2 АЕГ "Томас Джеферсън" - ИНФОРМАЦИЯ

• 143 072
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
  • София
E, в Станфорд подборът на преподаватели като цяло ще да е по-прецизен от този в нашите ЕГ, нали? Не визирам само 2 АЕГ. Peace

И да, важен е преподавателят несъмнено, но не по-маловажни са и децата. И в тази връзка има много истина в казанато от "Ха_познай". Крайно време е в ЕГ да се стопира приземяването на парашути. А дано, ама надали..

# 346
2 АЕГ е май единственото училище с много на брой часове по втория език - 4,5 часа.
Първия срок часовете по АЕ и втория език бяха равен брой - 5 часа седмично. В повечето училища часовете по втория език са едва 2 максимум до 3 часа седмично (9 ФЕГ, 164 Испанска, 1 АЕГ).
Относно математиката, нивото зависи от преподавателя. Ходят на състезания, даже от нашия клас имаме класирано момче на първо място на Кенгурото мисля.
[/quote]
[/size]

Mims, ако става въпрос за 9ти клас, моят син е на 2ро място на Кенгурото, като този успех е постигнат единствено и само от часовете по испански в училище
Относно подготовката по втори език - зависи и от мотивацията на самото дете. Смея да твърдя, че преподавателя по испански Маргарита Петрова е наистина много добра, строга и взискателна.
А относно Сергева - поредното разочарование.....вече не се и надявам да попаднем на добър преподавател по БЕЛ  #Cussing out

А вие вече оформени ли сте по всички предмети? Има ли практика при желание от страна на ученика за повишаване срочната оценка учителя да уважи желанието ?
Синът ми е между 2 оценки по биология, а много държи на този предмет и иска да си повиши успеха. Дали е възможно това да се случи? Thinking

# 347
  • София
Roh Alby, мисля, че по биология има съвсем реален шанс за предоставяне на възможност. Нищо не му пречи да попита, разбира се. Аз съм много доволна именно от преподаването на биология в гимназията. Не си спомням името на госпожата, за съжаление, но мисля, че е само една. Беше взискателна и към предмета, и към изучаването му на английски. В същото време - справедлива и умел педагог.
(Получи се така, че дъщеря ми изучава след училище голямо количество биология, та винаги си спомня с добри думи биоложката, много е научила благодарение на нея).

Относно мотивацията, мисля си, че мерите децата с аршина на собствените си години.
Та в 8, 9, 10 клас те са все още едни деца - безгрижни, обременени в хормонално отношение, но все още непознаващи света и постоянно пробващи.
Е, сигурно има и някои високо целеустремени деца (както е прието да се казва - на всички присъстващи в дискусията!), но като цяло повечето са заети да изпитват любопитството си. А това им любопитство следва да бъде приоткрито именно от учител. Това е мотивацията - запалване по някакъв начин на мозъчето, което да се стреми към определена посока. И точно учителска задача е да го направи. Това е учителският талант - да им представи собствения предмет и собствената си личност в шарени и загадъчни краски, за да може чрез мотивация детето само да се развива с желание и някакви собствени опити. Пък в тази възраст страшно лесно е и да ги демотивираш.
За собствена мотивация може да се говори вече за зрял човек. За студент липса на мотивация е минус, но за дете - не е минус, а наш собствен пропуск. На възрастните.

# 348
  • София
До колко продължава изпита по английски за 8-класниците, който се провежда днес?

# 349
  • София
Кой преподава на децата ви по психология? И ако е Марияна Стоянова - виждали ли са децата ви тестовете си или само им е съобщавана оценката?

# 350
  • София
Някой знае ли по кой учебник по литература /задължителна подготовка/ ще учат в 10 клас?

# 351
Някой знае ли по кой учебник по литература /задължителна подготовка/ ще учат в 10 клас?

Същата тухла от 400 страници, по която учат сега.

# 352
  • София
Mims21, не може да е същия. В него няма нищо от произведенията, които се изучават в 10 клас newsm78

# 353
Mims21, не може да е същия. В него няма нищо от произведенията, които се изучават в 10 клас newsm78

Да де, имах предвид, че издателството е същото и учебникът за 10ти клас изглежда по същия начин, само отпред корицата е кафява.

# 354
  • София
Ааа, така кажи! Laughing Мерси!

# 355
Здравейте, колко струва учебникът по английски за 10 клас, трябва да се плати а детето ми каза някаква сума над 100лв., която ми е подозрителна?

# 356
  • София
125 лв. до 17.07.

# 357
Ужас, какво се включва в тази сума и по същия учебник ли ще учат?

# 358
  • София
Честно казано, не знам. Надявам се това да означава, че вече не сме по учебниците на Просвета. Mr. Green

# 359
  • София
Да, Просвет-ските не са толкова скъпи.
Нека децата да разберат точния учебник - особено по английски език всичко може да се открие втора употреба на половин цена.
Скрит текст:
Съжалявам за отново не много приятния коментар, но положението ми намирисва на печелбарство - да юрнеш учениците в толкоз кратък срок да снесат едни пари, пък и незнайно за какво... Всеки има правото да придобива учебниците си сам, не са длъжни да ги купуват през "отстъпките" на училището.

Общи условия

Активация на акаунт