при другата, съжалявам, но и забравих името, няма да стане! В часовете й е хаос...в смисъл не успява да овладее учениците! По испански ако сте при младата или Керекова, които изискват много и пишат ниски оценки, да ще стигнете В2, ако сте при Михайлова, пей сърце! По руски е една учителка!
Всичко зависи при кого попада випуска! Има нови учители...тая по химия дето пишела 6, когато имаш рожден ден е пенсионирана! Нали ви е ясно, че има деца с перманентен рожден ден и кутия с бонбони Simple Smile

# 110
  • София
Ха познай, мерси за отговора. Твоето дете в кой клас е? Или вече е завършило?

Ще дадеш ли малко информация и за учителите по останалите предмети - кои са добрите варианти и кои лошите? Не, че можем да влияем на разпределението, но да сме осведомени Simple Smile Има ли някакъв принцип при разпределението на двете учителки по немски между трите паралелки - напр. Хитрова да поема определен профил? Или всяка година е различно?

Казваш, 6 за рожден ден... А нашият, пуст късмет, е през лятото Joy

# 111
  • София
Благодаря за отговорите. Явно, както и при учителите по другите предмети и както навсякъде в другите ЕГ е въпрос на късмет. Изморих се да разчитам на това 😒.

# 112
Не, но имам информация от първа ръка  Grinning Хитрова сега води 9. клас, което означава, че другата ще поеме бъдещите девети класове т.е. за учебната 2014-2015! По испански нещата са малко по-сложни, там неща си делят паралелките, не е една учителка да хване целия випуск, както по немски!
За географията мога да ви кажа, че и двете преподавателки са супер квалифицирани, както едно дете ми каза, имам чувствот, че г-жа Бошнакова е като енциклопедия, всичко знае! Жената е много свястна, но си и изисква! Другата, Вардарска, е кофти като човек! Иначе и тя е много известна в средите! И двете са търсени като специалисти в МОН, подгатвят за олимпиади!
Историята е на плачевно ниво!! Зам.директорката преподава история и още две учителки има!! Там е майка плаче!! Затриват контролни, но всички имат 5 и 6!!!И трите са, живот здравей!
Физиката има нова, която сега се връщала от майчинство, а другата е плъно ку-ку и май ще се пенсионира!
Биологията и двете са читави! На английски е!
Химията са нови - учител и учителка на английски са.
Физкултурата...ами зависи при кого са...Ако са при мъжа, извинявайте, но той е като бременна с тризнаци, не знам как се мърда!!
Другооо...математиката...Единствената, при която НЕ трябва да попадате е КАРАЩРАНОВА!! Тя е абсолютен непукист - губи тетрадки, контролни и т.н. голям мързел!! Другите са взискателни и си вършат работат много добре!
Същата е ситуациута и по БГ! Не трябва да попадате при ВЕРА ДИМИТРОВА и още една, която не я знам /сега води 10. клас/. И двете са малко хахавки, говорят глупости в час - за градския транспорт, за живота някакви философии развиват...мъка!!! Останалите по БГ са ОК!!
Философията са...едната е нова, другата си е там може би от построяването на училището Simple Smile и двете са много начетени и интелигентни жени!!!!!!
Това е! Ако нещо друго имате, питайте, че не се сещам  Sunglasses

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 19:05 от Ha_poznai

# 113
  • София
Сърдечно благодаря!  Hug Пропусна обаче, да кажеш за английския Simple Smile За немския, ако те разбрах правилно, до края ще сме с Анчева. По история има и двама мъже - Михов и Кертин като за последния съм чувала, че е уникален преподавател. За тях имаш ли информация?

# 114
Михов преподава само и единствено в 9. клас на английски! Кертин е отдавна пенсионер и води някакъв клуб само...иначе не е действащ учител от поне 3-4 години.
Английския...да и там има две на които НЕ трябва да попадате, това са КУМПЕЛОВА и МАРИЯ НИКОЛОВА!! Кумпелова буквално нищо не прави в час - решава си кръстоловици и судоку, викаха инспектори от РИО, нищо не можаха да й направят, родители правиха подписка, пак нищо!! Не могат да я помръднат!! Николова, според мен, си е с диагноза - ку-ку! Закъснява за час с по 15мин. всеки път!! В час е лудница, не може да овладее класа, говори глупости - колко велика преводачка била, как била на погребението на Кенеди през 63...въобще луда...и нея не могат да я помръднат!! То не бяха оплаквания, подписки, нищо!!! Тея двете осакатяват на максимална степен!!!

# 115
Физиката има нова, която сега се връщала от майчинство, а другата е плъно ку-ку и май ще се пенсионира!

Другата е Живка Савова, която в момента е на 9клас. Непрекъснато разказвала за нейните котки как ги хранела, къпела и тем подобни.  Laughing Laughing

Английския...да и там има две на които НЕ трябва да попадате, това са КУМПЕЛОВА и МАРИЯ НИКОЛОВА!! Кумпелова буквално нищо не прави в час - решава си кръстоловици и судоку, викаха инспектори от РИО, нищо не можаха да й направят, родители правиха подписка, пак нищо!! Не могат да я помръднат!!

Ние в момента сме с г-жа Кумпелова - 8ж клас. (дай боже да ни я сменят).  Положението е трагично........ В 9ти клас сменят ли се учителите по английски?

Химията са нови - учител и учителка на английски са.

Детето разбрало, че госпожа Сотирова ще поеме 9клас следващата година. Някакви отзиви за нея?

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 20:41 от mims21

# 116
Честно да ви кажа не знам, дали се сменят в 9. клас! Например Цветкова или Ангелова води 8. клас и след това в девети идва нова...не знам на 100 %!
Не, Сотирова води сега 9. клас и си ги продължава в 10.клас! Колегата й води сега 10. клас и другата година ще вземе 9. клас!
11. класове по химия си ги делят!

Последна редакция: нд, 15 юни 2014, 20:50 от Ha_poznai

# 117
  • София
Мимс, в девети клас ги сменят. Дъщеря ми каза, че догодина няма да са със сегашната си учителка /при нас - за съжаление/, а до колкото е разбрала, ще ги сменят на всички. По български, а най-вероятно и по математика, остават същите - Дамянова и Маздрашка. 
Не знаех, че Кертин е пенсиониран - жалко. Sad

# 118
  • София
Това е моето училище от преди 19 години. Тогава беше наистина доста добро и имаше доста читави преподаватели, част от които обаче напуснаха след това и отидоха в Американския колеж или в разни частни училища. Но все пак виждам, че част от преподавателския екип си е от моето време, та мога да споделя личното си мпение от човек прекарал 5 години в това училише. Та видях Кяртин - преподава ми една година. Уникален преподавател и много начетен човек. Това беше година, в която наистина обичах историята. Михов - добър е, но за мен винаги е имал едно но... работи по симпатии. Пада си по красиви девойки и показва фаворизиране с високи оценки само заради външния вид. Поне по мое време беше така и това ме дразнеше. Иначе некрасивите бяха оценявани коректно и никой не е бил ощещяван. Керекова -страхотен преподавател. Жалко, че не ни беше още от началото иначе научихме много неща за 2 -те години прекарани с нея. Вардарска - някой не я  аресваха, но с оред мен беше последователна и взискателна и аз лично смютах, че е добър преподавател. Мария Николова по английски - голямо куку. За щастие ни водеше само един час СИП в 9 клас и си бяхме изпросили да ни дава тестове всеки път за уп.ажнения, което тушираше лудостта и. Акъ видя други познати имена от мое време мога да пиша отново.

# 119
  • София
A класните ръководители си остават същите,нали?

Общи условия

Активация на акаунт